- 8 Mart 2023
- 749
- 876
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.061
Benim de nstde çıkmıyor çocuk toplanınca karnım gerilinceBugün kontrole gittim 39+3, ntsde bebek toplanıp gerilince felan bu sancı mi diye cihaza bakıyorum hiç sancım yok 19 20lerde hep, bebegin kalbi o an hızlı atıyor, düşüyor sonra.
Mama takviyesi yapmak zorundaydım kilosu baya düşük doğdu birde sütüm 5.gün falan gelmeye başlamıştıKeşke ilk kilo takibine kadar mama vermeseydin, tabii sarılık yoksa. Çünkü bebekler emme refleksleri çok istekli ve kuvvetli insancıklartamamen huysuzlugundan da yapıyor olabilir. Benim kızımda öyleydi çok ağlıyordu ve ben her doktor kontrolünde söyleniyordu. Çok ağlıyor aç mı doymuyor mu diye doktor bir artıyor 1 kg 1200kg almış, ben şimdi bu çocuğa nasıl mama verdireyim yazık annesi diyordu.
Ozaman genel bişeyCooook gecmis olsun
Benim bebegim de boyle.Asla doyuramiyorum
Ben ayva çekirdeğinin faydasını çok gördüm onu sürüp kalkanla kapatıyorum kıyafet de değmiyor daha çabuk iyileşiyorArkadaşlar 18 gündür durmadan emziriyorum ve 2 gündür şimdiye kadar hiç yaşamadığım göğüs ucu acım var ve emdiği süre boyunca hiç geçmiyor. Acıyı hissetmiyim diye mememi tırnaklıyorum bir yandan o derece. Meme uclarım yara değil ama emmeye bağlı yıpranma var biraz ama emzirme boyunca durmadan acımasını anlamıyorum var mı aranızda bunu yaşayan? Bebek kuvvetlendi diye mi acaba neden olur çok zor durumdayım
En yaşadım pazartesi doğum yaptım aynı şeyleri yaşıyorum fitiklasma olmasın diye iç dikiş bitim yerlerini gerdiriyorlarmis ondanmis ağrı birde benim ekstradan sondanin yeri kendimi öyle sıkıyorum ki lavobodaKızlar merhaba, perşembe sezeryanla doğum yaptım. 2 gün hastanede kaldıktan sonra eve geçtik eve ilk geldiğimde daha iyiydim ben sonra ne olduysa sezeryan dikiş yerim değil de göbek deliği hizamdan başlayıp bi karış aşağısı kadar sol tarafımda öyle bir ağrı var ki anlatamam. Doğrulamıyorum, sol bacağımı kaldıramıyorum haliyke yürüyemiyorum nerdeyse çıldırıcam. Bu ikinci doğumum ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım. Sizlerden böyle bir ağrı yaşayan oldu mu?
Mama destekli gidiyorum memeyi bırakmaz korkma. Önce 15 dk her iki memeyi ver sonra mamasını ver biz 15 günlüğüz 30-60 cc arası yetiyo. Çiş ve kaka takibi yap. Yeterli beslenmede günde 7-8 çişli bez çıkarTecrübeli anneler
Benim bebeğim memeden hiç ayrılmıyor
Sürekli açlıktan ağlıyır ayrılınca
Ama çişini dört beş defa yapıyır
Kiloda vermiyor gibi hissediyorum ölçüm yaomadım henüz ama
Sütümde çok olmasada geliyor boşalıp doluyor göğsüm sıkıncada bakıyorum geliyor
Nasıl yaoacapım bilmiyorum az mama veriyorum arada ama yermiyor oda
Bu seferde memeyi bırakır diye korkuyorum
Ya aynı durumdayız ben bu kızı nasıl doyurucam diye kendime soruyorum. Emiyo üstüne mama yiyo tekrar beni emiyo babası kucağına aldığında babasında meme arıyo doymuyoooKızlar benim kız mememi emiyor sonra sütümü sağıp veriyorum sonra yetmiyor mama veriyoruz bu kadar yemesi normal mi yeni doğan için
Kızlar hep öyle demekki benim kızımda aynıYa aynı durumdayız ben bu kızı nasıl doyurucam diye kendime soruyorum. Emiyo üstüne mama yiyo tekrar beni emiyo babası kucağına aldığında babasında meme arıyo doymuyooo
Bende bu döngüdeyim vallahi, sütümde az dr mama verme diyor ama agliyor sürekli tam 20 gunluk gunde 4-5 defa mama iciyorKızlar benim kız mememi emiyor sonra sütümü sağıp veriyorum sonra yetmiyor mama veriyoruz bu kadar yemesi normal mi yeni doğan için
3_4 gundur bende ayni şeyi yaşıyorum hem gogus ucu aciyor gibi hem icin icin sizliyor gibi acaba diyorum süt azaldı bende farkindayim boş boş cektigi icin mi aciyorArkadaşlar 18 gündür durmadan emziriyorum ve 2 gündür şimdiye kadar hiç yaşamadığım göğüs ucu acım var ve emdiği süre boyunca hiç geçmiyor. Acıyı hissetmiyim diye mememi tırnaklıyorum bir yandan o derece. Meme uclarım yara değil ama emmeye bağlı yıpranma var biraz ama emzirme boyunca durmadan acımasını anlamıyorum var mı aranızda bunu yaşayan? Bebek kuvvetlendi diye mi acaba neden olur çok zor durumdayım
Bizde 19 günlük olduk Başta öyle yapmıştım sonra baktım süt artmıyor herkes daha çok emzir diyince mamayı azalttım ama artık bende bu şekilde yapacağım memeden sonra da n az 100 cc zor doyuyor susuyor sonrada uzun süre uyuyor memeyü unutuyor sankiMama destekli gidiyorum memeyi bırakmaz korkma. Önce 15 dk her iki memeyi ver sonra mamasını ver biz 15 günlüğüz 30-60 cc arası yetiyo. Çiş ve kaka takibi yap. Yeterli beslenmede günde 7-8 çişli bez çıkar
doktor kaç dk diyorsa o kadar emzirdikten sonra kalanı sağ. Bi sonraki sefer emzirdikten sonra o sağdığını ver, ondan sonra biraz daha mama ver. Sağmak sütü arttırıyor. Tabi yanında biri varsa uğraşabilirsin bununla.Bizde 19 günlük olduk Başta öyle yapmıştım sonra baktım süt artmıyor herkes daha çok emzir diyince mamayı azalttım ama artık bende bu şekilde yapacağım memeden sonra da n az 100 cc zor doyuyor susuyor sonrada uzun süre uyuyor memeyü unutuyor sanki
Birsey soracağım bir bayan vardi erken dogum yapip genetik sikintilari vardi bebeginin tekrar yazdi mi o hic birkaç gündür aklıma geliyor iyilermi acaba isminide hatirlayamadimGünaydın kızlarbir zamanlar buraya kasılmalar, ağrılarla ilgili muhabbetler hakimken, şimdi memeler, kakalar hakim oldu.
Sni emdikten sonra mi 100 cc yiyor cok degilmi sanki? Dr bana 60 a bile cok dedi 3-4 gun once gittigimizdeBizde 19 günlük olduk Başta öyle yapmıştım sonra baktım süt artmıyor herkes daha çok emzir diyince mamayı azalttım ama artık bende bu şekilde yapacağım memeden sonra da n az 100 cc zor doyuyor susuyor sonrada uzun süre uyuyor memeyü unutuyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?