- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.401
Yarın sezeryanım var canım, duyduğumdan beri ağlıyorum korkuyorum kendime gelemedimsheilata nasıl durumlar canım, merak ediyoruz.
Neslihaann sancıların nasıl oldu dünden beri?
@Sohrab hepimiz seni çok merak ediyoruz.
Göremedim tekrar bakayım düzelteyim canımTeşekkür ederim ama ben yukarda varım zaten sadece güncelleme olacaktı
Ekledim canım
Ay İnşallah gerçekten şuan tek sorunum buSen onu kucağında tutup biberonla beslerken de temas kuruyorsun. Hiç üzme kendini. Daha uyanıp meme emeceği uzun yıllar varbi toparlasın kendini, bakışa bakışa emzireceksin. Memeyi bırakıp sana gülücük atacak.
Sancı falan kalmadı yanı aradan geliyor ama o geceki gibi düzenli ve sık değil yarın tekrar kontrole gidecem işte bakalım ne diyeceksheilata nasıl durumlar canım, merak ediyoruz.
Neslihaann sancıların nasıl oldu dünden beri?
@Sohrab hepimiz seni çok merak ediyoruz.
Evet doktorumda son haftalar diye önemsemiyor sanırım farklılığı kanala indikten sonraki ölçümler çok sağlıklı sonuç vermez demiştiSon haftalarda bu ölcümlere hiç takılmayın.Hem cihazdan cihaza fark ediyor hem de ölçümlerde +-400 gr yanılma payı var.
Doktorum aynı doktor ama cihaz farkı olabilir mi bilmiyorumCanım doktorun ölçüm ayarı değişmiştir. Daha başta bizde yaşadık. Farklı doktorlar farklı ölmüştü. Sonraki doktora diyince ayarla alakalıdır dedi ve makinesinde bişeyler yaptı. Diğer doktorun ölçümlerine yakın ölçtü.
Benim doktor hiç panik değil bende senin gibi panikledim ama eşim diyor ki doktorun vardır bi bildiği ondan iyi mi bileceksinBenim yaşadığım durumu yaşamışsın, çrş günü de aynı çıkarsa sezeryan günü alıcax dedi doktor, ben panikledim. Senin doktorun bir şey dememiş yine
Benim doktor maalesef ocak ı bile beklemiyorBenim doktor hiç panik değil bende senin gibi panikledim ama eşim diyor ki doktorun vardır bi bildiği ondan iyi mi bileceksin
Suyun mu gelmiş nst sonrası açıklık bakılacaktı var mıymış neden hemen sezaryene alıyorBenim doktor maalesef ocak ı bile beklemiyor
Aşure bende çok işe yaramıştı. Stres yapmaTakviyelere bakitim bende cok teşekkür ederim, başka öneri varsa alırım,ben sütümün gelmeyecegini hiç düşünmemiştim, hic dinlememieim napılir diye, ayva çekirdeğini hazirladm baslicam ona da bugün
Yaa ağlama lütfen, kıyamam. Erken diye düşünme. Kavuşuyoruz diye düşün. 2023 bebesi olmayı seçti. Normal doğum istiyordun ama kısmet böyleymiş. Çok zor doğurdum diyenler de var. Ben ikisini de yaşadım. Gerçekten ikisi de güzel değil. Hangisi olsa farketmez. Kendini telkin etmeye çalış.Yarın sezeryanım var canım, duyduğumdan beri ağlıyorum korkuyorum kendime gelemedim
Onun doktoru bu perşembeden sonraki perşembeye kadar yok. Onun için almak istiyor sanırım.Suyun mu gelmiş nst sonrası açıklık bakılacaktı var mıymış neden hemen sezaryene alıyor
Henüz kullanmadım ama ebebekte bebeklere özel çamaşır suyu sabunu var leke çıkarıcı olarak geçiyo baya işe yarıyomuş. Ben bide Minoris leke çıkarıcı almıştım kendi kıyafetimde kullandım işe yaradı bayaBenim büyük kız da var ya, boya, salça falan oluyor üstü. Bebişe sabun tozu, ablaya kimyasal bişeyler lazım.
Canım sagol öyle yaptım şırınga ile değil ama önce meme verip sonra sağdığım sütü verdim sadece 40 ml kadar sağabildim ama zamanla açılır herhalde kanallar…Sütünü düzenli sağ iki saatte bir sonra ellerini iyice yıkayıp serçe parmağını emerken şırınga ile içir sütünü.
Önce emzir sonra sağ içir.
Baktın uyandıramıyorsun bu şekilde sağ sağ içir. Minik 5 ml şırıngalardan al . Emdikçe şırıngayı ittir sanki memeden akıyor gibi. Hem dökülüp israf olmaz
Spinal ✌
Doğum sonrası çay kahve bitter çikolata burçak büsküvi ye bol su iç
Hangi takviyeler isim verir misin?
Gece ağlamasında bende sütüm yetmiyor mu düşüncesi kaplıyor
Bana mamayı doktor başlattı hafif sarılık yüzünden, herhangi bir pre mamasıyla destekle dedi ama önce hep meme ver ne zaman agliyo doymuyor mamasını ver dediLaktasyon hemşiresi ile konuştum bugün fikir almak için.
Bebeği memeden soğutma memeden ayırma dedi.
Çocugun karnı her türlü doyar ama anneden kopmasın dedi.
Ben uyanmayınca sağıp içiriyordum.
Bazen saat başı bazen 2 saatte bir sağıyordum sütüm artsın diye.
Emzir sürekli 3 saatte bir de sağ dedi.
Emzirme konusunda çok cahilim ya.
Keşke hamileyken emzirme eğitimlerine katılsaymışım.
Kızlar çocuk doktorunuz hemşireler neler diyor?
Mama başlayanlar kendi kendinize mi başladınız çocuk doktoru mu başlattı?
Çok doğru olcemiyorlar, benimYok malesef.birde canımı sıkan ayın 6 sından bu yana gittiğim her kontrolde ölçümler saçma sapan kafasını bi 36 bi 37 ölçmüş sonraki ölçümler yine hep 36 aynı şekilde ayak kemiği ve karın çevresinde de öyle bu bebek küçüldü mü nasıl oluyor bu 3 gün önce 3500 39 hafta demişti bugün yine 38 hafta 3300kg dedi karin çevresini üstelik 40+0 im ve gayet sakin gelişimi güzel diyor ben yinede gelişimi geri mi diye panik yaşıyorum
Ben de aynı durumdayım, sütüm neredeyse hiç yok sağıncada çok az geliyo.. ben ince emzirmeye çalışıyorum 30- 40 dk kadar ağlamadan durursa eğer sonra mama veriyorum.. bugün ilk defa sagabildigim sütü verdim…Kızlar emzirirken bebeğin doğup doymadığını anlayamıyorum daha doğrusu emzirirken uykuya daldığından genellikle doymamıs oluyor yarım saat sonra tekrar uyanıyor bende bu sebeple sütümü sağıp veriyorum ama bebeğimlr yeterince temas kuramamış gibi hissediyorum bu da beni aşırı rahatsız ediyor bu durumu yaşayan var mı varsa eğer bu durumu nasıl aştınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?