2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
ben 35 de gittim 38 de cagirdi.
35 den sonra bebeklerin prematüre durumları bitiyor neredeyse daha sıkı kontrol gerekiyor diye okumuştum salı günü aile hekimine gittiğimde 35+1 dim artık hazırlıkli olun tıbben istedigi anda gelebilir dedi

Aynı şeyden korkuyorum ve başkasının çocuğuna da hep yapar yani

Kafasidir bebeğin çok güzel onu hissetmek Allah isteyen herkese nasip etsin aminn

Ilk gelen kolostrum damla damla oluyor zaten. Asil sut gelmesi iki uc gun icinde gerceklesmis oluyor. Ne guzel sapir supur emmesi. Allah bize de nasib etsin
Yok canım bende ilk gelen iki üç damla sütü gonderdikten sonra çocuk doyup ilk ağladığı zaman birden bire akmisti. Hastaneden çıkarken onbeş yirmi poşet sütle almıştım bebeğimi. Çünkü süt geldikten sonra fışkırır şekilde açılıyor kanallar. Birde o süt illaki gelecek ama öyle bir psikoloji bastırıyor ki sanki zor gelecek az gelecek yada gelmeyecek gibi bu da sütün gelmesini engelliyor. Şu şekilde düşünmek lazım o süt illaki gelecek. Sağ babam sağ sonrası malum fışkırıyor

Doğum çantasına süt saklama poşeti koyulmali mi o zaman

Belki bilmemek daha iyidir. Burda herkes sezaryenden sonra süt gelmez diye düşünüyor ama ben hiç böyle bir şey duymamıştım, sütüm de hemen ve senin dediğin gibi bol gelmişti. Sütün uykuyla da bir ilgisi yok bence çünkü zombi gibi geziyordum ama süt vardı yine.

Annenin vücudu bebeğe özel antikor üretiyor göğüsten süt geldikçe emzirirken bebekler sürekli annelerinin ağzına dudaklarına dokunuyor hiç fark ettin mi ben bunu çok merak etmiştim ne alaka diye emerken kendi ağzıyla annesinden bir şey aldığı için o da eliyle annesini beslemeye çalışıyormuş

Ben 33 de doğum yaptım bir buçuk hafta kadar kuvezde kalmış iki kilo üstü doğduğu halde. Aslında şu şekilde bebeğin gelişimine bağlı zaten bu haftalarda çok da kuvezde kalmıyorlar aksi durum olmadıkça zaten doktorun sezeryandan önce yada doğumdan önce sana genel bilgi veriyor bebeğin şu bu şekilde gelişimi diye dogudugunda kuveze girer yada girmez diye bilgi veriyor. Hatta ne kadar durabilecegini bile söylüyor o yüzden hiiicc korkma stres yapma ters etkilenmesin bebeğin. Sağlıcakla doğsun insallah

Doğum çantasına süt saklama poşeti koyulmali mi o zaman
Aynen mutlaka konulmalı hemde. İlk sütü poşetle yada küçük biberonla gönderebilirsiniz ama bebek yaninizdaysa zaten emdikçe fışkırır çünkü o emdikçe sizin hoşunuza gidip süt baya baya akıyor. Süt saklama poşeti eve geçince de lazım olacaklardan. Çünkü bazı durumlarda çok gelince sagmaniz gerekecek boşa mı aksın sütler

Aynen öyle psikoloji çok önemli mesela ben iki ay içinde bir şeye çok üzülmüştüm iki ay sonunda hooooop süt kesildi. Mama başladım.

Ben hatta suan gogus kalkani kasik biberon fln onlari koydum. Ama sole bisi gordum bunun kurutuculusu da varmis ama turkiyede yokmus asiri ayar oldum nasil atladim ben bunu die. Munchin kurutucu aldim onu da deniycem iste birazdan. Aventin 3lusu cikmis bi ona bak. Ama link bukursan bana da at bun uanneme gotururum onu alirim caktirmadan
Bende dün yıkadım da bugün geçirdim yüzleri. İncik dincik şeyler bitmiyor bi türlü
Aynen suan onlari yikiorum bende esimle de kavga ediyorum ne gerek varmis oldurucek beni sikicam girtlagini cok az kaldi
Kordonun içindeki çeltik 1 tür atınca yeterli diyorlar cevap verince bize de yaz
Dediki oncelikle buna mi sardin smdi dededim no beni bilgilendir. Hicbir doktor zart die kesmio zaten. Hemoglobin yukselio vs vs denio ama bunlar kanitlanmis seyler degil. 9ay ordan beslendi alacagini aldi zaten. 1-2 dakikada hicbirseyi degistiremezsin mucizevi olarak. Ztn anne bebek dostu, kasap olmayan hicbir doktor zart die kesmio. Buna sarma devam et herseyi kontrol etmeye de calisma dedi. Bi de azar isitiim pazar pazar
Yani yere dusen biseyi ben kendi agzima sokmuyorum oncelikle. Coplukmu benim agzim bu 1. Benim bagisikligimla bebeginki bir mi nie ole bi igrenclik yapayim bu 2 bole bag olur mu farkli olmak icin zirvaliyo bana gore doktorlar artik bu da 3
Uf imzami atarim yani yazdiklarina. İcimdekileri yazmissin bacim

Arkadaşlar yapmam dediğinizi hep yapar oluyorsunuz çocuk olunca. Ama hijyen önemli tabiki. Çocuk iki yaşını geçince saliyorsunuz zaten. Neler yaşanıyor bir bilseniz.. takılmayın stres yapmayın gayet güzel büyüyorlar çok esirgenen göze çöp batar derler gerçekten öyle iki yaşına kadar esirgedigin çocuk türlü hastalıklardan geçer sokakta toprak yiyen çocuk en az hastalanır yada çabuk geçirir.

35 den sonra bebeklerin prematüre durumları bitiyor neredeyse daha sıkı kontrol gerekiyor diye okumuştum salı günü aile hekimine gittiğimde 35+1 dim artık hazırlıkli olun tıbben istedigi anda gelebilir dedi
ben ozele gidiyorum ama ara ara devlete de gittim. Bu gidisimde kilo alimini sınırda buldu o yuzden ocean mummy kullanmaya devsm et dedi. onun disinsa son kontrol 38. haftada sonra nasip ise dogumda gorusecegiz dedi. aetik bebegin durumuna gore mi dedi bilmiyorum burda anlattiklariniz gibi degisik bilgiler vermez bu gittigimizde bak burda solunum yapiyor solunumu iyi benim icin gerekli olanlardan en onemlilerinden dedi.

Valla çevremden duyduğum kadarıyla anne karninda hareketli olan doğunca da hareketli oluyormuş
Benimki karnımı delmeye çalışıyor tekmeleriyle hele ki toksa. Yandım o zaman benim eşim küçükken aşırı hareketli ve yaramazmis aşırı derken abartmıyorum damdan atlamalar, perdeyi yakmalar, kardesinin saçını kesmeler falan bir sürü macerasi var ona çekmez bana çeker diye ümit etmiştim ama ben kendimi hazırlayaym en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…