2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Canım spinal mi oldun genel anestezi mi? Ben de bu konuya taktım.
Bende spinal oldum ilk çok korktum sonda taktılar hissetmedim dedilerki denicez hissediyormusun hissetmedigimi söyledim acil olduğu için açıp çocuğun çıkması 2 dakika sürmedi sonrası çocuk yanımdan gidince beni bir panik tuttu kuscam demeye başladım köpük tabi anestezi yapmış sonra basım dönüyordu halim komikti ama hele son o yanık kokusu alınca midem çok bulandı ama özetle hissedilmiyor panik olunmazsa hiç sıkıntı yok

Kızlar merhaba ben de doğurduktan sonra pek vakit bulup giremeyenlerden oldum ya uyutur uyutur girerim diyordum bir de Doğuran herkesin gözü aydın Gün bekleyenlerin bebişleri de vaktinde sağlıcakla gelsin inşallah. Ben 39+3 de normal doğum yapmıştım malum. Normal doğum olmasına rağmen ve öncesinde hep sızıntı şeklinde sütüm gelmesine rağmen bebeğimi emzirmeye sıra gelince sütüm gelmedi göğüs uçlarım da yokmuş bebeğim tutamadı. Hastanede hemşirelerin yardımıyla eds şeklinde mamaya başlamıştık. O da yeterli gelmedi sanırım ya da biz taburcu olduktan sonra ölçüsünü ayarlayamadık ve sarılık başlangıcı dediler. Bu süreçte çektiğim vicdan azabını anlatamam bebeğim benim yüzümden aç diye çok ağladım. Kendi doktorum bol sıvı, komposto tarzı şeyler tüket ve sakin ol demişti. Ben dinlemeyip yine tüm tuşlara bastım. Oğlumun doktoruna takviye yazdırmıştım. Kendim de aldım ekstra onlardan bağımsız bir an önce sütüm gelsin diye. Bir gün sabah bir uyandım ayaklarım şişmiş parmaklarım minicik kalmış. haaa dedim ödem böyle bir şey ya da varis çorabı muhabbeti yapıyorlardı varis mi oldu ki bacaklarım dedim geçtim. Ertesi gün kollarımda bileklerim, damarlarım sanki patlayacak gibiydi normal olmadığını anlamaya başladım ama bir gün daha bekledim ertesi gün kontrolüm var diye. O günün akşamı ilk kez göğüs pompasını kullandım ve sütümün gelmeye başladığını gördüm. Aşırı sevindim göğüs ucum olmadığı için silikon uç kullanıyorum ben de ilk kez mama haricinde bir şey geçmişti silikon uçlardan yavruma. Sarılığı ilerlemeden hallettik bu sayede çok şükür. Ancak benim takviyeler bana bildiğiniz doping etkisi yapmış. Sütümü karşı duvara fışkırtırdım diyen teyzeler gibi olmuştum bir anda. Hepsini bıraktım şimdi. Doktorumun dediğine geldim sakinlik çok önemliymiş.

Evet çok denemen gerek biz 4 gün sıcak su masajla uğraştık annem bağırtıyordu beni göğüslerim çok sertti. çok erken doğdu 33 haftalıktı 10 gün küvözde kaldı şimdi çok şükür yanımızda artık

Ay işte sen de midem bulandı diyorsun. Ben kolumdan öyle ameliyat oldum, omuzdan uyuşturdular. Sürekli ağlamıştım ameliyat boyunca. Doktor durup durup ağlamayın diyordu
Yanık niye kokuyor ya? Bi tarafımızı mı yakıyorlar
Neyse bu hafta son kontrolüm. Sorcam iyice doktora. Acaba bana güveniyor mu, yapabilir miyim…

İç dikişleri yakıyorlar canım yapışıklık olmasın diye ben öncesi çok sayıda amelyata girdim genel anestezide kusma yan etkisi olmadı kusmada değil ya anesteziyi atiyorsun köpük çıkıyor sadece bu değişik dediler sordum ama karnından çıkıp direk öp dedikleri anda herşey geçiyor sıcacık çok güzel bana deseler bu ağrılara bidaha dogururmusun evet dogururum derim

Sütünü düzenli sağ iki saatte bir sonra ellerini iyice yıkayıp serçe parmağını emerken şırınga ile içir sütünü.
Önce emzir sonra sağ içir.
Baktın uyandıramıyorsun bu şekilde sağ sağ içir. Minik 5 ml şırıngalardan al . Emdikçe şırıngayı ittir sanki memeden akıyor gibi. Hem dökülüp israf olmaz
Spinal ✌
Doğum sonrası çay kahve bitter çikolata burçak büsküvi ye bol su iç
Hangi takviyeler isim verir misin?
Gece ağlamasında bende sütüm yetmiyor mu düşüncesi kaplıyor

İkisi arasında mi kaldın? Ben de geçen kontrolde doktora sordum hangisini tavsiye ettiğini. Dedi ki biz spinal severiz. Genel olunca beyin tamamen devre dışı kalıyor, nasıl geri doneceğini ya da ne kadarının geri döneceğini bilmiyorsunuz dedi. Çok mecbur kalmadıkça genel önermiyorum dedi.
Ben de panik olur muyum diye düşünüyorum ama bebeğin doğum anına şahit olmak paha biçilmez bence. Öncekinde genel olmuştum. Ben uyanana kadar bebekleri herkes gormüş, bana anlatmışlardı, fotograflarını gostermişlerdi. Bu sefer öyle olsun istemiyorum. En başından şahit olmak istiyorum. Bı de öpeyim istiyorum. Çok şey mi istiyorum. Allah herkese kolay güzel doğumlar nasip etsin. Sağlık ve güzellikle büyütmeyi nasip etsin evlatlarımızı[/QUOTE]

Bestlak (günde 3 kez 20 damla)
Lacmix (günde 1 veya 2)
Promalt, momstea, bir de lactamilin sütlü içeceğini almıştım ben de ebebekten içmek için

Bestlak (günde 3 kez 20 damla)
Lacmix (günde 1 veya 2)
Promalt, momstea, bir de lactamilin sütlü içeceğini almıştım ben de ebebekten içmek için
Nasıl ya hepsini aynı gün içtin mi?
Sütünü sağıyor musun?
Saatte kaç cc geliyor?

Kızlar bebeklerin ne kadar sıvı alması gerekiyor?
Haftada ne kadar kilo alması lazım?
Doğum sonrasına hiç çalışmamışım beklemediğim yerlerden geldi resmen

Telefonu elime alıp araştıracak vaktim de olmuyor.

Memnun kaldığınız organik pişik kremi var mı? Ben incia almıştım her seferinde sürmedim ara sıra sürdüm ama kızarıklığı önlemedi mecburen sudocreme geçtim kızardıkça onu sürüyorum iyi geliyor. Pişiği önleyen organik krem öneriniz varsa alırım

[/QUOTE]
Ben de genel anesteziden zor uyanıyorum. Geçen sefer bırakın beni diyorum, mememi çekiştiriyorlar, çocuğu koymuşlar emziriyorum, haberim yok. Alın şunu uyuycam diyorum falan. Onun için istemiyorum geneli. Bi de sesim gitmişti. Anneannem gibi oldum deyip ağlıyordum sürekli, ne dediğimi kimse anlamıyordu. Of çok kötüydü.

Valla bende kaşık biberon da verdim şırıngada verdim dediğin gibi illa ki yicek

Topuğunu gıdıklıyorum veya sırtını gıdıklıyorum eğer uyanmazsa mecbur soyuyorum. Ben ilk zamanlar gümüş kapak kullandım iyi geliyordu aslında sonra yara olur gibi oldu doktor krem kullan dedi daha beter oldu. Sonra tekrar gümüş kapağa döndüm o da alerji yaptı. Şimdi antibiyotikli krem kullanıyorum doktor verdi. Bi ay oldu hala bi göğsümün yarası geçmedi

Kızlar dün 4.30 gibi karnımda sancı vardı ama wcye gidince geçti. Annem dio yavaş yavaş doğum sancıların artçak böyle. Sizce öyle mi?

Bir de 40+3 olduğum için kaka yutma ihtimaline karşı her gün sabah akşam “bismillahillezi la yedurru measmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüves semiul alim” duasını okuyorum. Rahatlatıyor beni. Allaha emanet ettim

Benimde dikiş yerimin ustu portledi gubi oldu, ama ben neyazikki hic dinlenemedim dogum sonrasi icin bana bakacak kimse yoktu mecbur egil kalk surekli emzir diger cocuklarla ilgilen derken ondan oldu diye düşünüyorum , anason uyku da yapar sanki oyle anımsıyorum diger kizimdan şimdide sarılık icin uyandurmaya calisiyorsan ters etki yapmasin aman.
Bende takviye aliyorum yoksa hic yetmez herhalde simdilik 3-4 öğün mama iciyor inşallah onuda bitirir zamanla.

Kizlar işitme testini hallettinizmi bizim sag kulaktan gecemedi ogulcugum ya

Canım ben denemedim henüz ama weleda, earth mama ve penaten organik pişik kremleri bir onlardan dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…