- 25 Ağustos 2022
- 4.045
- 5.505
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #5.221
Ben açıkladımYanlış anlamazsan buna ben yorum yapmak istemiyorum kuzum ama ne olur yanlış anlama konunun seninle hiç bir ilgisi yok tamamen benimle alakalışu aralar hormonlarım tavan dolunay var o kadar sinirli ve gerginimki ben sana açıklarken ordan biri çıkıp birşey derse yine bana gelirler diye bu aralar uzak durmaya çalışıyorum hahaha sana sadece su tavsiyeyi verebilirim ikisinin de kimyasal iceriklerine ve farklarina internetten bak kendin karar ver
Kuzu yani folik asit eksik oldugunda bebiste sıkıntı oluyor. Belki yediklerinle kapatiyosundur insallah da kapatiyosundur. Sonucta yediklerimizden yeterince alamazsak die aliniyor disaridan. İlk 3 ay onemli. İstersen bi kan testi yaptir pztsi dolik asite baktir kandaKızlar bu arada ben hala folat da folik asit te almadım hamileliğimde şükür sorunsuz ilerliyor haftasıyla uyumlı büyüyor tutundu bebişim ilk gebeligimde de kullanmamıştım
Son tahlillerle birlikte onuda yaptırcam ama sanmıyorum eksiklik çıkacağını belki tesadüf diyeceksiniz ama ben dahil beş gebelikte gözlemledim kullanmayınca hiç birşey olmuyor ne aklında ne uzvunda eksiklik yok yani böyle gönlüm daha rahat ya bundan 20 sene önce folik asit mi kullanıyordu gebeler sonradan bi kimyasal çıkardılar şart diye dayandılar bize sorgusuz sualsiz önlüklüler kullanın diyor diye kullanıyoruzKuzu yani folik asit eksik oldugunda bebiste sıkıntı oluyor. Belki yediklerinle kapatiyosundur insallah da kapatiyosundur. Sonucta yediklerimizden yeterince alamazsak die aliniyor disaridan. İlk 3 ay onemli. İstersen bi kan testi yaptir pztsi dolik asite baktir kanda
Bak internetten kopyaladim smdi;Son tahlillerle birlikte onuda yaptırcam ama sanmıyorum eksiklik çıkacağını belki tesadüf diyeceksiniz ama ben dahil beş gebelikte gözlemledim kullanmayınca hiç birşey olmuyor ne aklında ne uzvunda eksiklik yok yani böyle gönlüm daha rahat ya bundan 20 sene önce folik asit mi kullanıyordu gebeler sonradan bi kimyasal çıkardılar şart diye dayandılar bize sorgusuz sualsiz önlüklüler kullanın diyor diye kullanıyoruz
Evet besinlerin hemen hemen hepsinde var günlük yediğimiz herşeyde var hemde e söylediğin gibi bazı besinleride hamileyiz diye özellikle düzenli yemeğe çalışıyoruz .. zaten herşeyin başı özenli yemekten geçiyor Allah bize tüm besinlerden ihtiyacımızı veriyor bunu bilip bilinçli olduğumuzda sorun çıkmıyor ... Bak Amerikalılara bu yönden bakmamıştım haklısın zaten Türkiye'de de hazır gıda çoğalınca bu ek besinler ilaçla alınmaya başlandıBak internetten kopyaladim smdi;
Koyu yeşil yapraklı sebzeler; Ispanak, marul, kuşkonmaz, brokoli, lahana, brüksel lahanası, bamya, pancar, karnabahar, avokado, domates suyu, mesela; 2 kase ıspanak yaklaşık olarak 218 mcg folik asit içerir.
Yani ztn duzenli beslenince sebze yiyince ihtiyaci karsiliyosun. Belki ozellikle amerikada beslenme hep hazir dondurulmus fastfood vs oldugu icin onlarda ciddi eksiklik oluyordur
Biz turk mutfaginda ztn bunlar yiyoruz hamileyken daha da sebze yiyoruz yani bence esas sebep bu. He sen ictin mi dersen ben 1 senedir iciyorum ama yas fln ben korktugum icin kendime gore onlem aldim.
Benimkide hayır dedi canım ama çok direttim. Kesinlikle bırakıyosun dedi dedim uzun yıllardır içiciyim. Asla kolay değil dedim. En sonunda dedi 1 paket içmektense 3 adet çok iyi bi rakam eğer bırakamıyosanda bol bol yeşillik ve su tüket dediYani benimki ilk gunden bedi hyr dedi bende korkudan icemiyorum. Esim 1-2 nefes veriyo okdr.eger cok delirirsem gunde 1 tane 2mg sakiz cigniyorm.
MantıklıBenimkide hayır dedi canım ama çok direttim. Kesinlikle bırakıyosun dedi dedim uzun yıllardır içiciyim. Asla kolay değil dedim. En sonunda dedi 1 paket içmektense 3 adet çok iyi bi rakam eğer bırakamıyosanda bol bol yeşillik ve su tüket dedi
Ben boyle dusunuyorum acikcasi. Sonucta 10bin yillardir hamile kaliniyor cocuk doguruluyr ve bu noktaya 8milyar insan gelebildiyse demekki normal sartlarda sahip oldugumuz besinler yetiyorEvet besinlerin hemen hemen hepsinde var günlük yediğimiz herşeyde var hemde e söylediğin gibi bazı besinleride hamileyiz diye özellikle düzenli yemeğe çalışıyoruz .. zaten herşeyin başı özenli yemekten geçiyor Allah bize tüm besinlerden ihtiyacımızı veriyor bunu bilip bilinçli olduğumuzda sorun çıkmıyor ... Bak Amerikalılara bu yönden bakmamıştım haklısın zaten Türkiye'de de hazır gıda çoğalınca bu ek besinler ilaçla alınmaya başlandı
Neyse icimize su serpiliyor en azindanBenimkide hayır dedi canım ama çok direttim. Kesinlikle bırakıyosun dedi dedim uzun yıllardır içiciyim. Asla kolay değil dedim. En sonunda dedi 1 paket içmektense 3 adet çok iyi bi rakam eğer bırakamıyosanda bol bol yeşillik ve su tüket dedi
Tüm söylediklerine katılıyorumBen boyle dusunuyorum acikcasi. Sonucta 10bin yillardir hamile kaliniyor cocuk doguruluyr ve bu noktaya 8milyar insan gelebildiyse demekki normal sartlarda sahip oldugumuz besinler yetiyor
Amerikada ilac sektoru daha dogrusu vitamin inanilmaz bir sektor. Reklamlar sadece vitamin ve ilaclar uzerinden donuyor %90 tv de ..
ve adamlar cidden kotu besleniyor (zenginler ve ic kesimlerde normal hayat yasayanlar haric)
Yemek duzenleri yok vs vs e dogal olarak folik asit alin deniyo
Ben hamilelige baslamadan once centrumun prenatal ini aldim.
Doktoruma gosterdim cok fazla bunun icerigi gerek yok dedi suan elimde var ama bebise belki fazla gelir die icmiyorum mesela. Ki oranin normal oranlisiydi. Yani bu konular uzar gider ama kisacasi saglikli beslendikten sonra disaridan hicbiseye ihtiyac yok
Ay hayat hikayemi yazdim
Emzirmeyi bitirmeyi bekleyebilirsen ne ala ama beklersen bırak daha iyiNeyse icimize su serpiliyor en azindanya keske hoc baslamasaydim diyorum ayri. Ama emzirme biter ben 1 paket icmeye baslarim kahve sigara muhabbeti ozledim yaw
Kesinlikle bende bunlara katiliyorumTüm söylediklerine katılıyorumiki sene önce bazı söylentiler vardı takviye ilaçları çoğalacak bir hapla tokluk yaşamaya başlayacağız normal yiyecekler kalmayacak diye ... Yapay et üretimi başladı vitamin takviye hapları çoğaldı dahada artacak yemek yerine protein ey yerine hap almaya başlayacağız.. ohh sonra gelsin gem bozuklukları hastalıklar işin gerçeği bu
Sole bisey okudum dogru mu bilmiorum plesanta bir kac taneye kdr sigarayi absorbe edip bebegi koruyabiliyomus ama emzirmede hicbir bariyer yokmus ve kandan direk bebege geciyormusEmzirmeyi bitirmeyi bekleyebilirsen ne ala ama beklersen bırak daha iyi
Hiç bilmiyorum inan araştırmadım emzirirken de ilk bi kaç ay zaten istesende normal içemiyorsun bebeğe dokunacak koku kalacak diye endişe duyuyorsun sonra ne zaman bebek serpilmeye seni zorlamaya başlıyor o zmaan birine verip bi kahve sigara için yanıp tutuşuyorsunSole bisey okudum dogru mu bilmiorum plesanta bir kac taneye kdr sigarayi absorbe edip bebegi koruyabiliyomus ama emzirmede hicbir bariyer yokmus ve kandan direk bebege geciyormus
İnşallah gönlünüze göre versin RabbimBenim ilki kiz
İkinci yi erkek hissediyorum
Kız erkek farketmez sağlıkla gelsin de
Valla yapmadan önce çok düşündüm bunları bende değer mi bi tane daha yapmaya bak dedim Tümay deprem de yakın zaten var olanları koru sen önce .. ama bebek özlemi isteği daha ağır bastıKesinlikle bende bunlara katiliyorumYa allah askina inekler oksijen tuketiyor diye oldurup yapay et yedirmeye calisan bir manyakligin icine cocuk yapmaya calisiyoruz
İçmek çok kötü bişi asla savunmuyorum. Hatta sürekli söylüyorum sigara içmeyen insanları çok özeniyorum. Bizimde zayıf noktamız bu işte.. Olsun en azından bişiler için çabamız var bırakamıyoruz diyipte günde 1 paket sigarada içmiyoruz en azındanNeyse icimize su serpiliyor en azindanya keske hoc baslamasaydim diyorum ayri. Ama emzirme biter ben 1 paket icmeye baslarim kahve sigara muhabbeti ozledim yaw
Aa ben sana cevap yazacaktım unuttum arada kaynadı ,İnşallah gönlünüze göre versin Rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?