- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #53.001
Kordon kaninin tamamının akışı için Doktorlar çok fazla 2 ye bölünüyor bazıları senin dedigin gibi hepsinin akıtılmasini çok faydalı buluyor bazısı da hepsi akana kadar beklemenin bebeğe zarar vereceğini söylüyor takip ettiğim perinatologlarda da dikkat ediyorum kordon kanının hepsini boşaltmıyor ama anında da kordonu kesmiyor o yüzden hangi uygulama doğru olur karar veremedim kendi doktoruma bırakacağımYeni degil aslinda. Yani en azindan burda boyle. Dogum planinda dogum esnasinda oncesinde yada sonrasinda nelere dikkat edilmesini istiyorsan onlari yaziyorsun. Mantik cercevesinde tabi. Ilk dogumda yapmadim ben ama ikincide yapacagim
Birkac maddeyle siraladim aslinda.
1. dogumu insallah sikinti olmazsa normal istiyorum ve yatarak degil oturarak veya comelerek. Ilk dogumum yatarakti, ve ikinma olayi cok zor olmustu sanciyi da daha yogun hissetmistim.
2. yalanci sanci verilmesini istemiyorum.
2. epidural girisi yaptiracagim ama epidurali ben istedigimde vermelerini soyleyecegim
3.bebek dogdugu an kirmizi bi havlu yada ortuye sarinip direkt bonding yapilmasini istiyorum.
4. kordon kani kendi kendine durmadan kordonun kesilmemesini istiyorum. Bu da bebegin bagisikligi icin cok onemli. Tum besinleri son ana kadar bebek almis oluyor. Lotus dogum deniyor sanirim turkiyede
5. plasentanin dogumu icin acele edilmemesini ve plasentayi gormek istiyorum.
6. bebegin dogumdan sonra yikanmasini istemiyorum.
7. bebegin ilk kontrollerinin benim yanimda yapilmasini istiyorum.
Bunlardan birkac madde tabiki mecbur seyler degil. Duruma gore degisebilecek seyler. Kendimi hicbir seye fixlemiyorum yani, ama boyle bir plan da vermek istiyorum bilinsin diye. Turkiyedeki ebe veya doktorlar bunlara zaten dikkat ediyorlarsa boyle bisey yapilmasina gerek yok aslinda.
Kırmızı örtüye sarmak neden hiç duymadımPlasenta dogumla birlikte cikmiyor. Onun cikisi da ayri bir dogum gibi, onu beklemek gerekiyor. Ve kliniklerde genellikle cok beklemek istemedikleri icin doktor mudahale ediyor hemen. Bu islem de aci verici oluyor acikcasi. O yuzden plasentanin cikisi icin gereken zaman verilip mudahale edilmemesini istiyorum.
Hayırlı olsun canımKızlar selammmm hızlıca gelip gidiyorum yine size birazcık naçizane taze taze tavsiye ve deneyim getirdim. Kasım 26 annesi olmam gerekirken Ekim 30 annesi oldum. Beklediğim ve istediğim birşeydi açıkçası normal doğum epidural veya anestezi türevi Ağrı kesici hiç birşey almadan doğum oldu şansımıza ancak dikiş var. Bu süreçte en çok işime yarayan şeyleri söyleyeceğim 1.) Kocaman kocaman hasta pedleri kenarı lastiksiz olanlar var hastahaneden verdiler ama mutlaka satılıyordur onlardan alın bence. Normal doğum sonrası ilk gün o depend külotları her saat bacaklarınızı havaya kaldırıp değiştiremezsiniz çok yorgun oluyor insan kızlar bende almıştım 2. Gün kullandım depend külotları. 2.) Elektronik pompa ilk iki gün sütüm çok çok azdı o nedenle sağılacak birşey yoktu hatta mama takviye etti burada hastahane erkende doğduğu için ama sonrasında her saat emzirmek gerekiyor Buda gece boyunca uyumamak demek eğer gün içerisinde bir öğünlük bile pompayla sağabilirseniz gece siz emzirir uyursunuz eşiniz 1 saatlik süt stoğunu bebeğinize verir 2 saatlik uyku çok iyi geliyor. 3.)Küçük penye veya müslin ağız mendilleri bol bol stoklayın annemin A101’den aldıkları vardı müthiş işe yaradı ilk 4-5 gün çok kusma veya süt akması oluyor ağız mendili alın. 4.) Tek kullanımlık alt değiştirmeler evde olsun çünkü çok sık ve hafif sulu gibi kaka yapıyorlar ilk 3-4 gün kesin oraya buraya bulaşıyor. Batikon kesin olsun göbek bağımız 3 günde düştü bizim hemen sürmek gerekiyormuş oraya da şimdilik aklıma bunlar geldi uyku molama geçiyorum. Ara ara yazmaya devam ederim herkese sevgiler.
Hangi sitedenevet ben netten aliyorum osende demir c magnimore plus vs simdi b12 icin yazdi ayrica emzirme doneminde kullanmak icin de almayi dusundugum vitaminler var
Hiç denememe yada fazlaca izlemene gerek yok çocuk doğduktan sonra inek sagmaktan daha iyi sagacaksin kendini üstüne basa basa biraz daha çıkarmı diye de zorlayacak sonYa ben bu elle sağma işini pekte anlayamadım galiba. Video izleyip duruyorum emzirmeyi iyi öğren diyip duruyorlar. Bildiğin inek gibi sağıyoruz kendimizi benim anladığımdeneyemiyorumda doğumu tetiklediği için
Bir de doğum olması için bebek kendini itiyor biz ıkıniyoruz karşılıklı bir süreç ama plesanta cansız doğumda plesanta kendini itemeyecegine göre müdahalesiz nasıl çıkacakYeni degil aslinda. Yani en azindan burda boyle. Dogum planinda dogum esnasinda oncesinde yada sonrasinda nelere dikkat edilmesini istiyorsan onlari yaziyorsun. Mantik cercevesinde tabi. Ilk dogumda yapmadim ben ama ikincide yapacagim
Birkac maddeyle siraladim aslinda.
1. dogumu insallah sikinti olmazsa normal istiyorum ve yatarak degil oturarak veya comelerek. Ilk dogumum yatarakti, ve ikinma olayi cok zor olmustu sanciyi da daha yogun hissetmistim.
2. yalanci sanci verilmesini istemiyorum.
2. epidural girisi yaptiracagim ama epidurali ben istedigimde vermelerini soyleyecegim
3.bebek dogdugu an kirmizi bi havlu yada ortuye sarinip direkt bonding yapilmasini istiyorum.
4. kordon kani kendi kendine durmadan kordonun kesilmemesini istiyorum. Bu da bebegin bagisikligi icin cok onemli. Tum besinleri son ana kadar bebek almis oluyor. Lotus dogum deniyor sanirim turkiyede
5. plasentanin dogumu icin acele edilmemesini ve plasentayi gormek istiyorum.
6. bebegin dogumdan sonra yikanmasini istemiyorum.
7. bebegin ilk kontrollerinin benim yanimda yapilmasini istiyorum.
Bunlardan birkac madde tabiki mecbur seyler degil. Duruma gore degisebilecek seyler. Kendimi hicbir seye fixlemiyorum yani, ama boyle bir plan da vermek istiyorum bilinsin diye. Turkiyedeki ebe veya doktorlar bunlara zaten dikkat ediyorlarsa boyle bisey yapilmasina gerek yok aslinda.
Amin canımGünaydın kızlar doğum hikayemden sizlere bahsedeyimmmm. Öncelikle kimse erken mi demeden herşeyini hazır etsin herşeyini. Daha bebeğimin oda takımı bile gelmedi. Bavulum hazıe değildi büyük bir sıkıntı içerisinde rabbim yardımcımız oldu herşey su gibi aktı. Doktorum dünyanın en en ene iyi en sakin en soğuk kanlı en kriz yöneten doktoruydu onun bana verdiği güvenle herşey bu kadar rahat geçti. İlk gün pek bişey anlamadım gelen gidenler anestezi ondan önceli gece hiç uyumadım onun sersemliği. Doğum yaptım ziyarete insanlar geliyor ama bebek yok… ertesi gün kendimi iyi hissediyordum doktor çıkmama müsaide etti toplam 2 gece sezeryandan sonra 1 gece kalmış oldum .hazırlanmaya başladıktan sonra kötü hisler daha da gelmeye başladı bebeksiz eve gidecektik ve ne kadar kalacağı belli değil. Rabbim beterinden korusun ama hiç bir anne kucağına alamadığı kokusnu bilmediği karnından alınıp küveze konulup günlerce bebeğinden ayrı bırakmasın…. Yapılan doğumları süslü odaları gece ağlayan bebekleri duydukça gönlümde ki acı tarifsiz bakın yazamıyorum… ama o sağlıklı ben sağlıklı sadece erken olduğu için orada kalmak zorunda olması içime su serpiyordu.. evdeyiz hergün süt götürüyoruz şırıngaya düşen bir damla süt için bile ne çabalar veriyoruz… rabbim 40 gün önce doğmasını kaderine yazmış doğması gereken gün 40 ı çıkacak kızımınn … sizlerde bende sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Doğumun hayırlı olsun canım bende ilk dogumu iki ay erken yaptım kuvezde çok kalmadı iki hafta kadar kaldı çıktı çok şükür. Duygularını çok iyi anlıyorum ama şunu bil sen mutluyken bebeğin mutlu sen üzgünsen bebeğin üzgün sen güçlü ol o güçlü olup hemen çıkacak üstelik yasitlarini da geçecek buna emin ol. Anne sütü ne kadar çok verirsen o kadar kısa zamanda topluyor. İnşallah kısa sürede kucağına alıp evinize dönersinizGünaydın kızlar doğum hikayemden sizlere bahsedeyimmmm. Öncelikle kimse erken mi demeden herşeyini hazır etsin herşeyini. Daha bebeğimin oda takımı bile gelmedi. Bavulum hazıe değildi büyük bir sıkıntı içerisinde rabbim yardımcımız oldu herşey su gibi aktı. Doktorum dünyanın en en ene iyi en sakin en soğuk kanlı en kriz yöneten doktoruydu onun bana verdiği güvenle herşey bu kadar rahat geçti. İlk gün pek bişey anlamadım gelen gidenler anestezi ondan önceli gece hiç uyumadım onun sersemliği. Doğum yaptım ziyarete insanlar geliyor ama bebek yok… ertesi gün kendimi iyi hissediyordum doktor çıkmama müsaide etti toplam 2 gece sezeryandan sonra 1 gece kalmış oldum .hazırlanmaya başladıktan sonra kötü hisler daha da gelmeye başladı bebeksiz eve gidecektik ve ne kadar kalacağı belli değil. Rabbim beterinden korusun ama hiç bir anne kucağına alamadığı kokusnu bilmediği karnından alınıp küveze konulup günlerce bebeğinden ayrı bırakmasın…. Yapılan doğumları süslü odaları gece ağlayan bebekleri duydukça gönlümde ki acı tarifsiz bakın yazamıyorum… ama o sağlıklı ben sağlıklı sadece erken olduğu için orada kalmak zorunda olması içime su serpiyordu.. evdeyiz hergün süt götürüyoruz şırıngaya düşen bir damla süt için bile ne çabalar veriyoruz… rabbim 40 gün önce doğmasını kaderine yazmış doğması gereken gün 40 ı çıkacak kızımınn … sizlerde bende sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Gecmis olsun canim. Allah korumus
Ben almazdim almadim da ama madem ole al balim
Verilmis sadakaniz varmis Allah esirgesin cok cok gecmis olsun
Benim 4 gün önde gidiyor sata göre değil ultrasonda gördüğüne göre hesapladı olabilecek sezaryen tarihini
Allah korumuş yoğurt ye sen yine o iyi gelir dumanın verdiği zarara
Benim 4 gün önde gidiyor sata göre değil ultrasonda gördüğüne göre hesapladı olabilecek sezaryen tarihini
Allah korumuş yoğurt ye sen yine o iyi gelir dumanın verdiği zarara
Çok geçmiş olsun Allah tan farketmissin çok şükür
Kızlar çok sağolun camlari kapilari açıp donarak uyuyakalmisim ondan cevap yazamadım size. Koku gecmis ama sabaha kadar açık kalınca çok şükürÇok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
Canim bende ilk bir dk akan kordon kanı yeterli oluyor diye biliyorumBu kordan kanının tamamının akması ile ilgili temmuz ya da Ağustosta bir soru cevaba denk gelmiştim acıbadem prof. Herhalde ona sordular adam normal şartlarda kanın hepsini akıtmak istesek 8 10 dakikalık bir işlem ama bu işlem ama tam kan akımını beklemek bebeğe fayda yerine zarar verir 1 veya 2 dakika yeterli demişti soruyu soran da kök hücrelerin hepsinin bebeğe geçmesi çok daha iyi olmaz mı gibi bir şey sordu ama tek soru cevap hakkı olduğu için doktor cevap vermedi ben sonra kendim araştırdım
Could cutting the umbilical cord too soon stress newborns? bunu buldum.
Ama konuyu araştıran gören varsa bize de söylesin
Canim bide bende gebeliğin başında plasenta previa vardı yani plasentam rahim ağzına yakındı. Buda riskli bisey dogum aninda plasenta bebegin önüne geçtiği icin normal dogum yapamıyorsun. Dogum kanamali oluyor vs. Bazi durumlarda rahim agzina yakin yerleştiğinde plasenta sezeryan bile olsan o bölgede yerlesim cok derin oluyormus rahmin ust yuzeyleri gibi hemen cekince plasenta cikmiyormus kanama cok olduğunda böyle durumda rahmi alinan kadın cok fazla. Ama bazı doktorlar rahim alinmasin diye plasentayi doğumdan sonra icerde birakiyorlar. Zaman icinde kadin regl olur gibi parca parca plasentayi düşürüyor ilaclar yardimi ile. Böyle bisey arastirip okumustum. Yani demek istediğim zehirliyor olsa aylarca plasentayi rahimde bırakmazlardi heralde. Bir zarari olacagini sanmıyorumBir de doğum olması için bebek kendini itiyor biz ıkıniyoruz karşılıklı bir süreç ama plesanta cansız doğumda plesanta kendini itemeyecegine göre müdahalesiz nasıl çıkacak
Plesantadan bebek ayrıldıktan hamilelik sürecinde anneyi zehirlemeye başlıyor şimdi bebek doğduktan sonrada anneyi zehirlenmesi için vücutta kaç dakikadan fazla durmaması gerekiyor
Gözün aydın canim saglikla biran önce kavusursunuz inşallahGünaydın kızlar doğum hikayemden sizlere bahsedeyimmmm. Öncelikle kimse erken mi demeden herşeyini hazır etsin herşeyini. Daha bebeğimin oda takımı bile gelmedi. Bavulum hazıe değildi büyük bir sıkıntı içerisinde rabbim yardımcımız oldu herşey su gibi aktı. Doktorum dünyanın en en ene iyi en sakin en soğuk kanlı en kriz yöneten doktoruydu onun bana verdiği güvenle herşey bu kadar rahat geçti. İlk gün pek bişey anlamadım gelen gidenler anestezi ondan önceli gece hiç uyumadım onun sersemliği. Doğum yaptım ziyarete insanlar geliyor ama bebek yok… ertesi gün kendimi iyi hissediyordum doktor çıkmama müsaide etti toplam 2 gece sezeryandan sonra 1 gece kalmış oldum .hazırlanmaya başladıktan sonra kötü hisler daha da gelmeye başladı bebeksiz eve gidecektik ve ne kadar kalacağı belli değil. Rabbim beterinden korusun ama hiç bir anne kucağına alamadığı kokusnu bilmediği karnından alınıp küveze konulup günlerce bebeğinden ayrı bırakmasın…. Yapılan doğumları süslü odaları gece ağlayan bebekleri duydukça gönlümde ki acı tarifsiz bakın yazamıyorum… ama o sağlıklı ben sağlıklı sadece erken olduğu için orada kalmak zorunda olması içime su serpiyordu.. evdeyiz hergün süt götürüyoruz şırıngaya düşen bir damla süt için bile ne çabalar veriyoruz… rabbim 40 gün önce doğmasını kaderine yazmış doğması gereken gün 40 ı çıkacak kızımınn … sizlerde bende sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
En iyisi çok bekletmek gibiCanim bende ilk bir dk akan kordon kanı yeterli oluyor diye biliyorum
Araştırmak lazim varsa öyle biseyEn iyisi çok bekletmek gibi
Ben be safe aldım canım sehirlerarasi cok yolculuk yaptigimiz icinCybex değil de joie ve be safe öneriyorlar genelde. İkisinden birini düşünüyorum, bunu da bir arkadaşım attı şimdi çok uygun fiyatı anlayamadım niye bu kadar uygun
Ben halamın doğumuna gitmiştim doktor plesantayi halam ıkınirken ebe karından bastırırak çıkarmıştı çok derinden olursa ebe ya da doktor eliyle çekip alıyorlar içeride bırakmak vb hiç duymadım ama kürtaj olduğum Zaman bana zar vb kaldıysa vücut atsın diye metiler diye bir ilaç vermişti doktor onu içince 30 dakika sancidan bayılacak gibi oluyordum inanılmaz acı veren bir şeydiCanim bide bende gebeliğin başında plasenta previa vardı yani plasentam rahim ağzına yakındı. Buda riskli bisey dogum aninda plasenta bebegin önüne geçtiği icin normal dogum yapamıyorsun. Dogum kanamali oluyor vs. Bazi durumlarda rahim agzina yakin yerleştiğinde plasenta sezeryan bile olsan o bölgede yerlesim cok derin oluyormus rahmin ust yuzeyleri gibi hemen cekince plasenta cikmiyormus kanama cok olduğunda böyle durumda rahmi alinan kadın cok fazla. Ama bazı doktorlar rahim alinmasin diye plasentayi doğumdan sonra icerde birakiyorlar. Zaman icinde kadin regl olur gibi parca parca plasentayi düşürüyor ilaclar yardimi ile. Böyle bisey arastirip okumustum. Yani demek istediğim zehirliyor olsa aylarca plasentayi rahimde bırakmazlardi heralde. Bir zarari olacagini sanmıyorum
Bu yagin icerigi temiz diye biliyorum canim. Ben mustela aldim ama bebe yağı ile bebek masaj yagi farkli seyler mi oluyor onu anlayamadım ne farklari var. İkiside banyodan sonra sürülmüyor mu baska bir islevi daha mi varDoğal içerikli bebek yağı bakarım diye düşündüydüm yaa
Zaten benim dedigim cok uc bir durum canim normal bir doğumda böyle bisey yapilmaz bunun yapilma amaci rahmi almamak anne adayının ilk gebeligiyse yaşı küçükse tekrar anne olabilsin diye yapıyolarmış. Normal sartlarda böyle bir uygulama yok yani merak etmeBen halamın doğumuna gitmiştim doktor plesantayi halam ıkınirken ebe karından bastırırak çıkarmıştı çok derinden olursa ebe ya da doktor eliyle çekip alıyorlar içeride bırakmak vb hiç duymadım ama kürtaj olduğum Zaman bana zar vb kaldıysa vücut atsın diye metiler diye bir ilaç vermişti doktor onu içince 30 dakika sancidan bayılacak gibi oluyordum inanılmaz acı veren bir şeydişimdi emzirdikce rahîmde kapanmaya sıkılaşmaya küçülüp yerine yerleşmeye başlıyor o sürede plesanta içeri de nasıl olur bilmiyorum ama inşallah öyle bir şey olmaz da bana ilaçla plesantayi parça parça düşür deseler yapmak istemem o parça parça düşürmenin o ilacın ağrısı şu bile tansiyonumu düşürdü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?