2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
21 aralığı geçmeyi başaran olursa oğlak burcu bile olacak
Sezeryan olmasa benim doğum tarihi oğlak oluyor
Ama oğlaklar da aşırı disiplinli otoriter kuralcı oluyor hem iyi aslında hem bilmiyorum
OğLak kızına bişey diyemem de Allah oğlak erkeği ile iş hayatında karşılaştırmasın

Ay çok sevindim canım çınara kavuşmana hadi gözünaydın

Ay çok sevindim dönmesine darısı benim başıma

geçen hafta bebişin kilosu kaçtı şimdi kaç çıktı ?
Haftan 35mi ?
Bir de hangi egzersizleri yapıyorsun, ne kadar sıklıkta yapıyorsun buraya veya bana atabilir misin rica etsem?

Akrep inadı mı yoksa kilosundan mı nedir bilmem karnımda düpdüz yatıyor yan dönüyor sonra hop kafası gene göğsümün altına yerleşiyor

bu doğru oğlum karnımda cok hıckırırdı 10dk hıckırırdı ve kolikti sımdı kızım da arada hıckırıyor korkuyorum kolik cok zor allah düsmanıma vermesin yani 1yaş olana kadar çektik
Yengemin bebeğide çok hıçkırırmış
Dediğin gibi bir sene bıyunca ağladı durmadan ağladı bebek tövbe ettiler ikinci çocuğa

her doktorun ki farklı benim 36+0 bugün kontroller haftada 1e düştü
Maşallah kontrolun güzel geçmiş
Cuma gidicektin sanki çarşambaya mı aldılar
Allah korusun üç beş kere kaç dakika hissediyorsunuz
10 dk sürüyor nerdeyse
Kafasının orda kalp atışı gibi oluyor
Senin haftalarında daha sık oluyordu
Şimdi biraz azaldı günde ikiye falan düştü
İnşallah kimsenin bebeği kolik olmaz
Çok zor bir süreçti gerçekten bebeği sevemedik bile

Yok kuşum benim kontroller çarşamba hep

Gözün aydınnn çok sevindim canım benim sağlıkla büyüsün inşallah temiz çıkacak haber ver
Kızlar bende çıktım 2600ü geçmiş bebek haftasında ilerliyo bugün 36+0 tam. Nst de temiz önümüzdeki haftaya kadar sıkıntı görünmüyor haftalık artık kontroller genel olarak böyle
Çok şükür kuşum güzel haberler aldın az kaldı senin de ne hissediyorsun kız

bu doğru oğlum karnımda cok hıckırırdı 10dk hıckırırdı ve kolikti sımdı kızım da arada hıckırıyor korkuyorum kolik cok zor allah düsmanıma vermesin yani 1yaş olana kadar çektik
Bilimsel temeli olan bir bilgi değil bence. Nefes alıştırması ile koliğin bir alakası olduğunu sanmıyorum. Kolikle ilgili yapılan birkaç çalışma okumuştum genelde doğum travması tetikliyor. Başka sebepleri de illa ki vardır doktor arkadaşlar daha iyi bilir ama bu dediğiniz şeyle alakası olduğunu hiç sanmıyorum denk gelmiş olabilir sizin :)
Ayrıca haklısınız bi kolik bide alerjik bebek çok zor. İnşallah hiçbirimiz yaşamayız

Merhaba, ben şubat grubundayım. Ara ara girip okuyorum grubunuzu şu an doğum heyecanı var grubunuzda darısı başımıza. Bebeklerine kavuşanların Allah analı babalı büyütsün. Henüz doğurmayanlar da sağlıkla kucaklarına alsınlar. Sormak istediklerim var size.
1- Benim suyum fazla hep öyleydi şu an 25+3 üz hala devam ediyor. Şeker çıkmadı. Sorun yaratır su fazlalılığı ?
2- Ayın 4 ünde kontrol için gittiğimde serviks uzunluğu düşmüştü. Sancım olup olmadığını sordu ben de gaz mı kas ağrısı mı anlayamadım ağrım var deyince elle alttan parmakla açılma var mı yok mu baktı. O an engel olamadım ama hala zararı olmuş mudur olmamış mıdır içim içimi yiyor. Olsaydı şimdiye kadar belli olur muydu ?

Sağol canım darısı başına hayırlısı ile. Ben şehir hastanesine gidiyorum kilosunu çoğunlukla söylemiyorlar geçen hafta sorduğumda cihaz göstermiyor dedi doktor, gelişimi bi kaç gün önde çıkıyor genel olarak. Kilosu şuan 2bucuk vardır diye tahmin ediyorum fazlası var mıdır bilemiyorum. Bugün 35+5 teyiz. Kağıda 36 37 yazmışlar gelişimi için. Egzersize salı başladım cumartesiye kadar yaptım sonra elimde ağrı çıkınca ara vereyim dedim. Benimkinin başı sağdaydı ben şuanda da dönmedi sanıyordum sertlikten kontrol ettiğim zamanlar ama ultrasonda da gördüm aşağıda başı. İki üç gündür de hep üst kısmı tekmeliyor belki sen de o şekilde döndüğünü anlarsın. Bence devam et egzersizlere son gün bile dönebiliyormuş

Bunları yaptım ben. Gün içinde sık sık özellikle sabahları.

Benim de aynı şekilde kafasının orda uzun süre kalp atışı gibi 2-3 gündür, inş hıçkırıktır sadece

evet denk gelmis olabilir ama dediginiz gibi doğum da travmalıydı o da tetiklemiş olabilir hem de baya travmalıydı

Kızlar 2-3 gündür kasıklarımda kalp atışı gibi atma oluyor. 5-10 dk sürüyor. Bebeğin hıçkırığı mı bu?
Düzenli ritmik oluyor hıckırmalar. Benim göbek ortasında oluyor ama hepsının göbekte kendınkosesı var Atış araları kaç sn diye sayabılırsın ben sayıyorum duzenlıyse cıgerıne kuvvet annem dıyorum

Ben doktoruma bunu sormuştum doktorum evet bebekler günde iki üç kez hıçkırabilir gelişim sürecinin bir parçası aksine faydalıdır demişti.

evet denk gelmis olabilir ama dediginiz gibi doğum da travmalıydı o da tetiklemiş olabilir hem de baya travmalıydı
Ondan olma ihtimali daha yüksek o zaman. Ne yazık ki bebekler zor doğumlardan etkileniyor ve kolik ağlama krizleri de ya doğum anlarına ya da sonrasındaki saatlerde bebeğin yaşadığı sıkıntıların saatlerine denk geliyo .
Bebesi hıçkıran anneler rahat olsun hıçkırmayan yoktur zaten ya da tıbbi adı her neyse bu hıçkırıkların

Kızlar bebişin kıyafetlerini kaçıncı haftada yıkayıp astınız? Haftaya yıkasam erken mi olur dolabına yerleştirmek istiyorum. Ortadan kalksın kafam rahat olsun diye düşünüyorum ama tozlanır mı?

Kızlar ben bugün hastanede kalıcam akşamları bana bir titreme geliyor üşüme zar zor titremekten ağzımı kapatıyorum o derece ve o sıra hep bebek hareketsiz hissediyorum nst ye girdim bugün hareketliydi ama doktor yarım saat için ben sana bir şey yok diyemem takip edelim dedi o nedenle bu gece kalacağım kilosu vs iyi ama bende safrada taş var o da yapabilir bilmiyorum

Ben 28. Haftada tamamladım iyikide yapmışım şimdi hiç iş yapmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…