- 1 Nisan 2014
- 5.341
- 8.617
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #58.981
Ünlülerin problemi evlilik zamanıyla hamilelik sürelerinin tutmamasıMayısta evlenınce tabı
Yalnız değilsin canım benim her gün her dakika tatlı yiyesim geliyo valla çikolata hele karşı koyamıyorum günlükmkahvemin yanına muhakkak çikolata yemeden duramıyorum ara ara da dolaptan tırtıklıyorum hatta bende de gebelik şekeri yok ama bende bi tırsmadım değilKızlar benim canım hep tatlı şeyler çekiyorve yiyorum umarım sorun olmaz gebelik şekerim yok ama sizleri görünce panik oldum sanki tatlıyı tek ben yiyormuşum gibi geldi
Yarın kendi doktorum görevek bakalım idrar tahlilini yetersiz görürse tekrar veririm napayım zaten kendi doktorum tahlil istemişti dahiliyeci kültürde ver demişti ekstradanEvet dediğin gibi olmuş. Aynısını kızıma söylemişti doktor. Tekrar test vermiştik.
Normalde değil 37.hafta itibari ile bu söylediklerim
Günaydın eldivenle baktı spekulum kullanmadı onu belirtmek için öyle yazdımGünaydın Nasıl yani eldivensiz bakmaz ya
Eldiveni geçirip derken eline giyip işteGünaydın Nasıl yani eldivensiz bakmaz ya
Reklamlarla artık paraya para demezKızlar ezgı mola da dogurmus
Şeker yüklemesi ne çıktı?Kızlar size bir soru sormak istiyorum. 34 haftalıkken bebeğim 3kg cıktı karın ve kafasının büyük olduğunu söyledi dr. Haftası 38e yakın dedi. Perinatolojite gittim yapısal olabilir yada şeker olabilir dedi iki gün önce şeker baktırdım açlık 74 tokluk 144sınır çıktı. Ekstradan kordonsentez yapabiliriz dedi ama bebek riske atılır zaten haftam çok ileri sonuc cıkana kadar doğum gerçekleşir. Kafam allak bullak oldu. Kızımda 4 kg doğmuştu ama karın geniş vs gibi şeyler söylenilmemişti. Başına gelen var mı ?
İyi de hiç mı ikili test genetik test ayrıntılı ultrason hiç mı bir şeye girmemiş.Kızlar size bir şey anlatacağım kuzenim 31 haftalık hamile geçen doktora gitmiş sürekli gittiği doktora erkek bebek bekliyordu erkek istemiyordu eşide kendiside kız istiyordu %90 erkek demişti doktoru geçen gitiğinde bir öğrenmiş ki kızkızı olacakmış o kadar hazırlık boşa gitti diyor bende dedim bu ilk çocuk erkek olur bir sonraki bilemezsin dedim sakla samanı gelir zamanı ay ama üzüldüm ya yani bu kadar ileri haftada cinsiyet değişirmi anlamadım
Yok yaptırmamış gerek görmemiş bende ikili test yaptırdım niye yaptırdınki demişti önemli bir test dedim o yüzden yaptırsaydı belki farklı olurdu bilmiyorum kendi tercihiİyi de hiç mı ikili test genetik test ayrıntılı ultrason hiç mı bir şeye girmemiş.
Kendi doktoru bilmese de perinatolog bilirdi.
Aman boşver hiç bir test yaptırmazsa tabi cinsiyete emin olamaz. Devlete gidiyorsa zaten 20 den önce mı ne pek söylemiyor cinsiyet.Yok yaptırmamış gerek görmemiş bende ikili test yaptırdım niye yaptırdınki demişti önemli bir test dedim o yüzden yaptırsaydı belki farklı olurdu bilmiyorum kendi tercihi
Kızlar eltim doğum yaptığında bebek 3300 doğurdu hemşireler o iç zıbını giydirememiş başka zıbın istemişlerdi çünkü o biraz daha küçük oluyor ben çantama ikisinden de koydumBen takımın içindeki çıtçıtlıyı çıkarıp yenidoğan zıbınından koydum
O bana daha kolay giyilir gibi geldi
Ben de emın olamadımm, ıc zıbın, askılı zıbın, yarım kollu zıbın, uzun kollu zıbın, hepsınden koydumKızlar eltim doğum yaptığında bebek 3300 doğurdu hemşireler o iç zıbını giydirememiş başka zıbın istemişlerdi çünkü o biraz daha küçük oluyor ben çantama ikisinden de koydum
74-144 çıktı 12. Haftadan beri 5 günle başlayıp 15 güne kadar gitti geçtiğimiz hafta 3 hafta açmış arayı. Suyum fazla değil. Dr basit şekerden uzak dur ciddi bi problem yaşamayız endişe etme dediReklamlarla artık paraya para demez
Şeker yüklemesi ne çıktı?
Bir günde herhalde çocuk dört hafta ileri çıkmadı bunun öncesi de vardır.
Ne zamandan beri ileri bebek?
Suyunuz fazla mı?
Tokluk şekeriniz yüksek.
Şeker tahlilinde 130-135 altı olmalı.
Evet öyle bir durumda olabilirKızlar eltim doğum yaptığında bebek 3300 doğurdu hemşireler o iç zıbını giydirememiş başka zıbın istemişlerdi çünkü o biraz daha küçük oluyor ben çantama ikisinden de koydum
Kilosu yüksekse normal boydakini koyabilirsinBen de emın olamadımm, ıc zıbın, askılı zıbın, yarım kollu zıbın, uzun kollu zıbın, hepsınden koydumhangısını gıydırmek ısterlerse artık
Benim de 17-18 den beri suyum fazla diyet işe yaramayınca insülin başlandı suyum azaldı normale döndü. Ama karnım hala taş gibi sert.74-144 çıktı 12. Haftadan beri 5 günle başlayıp 15 güne kadar gitti geçtiğimiz hafta 3 hafta açmış arayı. Suyum fazla değil. Dr basit şekerden uzak dur ciddi bi problem yaşamayız endişe etme dedi
Devlette gitti hâlâda gidiyor bana diyor ki niye iki doktora gidiyorsun ben rutin kontroller için Kilis devlet hastanesine gittim doğum vs testler için kendi özelde doktorum vardı ona gittim iki kızımında doktoru tercih kendisinin ama hep dedimki senin kızın olacak gibi geliyor dedimAman boşver hiç bir test yaptırmazsa tabi cinsiyete emin olamaz. Devlete gidiyorsa zaten 20 den önce mı ne pek söylemiyor cinsiyet.
Arada belki muayenelere de tam gitmedi kim bilir. Ama 31 gerçekten çok geç cinsiyet için. Doktorun nasıl gözü varmış öyle o vakte kadar diycem ama muhtemelen aynı doktora da devam etmemiştir.
Bak şimdi korktum benim hiç detaylıda cinsiyetten bahsedilmedi sormadım da. Doktorum kız dedi öyle kaldıKızlar size bir şey anlatacağım kuzenim 31 haftalık hamile geçen doktora gitmiş sürekli gittiği doktora erkek bebek bekliyordu erkek istemiyordu eşide kendiside kız istiyordu %90 erkek demişti doktoru geçen gitiğinde bir öğrenmiş ki kızkızı olacakmış o kadar hazırlık boşa gitti diyor bende dedim bu ilk çocuk erkek olur bir sonraki bilemezsin dedim sakla samanı gelir zamanı ay ama üzüldüm ya yani bu kadar ileri haftada cinsiyet değişirmi anlamadım
Kızımda ki gebeliğime göre karnım çok daha fazla sertleşiyor evetBenim de 17-18 den beri suyum fazla diyet işe yaramayınca insülin başlandı suyum azaldı normale döndü. Ama karnım hala taş gibi sert.
Sizin de karnınız basket topu gibi sert mi?
Benim bir hafta 10 gün önden gidiyor genelde artık son haftalar diye bende sormuyorum doktor da söylemiyor önden geriden diye.
Ben de öyleyim ya dikkat edemiyorum hamileliğim boyunca her şeyden yemişimdir nefsimi körleyecek kadar tabii evet gruptaki herkes çok dikkatli gibi ama şeker sorunum olsa ben de dikkat ederdim tabiiYalnız değilsin canım benim her gün her dakika tatlı yiyesim geliyo valla çikolata hele karşı koyamıyorum günlükmkahvemin yanına muhakkak çikolata yemeden duramıyorum ara ara da dolaptan tırtıklıyorum hatta bende de gebelik şekeri yok ama bende bi tırsmadım değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?