- Konu Sahibi sunshine__
-
- #53.201
Hahaha Allah yardımcımız olsunKız bız bu hareket yuzunden ıkılı testte ölcüm alamadı doktor baska gun gel deyıp gonderdı, bı de bana ne yedın dıye sormustuhatta insallah detaylıda boyle olmaz temennılerıyle ayrılmıstık
Bundan hiç şüphem yokBen garantici yedekle dolaşırım kesin15 kg çanta ağırlığımla
35 den sonra bebeklerin prematüre durumları bitiyor neredeyse daha sıkı kontrol gerekiyor diye okumuştum salı günü aile hekimine gittiğimde 35+1 dim artık hazırlıkli olun tıbben istedigi anda gelebilir dediben 35 de gittim 38 de cagirdi.
Aynı şeyden korkuyorum ve başkasının çocuğuna da hep yapar yaniBen bu kendi ağzımdan da olsa bir şey verme işine karşıyım ya tabi yaşayınca farklı olur mu bilemem ama. Ablam mesela bebeğe ek gıdaya geçince önce kendi ağzına sokuyo sıcaklığına bakıyo sonra bebeğe veriyordu. Aşırı tiksindiğim bir durumdu hatta söylüyorum da o zaman da kızıyordu ben bu kadar yapabiliyorum sen yapmazsın diyeben üflemeye falan da karşıyım mesela bu yüzden iğrenç geliyo. Sofrada özellikle eşim bir şeye üflerse deliriyorum ama tabi çocukta uygulayabilecek miyim bakalım.
Kaynanam falan da çok hijyenik bi kadın değil en korktuğum şeylerden biri ben görmeden ağzına sürdüğü bir şeyi vermesi ya da kendi kaşık çatalıyla falan. Kalp krizi geçiririm gibianneme yapma deyince yapmaz en azından ama kaynana onu da anlamaz. Üf yine doldum bak durup dururken
Kafasidir bebeğin çok güzel onu hissetmek Allah isteyen herkese nasip etsin aminnKızlar bide iki gündür karnımda elime avuç içimi doldurmayan bir yumru geliyortam göğsümün altında bu kafasıdır dimi ayağı bu kadar hissedemem heralde. Çok duygulanıyorum dokundukça ben hareketlerini böyle daha yeni yeni güçlü hissediyorum içimde bebek olduğunun idrakine yeni varıyorum
Yok canım bende ilk gelen iki üç damla sütü gonderdikten sonra çocuk doyup ilk ağladığı zaman birden bire akmisti. Hastaneden çıkarken onbeş yirmi poşet sütle almıştım bebeğimi. Çünkü süt geldikten sonra fışkırır şekilde açılıyor kanallar. Birde o süt illaki gelecek ama öyle bir psikoloji bastırıyor ki sanki zor gelecek az gelecek yada gelmeyecek gibi bu da sütün gelmesini engelliyor. Şu şekilde düşünmek lazım o süt illaki gelecek. Sağ babam sağ sonrası malum fışkırıyorIlk gelen kolostrum damla damla oluyor zaten. Asil sut gelmesi iki uc gun icinde gerceklesmis oluyor. Ne guzel sapir supur emmesi. Allah bize de nasib etsin
Doğum çantasına süt saklama poşeti koyulmali mi o zamanYok canım bende ilk gelen iki üç damla sütü gonderdikten sonra çocuk doyup ilk ağladığı zaman birden bire akmisti. Hastaneden çıkarken onbeş yirmi poşet sütle almıştım bebeğimi. Çünkü süt geldikten sonra fışkırır şekilde açılıyor kanallar. Birde o süt illaki gelecek ama öyle bir psikoloji bastırıyor ki sanki zor gelecek az gelecek yada gelmeyecek gibi bu da sütün gelmesini engelliyor. Şu şekilde düşünmek lazım o süt illaki gelecek. Sağ babam sağ sonrası malum fışkırıyor
Belki bilmemek daha iyidir. Burda herkes sezaryenden sonra süt gelmez diye düşünüyor ama ben hiç böyle bir şey duymamıştım, sütüm de hemen ve senin dediğin gibi bol gelmişti. Sütün uykuyla da bir ilgisi yok bence çünkü zombi gibi geziyordum ama süt vardı yine.Yok canım bende ilk gelen iki üç damla sütü gonderdikten sonra çocuk doyup ilk ağladığı zaman birden bire akmisti. Hastaneden çıkarken onbeş yirmi poşet sütle almıştım bebeğimi. Çünkü süt geldikten sonra fışkırır şekilde açılıyor kanallar. Birde o süt illaki gelecek ama öyle bir psikoloji bastırıyor ki sanki zor gelecek az gelecek yada gelmeyecek gibi bu da sütün gelmesini engelliyor. Şu şekilde düşünmek lazım o süt illaki gelecek. Sağ babam sağ sonrası malum fışkırıyor
Ha iyiymis. Muayene kadar da ona vermeyelim de.Uygun yaa çok pahalı değil muayene 850 nst 100-200 arası bişi sanırım en fazla
Annenin vücudu bebeğe özel antikor üretiyor göğüsten süt geldikçeAma annenin vücudu bence bebeğe zarar vermez işi doğru değildir çünkü mesela benim dudağımda hep aynı yerde çıkan bir uçuk var. O virüs oraya yerleşmiş muhtemelen. Bebekle temas ederse bu mutlaka bebeğe de geçer. Ya da hsv falan oluyor genital uçukların ağızda çıkması durumu falan. Bebeğe biri onu geçirse ne kadar kötü
Ben 33 de doğum yaptım bir buçuk hafta kadar kuvezde kalmış iki kilo üstü doğduğu halde. Aslında şu şekilde bebeğin gelişimine bağlı zaten bu haftalarda çok da kuvezde kalmıyorlar aksi durum olmadıkça zaten doktorun sezeryandan önce yada doğumdan önce sana genel bilgi veriyor bebeğin şu bu şekilde gelişimi diye dogudugunda kuveze girer yada girmez diye bilgi veriyor. Hatta ne kadar durabilecegini bile söylüyor o yüzden hiiicc korkma stres yapma ters etkilenmesin bebeğin. Sağlıcakla doğsun insallahKızlar merhaba bende aralık annesiyim ama 32+4 üm şuan geçen hafta sancılar ve nişan gelmesinden dolayı hastanede yattım ciğer geliştirici iğne yaptılar 2 doz ama sancılarım bazen düzenli bazen düzensiz geliyor hala. Bu haftalarda doğup küveze girmeyen bebeğiniz yakınınz oldu mu hiç bilginiz var mı korkuyorum. Bu 4 gebeliğin ama diğerlerinde açılma yoktu bu farklı tereddüt ediyorum
Tecrübeyle sabit yeğenlerimdenValla çevremden duyduğum kadarıyla anne karninda hareketli olan doğunca da hareketli oluyormuş
Aynen mutlaka konulmalı hemde. İlk sütü poşetle yada küçük biberonla gönderebilirsiniz ama bebek yaninizdaysa zaten emdikçe fışkırır çünkü o emdikçe sizin hoşunuza gidip süt baya baya akıyor. Süt saklama poşeti eve geçince de lazım olacaklardan. Çünkü bazı durumlarda çok gelince sagmaniz gerekecek boşa mı aksın sütlerDoğum çantasına süt saklama poşeti koyulmali mi o zaman
Aynen öyle psikoloji çok önemli mesela ben iki ay içinde bir şeye çok üzülmüştüm iki ay sonunda hooooop süt kesildi. Mama başladım.Belki bilmemek daha iyidir. Burda herkes sezaryenden sonra süt gelmez diye düşünüyor ama ben hiç böyle bir şey duymamıştım, sütüm de hemen ve senin dediğin gibi bol gelmişti. Sütün uykuyla da bir ilgisi yok bence çünkü zombi gibi geziyordum ama süt vardı yine.
Bulursa söylesin bende benimkini yollayayimEşim diyo ki bende kendime bi erkek forum bulcamdedim siz ne konuşcanız be diyoki orası seni ilgilendirmez ben sana soruyom mu ne konuşuyonuz
Ben hatta suan gogus kalkani kasik biberon fln onlari koydum. Ama sole bisi gordum bunun kurutuculusu da varmis ama turkiyede yokmus asiri ayar oldum nasil atladim ben bunu die. Munchin kurutucu aldim onu da deniycem iste birazdan. Aventin 3lusu cikmis bi ona bak. Ama link bukursan bana da at bun uanneme gotururum onu alirim caktirmadanKızlar sterilizatör alan oldu mu? İlk hedef emzirmek, çalışmıyorum da evdeyim öyle çok biberon kullanılmaz diye düşünüyorum.
1- ilerleyen süreçte mi alsam?
2- zaten emziktir, süt sağmadır yine de sterilize edilecek şimdiden alsam mı?
Aynen suan onlari yikiorum bende esimle de kavga ediyorum ne gerek varmis oldurucek beni sikicam girtlagini cok az kaldiBende dün yıkadım da bugün geçirdim yüzleri. İncik dincik şeyler bitmiyor bi türlü
Dediki oncelikle buna mi sardin smdi deKordonun içindeki çeltik 1 tür atınca yeterli diyorlar cevap verince bize de yaz
Yani yere dusen biseyi ben kendi agzima sokmuyorum oncelikle. Coplukmu benim agzim bu 1. Benim bagisikligimla bebeginki bir mi nie ole bi igrenclik yapayim bu 2 bole bag olur mu farkli olmak icin zirvaliyo bana gore doktorlar artik bu da 3Ben de ilk kullanimda kaybattim.Sana çok tatlı bir şey söyleyeyim mi insatgramda doktor öge var çok başarılı bir çocuk doktoru bir videosunda görmüştüm diyor ki çocuğun emziği yere düştü temizleyebilme ihtimaliniz yok ama çokta lazım o zaman anne kendi ağzına sokup verebilir bebekle annenin arasında farklı bir bağ oluyormuş annenin vücudu bebise zarar verecek şeyler üretmiyormus
Uf imzami atarim yani yazdiklarina. İcimdekileri yazmissin bacimBen bu kendi ağzımdan da olsa bir şey verme işine karşıyım ya tabi yaşayınca farklı olur mu bilemem ama. Ablam mesela bebeğe ek gıdaya geçince önce kendi ağzına sokuyo sıcaklığına bakıyo sonra bebeğe veriyordu. Aşırı tiksindiğim bir durumdu hatta söylüyorum da o zaman da kızıyordu ben bu kadar yapabiliyorum sen yapmazsın diyeben üflemeye falan da karşıyım mesela bu yüzden iğrenç geliyo. Sofrada özellikle eşim bir şeye üflerse deliriyorum ama tabi çocukta uygulayabilecek miyim bakalım.
Kaynanam falan da çok hijyenik bi kadın değil en korktuğum şeylerden biri ben görmeden ağzına sürdüğü bir şeyi vermesi ya da kendi kaşık çatalıyla falan. Kalp krizi geçiririm gibianneme yapma deyince yapmaz en azından ama kaynana onu da anlamaz. Üf yine doldum bak durup dururken
ben ozele gidiyorum ama ara ara devlete de gittim. Bu gidisimde kilo alimini sınırda buldu o yuzden ocean mummy kullanmaya devsm et dedi. onun disinsa son kontrol 38. haftada sonra nasip ise dogumda gorusecegiz dedi. aetik bebegin durumuna gore mi dedi bilmiyorum burda anlattiklariniz gibi degisik bilgiler vermez bu gittigimizde bak burda solunum yapiyor solunumu iyi benim icin gerekli olanlardan en onemlilerinden dedi.35 den sonra bebeklerin prematüre durumları bitiyor neredeyse daha sıkı kontrol gerekiyor diye okumuştum salı günü aile hekimine gittiğimde 35+1 dim artık hazırlıkli olun tıbben istedigi anda gelebilir dedi
Benimki karnımı delmeye çalışıyor tekmeleriyle hele ki toksa. Yandım o zamanValla çevremden duyduğum kadarıyla anne karninda hareketli olan doğunca da hareketli oluyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?