- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.361
Yok malesef.birde canımı sıkan ayın 6 sından bu yana gittiğim her kontrolde ölçümler saçma sapan kafasını bi 36 bi 37 ölçmüş sonraki ölçümler yine hep 36 aynı şekilde ayak kemiği ve karın çevresinde de öyle bu bebek küçüldü mü nasıl oluyor bu 3 gün önce 3500 39 hafta demişti bugün yine 38 hafta 3300kg dedi karin çevresini üstelik 40+0 im ve gayet sakin gelişimi güzel diyor ben yinede gelişimi geri mi diye panik yaşıyorum
Laktasyon hemşiresi ile konuştum bugün fikir almak için.
Bebeği memeden soğutma memeden ayırma dedi.
Çocugun karnı her türlü doyar ama anneden kopmasın dedi.
Ben uyanmayınca sağıp içiriyordum.
Bazen saat başı bazen 2 saatte bir sağıyordum sütüm artsın diye.
Emzir sürekli 3 saatte bir de sağ dedi.
Emzirme konusunda çok cahilim ya.
Keşke hamileyken emzirme eğitimlerine katılsaymışım.
Kızlar çocuk doktorunuz hemşireler neler diyor?
Mama başlayanlar kendi kendinize mi başladınız çocuk doktoru mu başlattı?
Doktoruma aşırı güveniyorum yani koşulsuz çok baska benim icin kardes abla annem gibi cok teşekkürlerAnladım canım senin de içine sindiyse öyle yaparsın. Bebek ve anne sağlıklı olsun da doğumun şekli zamanı önemli değil elbette
Bana 30cc 4 kez dedi günlük mama dozuBen de emzirmenin bu kadar zor olacagini bilmezdim.Keske daha hazirlikli olsaydim dogumdan once..
Mamayi doktor ile basladik. O gunluk kac ml vermen gerektigini hesapliyor.
Bana 2 saatte bir 30 cc tüketmesi gerek dedi anne sütü mama toplam miktar. benimki de sürekli emmek istiyorBana 30cc 4 kez dedi günlük mama dozu
Kilo alımı kilo kaybı nasıldı?Ben de emzirmenin bu kadar zor olacagini bilmezdim.Keske daha hazirlikli olsaydim dogumdan once..
Mamayi doktor ile basladik. O gunluk kac ml vermen gerektigini hesapliyor.
Kilo alımı kilo kaybı nasıldı?
Bizim hastanede kilo kaybımız yüzde 7 idi.
Sınır yüzde 10 imiş.
Sonrası hesap kitap yapılmadı
Yarın gıdecem bakalım çocuk doktoru ne diyecek
Panik olma eşlik eden sancın var mı hastaneye geçtin mi geçmediysen gidene kadar bir sorun olmaz . Ben doğum yapmadan 8-10 saat öncesinde suyum geldi ara ara düzenli olarak ama hastanedeydim ebeler ıkınma hissi olmadığı sürece sorun yok demişlerdi. Sende direk hastaneye gećip gözetim altında rahatla durumu kontrol edersin. Umarım en kolay şekilde geçer doğumunKızlar suyum gelmiş biraz sanırım anlayamadım panik oldum, uyandım şimdi iç çamaşırım pijamam ıslak tuvalete giderken biraz daha aktı
Hayır canım daha erken 37+3 bugün. Herhangi bir sancım yok bebek kanala bile inmemişti cmrtesi günü. Sabaha kadar beklicem bakalım tekrar gelecek mi ama uyku yok bana sabaha kadarPanik olma eşlik eden sancın var mı hastaneye geçtin mi geçmediysen gidene kadar bir sorun olmaz . Ben doğum yapmadan 8-10 saat öncesinde suyum geldi ara ara düzenli olarak ama hastanedeydim ebeler ıkınma hissi olmadığı sürece sorun yok demişlerdi. Sende direk hastaneye gećip gözetim altında rahatla durumu kontrol edersin. Umarım en kolay şekilde geçer doğumun
AA ben haftan daha ileri diye düşünmüştüm ama suyun gelmemiş de olabilir.son aya girince insan ister istemez pinpirikli oluyor. Yakından takip et bakalım bizi de haberdar et merak etmiyelimHayır canım daha erken 37+3 bugün. Herhangi bir sancım yok bebek kanala bile inmemişti cmrtesi günü. Sabaha kadar beklicem bakalım tekrar gelecek mi ama uyku yok bana sabaha kadar
Bende 37+0da suyum gelmedi ama sancı ve açıklıkla gitmiştim hastaneye bence sende git gelen suysa eğer bebek kuru kalma ihtimali olabilir riske atmaHayır canım daha erken 37+3 bugün. Herhangi bir sancım yok bebek kanala bile inmemişti cmrtesi günü. Sabaha kadar beklicem bakalım tekrar gelecek mi ama uyku yok bana sabaha kadar
3 saattir bakıyorum bir daha gelmedi. 1 saat içinde tekrar gelmeliydi. Yatağı ıslatacak kadar değildi. Su gelince 24 saat süre var diyorlar ama benimki tam boşalma değil sanırım sızıntı şeklinde olmuş oluyor, sabahı bekleyip doktoruma yazıcamBende 37+0da suyum gelmedi ama sancı ve açıklıkla gitmiştim hastaneye bence sende git gelen suysa eğer bebek kuru kalma ihtimali olabilir riske atma
Moralim bozuk, beklemek istiyorum. Kendi gelirse tamam ama müdahsle edilcekse de 2024ü bekleyelim yaKısmetinde 2023 mü 2024 mü var bakalım
Ne yaptın canım? Aradın mı doktorunu?3 saattir bakıyorum bir daha gelmedi. 1 saat içinde tekrar gelmeliydi. Yatağı ıslatacak kadar değildi. Su gelince 24 saat süre var diyorlar ama benimki tam boşalma değil sanırım sızıntı şeklinde olmuş oluyor, sabahı bekleyip doktoruma yazıcam
Geçmiş olsun canım. Bebeğin hayırlı olsun. Güzel günlerde büyütmek nasip etsin.Kızlar cumartesi günü bende 40+2 ile doğurdum, hic açıklığım hicbir belirtim yoktu, son gün karnım ağrıyordu, gece suyum geldi az bi şekilde ama pembeydi, zamanimizda geçti diye korktm hemen acile gittim ama suyum vardi ve acilmam yoktu.
Zamani geldi diye zorrrrla dogurttular resmen. Cok zor bir doğum oldu benim. Ve bircok arkadas gibi benimde sütüm gelmedi, suanda bi çay kaşığı kadari elde etmek için epey gayret sarfediyorum, mama takvisyesi basladm sarilik olmasin diye. Göğüslerime her şeyi kullanıyorum ama çok kötü durumdalar malesef.
Doğumu olacak arkadaşlara göz aydınlığı, dogum yapacak arkadaslara kolay doğumlar diliyorum
Sen onu kucağında tutup biberonla beslerken de temas kuruyorsun. Hiç üzme kendini. Daha uyanıp meme emeceği uzun yıllar varKızlar emzirirken bebeğin doğup doymadığını anlayamıyorum daha doğrusu emzirirken uykuya daldığından genellikle doymamıs oluyor yarım saat sonra tekrar uyanıyor bende bu sebeple sütümü sağıp veriyorum ama bebeğimlr yeterince temas kuramamış gibi hissediyorum bu da beni aşırı rahatsız ediyor bu durumu yaşayan var mı varsa eğer bu durumu nasıl aştınız?
Hastanedeyim. Nst ye bağladılar, ebe gelip bakacak açıklık var mı diye nst sonrası, canım acır diye korkuyorum bakmasa daha iyiNe yaptın canım? Aradın mı doktorunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?