2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Senle sat günlermiz çok yakın ben de merak ediyorum ne zaman başlayacak bu doğum die geceleri yorulduğum zamanlarda biraz ağrım oluyo gibi aha geliyo derken sabah hiçbir şeyim kalmıyo. Karnım aşağıya ineli 45 gün oldu nerdeyse ama hiç belirti yok sanki ( bu çocuk içimde kaldı cidden

Kızlar ben 39+5m herhangi bir sancım belirti yok. İnternetten de okudum 41, 42 haftada doğuranlar da çok olmuş özellikle Almanya İngiltere Kanada da 42nin dolmasını bile bekliyorlarmis.
Yeni yil olmasina da 10 gün var 41+3 oluyor, hicbir risk gözükmezse bende beklerim herhalde ne dersiniz

Bence de bekle. Doktorun herhangi bir sakınca görmüyorsa niye beklemeyesin ki?

Bence de bekle. Doktorun herhangi bir sakınca görmüyorsa niye beklemeyesin ki?
Risk yok derler ama sonra Allah korusun bir şey olsa kendimi kötü hissederim diye de korkuyorum, mesela pazartesi gitmiştim kontrole en son, Perşembe de gidicem bu 3 günde de kakasını yapmış olsa yapar haberim olmaz, ama ben erteleyelm 41+3te dogsun deyipte kakasını yapsa bir sey olsa kendimi suclayip dururum diye korkuyorum

İşte bu kanadadaki ingilteredeki çocuklar yapmıyor mu ki kakasını?
Yani sen ısrar etme de, doktoruna bırak.

İşte bu kanadadaki ingilteredeki çocuklar yapmıyor mu ki kakasını?
Yani sen ısrar etme de, doktoruna bırak.
Aynen doktorum zaten 41beklicez cok normal ilk gebelikte diyip duruyor, hic bir sıkıntı olmazsa 41+3 olsun diye fikir veririm en fazla, bende geç doğmuşum annem hep söylerdi, tabi önceden gelmek ister gelirse de yapacak bir sey yok ay ne zor 9 ay bekleyipte son günler

Çocuğu sarılık olupta fototerapi alanlar yazabilir mi acaba dönüş alamıyorum soru sorunca tekrarladım i ışık tedaviden sonra nasıl bir yol izlediniz naptiniz

Benim karnımda aşırı sertlik var bugün hiç geçmedi. Ama hala aşağı düşme yok. Karnım patlayacakmış gibi hissediyorum.

Çocuğu sarılık olupta fototerapi alanlar yazabilir mi acaba dönüş alamıyorum soru sorunca tekrarladım i ışık tedaviden sonra nasıl bir yol izlediniz naptiniz
Benim kızımda fototerapi sonrası 2 saatte bir beslememe rağmen tekrar değerler artmıştı. Doktor bir meme, iki saat sonra mama olacak şekilde beslememi, 2500 kilo civarı doğan bebeklerin anne sütünü hazmedemediği için böyle olduğunu söylemişti. O şekilde beslenince kısa sürede düzelmişti.
Güneş ışığı da fototerapi etkisi yapıyor. Bebeği başına bere şapka takmadan cam önünde yatırabilirsin.
Ben bu sefer hastaneden gelince direkt böyle meme-mama devam etmeyi düşünüyorum açıkçası.

Birde güneş ışığını biliyorum ama evde sıcak elleri hemen üşüyor ciplakmi kiyafetlemi yatırdınız güneşe karşı

Sütüm çok iyi geliyo ama bebiş sürekli emmek istiyor 1 haftada 400 gram aldı mama takviyesi de yaptım. Sürekli emmek istediği için sütümün doğurmadığını düşünüyorum sütümün yarayıp yaramadığını nasıl anlayabilirim

Birde güneş ışığını biliyorum ama evde sıcak elleri hemen üşüyor ciplakmi kiyafetlemi yatırdınız güneşe karşı
Sadece kafasının çıplak olması yeter ama benimki keldi. Kafa zaten çok büyük ya, ordan gerekeni alıyormuş. Kış günü çıplak yatırma. Çok saçlıysa bişey diyemiycem. Yine de yüzünden alır herhalde. Eldiven çıkarıyordu benimki, çok takamadım. Ellerinin burnunun soğuk olması normal demişti doktor. Ensesine göğsüne bak üşüdüğünü anlamak için demişti.
Hastanede hipp önermişlerdi ama hangisiydi hatırlamıyorum.

Maşallah kilo alıyorsa yarıyordur. Onlar sadece açlar diye emmek istemiyorlar. 40 dk emzirme sonrası hala istiyorsa 30 cc mama ver, doymaması imkansız demişti doktor. Emzik verebiliyorsan iyi olur. Ben emzirdikten sonra hem sağdığımı verip hem 60 cc veriyordum mamayı, yine de bu çocuk aç diye bana getiriyorlardı. sonuçta memesiz uyumayan bi çocuğum oldu. 2,5 yaşına kadar da emdi. Ben ettim siz etmeyin.
Mesela diyorlar ya, o doyunca kendi bırakır diye. Ben o nasıl bişey hiç bilmiyorum. Hiç yaşamadım. Biberonu evet, ama memeyi hiç ben yeter artık demeden bırakmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…