- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #56.821
Bebek için ilk verecegin takım bence en güzeli olmasın benim verdiğim takım bebeğin dışındaki sıvıyla kirlenmisti bir de bebek doğar doğmaz topuk izi için ayağına mürekkep sürülüyor ayak kısmı kıyafetin ve battaniyenin mürekkepti . Benim pijamama kan bulaştı hiç olmazsa 1 tane koyu pijama takımı götürün sezeryan sonrası koridorda yürümek gerekiyor bir tane kadın toz pembe pijama altı giymişti hasta bezi olduğu gibi görünüyordu yazıları falanÇanta için tavsiye vericek olursam
-Bir duzenleyici bebegin kiyafetleri.
hemsireye vericegimi renkli bir posetin içine koydum. 2.en güzel takımı veriyorum hemsireye,üstüne etiket yapıştırdım ,
bebegin diğer takımlarını buzdolabı posetinin içine koydum ayrı ayri şekilde. Bu düzenleyiciye ekstradan ağız mendilleri, omuz örtüsü eksrta yelek atlet koydum
- ikinci düzenleyiciye benim kiyafetlerim
Toplam 3 takım bana, bir tane gecelik takımım, bir tane pijama takımı, bide birisi vermisti yedek pijama yine de aldım
Bu duzenleyiciye göğüs pedi koydum, her pijamaya uygun ayrı corap, bitane kocaman rahat giyinen kalın çorap, 2 tane emzirme sütyeni koydum
- bir düzenleyiciye araç gereç diyim, manuel süt sagma makinesi, kaşık biberon, kucuk biberon, emzik, hepsini ayri ayri buzdolabı poşetine koydum, ekstra iki üç buzdolabı poşeti koydum
-bir duzenleyiciye bebek bakım esyalari diyim
Yaklaşık 20tane felan bez koydum, dört tane ince alt acma bezi, bi tane kalın alt acma bezi, islak mendil, temizleme pamuğu koydum. Temizleme pamuğuyla orda altını silemem de lazım olur fln diye
Sonra duzenleyiciler bitti gerisini Allah ne verdiyse koydumelektrkli kahve makinesinden koydum sicak su torbası için ve narkozu atmak için kahve icmek için
Bem de bu hareketi yapmıştım ama benim dönmedi sağlık olsunSağol canım darısı başına hayırlısı ile. Ben şehir hastanesine gidiyorum kilosunu çoğunlukla söylemiyorlar geçen hafta sorduğumda cihaz göstermiyor dedi doktor, gelişimi bi kaç gün önde çıkıyor genel olarak. Kilosu şuan 2bucuk vardır diye tahmin ediyorum fazlası var mıdır bilemiyorum. Bugün 35+5 teyiz. Kağıda 36 37 yazmışlar gelişimi için. Egzersize salı başladım cumartesiye kadar yaptım sonra elimde ağrı çıkınca ara vereyim dedim. Benimkinin başı sağdaydı ben şuanda da dönmedi sanıyordum sertlikten kontrol ettiğim zamanlar ama ultrasonda da gördüm aşağıda başı. İki üç gündür de hep üst kısmı tekmeliyor belki sen de o şekilde döndüğünü anlarsın. Bence devam et egzersizlere son gün bile dönebiliyormuş
Bunları yaptım ben. Gün içinde sık sık özellikle sabahları.
32 de yıkadım ben , yatağını kurdum . Yatağın üstünü kapattım toz almasın diye ala dolaba yapmadımKızlar bebişin kıyafetlerini kaçıncı haftada yıkayıp astınız? Haftaya yıkasam erken mi olur dolabına yerleştirmek istiyorum. Ortadan kalksın kafam rahat olsun diye düşünüyorum ama tozlanır mı?
Canım sakin ol ben son anda döneni bile duydum. Tam zamanını hatırlamıyorum ama ya 39+5 ya da 40+3 gibi bir şey demişti egzersiz hocam anlatmıştı geçen hafta. Strese girme, sıkıntın yoksa bekle son ana kadar, demek ki daha gelmeye hazır değil bebek . Haftanı doldurduktan sonra düşünürsün sezeryan tarihiniKızlar bugün randevum var şimdi duştan ağlayarak çıktım bebiş dönmedi tarihe karar veremedim. Canım çok sıkkın. Saçma sap
Bem de bu hareketi yapmıştım ama benim dönmedi sağlık olsun
Bu bilgi doğru değil sadece size denk gelmiş hamilelik zaten zorlu bir süreç ve ben dahil çoğu arkadaşımın ilk bebeği olacak böyle bilimsel gerçekliği olmayan şeylerle lütfen arkadaşlarimi üzmeyin. Benim kızım da karnında durmadan hickirirdi doktorum uzun nefes alış denemeleri yapıyor ciğerleri gelişiyor demişti. Doğdu çok şükür Allah a ne kolik ne bir şey.bu doğru oğlum karnımda cok hıckırırdı 10dk hıckırırdı ve koliktisımdı kızım da arada hıckırıyor korkuyorum kolik cok zor allah düsmanıma vermesin yani 1yaş olana kadar çektik
Canım siz nasılsınız? Çıktınız mı eveBu bilgi doğru değil sadece size denk gelmiş hamilelik zaten zorlu bir süreç ve ben dahil çoğu arkadaşımın ilk bebeği olacak böyle bilimsel gerçekliği olmayan şeylerle lütfen arkadaşlarimi üzmeyin. Benim kızım da karnında durmadan hickirirdi doktorum uzun nefes alış denemeleri yapıyor ciğerleri gelişiyor demişti. Doğdu çok şükür Allah a ne kolik ne bir şey.
Lütfen canım hamile arkadaşlarım böyle şeyleri duyup üzülmeyin bebeğiniz hıçkırdikca çok mutlu olun ne kadar hickirirlarsa ciğerleri o kadar güçlü geliyorlar dünyaya.
Annem ablam benı kardesımı yigenım aynı kıyafetlerle büyüdük 2 sepet o var batranıyesı sarı yazması zıbını gıbı bana ozel 1 sepette bız aldık 10 -12 tane 2 lı uçlu şetBir an az kıyafet mi aldım diye sorgulamaya başladımm
Yatağını kurmucam son 3-4 hafta kala kurarım. Şimdi yatak odasına kurucaz, elime ayağıma dolaşır gibi32 de yıkadım ben , yatağını kurdum . Yatağın üstünü kapattım toz almasın diye ala dolaba yapmadım
Biz çıktık canım 2 gün kaldık şimdi evimizdeyizCanım siz nasılsınız? Çıktınız mı eve
Çok sevindim canımBiz çıktık canım 2 gün kaldık şimdi evimizdeyiz
Emin ol dönmemesi daha hayırlıdır. Dönmesini çok istedin çok uğraştın emin ol Allah bebegini dondurmeyerek ikinizi de koruyordur çoğu şeyi biz göremiyoruz bilemiyoruzBem de bu hareketi yapmıştım ama benim dönmedi sağlık olsun
İlk başta anlamıyorsunÇok sevindim canımNasıl bir duygu annelik
Yaaİlk başta anlamıyorsunama ameliyathanede bebeği çıkarınca ağladıgin da içinde bir şey kipirdiyor ameliyathane anına dair hatırladığım iki şey var biri bu biri de giydirdikten sonra yanağıma koydular yüzümü yaladı biri de o oysaki ameliyathans çok soğuktu seni kesiyorlar dikiyorlar dikisi yakıyorlar bilmem ne ama hiç umrunda bile olmuyor
Aynısı bende de var doktora soracağımKızlar bir de göbeğimin üzerinde minik minik kırmızı sivilceler çıktı alerji gibi yaşayan var mı böyle bir şey normal mi ki?
Benimde göğüs arasında çıktı kırmızı kırmızı çok kaşındı canım kremlerle peçete koyarak geçirdimKızlar bir de göbeğimin üzerinde minik minik kırmızı sivilceler çıktı alerji gibi yaşayan var mı böyle bir şey normal mi ki?
tamam da ben kötü bir şey demedim öyle bi duyum var bana da denk gelmiş dedim ki birisi koliğin bilimsel açıklamasını yaptı ben de ona katıldım ille oyle oluyo olacak demedim denk geldi öyle doğruysa denk gelmiş yani dedim ben de hamileyim zaten insallah 2.de yaşamam kimsenin canını sıktıgım yok altta da dediö demek ki bilimsel bi gerçekligi yok ki ben de hemsireyim zaten ama bebek hemşiresi değilim pek bilgim yok o konusa doktor ne derse tamam diyorum neyseBu bilgi doğru değil sadece size denk gelmiş hamilelik zaten zorlu bir süreç ve ben dahil çoğu arkadaşımın ilk bebeği olacak böyle bilimsel gerçekliği olmayan şeylerle lütfen arkadaşlarimi üzmeyin. Benim kızım da karnında durmadan hickirirdi doktorum uzun nefes alış denemeleri yapıyor ciğerleri gelişiyor demişti. Doğdu çok şükür Allah a ne kolik ne bir şey.
Lütfen canım hamile arkadaşlarım böyle şeyleri duyup üzülmeyin bebeğiniz hıçkırdikca çok mutlu olun ne kadar hickirirlarsa ciğerleri o kadar güçlü geliyorlar dünyaya.
Ben ilk kızdan tecrübeliyim 37.haftada 2385 doğdu ondada 3hafta gerilik vardı sağlıkla aldık kucağımıza doktorumda diyor her bünye Farklı genetik faktörler önemli bu kızda minik olacak kilo çok önemli değil tek başına nefes alıp versinler okdar hızlı toparlıyorlar ki Allah yardımcınız olsun gerçekten içiniz ferah olsunRabbim yar yardımcın olsun bızımde gerilik var kıloda dahıl 36+2 yim pazartesı yatış ıns gerisi Allah büyük. En azından 38 bıtırmeyı beklıyorlar bence bebısın ıyı olduğunu gösterir içinizi ferah tutun içerde olması gereken zamanın en onemlısı atlatıldı. Artık ıcerde de olsa dışardada olsa ıyı bakılacak. Hangısı hayırlısı ıse o olsun. Ben öyle diye diye kendimi rahatlatıyorum
Yurtdisinda hep alttan elle muayene ediyorlar açılma varmi diye hamileliğin başından sonuna kadar bi sıkıntı olacagini sanmiyorum belki düşük tehlikesi olanlara iyi olmaz o zaman zaten iliskiyide yasaklıyor doktorlarMerhaba, ben şubat grubundayım. Ara ara girip okuyorum grubunuzu şu an doğum heyecanı var grubunuzda darısı başımıza. Bebeklerine kavuşanların Allah analı babalı büyütsün. Henüz doğurmayanlar da sağlıkla kucaklarına alsınlar. Sormak istediklerim var size.
1- Benim suyum fazla hep öyleydi şu an 25+3 üz hala devam ediyor. Şeker çıkmadı. Sorun yaratır su fazlalılığı ?
2- Ayın 4 ünde kontrol için gittiğimde serviks uzunluğu düşmüştü. Sancım olup olmadığını sordu ben de gaz mı kas ağrısı mı anlayamadım ağrım var deyince elle alttan parmakla açılma var mı yok mu baktı. O an engel olamadım ama hala zararı olmuş mudur olmamış mıdır içim içimi yiyor. Olsaydı şimdiye kadar belli olur muydu ?
Ben size koligin bilimsel tarafını söyleyeyim bunu bilmek için sağlık sektöründe olmaya gerek Yok. Koliklik bebeğin bağırsak gelişimini tamamlayamadan doğmasından kaynaklı bir sorundur bağırsak gelişimi tamamlanmadığı için dünyaya geldiğinde anne sütünü sindiremez bu da gaz sancısına neden olur.tamam d
tamam da ben kötü bir şey demedim öyle bi duyum var bana da denk gelmiş dedim ki birisi koliğin bilimsel açıklamasını yaptı ben de ona katıldım ille oyle oluyo olacak demedim denk geldi öyle doğruysa denk gelmiş yani dedim ben de hamileyim zaten insallah 2.de yaşamam kimsenin canını sıktıgım yok altta da dediö demek ki bilimsel bi gerçekligi yok ki ben de hemsireyim zaten ama bebek hemşiresi değilim pek bilgim yok o konusa doktor ne derse tamam diyorum neyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?