2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Bebek için ilk verecegin takım bence en güzeli olmasın benim verdiğim takım bebeğin dışındaki sıvıyla kirlenmisti bir de bebek doğar doğmaz topuk izi için ayağına mürekkep sürülüyor ayak kısmı kıyafetin ve battaniyenin mürekkepti . Benim pijamama kan bulaştı hiç olmazsa 1 tane koyu pijama takımı götürün sezeryan sonrası koridorda yürümek gerekiyor bir tane kadın toz pembe pijama altı giymişti hasta bezi olduğu gibi görünüyordu yazıları falan

Kızlar bir de göbeğimin üzerinde minik minik kırmızı sivilceler çıktı alerji gibi yaşayan var mı böyle bir şey normal mi ki?

Bem de bu hareketi yapmıştım ama benim dönmedi sağlık olsun

32 de yıkadım ben , yatağını kurdum . Yatağın üstünü kapattım toz almasın diye ala dolaba yapmadım

Kızlar bugün randevum var şimdi duştan ağlayarak çıktım bebiş dönmedi tarihe karar veremedim. Canım çok sıkkın. Saçma sap

Canım sakin ol ben son anda döneni bile duydum. Tam zamanını hatırlamıyorum ama ya 39+5 ya da 40+3 gibi bir şey demişti egzersiz hocam anlatmıştı geçen hafta. Strese girme, sıkıntın yoksa bekle son ana kadar, demek ki daha gelmeye hazır değil bebek . Haftanı doldurduktan sonra düşünürsün sezeryan tarihini

bu doğru oğlum karnımda cok hıckırırdı 10dk hıckırırdı ve kolikti sımdı kızım da arada hıckırıyor korkuyorum kolik cok zor allah düsmanıma vermesin yani 1yaş olana kadar çektik
Bu bilgi doğru değil sadece size denk gelmiş hamilelik zaten zorlu bir süreç ve ben dahil çoğu arkadaşımın ilk bebeği olacak böyle bilimsel gerçekliği olmayan şeylerle lütfen arkadaşlarimi üzmeyin. Benim kızım da karnında durmadan hickirirdi doktorum uzun nefes alış denemeleri yapıyor ciğerleri gelişiyor demişti. Doğdu çok şükür Allah a ne kolik ne bir şey.
Lütfen canım hamile arkadaşlarım böyle şeyleri duyup üzülmeyin bebeğiniz hıçkırdikca çok mutlu olun ne kadar hickirirlarsa ciğerleri o kadar güçlü geliyorlar dünyaya.

Canım siz nasılsınız? Çıktınız mı eve

Bir an az kıyafet mi aldım diye sorgulamaya başladımm
Annem ablam benı kardesımı yigenım aynı kıyafetlerle büyüdük 2 sepet o var batranıyesı sarı yazması zıbını gıbı bana ozel 1 sepette bız aldık 10 -12 tane 2 lı uçlu şet gerisi 2 yatağı var nevresımı eee alt degısme yerının nevresımı yedeklı hepsı bornozu yedeklı puset örtüsü emzirme örtüsü ağız bezı muslım ı sırf 22 tane abartı olan tek o oda burda mecbur 18 tane olması kalan hediye geldi çocuk çabuk buyur dıye almadık ama bır Handan’da ılk zamanlar günde 5 6 üst deısıyor en azından dedıler yıka kurut günde bı sepet derken iş çığrından çıkıyor şanslısın 2 sepetle kurtulursan . Ben ütü yapmaya tövbe ettim. Mınıcıkler dezenfekte nıyetıne içli dışlı utuledım derken ömür çürüttü

32 de yıkadım ben , yatağını kurdum . Yatağın üstünü kapattım toz almasın diye ala dolaba yapmadım
Yatağını kurmucam son 3-4 hafta kala kurarım. Şimdi yatak odasına kurucaz, elime ayağıma dolaşır gibi Bu arada park yatağı da yıkamıcaz demi?

Emin ol dönmemesi daha hayırlıdır. Dönmesini çok istedin çok uğraştın emin ol Allah bebegini dondurmeyerek ikinizi de koruyordur çoğu şeyi biz göremiyoruz bilemiyoruz çok az kaldı oğlun gelecek onu görünce kokusunu alınca hiç bunlar aklına bile gelmeyecek inşallah en hayırlı en sağlıklı en huzurlu doğumun nasıl olacak öyle nasip etsin Allah ikiniz içinde

Çok sevindim canım Nasıl bir duygu annelik
İlk başta anlamıyorsun ama ameliyathanede bebeği çıkarınca ağladıgin da içinde bir şey kipirdiyor ameliyathane anına dair hatırladığım iki şey var biri bu biri de giydirdikten sonra yanağıma koydular yüzümü yaladı biri de o oysaki ameliyathans çok soğuktu seni kesiyorlar dikiyorlar dikisi yakıyorlar bilmem ne ama hiç umrunda bile olmuyor

Yaa duygulandım birden. Biz nasıl olucaz bakalım

tamam d
tamam da ben kötü bir şey demedim öyle bi duyum var bana da denk gelmiş dedim ki birisi koliğin bilimsel açıklamasını yaptı ben de ona katıldım ille oyle oluyo olacak demedim denk geldi öyle doğruysa denk gelmiş yani dedim ben de hamileyim zaten insallah 2.de yaşamam kimsenin canını sıktıgım yok altta da dediö demek ki bilimsel bi gerçekligi yok ki ben de hemsireyim zaten ama bebek hemşiresi değilim pek bilgim yok o konusa doktor ne derse tamam diyorum neyse

Ben ilk kızdan tecrübeliyim 37.haftada 2385 doğdu ondada 3hafta gerilik vardı sağlıkla aldık kucağımıza doktorumda diyor her bünye Farklı genetik faktörler önemli bu kızda minik olacak kilo çok önemli değil tek başına nefes alıp versinler okdar hızlı toparlıyorlar ki Allah yardımcınız olsun gerçekten içiniz ferah olsun

Yurtdisinda hep alttan elle muayene ediyorlar açılma varmi diye hamileliğin başından sonuna kadar bi sıkıntı olacagini sanmiyorum belki düşük tehlikesi olanlara iyi olmaz o zaman zaten iliskiyide yasaklıyor doktorlar

Ben size koligin bilimsel tarafını söyleyeyim bunu bilmek için sağlık sektöründe olmaya gerek Yok. Koliklik bebeğin bağırsak gelişimini tamamlayamadan doğmasından kaynaklı bir sorundur bağırsak gelişimi tamamlanmadığı için dünyaya geldiğinde anne sütünü sindiremez bu da gaz sancısına neden olur.
Gebelikte hickirma dediğimiz olay akciğer gelisim aşamasında olusur ve uzun nefes almak diye geçer.
Size soruyorum bağırsak gelişimi sorununu akciğer gelişimine hangi mantıkla bağlayıp bilimsel diyebiliriz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…