- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.681
Bende de aynı sorun var evde silikon meme ucuyla ancak onu da çığlık çığlığa. Doktor meme yanından şırınga yöntemini gösterdi onda bile zorlanıyoruz çekemiyor. Dünden beri 20 cc anca verebildim. Bugün sarı görünüyor gözüme nasıl anladınız sarılığı? Bir de meme vermeden parmakla deneyeyimDun benım doktor gaz sancısı cekıyor dedıgımde 3 aydan sonra kolık olurlar dedı, ac oldugu ıcın aglıyordur, parmak ve sırınga ıle deneyın mamayı, bız oyle verıyoruz, cok ıstahlı alıyor, kasık bıneron denedım agzında tuttu gerı tukurdu. Normal biberon ve emzık vermıyosun dedı. Sılıkon uca cok alıstı normal mememı tutmuyor, o da bızde buyuk sorun.
Ben emzik veriyorum mecbur çünkü hiç susmuyor altını değiştirirken çığlık çığlığa. Uyandığı an başlıyor çığlıklar. Uyutmak da zor 2 gündür daha yeni unutabildim 2 saattir uyuyor, mememde uyuyor kucağımdan bıraktığım an uyanıyor ağlıyorDun benım doktor gaz sancısı cekıyor dedıgımde 3 aydan sonra kolık olurlar dedı, ac oldugu ıcın aglıyordur, parmak ve sırınga ıle deneyın mamayı, bız oyle verıyoruz, cok ıstahlı alıyor, kasık bıneron denedım agzında tuttu gerı tukurdu. Normal biberon ve emzık vermıyosun dedı. Sılıkon uca cok alıstı normal mememı tutmuyor, o da bızde buyuk sorun.
Canım beyaz gürültü denedin mi? Onların da farklı versiyonları varmış, fön makinası, elektrikli süpürge sesi vs dene bakalım belki bir tanesi sakinleştirir.Ben emzik veriyorum mecbur çünkü hiç susmuyor altını değiştirirken çığlık çığlığa. Uyandığı an başlıyor çığlıklar. Uyutmak da zor 2 gündür daha yeni unutabildim 2 saattir uyuyor, mememde uyuyor kucağımdan bıraktığım an uyanıyor ağlıyor
Ben kaldımsheilata @Neslihaann başka gözümden kaçan varsa yeni doğum yapan canlar hayırlı olsun.
Kızlar doğurmaya kaldı mı?
Ocak giriyor artık.
Bizim sezon bitti sayılır son gün.
Geçer inşallah. Bir arkadasiminki 3 ay sürmüştü ona da anne sütü sarılığı demişlerdi.gececek Allah'ın izniyle. O şekilde düşün içini rahatlat.Evet bakıldı kulture enfeksiyon cikmadi.Hatta bakilacak herseye bakildi galiba anne sutu sariligi diyip gonderiyorlar.Doktorlar tahliller temiz ciktiktan sonra ciddiye almiyor sariligi
Bızım kanda yukselmeye basladı hastanede kaldık 2 gun sezeryan olunca, takıp edelım dedı taburcu olurken de, deger sınırdayken yatırdı, bı de bızım sarılık sebebı rh uyusmazlıgı yuzundenn.. Beklenıyordu zaten.Bende de aynı sorun var evde silikon meme ucuyla ancak onu da çığlık çığlığa. Doktor meme yanından şırınga yöntemini gösterdi onda bile zorlanıyoruz çekemiyor. Dünden beri 20 cc anca verebildim. Bugün sarı görünüyor gözüme nasıl anladınız sarılığı? Bir de meme vermeden parmakla deneyeyim
Ac oldugundan kuzum ya, bız 30 cc verırken bıle doymadıgında aynı hareketler vardı. 60a cıkarınca rahatladı, huzurlu uyuyor en azındannBen emzik veriyorum mecbur çünkü hiç susmuyor altını değiştirirken çığlık çığlığa. Uyandığı an başlıyor çığlıklar. Uyutmak da zor 2 gündür daha yeni unutabildim 2 saattir uyuyor, mememde uyuyor kucağımdan bıraktığım an uyanıyor ağlıyor
Tamam kuzum deneyelim saolBızım kanda yukselmeye basladı hastanede kaldık 2 gun sezeryan olunca, takıp edelım dedı taburcu olurken de, deger sınırdayken yatırdı, bı de bızım sarılık sebebı rh uyusmazlıgı yuzundenn.. Beklenıyordu zaten.
Serce parmagının yunusak kısmını damagına degdır, hemen vakumlıcak parmagın kenarından sırıngayı ver, yutkunmadıgında ıttırme. Bıze hastaneden cıkmadan ıyıce ogrettıler, bır de bası bıraz yuksekte olsun. Cok az açı ıle
İnş çözücez bu durumu çok korkuyorum, ağlıyorum, çaresiz hissediyorumAc oldugundan kuzum ya, bız 30 cc verırken bıle doymadıgında aynı hareketler vardı. 60a cıkarınca rahatladı, huzurlu uyuyor en azındann
Dün gece denedik sustu gibi ama fazla sürmedi o yüzden aldık hastaneye gittik ama boşuna tabi hiçbir şey yapmadılarCanım beyaz gürültü denedin mi? Onların da farklı versiyonları varmış, fön makinası, elektrikli süpürge sesi vs dene bakalım belki bir tanesi sakinleştirir.
Canım 3900 den en düşük 3400 e düştü mama ile 3580 oldu 15 gün. 6 günden itibaren günde 60 ml hazırlayıp ne kadar içerse veriyorum. İlk günler vermedim ama3900 den kaca dustu ilk gün, bızde %6 kayıp oldu, ılk gune gore fazla dedı, 3130 gr dogdu bızımkı de .. Mama destegiyle 8.gunde dogum kıkosuna ulastı. Ben sılıkon ucla emzırıyorum ılk gun cok kanadı gogsum, ona cok fena alsıtı sımdı cıplak tutmuyor.. Bız 3 saatte bır 30 cc basladık 2.gunde, 7.gunde de doymadıgı ıcın 60 ccye cıksrdı doktor, bu sabah 40 cc sagdım, 20 cc de mama verdım
Yaa korkma, ver mamayı, yapıcak bısey yok, biz de ısterdık şırıl şırıl süt aksın, yetmıyor benımkı de maalesefİnş çözücez bu durumu çok korkuyorum, ağlıyorum, çaresiz hissediyorum
Bız 2.gunden basladık dusun.. Emıyorsa süt geliyordur, bızım hemsıre bos memeyı emmezler demıstıCanım 3900 den en düşük 3400 e düştü mama ile 3580 oldu 15 gün. 6 günden itibaren günde 60 ml hazırlayıp ne kadar içerse veriyorum. İlk günler vermedim ama10. Günden itibaren vermeye başladım ben. Doktor 6 günden söylemişti. Millet aşılmasın deyince vermemiştim. Her gün sağıyorum sütümü sabah 50 ml çıkıyor toplam sonra 1 kez daha sağıyorum 20-25 ml çıkıyor. Hep memede ama kokuma uyuyor sanırım.
Bizle aynı gününüz canım inşallah sarılık hemen geçer biz de normal kilomuza ulaşırız. Sütün ne kadar geliyor? Mama desteği veriyor musun? Ayy benim ilk bebek çişi, kakası, rengi, sütün ml hepsi ayrı dert oldu yaBugün 20 günlüğüz 8 günlükken geldik doğum kilomuza sariligimiz devam
Aaaa ilk kez duydum neden çişli bez sayıyoruzKızlar bisi soracagim cisli bezleri nasil sayiyorsunuz? Yani bir cidli bez kriteri nedir ben mavi cizgi yariyi gecti mi degistiriyorum bunu da bir cisli bez olarak sayiyorum.Mavinin tamami dolana kadar beklesem rahatsiz eder diye düşünüyoru.
Ayyy bu kadar emmeye 5 kilo olmalı inan sürekli memede uyuyor uyanıyor emiyor. Öyle uzun uyumadan bahsetmiyorum. Yatağına alsam memeden çekip max 1 dk duruyor tekrar meme ve emme. Yorgunluktan uyuyakalıyor öyle uyuyor benceBız 2.gunden basladık dusun.. Emıyorsa süt geliyordur, bızım hemsıre bos memeyı emmezler demıstı
Mama veriyorum canım sütüm çok yok ama sürekli memede tutuyorum biz 2820 doğduk 2700 e düştük Aptamil 3kez 30 CC veriyorum rengimiz sarı daha fototerapi almıştık 1 gece cisi de hardal sosu gibiBizle aynı gününüz canım inşallah sarılık hemen geçer biz de normal kilomuza ulaşırız. Sütün ne kadar geliyor? Mama desteği veriyor musun? Ayy benim ilk bebek çişi, kakası, rengi, sütün ml hepsi ayrı dert oldu yatecrübeli olunca böyle olmaz herhalde
Ilk 2 gun bızde o kadar ugrastık kı emzırebılmek ıcın, hemsıre geldı, ne yaptıysa uyanmadı,2. Gun kan sekerı dusuk gelınce mama verlım dedı doktoru, hastanede basladık yanı mamaya, gozlerı acık olsa cok guzel emıyor ama maalesef 5 dk gecmeden uyuyakalıyor.Ayyy bu kadar emmeye 5 kilo olmalı inan sürekli memede uyuyor uyanıyor emiyor. Öyle uzun uyumadan bahsetmiyorum. Yatağına alsam memeden çekip max 1 dk duruyor tekrar meme ve emme. Yorgunluktan uyuyakalıyor öyle uyuyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?