2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ben sanırım artık psikopata bağlarım bebeğim eve geldiğinde. Dışarı filan da çıkmam bi süre. Eve de misafir kabul etmem.

Aminn inşallah öyle dedi doktorda inşallah cikariz yarın

Kizlar hepinize merhaba giremiyorum ya beş gün içinde kaç kişi doğum yaptı acaba aokuyamiyorum da hepiniz iyisinizdir inşallah telefonu bile elime alamıyorum ya bebeğimle uğraştım ilk üç gün aut yoktu bebeğimin ciisi kanlı geldi iki üç bez çok korktum şükür birşey çıkmadı hep onunla uğraştık kızımda kıskançlık krizi yaşadı hep normal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne zaman düşmeye başladı acaba

selam kızlar doğumlarınız bebekleriniz hayırlı olsun bekleyen annelerde tez zamanda sağlıkla kurtulsun yine 30 Ekim annesi olarak bir kaç öneri ile geldim vakit buldukça yazmaya çalışacağım yine sizeöncelikle sütü az gelenlere öneri olarak hoşaf mutlaka yapın için (incir-kayısı-kuru üzüm) çok işe yarıyor. Bitki çayları için anason- kayısı- kimyon çayı gibi… Bestlak damla süt arttırmakta işe yarıyor e bebekte var. Hip emziren anne çayı işe yarıyor e bebekte var. Gün aşırı alınan ılık duş işe yarıyor. Çok büyük stresler moral boyuklukları sütü etkileyebiliyor elinizden geldiğince düşünmeyin. Öğün atlamayın öğlen en az bir kez uyumaya çalışın. Bende bunlar işe yaradı. Özellikle erkek anneleri 20. Günden itibaren gaz sancıları başlayabiliyor. 3. Ayın sonunu bulabiliyormuş. Gaz için yaptıklarım önerilenler veya işe yarayanlarda şöyle yemeklere kimyon koyabilirsiniz bol bol işe yarıyor mu emin değilim süt ürünlerini az tüketin brokoli yemeyin fasülye nohut gibi kuru baklagiller tüketmeyin asitli içecek tüketmeyin. Kahve tüketmeyin çikolata tüketmeyin. Çay az tüketin. Kendinizi ve bebeği sıcak tutun. Bebeğe Karın ve ayak masajları yapın ihmal etmeyin.

doğum yapan arkadaşlar olmuş . hersey yolundadır umarım. Bız 2300 46 cm doğduk 23.11 37+3 de sımdı şükür 3200 u geçtik 3 haftada 1 kılo aldık. 3 saatte bır emzırme 15 dk 15 dk kalanı sağdık yetmediği yerde mama takviyesi verdik. Mama kabız ve gaz yaptığı ıcın bu surecı damla kullanarak hafıflettık. Emzırme ıcın hangi göğüsle bıtırdınse o göğüsle başlamamı söyledi hemsıreler bunun süt artırımında artısı varmış. Gündüz 1-4 arası uyku onerdıler bırde sut ıcın .Belkı ısınıze yarar. Doğumdan sonra çok takıp edemez oldum fırsatını bulduğum eiher an uyuyorum kalanda bebekle uğraşmakla geçiyor. Göğüs yararısı için onerısı olan var mı? Bızımkı tutmak ıcın o kadar çaba harcayınca sınırlenıp damakla eziyor ve yara oluyor maalesef kremler denedim gümüş ucu denedim kına sürdüm ama yok daha çözüm bulamadım.

Benim kizimda 11 yas olmak üzere evde en cok o düşkün dakika basindan ayrilmiyor kardesinin annem az uzaktan bakisalim diyorum , elinden seviyorum diyor biİmkide bilerek yahut kiskanclik eseri olarak yapmiyor ama kucuk kizim sevmeye gittigi an ondan kiskaniyor bebeği ben sevemiyorum kucagima alamiyorum o niye aliyor muhabbeti dönüyor..
Ben sanırım artık psikopata bağlarım bebeğim eve geldiğinde. Dışarı filan da çıkmam bi süre. Eve de misafir kabul etmem.
Biri 5.sinif diğeri 2. Sinif mecbur devam edecek olan bir düzen var bizim evde inşallah en az hastalikla atlatiriz hepsi icin.
Bizimde kaka da kan vardi laktoz enzimi yetersizmis bi damla verdi biraz rahatladi onunla, bi seviye üstü süt alerjisi .c

Ya seninki çok küçük daha 4_5 hatırlıyorum.
Benimki ergen koca sana
Ve ana okulundan beri 2 yaşından beri hastalık konusunda nasıl titiziz deli gibi biliyor.
Pandemide millet çocuguna maske takmazken bizimkinde maske siperlik burun içi aparat yok yoktu okulda tekti yani parmakla göster nasıl korunur.. Ana okulda da da öyle herkes bahçe saati bahçeye çıkar bizimkine izin vermezdik yani bal gibi hepsini biliyor. Eve hamileyken bile nezle grip misafir almadık.

Çok korktum inşallah birşeyi yoktur şu an geçmiş şükür beslenme yetersizliği dediler

Merhaba ayva çekirdeği jeli çok duydum işe yaradığını onu bi deneyin isterseniz

Kizlar herkesin ilk çocuklar hasta heralde benim de öyle bebeğin yüzüne özelikle oksuruyir kızım
Bu sene bitmeyen bir illet var, herkes hasta. Dün öğretmeni fotoğraf atmış, sınıfın yarısı yok.
Biz doğurmayanlar bebeleri biraz daha tutalım içimizde.

Merhaba kızlar, doğum yapan annelere soruyorum karnınız aşağı indikten kaç gün sonra doğumunuz başladı? Bende hala tepede duruyor. Acaba ocak annesi mi olacağım diye düşünüyorum. Bebeğin kilosu da maşallah çok iyi böyle giderse sanırım sezaryen olmak zorunda kalacağım. Ameliyat fobim var benim mecbur kalırsam tabi olurum ama gerekmedikçe olmak istemiyorum. Ne nişan var ne sancı ben erken gelcek diye beklerken çocuk trolledi bizi doktor 41 e kadar beklerız diyor yılbasından bır gun onceye denk gelıyor. Tabı bu arada 4 kiloyu geçerse onu bıle bekleyemeyiz diye dusunuyorum. O kadar kafam karısık ki anlatamam.

Kızlar nasılsınız baya olmuş girmeyeli grubu takip etmeyi geç telefonu unutmuşum bebekleri eve getirdikten sonra hayatım olduğunca değişti bebeklerin gazı yemesi içmesi huzursuzluğu tahlil hastane vs. Zaman nasıl geçmiş anlamıyorum kuvezde bebisi olanlar vardı umarım sağ salim evlerine geçmiştir. Herkesler doğurdu mu bu arada hamilelikte hep birşeyleri sorardık anneler grubuda varmı çünkü şuan bnce daha fazla bilgi paylasimina ihtiyacım var o kdr bilmediğim şey varmış ki sağlıkçı olmama rağmen kendimi çok yetersiz hissettim

Tam takip edemiyorum bende ama epeyce doguran oldu. Bizim 1 bebekle hayat degisti senin Allah yardımcın olsun.
Valla anneler Grubu varmi bilmem burdan gayet soruyorum ben takildikca .
Benim 3.cocugum ona rağmen sanki ilkmis gibi oldu herbiri ayri tecrübe A Allmala

Kızlar merhaba, 37+6 bugn. Progestan kullanıyorum, 3 cm açıklığım var, ağrım sancım yok. Bu dönemlerde progestan kullananınız oldu mu?

Bu aralar biraz sessiz ama doğumlar yeni, herkes emzirmede bence birileri soru sorunca cevap veriliyor ama. Allah kolaylık versin

Kendi sutunuzle silin gogsunuzu cok iyi geliyor.Ben bir de sur sagarken geri yaslaniyorum pompanin borusundaki sut gogus basima birikiyor cok iyi geliyor.Cok kotu catlaklarim icin gamlastan pomad kullandim.Ama emerken silinmesi gerekiyor surekli sil tekrar sur vs yorucu oluyor.

Masallah bebis cok iyi kilo almisDamla ve mama olarak ne kullaniyorsunuz?

Ben turkıyede degılım maalesef. Onerıde bulunmadım oyuzden sütle sıkıyorum emdıkce ama bebek bıraz sınırlı hırslanıp kemırıyor resmen ucu oda carlıyor fayda etmedi bırsey. Ayva cekırdegı yazdılar onu bulabılırsem deneyeceğim. Mama için ama çalkalayarak yapılan mamalarda kopuk oluşumundan kaynaklı gaz yapma oranı artıyormuş bn çatal kaşıkla karıştırmaya başladım 3 gündür farkettı. Evet kılo alımı çok şükür ayı nerdeyse 1.300 kılo ole tamamlayacak . Burda çizelge var benim kullandığım. Takıp açısından bana çok faydası oldu. Olmasıngereken zaman / uyguladığım zaman / emzırme - sağma / mama veya anne sütü ne verdıysem bıberonla onun mıktarı ve mama veya anne sütü olarak belırtme ne kadar süt sagdıgım/ popodan ateş ölçme / her seferinde beş degısımı ve cıs kaka kontrolü / sonlu sıcak su torbası degısımı bebek vücudu sıcaklığını korumak ıcın ekstra enerji harcamasın anne karnındaki gıbı sıcak kalsın diye . 3 saatte bır uyguladığımız program bu. Ne yedi ne ıctı ne yaptı kontrol etmek bana baya kolay geldi bu süreçte

Eklentiler

• image.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…