- 25 Ekim 2023
- 1.263
- 2.451
- 53
- 40
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.381
Canım hiç korkma bebişine kavuşacaksınHastanedeyim. Nst ye bağladılar, ebe gelip bakacak açıklık var mı diye nst sonrası, canım acır diye korkuyorum bakmasa daha iyi
Gözün aydın ve geçmiş olsun. Analı babalı büyüsün yavru kuşKızlar cumartesi günü bende 40+2 ile doğurdum, hic açıklığım hicbir belirtim yoktu, son gün karnım ağrıyordu, gece suyum geldi az bi şekilde ama pembeydi, zamanimizda geçti diye korktm hemen acile gittim ama suyum vardi ve acilmam yoktu.
Zamani geldi diye zorrrrla dogurttular resmen. Cok zor bir doğum oldu benim. Ve bircok arkadas gibi benimde sütüm gelmedi, suanda bi çay kaşığı kadari elde etmek için epey gayret sarfediyorum, mama takvisyesi basladm sarilik olmasin diye. Göğüslerime her şeyi kullanıyorum ama çok kötü durumdalar malesef.
Doğumu olacak arkadaşlara göz aydınlığı, dogum yapacak arkadaslara kolay doğumlar diliyorum
Takviyelere bakitim bende cok teşekkür ederim, başka öneri varsa alırım,ben sütümün gelmeyecegini hiç düşünmemiştim, hic dinlememieim napılir diye, ayva çekirdeğini hazirladm baslicam ona da bugünGözün aydın ve geçmiş olsun. Analı babalı büyüsün yavru kuş. Ayva çekirdeği denedin mi? Bir de bir arkadaş yazmıştı bestlak, lacmix vs sütünü çoğaltmış diye onları da dene istersen.
Benim doğum kilosuna ulaşamadı henüz%8 civari idi.Ama bizde sarilik var Sudem o nedenle basladik.
%10a kadar normal,10.gunde de dogum kilosuna ulasmis olmasi hedefleniyor.Ustune cisli kakali bezlerin sayisi da tamamsa bebegin de huzurluysa mamaya hic gerek yok
Normal yani öyle gözüküyor bazen diyorum bizim kızda mı sıkıntı acaba çatlayana kadar yiyor resmen yedikten sonra sızıp kalıyorBenimkide öyle doymuyor mamayı bitiriyor bide tekrar beni emiyor ve sürekli uyuyor bu benim canımı çok sıkıyor
İştahlı belli ediyorlar ama süt yeterli gelmiyor mu diye kendimi sorguluyorum mama kullanmasak ortalık birbirine giriyor onu yemeden uyumuyor ve susmuyorBen de ayni durumdayim.Emiyor ,sagilmis sut iciyor ustune mama veriyorum anca doyuyor.Yoksa ciglik kiyamet evi inletiyor
Ben bunu endiseyle doktora sordum istahli olabilir ve bu iyi bisi dedi.Ona yetecek sutum olacak mi bilmiyorum, sutum onu istahina gore hep geriden geliyor
Aynen öyle göğüste 10 dakika falan emiyor sonra uyuya kalıyor bende doydu sanıp yatağına yatıyorum hemen kalkıyor basıyor yaygarayı bence temas istiyor sanırım sonra tekrar göğsüme alıp devam bu serüven doyana kadar devam ediyorKızlar emzirirken bebeğin doğup doymadığını anlayamıyorum daha doğrusu emzirirken uykuya daldığından genellikle doymamıs oluyor yarım saat sonra tekrar uyanıyor bende bu sebeple sütümü sağıp veriyorum ama bebeğimlr yeterince temas kuramamış gibi hissediyorum bu da beni aşırı rahatsız ediyor bu durumu yaşayan var mı varsa eğer bu durumu nasıl aştınız?
İştahlı belli ediyorlar ama süt yeterli gelmiyor mu diye kendimi sorguluyorum mama kullanmasak ortalık birbirine giriyor onu yemeden uyumuyor ve susmuyor
Eklendin canım
Bi arkadaşımla konuştum yeni doğum yapan anca 1 ayda süt artıyor demişti zamanla olacak herşey süt artırıcı aktardan aldım onu içince işe yarıyor gibi bakalımBen sutumun yetmediğini düşünüyorum.Ama zamanla artacagini dusunerek olumlu kalmaya calisiyorum.Emilmemis gogsu sagip bakabilirsiniz.Bebek tabi ki makineden daha fazla cekiyor ama size tahmini bi fikir verir.Benim bebegimin kilosuna gore ogundeki ihtiyaci 65-85 ml ..Benim sagdigim ancak yarisi oluyor
Ben şimdilik yatağına koymuyorum çünkü kokumu almak istiyor ve sarılığı geçsin diye meme sürekli ağzındaAynen öyle göğüste 10 dakika falan emiyor sonra uyuya kalıyor bende doydu sanıp yatağına yatıyorum hemen kalkıyor basıyor yaygarayı bence temas istiyor sanırım sonra tekrar göğsüme alıp devam bu serüven doyana kadar devam ediyor
Bi arkadaşımla konuştum yeni doğum yapan anca 1 ayda süt artıyor demişti zamanla olacak herşey süt artırıcı aktardan aldım onu içince işe yarıyor gibi bakalım
Onun için kitap okumaya karşıyımBenim bir ay olmak uzere. Daha ilk defa bu hafta emzirirken diger gogsumden sut damlamaya basladi.Cok stresli gunler gecirdim.Lohusaligi dibine kadar yasadim gercekten,onun da etkisi var bence..Ben hamileyken okudumlarimla tam bir maka dusmani olmus ve kendimi cok sartlamistim mama vermemeye.Ama hersey kismet. Artarsa artar artmazsa dunyanin sonu degil.En azindan azcik da olsa anne sutu aliyor diye seviniyorum
Hayatımız değişti resmenBen şimdilik yatağına koymuyorum çünkü kokumu almak istiyor ve sarılığı geçsin diye meme sürekli ağzındabiraz toparlansin ondan sonra yerine koycam gece gündüz benimle uyuyor babamızı salona attık
Stres yapmamak lazım herşeyin hayırlısıBenim bir ay olmak uzere. Daha ilk defa bu hafta emzirirken diger gogsumden sut damlamaya basladi.Cok stresli gunler gecirdim.Lohusaligi dibine kadar yasadim gercekten,onun da etkisi var bence..Ben hamileyken okudumlarimla tam bir maka dusmani olmus ve kendimi cok sartlamistim mama vermemeye.Ama hersey kismet. Artarsa artar artmazsa dunyanin sonu degil.En azindan azcik da olsa anne sutu aliyor diye seviniyorum
Teşekkür ederim ama ben yukarda varım zaten sadece güncelleme olacaktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?