- Konu Sahibi sunshine__
-
- #52.981
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusunAy kizlar odamda uzaniyordum bi koku geldi yanik kokusu, telefondan mi geliyor dedim anlamadim. Kablolara üçlü prize falan baktım yok. Ama midem bulaniyor yani biyerden yanik kokusu geliyo sanki. Kapiyi bi açtım aman Allahım koridor duman alti oksure oksure mutfaga kostum ocakta tencerede biseyler var alti acik yaniyor. Tencere simsiyah ici full kömür olmus zaten. Babam diyete baslamisti biseyler yapmış kendine ocaga koymus sonrada unutmus uyuyakalmis. Annem zaten uyuyordu, bende uyusam ne olacaktıbutun camlari kapilari açtık hava da soguk ama koku gitmiyo öğürüp duruyorum. Allahtan uyumamisim cok korktum gerçekten gece gece yangın cikmasina ramak kalmıştı. Verilmis sadakamiz varmış
Yeni degil aslinda. Yani en azindan burda boyle. Dogum planinda dogum esnasinda oncesinde yada sonrasinda nelere dikkat edilmesini istiyorsan onlari yaziyorsun. Mantik cercevesinde tabi. Ilk dogumda yapmadim ben ama ikincide yapacagimO nedemekmis? Bu da yeni mi cikti
Birkac maddeyle siraladim aslinda.Sezeryan için günü 37+ sonra veriyorlar diye biliyorum ama makat gelisli olduğu için seni daha sık çağırır diye düşünüyorum çünkü açılman vb olmadan alması senin içinde bebiş içinde çok daha iyi olur
Ben doğuma girecek çocuk doktoruyla yüzyüze tanisacagim şu an için başka bir plan yapmadim siz nasıl bir plan yaptiniz
Nasıl oluyor ki ilk kez duydum
Aynen bizde zaten (en azindan kendi adima) boyle. 5. Maddeyi bilmiyorum sadece. Sormadim hic yani nasil oluyor ama kendi geliyor ztn normal dogumda.Yeni degil aslinda. Yani en azindan burda boyle. Dogum planinda dogum esnasinda oncesinde yada sonrasinda nelere dikkat edilmesini istiyorsan onlari yaziyorsun. Mantik cercevesinde tabi. Ilk dogumda yapmadim ben ama ikincide yapacagim
Birkac maddeyle siraladim aslinda.
1. dogumu insallah sikinti olmazsa normal istiyorum ve yatarak degil oturarak veya comelerek. Ilk dogumum yatarakti, ve ikinma olayi cok zor olmustu sanciyi da daha yogun hissetmistim.
2. yalanci sanci verilmesini istemiyorum.
2. epidural girisi yaptiracagim ama epidurali ben istedigimde vermelerini soyleyecegim
3.bebek dogdugu an kirmizi bi havlu yada ortuye sarinip direkt bonding yapilmasini istiyorum.
4. kordon kani kendi kendine durmadan kordonun kesilmemesini istiyorum. Bu da bebegin bagisikligi icin cok onemli. Tum besinleri son ana kadar bebek almis oluyor. Lotus dogum deniyor sanirim turkiyede
5. plasentanin dogumu icin acele edilmemesini ve plasentayi gormek istiyorum.
6. bebegin dogumdan sonra yikanmasini istemiyorum.
7. bebegin ilk kontrollerinin benim yanimda yapilmasini istiyorum.
Bunlardan birkac madde tabiki mecbur seyler degil. Duruma gore degisebilecek seyler. Kendimi hicbir seye fixlemiyorum yani, ama boyle bir plan da vermek istiyorum bilinsin diye. Turkiyedeki ebe veya doktorlar bunlara zaten dikkat ediyorlarsa boyle bisey yapilmasina gerek yok aslinda.
Ben almiyorumKizlar internetten vitamin aliyor musunuz? Eczaneyle fiyat farki cok oluyor.
Maddelerın çoğu hakkında bılgım yok bakıyım burda var mıYeni degil aslinda. Yani en azindan burda boyle. Dogum planinda dogum esnasinda oncesinde yada sonrasinda nelere dikkat edilmesini istiyorsan onlari yaziyorsun. Mantik cercevesinde tabi. Ilk dogumda yapmadim ben ama ikincide yapacagim
Birkac maddeyle siraladim aslinda.
1. dogumu insallah sikinti olmazsa normal istiyorum ve yatarak degil oturarak veya comelerek. Ilk dogumum yatarakti, ve ikinma olayi cok zor olmustu sanciyi da daha yogun hissetmistim.
2. yalanci sanci verilmesini istemiyorum.
2. epidural girisi yaptiracagim ama epidurali ben istedigimde vermelerini soyleyecegim
3.bebek dogdugu an kirmizi bi havlu yada ortuye sarinip direkt bonding yapilmasini istiyorum.
4. kordon kani kendi kendine durmadan kordonun kesilmemesini istiyorum. Bu da bebegin bagisikligi icin cok onemli. Tum besinleri son ana kadar bebek almis oluyor. Lotus dogum deniyor sanirim turkiyede
5. plasentanin dogumu icin acele edilmemesini ve plasentayi gormek istiyorum.
6. bebegin dogumdan sonra yikanmasini istemiyorum.
7. bebegin ilk kontrollerinin benim yanimda yapilmasini istiyorum.
Bunlardan birkac madde tabiki mecbur seyler degil. Duruma gore degisebilecek seyler. Kendimi hicbir seye fixlemiyorum yani, ama boyle bir plan da vermek istiyorum bilinsin diye. Turkiyedeki ebe veya doktorlar bunlara zaten dikkat ediyorlarsa boyle bisey yapilmasina gerek yok aslinda.
O zaman cok iyi. Bizde de hastaneden hastaneye degisiyor o yuzden onceden bilgilenmek daha iyi.Aynen bizde zaten (en azindan kendi adima) boyle. 5. Maddeyi bilmiyorum sadece. Sormadim hic yani nasil oluyor ama kendi geliyor ztn normal dogumda.
Sen nerdesin buarada
Plasenta dogumla birlikte cikmiyor. Onun cikisi da ayri bir dogum gibi, onu beklemek gerekiyor. Ve kliniklerde genellikle cok beklemek istemedikleri icin doktor mudahale ediyor hemen. Bu islem de aci verici oluyor acikcasi. O yuzden plasentanin cikisi icin gereken zaman verilip mudahale edilmemesini istiyorum.Maddelerın çoğu hakkında bılgım yok bakıyım burda var mıböle seçeneklerim olacak mı artısı varsa yazıp ıleteyım. Plasentayı görmek ıcın bır sebep var mı neye benzıyor merakı mı
Valla ekran görüntüsü aldımPlasenta dogumla birlikte cikmiyor. Onun cikisi da ayri bir dogum gibi, onu beklemek gerekiyor. Ve kliniklerde genellikle cok beklemek istemedikleri icin doktor mudahale ediyor hemen. Bu islem de aci verici oluyor acikcasi. O yuzden plasentanin cikisi icin gereken zaman verilip mudahale edilmemesini istiyorum.
Masallah ne guzel hizli hizli olmus hersey :) gule gule buyutun yavrunuzuKızlar selammmm hızlıca gelip gidiyorum yine size birazcık naçizane taze taze tavsiye ve deneyim getirdim. Kasım 26 annesi olmam gerekirken Ekim 30 annesi oldum. Beklediğim ve istediğim birşeydi açıkçası normal doğum epidural veya anestezi türevi Ağrı kesici hiç birşey almadan doğum oldu şansımıza ancak dikiş var. Bu süreçte en çok işime yarayan şeyleri söyleyeceğim 1.) Kocaman kocaman hasta pedleri kenarı lastiksiz olanlar var hastahaneden verdiler ama mutlaka satılıyordur onlardan alın bence. Normal doğum sonrası ilk gün o depend külotları her saat bacaklarınızı havaya kaldırıp değiştiremezsiniz çok yorgun oluyor insan kızlar bende almıştım 2. Gün kullandım depend külotları. 2.) Elektronik pompa ilk iki gün sütüm çok çok azdı o nedenle sağılacak birşey yoktu hatta mama takviye etti burada hastahane erkende doğduğu için ama sonrasında her saat emzirmek gerekiyor Buda gece boyunca uyumamak demek eğer gün içerisinde bir öğünlük bile pompayla sağabilirseniz gece siz emzirir uyursunuz eşiniz 1 saatlik süt stoğunu bebeğinize verir 2 saatlik uyku çok iyi geliyor. 3.)Küçük penye veya müslin ağız mendilleri bol bol stoklayın annemin A101’den aldıkları vardı müthiş işe yaradı ilk 4-5 gün çok kusma veya süt akması oluyor ağız mendili alın. 4.) Tek kullanımlık alt değiştirmeler evde olsun çünkü çok sık ve hafif sulu gibi kaka yapıyorlar ilk 3-4 gün kesin oraya buraya bulaşıyor. Batikon kesin olsun göbek bağımız 3 günde düştü bizim hemen sürmek gerekiyormuş oraya da şimdilik aklıma bunlar geldi uyku molama geçiyorum. Ara ara yazmaya devam ederim herkese sevgiler.
Ben bir hafta önce doğum yaptım canım önce 10 cm açıklık beklendi. Her 2cm de bir çatı muayenesi kontrol edildi bence çatı muayenesi acısız birşeydi ama herkes için farklı olabilir 6-7cm civarı açılmadan sonrası şiddetli ağrıyla gelde bende o zamana kadar seyrek seyrek regl ağrısı kadar vardı. Sonrasında açılma tam olduğunda doğum için ıkınmaya başlamam istendi o ana kadar asla ıkınma ıkınma ısrarla bekletildim. Sonrasında bebeğin başı ve vücudu geldi bekle artık yapma birşey dendi kordon kesildi bebek benim vücudumdaykenPlasenta dogumla birlikte cikmiyor. Onun cikisi da ayri bir dogum gibi, onu beklemek gerekiyor. Ve kliniklerde genellikle cok beklemek istemedikleri icin doktor mudahale ediyor hemen. Bu islem de aci verici oluyor acikcasi. O yuzden plasentanin cikisi icin gereken zaman verilip mudahale edilmemesini istiyorum.
Hollandada nasil oluyor pek bilgim yok, ama dogum yapacaginiz hastaneyle konusmanizda en azindan sormanizda fayda var diye dusunuyorum ney ne kadar yapiliyor diye.Valla ekran görüntüsü aldımsorucam doğumla alakalı Sezeryan mı normal mı vs süreç bellı olsun. Suda doğum vs de varmış. Benim ılk çocuğum suan bana çok yabancı konular. Bursa’da yenıyız hastanelerde yabancı bıze( ben hollandadayım ) çamaşır bebek ıcın deterjan ne kullanıyorsunuz?
Seninkinde karnina hafif dokunulmus, normal dogum da komplikasyonsuz olmus ve muhtemelen kordon kani da guzelce kendi durmasi beklenilmis. O yuzden rahatlikla cikmis. Benimkinde doktor karnima dirsegiyle bastirmak zorunda kalmisti ilk dogumda yani. Ikinacak gucum de kalmamisti zaten, yani zar zor cikmisti plasenta, catiya kesi atilip ikinci dereceden kesik olmasi da cabasi. Aslinda beklenilseydi bir saat iki saat neyse, bunlarin hicbiri olmayacakti.Ben bir hafta önce doğum yaptım canım önce 10 cm açıklık beklendi. Her 2cm de bir çatı muayenesi kontrol edildi bence çatı muayenesi acısız birşeydi ama herkes için farklı olabilir 6-7cm civarı açılmadan sonrası şiddetli ağrıyla gelde bende o zamana kadar seyrek seyrek regl ağrısı kadar vardı. Sonrasında açılma tam olduğunda doğum için ıkınmaya başlamam istendi o ana kadar asla ıkınma ıkınma ısrarla bekletildim. Sonrasında bebeğin başı ve vücudu geldi bekle artık yapma birşey dendi kordon kesildi bebek benim vücudumdayken
( müthiş rahatlamış ferahlamış hissedilen bir an) şimdi kısa ıkınmalar isteyebiliriz dendi ben bir iki kez denedim ama yapamıyorum dedim gücüm bitti sanki doktorlar tamam zaten zorlama ozaman dedi ve plesantayı gördüm. Sonrasın şimdi biraz acıyabilir diyip karın kısmıma yavaşça bastırdılar sadece sızlama gibi düşünün bir miktar kan geldi ve herşey bitti dediler sonrasında ilk uyuşturucu ve ilk anestezim olan dikiş için minicik bir iğne yapıldı dikiş bitti odaya alındım. 3-4 saat içinde küçük tuvaletimi ve gazımı sorunsuz yapabiliyor ve yürüyordum.
Orda bır marka aldım. Burdan arkadaşlara danıştığımda üçünde zararlı ıcerıkler varmış. Bez ve deterjanı Almanya’dan hem uygun hemHollandada nasil oluyor pek bilgim yok, ama dogum yapacaginiz hastaneyle konusmanizda en azindan sormanizda fayda var diye dusunuyorum ney ne kadar yapiliyor diye.
Bizim burda rossmanndan ultra sensitiv kokusuz rossmann in kendi markasi deterjanindan aldim. Esyalarini onla yikadim. Kruidvat oluyo sizin orda sanirim, orda da vardir muhtemelen
Bu marka arkadaşlardanda öneren oldu. Ama burda yok toplu gelip alayım diyorum. 1 saat bana. Sorucam valla hepsını not aldımsensitiv
Ne olursa olsun yinede cok fixleme kendini. Dogum aninda ne olacagini hic bilemiyoruz cunku. Kimsenin dogumu kimseninkine benzemiyor, o yuzden herseyden en onemlisi kafayi serin tutup rahat olmakOrda bır marka aldım. Burdan arkadaşlara danıştığımda üçünde zararlı ıcerıkler varmış. Bez ve deterjanı Almanya’dan hem uygun hem
Bu marka arkadaşlardanda öneren oldu. Ama burda yok toplu gelip alayım diyorum. 1 saat bana. Sorucam valla hepsını not aldımartısı olan yapabılınen varsa yaparım. Tecrübe sızdekıler sonuçta. Ben bır kordon kanı ıcın not almıştım bunlar hakkında hıc çıktım yoktu
Yani plesanta 15 dakikada fln cikiyor ve evet ikinci dogum gibi oluyor bekleniyor ve cok muhim. Ama hic mudahale edildigini bilmiorum kizlar okusun onlar yorum yaparlarO zaman cok iyi. Bizde de hastaneden hastaneye degisiyor o yuzden onceden bilgilenmek daha iyi.
direkt bebekle cikmiyor plasenta. Bebek dogduktan sonra rahimden vajinaya geliyor o sekilde cikiyor. 15-20 dk filan suruyor ama bazen doktorlar sabirsizliktan kendi kendilerine mudahale ediyor islem hizli tamamlansin diye. Ben dogal akisinda ilerlesin istiyorum, bide tamamiyle cikmis oldugunu gormek istiyorum. o yuzden bu maddeyi extra yazdim. Dogumdan sonra Plasentayi murekkeple boyayip bir kagida bastirmak istiyorum bide hatira kalsin diye, yasam agaci gibi gorunuyor. Zaten bebegin de yasam kaynagiydi neticede. Sonra hastane kendi bildigi sekilde plasentayi yok ediyor tabi.
Ama bazilarini da duydum plasentanin cok vitaminli bisey olduguna inanip yemek olarak yiyenler mesela
Almanyada yasiyorum bu arada
Ah ya çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm herkesin deneyimi farklı ben sadece ilk anneliğim güzel bir deneyim herkese cesaret ve moral versin diye anlatmak istedim ayrıca ben çok üzüldüm sütüm 2 gün gelmedi doğru düzgün diye siz ne normal doğumdan korkun ne sütsüzlükten bugün bebeğimi doyurdum ekstra sağımlarda yaptım. Allah a dua edin içinizi ferah moralinizi yüksek tutun herşey iyi gidiyor hiç tecrübem yokken hiç yoga emzirme eğitimi vs yapma fırsatı bulamamışken ben bile şu işleri beceriyorum öğreniyorum buradaki herkeste rahat rahat bu süreci atlatıp başarabilirSeninkinde karnina hafif dokunulmus, normal dogum da komplikasyonsuz olmus ve muhtemelen kordon kani da guzelce kendi durmasi beklenilmis. O yuzden rahatlikla cikmis. Benimkinde doktor karnima dirsegiyle bastirmak zorunda kalmisti ilk dogumda yani. Ikinacak gucum de kalmamisti zaten, yani zar zor cikmisti plasenta, catiya kesi atilip ikinci dereceden kesik olmasi da cabasi. Aslinda beklenilseydi bir saat iki saat neyse, bunlarin hicbiri olmayacakti.
Fıxlemıyorum. Not alıp ogrenıp en azından fıkrım olsun. O an ne kadarını akıl eder ne kadarı olur hersey nasıp. Önce yapabılecegım şeyler konusunda Araştırma fıkır edınmek nıyetım.Ne olursa olsun yinede cok fixleme kendini. Dogum aninda ne olacagini hic bilemiyoruz cunku. Kimsenin dogumu kimseninkine benzemiyor, o yuzden herseyden en onemlisi kafayi serin tutup rahat olmak
evet ben netten aliyorum osende demir c magnimore plus vs simdi b12 icin yazdi ayrica emzirme doneminde kullanmak icin de almayi dusundugum vitaminler varKizlar internetten vitamin aliyor musunuz? Eczaneyle fiyat farki cok oluyor.
Gecmis olsun canım Allah korumuş Allah bir daha göstermesin ☹Ay kizlar odamda uzaniyordum bi koku geldi yanik kokusu, telefondan mi geliyor dedim anlamadim. Kablolara üçlü prize falan baktım yok. Ama midem bulaniyor yani biyerden yanik kokusu geliyo sanki. Kapiyi bi açtım aman Allahım koridor duman alti oksure oksure mutfaga kostum ocakta tencerede biseyler var alti acik yaniyor. Tencere simsiyah ici full kömür olmus zaten. Babam diyete baslamisti biseyler yapmış kendine ocaga koymus sonrada unutmus uyuyakalmis. Annem zaten uyuyordu, bende uyusam ne olacaktıbutun camlari kapilari açtık hava da soguk ama koku gitmiyo öğürüp duruyorum. Allahtan uyumamisim cok korktum gerçekten gece gece yangın cikmasina ramak kalmıştı. Verilmis sadakamiz varmış
Yaa çok teşekkür ederiz tecrübelerinizi bizle paylaştığınız için harikasınız bizim içinde çok cok iyi oluyor mesela geçen biz de konuştuk doğumdan sonra hemen süt gelmezse ne yapalım hastane çantasına mama koysak mi koymasak mi diye benim kuzenim yakin zamanda doğum yaptı inatla mama vermedi ilk günler sütü de yoktu olduğuna inandırdı kendini bebeği sarılık oldu malesef demek ki mama vermek lazımmış tekrar sagolunKızlar selammmm hızlıca gelip gidiyorum yine size birazcık naçizane taze taze tavsiye ve deneyim getirdim. Kasım 26 annesi olmam gerekirken Ekim 30 annesi oldum. Beklediğim ve istediğim birşeydi açıkçası normal doğum epidural veya anestezi türevi Ağrı kesici hiç birşey almadan doğum oldu şansımıza ancak dikiş var. Bu süreçte en çok işime yarayan şeyleri söyleyeceğim 1.) Kocaman kocaman hasta pedleri kenarı lastiksiz olanlar var hastahaneden verdiler ama mutlaka satılıyordur onlardan alın bence. Normal doğum sonrası ilk gün o depend külotları her saat bacaklarınızı havaya kaldırıp değiştiremezsiniz çok yorgun oluyor insan kızlar bende almıştım 2. Gün kullandım depend külotları. 2.) Elektronik pompa ilk iki gün sütüm çok çok azdı o nedenle sağılacak birşey yoktu hatta mama takviye etti burada hastahane erkende doğduğu için ama sonrasında her saat emzirmek gerekiyor Buda gece boyunca uyumamak demek eğer gün içerisinde bir öğünlük bile pompayla sağabilirseniz gece siz emzirir uyursunuz eşiniz 1 saatlik süt stoğunu bebeğinize verir 2 saatlik uyku çok iyi geliyor. 3.)Küçük penye veya müslin ağız mendilleri bol bol stoklayın annemin A101’den aldıkları vardı müthiş işe yaradı ilk 4-5 gün çok kusma veya süt akması oluyor ağız mendili alın. 4.) Tek kullanımlık alt değiştirmeler evde olsun çünkü çok sık ve hafif sulu gibi kaka yapıyorlar ilk 3-4 gün kesin oraya buraya bulaşıyor. Batikon kesin olsun göbek bağımız 3 günde düştü bizim hemen sürmek gerekiyormuş oraya da şimdilik aklıma bunlar geldi uyku molama geçiyorum. Ara ara yazmaya devam ederim herkese sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?