- 28 Mart 2023
- 525
- 985
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #57.241
Teşekkür ediyorumdoktora yazdırdım canım eczaneden aldım sonrada hemşire vurdu
İnşallah kusum teşekkür ederimMaşallah ne güzel anlatmışsınsağlıkla gelir inşallah
İnşallah kuzum umutlarım o yöndeYaa maşallah, cok kolay bı dogum olacak ınsallah
İnşallah kuzumHayrlisiyla alirsn insalh kucagina
Son 5 yazacaktım da bu seferde rakam yazmayı unutmuşumben ve benim işlerim
Kilosu boyu iyi çok şükür maşallah risk sınırını çoktan geçmişKızlar kontrolden çıktım
Progestan bırak dedi ısrarla ben hala bırakamadım
İlaçlarımı yazdırdım. Nst ye bağlandım nst sonucunu göstericem daha.
Boyu 45-46 cm kilosu 2850 dedi.
Suyun eskisine göre iyi diyetten dedi azalmış normale yaklaşmış öyle dedi.
Artık haftada bir muayene ve nst dedi.
35.haftadan sonra rahim ağzını güçlü tutmaya gerek yok progestanı bırak dedi.
Eki Görüntüle 3336544
Nst sonucum anlayan varsa bakabilir mi?
L Lmntbrdgi
2 saat çok az değil mi canım yaOlmaz olmaz ilk başlarda iki saatte bir değiştiriyorsun zaten. O zamanlar çok bez gidiyor. Bazen tam altına temizi koyuyorsun onu da batırıyor falan.
Ne güzel konuşmuş doktorun hiç panik yaptırmamış ben bile rahatladım :))Kızlar, ben galiba doğuruyorum
Rutin kontrol için gittim, rutin nst ye bağlandım. Ebe geldi nst kağıdına baktı. Nasılsın, çok ağrı hissediyor musun dedi. Dedim yoo gayet iyiyim ben sancı falan da hissetmiyorum dedim. Ne kadarlıksın dedi 34+3 dedim. Hemen doktoru aradı. Ameliyatı varmış galiba. Girmeden görmesi lazım seni dedi. Aradı, hocam bir 10 dk bekler misiniz gebenin sancıları 160 dedi. Ben o esnada elimde çikolata falan var, hala birşeyler kemiriyorumdedim abla bu ne kadar dayanır, benim evi b*k götürüyor halıları falan yıkamaya yollamadım daha dedim güldü, kuzum bu sancılarla doğum çoktan başlamış oluyor normalde, sen hiç hissetmiyorsun bile ama en fazla 2 hafta durur sen bir şey yapma ama işlerini yaptır dedi sonra doktorun yanına gittik. Ultrasonla baktı. Bizim kız aceleci, sen nasıl hiç sancı hissetmiyorsun dedi bu iyice doğum pozisyonuna girmiş, sancıları başlamış 1 hafta daha tutabilirsen tut ama artık her an da gelebilir dedi. 4 doz ciğer geliştirici iğne yazıyorum, 2 dozunu hemen şimdi acilde vurun, diğer iki dozu da yarın sabahtan vurun dedi. Hocam kilosu vs nasıl, kuvezde kalması gerekir mi daha haftası çok küçük dedim. Kilosu hiç önemli değil, önemli olan bebeğin bünyesi. Sen hiç kilosunu falan düşünme. Bebekler kendi doğum zamanlarını kendileri seçerler. Bu zaten gelişimini tamamlamış, bir ciğerlerimiz sıkıntı olabilir. Onu da iğneyle halledebiliriz. Allah ın izniyle hiçbir şey olmaz sen içini ferah tut , haftaya da tekrar gel dedi. Suyun falan gelirse, kanaman gelirse, sancıyı hissetmeye başlarsan , artarsa daha erken gel dedi. Tamam diyebildim sadece eşim dedi hocam peki doğum şekli ne olacak, nasıl olacak falan. Doktor, bu kız zaten hapşırsa doğuracak dedi zaten su an olan şey doğum sancısı, doğum zamanı sadece sıklığı artacak. Bebek de doğum için hazır. Erkenden kendini hazırlamış zaten dedi bir de benim 28.haftadan beri açılmam, yumusamam vs de vardı. Şu an normal doğum olacak gibi görünüyor iyi mi oldu kötü mü oldu doğum şekli onu da bilmiyorum. Bir afalladım, şaşırdım ama doktor da ebeler de çok güler yüzlü, çok güzel konuştular. Hiçbir aşamasında gerilip ağlama moduna falan girmedim. Gülerek girip, gülerek çıktım. Sansa da sanki her şey bugune planlanmış gibi eksik kargolarım falan hepsi bugün geldi ay artık beklemedeyim kızlar. Annem aksam otobüse atlayıp geliyor, temizliktir son hazırlıklardır vs diye. Bakalım. İnşallah sağlıcakla gelir minik kızım
ben mesela 32 de çalışabilir aldım 2 hafta dayanabildim pazartesi gidip çalışmaz alacağım yani 34. haftamda. ama ben kendi doktoruma gideceğim için arkadaşın sorusunu bilemedim.Canım kendi doktorun doğum iznini başlatmak için rapor yazarsa daha sağlıklı olur.
Ben bu cumartesi doktoruma gideceğim 37. haftada başlatması için muayne sonrası görüşeceğim.
32 de çalışabilir aldık. Ama kendimizi kötü hissettiğimizde istediğimiz haftada raporu bozdurup 16 haftalık doğum iznine başlayabiliriz.
ben kendime doğum hediyesi aldırıyorum da eşime almak aklıma bile gelmedi :)Kızlar bir şey soracağım.
Eşinize ilk babalık hediyesi alacak mısınız?
Ben açıkcası hiç düşünmemiştim. Kardeşim aradı, eşimin neyden hoşlanacağını sordu. Ona hediye almak istiyorlarmış babalık hediyesi olarak bir ailesi biz olduğumuz için. Ben hiç romantik veya ince düşünceli değilimdir anlamam böyle şeylerden Ama kardeşim sorunca duygulandım. Ben de mi alsam dedim, ama ne alacağımı hiç bilmiyorum :)
Tabletten girdim ya teee önceden kalmış alıntıBenım eşim darlıyorhatta burnu nasıl diye soruyor sürekli, kendı burnunu hıc begenmıyor, benzemez ınsallah dıye sureklı soruyor, burbunda degısıklık var mı diye kadın sürekli gülüyor bize
Araştırdım şimdi yapışıklık nasıl oluyor diye ilk defa duydum meğerse bilmediğim ne çok şey varmışİnstagramda bazı doktorlar ıslak mendilin kız bebekte yapışıklık yaptığını söylemişlerdi. Bizde olmadı öyle bir şey.
Bebek viyak viyak ağlayınca şu pamuğu ıslayım da geleyim yapamadım benhavalar ısınınca lavaboda yıkadım poposunu, yaz olunca da her kakada banyo yaptırmıştım vücudunu. Vakit geçsin bir etkinlik olsun diye.
Kilosu da boyuda çok iyi maşallah
Sezeryan mecburi benimProgestani birakmazsan rahim normal inceliğine dönemez normal doğum istesende yapılmaz böyle olunca doktorunu dinle bırak bence hem 35 hafta bebiş tehlikeyi atlatmış şükür
YokSancıların var sudem serum takviyesi yaptı mı
Hapşırık öksürük dedi düşük olana ama bebek mi ben mi hapşırdım öksürdüm hangimizi kasdetti bilmiyorum ama ben hiç hapşurmadım öksürmedim.Doktor ne diycek onu da sole sudem. Sanci cikmis cnku duzensiz olsa da. Boyu kilosu masallah iyi ama suya da. COk sevindim
Ne tatlı anlatmışsın sağlıkla gelsinKızlar, ben galiba doğuruyorum
Rutin kontrol için gittim, rutin nst ye bağlandım. Ebe geldi nst kağıdına baktı. Nasılsın, çok ağrı hissediyor musun dedi. Dedim yoo gayet iyiyim ben sancı falan da hissetmiyorum dedim. Ne kadarlıksın dedi 34+3 dedim. Hemen doktoru aradı. Ameliyatı varmış galiba. Girmeden görmesi lazım seni dedi. Aradı, hocam bir 10 dk bekler misiniz gebenin sancıları 160 dedi. Ben o esnada elimde çikolata falan var, hala birşeyler kemiriyorumdedim abla bu ne kadar dayanır, benim evi b*k götürüyor halıları falan yıkamaya yollamadım daha dedim güldü, kuzum bu sancılarla doğum çoktan başlamış oluyor normalde, sen hiç hissetmiyorsun bile ama en fazla 2 hafta durur sen bir şey yapma ama işlerini yaptır dedi sonra doktorun yanına gittik. Ultrasonla baktı. Bizim kız aceleci, sen nasıl hiç sancı hissetmiyorsun dedi bu iyice doğum pozisyonuna girmiş, sancıları başlamış 1 hafta daha tutabilirsen tut ama artık her an da gelebilir dedi. 4 doz ciğer geliştirici iğne yazıyorum, 2 dozunu hemen şimdi acilde vurun, diğer iki dozu da yarın sabahtan vurun dedi. Hocam kilosu vs nasıl, kuvezde kalması gerekir mi daha haftası çok küçük dedim. Kilosu hiç önemli değil, önemli olan bebeğin bünyesi. Sen hiç kilosunu falan düşünme. Bebekler kendi doğum zamanlarını kendileri seçerler. Bu zaten gelişimini tamamlamış, bir ciğerlerimiz sıkıntı olabilir. Onu da iğneyle halledebiliriz. Allah ın izniyle hiçbir şey olmaz sen içini ferah tut , haftaya da tekrar gel dedi. Suyun falan gelirse, kanaman gelirse, sancıyı hissetmeye başlarsan , artarsa daha erken gel dedi. Tamam diyebildim sadece eşim dedi hocam peki doğum şekli ne olacak, nasıl olacak falan. Doktor, bu kız zaten hapşırsa doğuracak dedi zaten su an olan şey doğum sancısı, doğum zamanı sadece sıklığı artacak. Bebek de doğum için hazır. Erkenden kendini hazırlamış zaten dedi bir de benim 28.haftadan beri açılmam, yumusamam vs de vardı. Şu an normal doğum olacak gibi görünüyor iyi mi oldu kötü mü oldu doğum şekli onu da bilmiyorum. Bir afalladım, şaşırdım ama doktor da ebeler de çok güler yüzlü, çok güzel konuştular. Hiçbir aşamasında gerilip ağlama moduna falan girmedim. Gülerek girip, gülerek çıktım. Sansa da sanki her şey bugune planlanmış gibi eksik kargolarım falan hepsi bugün geldi ay artık beklemedeyim kızlar. Annem aksam otobüse atlayıp geliyor, temizliktir son hazırlıklardır vs diye. Bakalım. İnşallah sağlıcakla gelir minik kızım
Şaşkitonun kızlar çıktı mı?İkizler hep 34de dogurdu kuzum ve sapasaglam ciktilar kuvezden sen 1 hafta daha dayanirsan ona bile gerek kalmaz. Aceleci minikbence cok guzel korkulucak bisey yok. Son gunlerin keyfini cikar
Balım erken doğum belirtin yok dedi.sudem34 ne dedi doktor?
Balım doktora göre her şey normal.Sudemm haberdar et bizi
Bana da gecen sefer kendini psikolojik olarak iyi hissedeceksin al ama gerek yok dedi.Kilou boyu iyi çok şüküsay r maşanormalzaman sakin bir. Zaten 2-3llah risk sınırını çoktan geçmiş
Nstde sancın çıkmış ama düzensiz . Doktorun nst ile ebek dedi bende ilgili bişey dedi mi ?
32de bıraktırıyor normalde progestanı sen bi de fitil kullanıyorsan maşallah iyi dayanmışsın ben 29dan sonra zorla yapmıştım
Ay ne çok komik ve duygulu bı surec aslindaKızlar, ben galiba doğuruyorum
hangi doktor olduğuyla ilgisi yok hepsinin yaptığı şey sgk sistemine bilgi göndermek o yüzden farketmez
Bende dayanamadım soğuk algınlığı da eklenince kendimi yıpratmanın anlamı yok dedim yarın gideceğim doktora ama farklı bi doktor olacak size de bilgi veririmben mesela 32 de çalışabilir aldım 2 hafta dayanabildim pazartesi gidip çalışmaz alacağım yani 34. haftamda. ama ben kendi doktoruma gideceğim için arkadaşın sorusunu bilemedim.
O yönden gerçekten çok seviyorum. 28.haftadan beri erken doğum tehlikem vardı. Hep içimi rahatlatarak ilerledi. Belki de onun sayesinde hiç stres vs yapmadım kendime :))Ne güzel konuşmuş doktorun hiç panik yaptırmamış ben bile rahatladım :))
Kendi doktoruma randevu bulamadım devletteydi yaza doktor yarın özelde farklı bir doktora gideceğim bakalım oluyodur inşallahCanım kendi doktorun doğum iznini başlatmak için rapor yazarsa daha sağlıklı olur.
Ben bu cumartesi doktoruma gideceğim 37. haftada başlatması için muayne sonrası görüşeceğim.
32 de çalışabilir aldık. Ama kendimizi kötü hissettiğimizde istediğimiz haftada raporu bozdurup 16 haftalık doğum iznine başlayabiliriz.
Allah razı olsun kuzumm inşallahAy ne çok komik ve duygulu bı surec aslindaAllah herşeyin zamanını en hayırlısını biliyor bekle bakalım insallah en doğru ve güzel zamanda gelsin bebisin canım sağlıkla al kucagina
Sudem bence önemsiz görülecek sancılar değil çünkü kalp atışı normalde sancı çıkınca düşer seninkinde sancı ile yükselmiş benim son çektirdigim nst bundan daha az sanciliydi doktor hemen açıklık bakın dedi 1 cm acilmam vardı sana açıklık baktılar miTabletten girdim ya teee önceden kalmış alıntı
Araştırdım şimdi yapışıklık nasıl oluyor diye ilk defa duydum meğerse bilmediğim ne çok şey varmış
Sezeryan mecburi benim
Yok
Hapşırık öksürük dedi düşük olana ama bebek mi ben mi hapşırdım öksürdüm hangimizi kasdetti bilmiyorum ama ben hiç hapşurmadım öksürmedim.
23 dakikada sadece bir tane kasılma var normal dedi
Kalp atışına bakalım dedi asıl amacı kalp atımını görmekti gayet düzgün dedi.
Ne tatlı anlatmışsın sağlıkla gelsin
Şaşkitonun kızlar çıktı mı?
Balım erken doğum belirtin yok dedi.
Hatta magnezyum iki içiyorum progestan alıyorum diye kızdı. Beni dinlemiyorsun ilaçları fazla fazla alıyorsun dedi.
Beni tek magnezyum içiyor sanıyormuş.
Perinatolog 21.haftada yazmıştı ya halbuki kaç kez söyledim.
Balım doktora göre her şey normal.
Zaten iki üç dakika ancak muayene etti.
Çok aceleye getirdi bugün.
Karnımda hareketli değil dedim o zaman sakin bir bebek dedi onu da normal karşıladı.
Gün boyu 10 hareket say 10 dan az hareket ederse gel dedi.
Bana da gecen sefer kendini psikolojik olarak iyi hissedeceksin al ama gerek yok dedi.
Bugun aldığımı duyunca gıcık oldu. Sözünü dinlemedim diye.
En iyisi haftaya perinatolog a sorayım aranızda kaldım diyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?