- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.761
gazlı bezi karbonatlı suya batırıp temizliyorum( bir fincan ılık suya çay kaşığının ucuyla karbonat) bizim mamadan çok kötü olmuştu sütte o kadar kötü değil hatta şu ara hiç temizleme gereği duymadımKızlar bebeğinizin dilinde süt kalıntısı oluyor mu nasıl temizliyorsunuz
Aynisi Ben… Bu günlerde helip gececek insallahSarilik bende de travma oldu.ilk gunlerde “ac o yuzden sarilik” baskisina maruz kaldim .Su an uyumasa ac oldugu icin uyumuyor,uyusa sarilik yukseldigi icin cok uyuyor buhranlari arasinda gidip geliyorum.Ustune uzamis sarilik oldugu icin artik uc aya kadar surebilirmis cocugum uc ay sari kslabilir yani.Sarilik olmasaydi cidden pek cok sey farkli olurdu sutum,ruh halim vs
CanimFototerapı aldı mı bebeğin canım?
Değeri kaç canım?Bugün 20 günlüğüz 8 günlükken geldik doğum kilomuza sariligimiz devam
Hepimiz senin gibi hissediyoruz canım… benim de sutumİnş çözücez bu durumu çok korkuyorum, ağlıyorum, çaresiz hissediyorum
Çemen otu kapsülü araştır canım, bana ebe önerdi onu içiyorum biraz çoğaldı sütüm yine az da ama 30-40% bi artış varBen bestlak ve MBA nin cayını da ıcıyorum, hergun kayısı uzum dutkurusundan hosaf da ıcıyorum, ancal bu kadar, ne yapalım. Insallah vakıt g3crıkce artar, bebek cabuk yoruluyor emerken, mecbur sagıyorum arkasına, ınsallah onun da cene kasları kuvvetlenir,bız de rahst ederiz
Bana da öyle dediÇok yapmıyor bence günde 5 kerede normal mis 5 günde 1 yapmasida dedi ebemiZ
Ben 3-4 saatte birKızlar her iki saatte bir uyandırıyor musunuz bebeklerinizi, o kadar derin uyuyor ki kıyamıyorum şu an
Uyusa uyandirmiyacam ama o kadar uyumuyo doğduğu gün bile uyumadı bir kaç kere 3 saat uyuduBen 3-4 saatte bir
Sütun yetmedigini nasıl anlıyorsunuz benim kızda devamli memede kiloyu yavaş alıyor ama doktor olsun ebe olsun kesinlikle mama verme diyor ac olduğu için memededegil sana ihtiyacı olduğu için memede en güvenli yer diyor eğer saginca az geliyosa süt benimde gelmiyor pompayla çok bebekler daha iyi emiyor dedi ebe bende mama içen bebekler uyuyor dedim burdan okuduklarim la bebekler doyduğu için degil mama fazla geliyor ağır geliyor ondan uyuyor dedi bilmiyorum ne kadar doğruHepimiz senin gibi hissediyoruz canım… benim de sutum
Yetmiyor mecbur mama veriyorum… yeterki sağlıklı olsunlar, anne sütü ya da mama artık önemli değil…
doktorumuz bize serumfizyolojik önerdi 5 lik enjektöre 1cc çekip yarısını bir burun deliğine diğer yarısını bir burun deliğine olacak şekilde tıkandıkça nemlendiriyorum bu şekilde açılıyorBurun temizliği neyle nasıl yapıyorsunuz?
Hırlıyor bizimki bugün burnu mu tıkalı aceba.
Sabah da öksürmeye başladı.
Ben emzirdikten sonra sütümü sağıp veriyorum. Çünkü az emebiliyor yoruluyor hemen, manuel pompa vardı şimdi elektrikli pompa sipariş ettim bi süre böyle geçecek sanırımSütun yetmedigini nasıl anlıyorsunuz benim kızda devamli memede kiloyu yavaş alıyor ama doktor olsun ebe olsun kesinlikle mama verme diyor ac olduğu için memededegil sana ihtiyacı olduğu için memede en güvenli yer diyor eğer saginca az geliyosa süt benimde gelmiyor pompayla çok bebekler daha iyi emiyor dedi ebe bende mama içen bebekler uyuyor dedim burdan okuduklarim la bebekler doyduğu için degil mama fazla geliyor ağır geliyor ondan uyuyor dedi bilmiyorum ne kadar doğru
Rezene, tane kimyon ve anason karşımı. Her birinden 1er çay kaşığı koyup karıştırıp demliyorsun 3ünü. Hem gaz için hem de süt arttırımı için. Bir de alkolsüz bira çok işe yarıyormuş. Ebebekte bile görmüştüm malt içecek olarak yazıyordu üstünde.Kızlar süt arttırıcı şeyler nelerdi bi tarif vardı sanki rezeneli falan hatırlayan var mı
Canım öksürük ne kadar ve ne zaman oluyor? Yenidoğanlar yeni yediklerinde ara ara öksürebilirmiş. Burun temizliğini izotonik su kapsül aldık biz ama doktor ilk 20 gün önermedi. Eğer ikisi de çok tıkalı ise sadece 1-2 damla damlatın dedi. Ama hemşire bi kontrole gittiğimizde bize göstermek amaçlı burnu tıkalı diye izotonik su ile YouTubedaki videolardaki gibi yapıp açtı çıktı tıkanan şeyler. Biz evde bir kere yaptık korkulacak bişii yok hırlamasından daha korkuyordum ben.Burun temizliği neyle nasıl yapıyorsunuz?
Hırlıyor bizimki bugün burnu mu tıkalı aceba.
Sabah da öksürmeye başladı.
Solgarın malt hapı var onu kullanıyorum ben de doktor önerdiKızlar bitane sayfada bi arkadaş önermiş ben yarın gidip almayı düşünüyorum sütü arttiriyor dua edersin felan demiş denicek gibiyim
En son 10 a düşmüştü 3 gün sonra baktı 11.5 olmuştu yatış değerimiz 16 kusurdu doktor çağırmadi gerek yok düşer artık yükselmez dedi ama rengi sarı eşim götürelim dedide 1 hafta olmuş rengi kolay kolay düzelmez heralde herkes iyi diyor banami sarı geliyor bilmiyorum kiDeğeri kaç canım?
Kızlar süt 4 ila 6 hafta arası cogaliyormus kafayı takmayın stres te engel olmazmış artışına sütün bebek + programında yazıyorduHepimiz senin gibi hissediyoruz canım… benim de sutum
Yetmiyor mecbur mama veriyorum… yeterki sağlıklı olsunlar, anne sütü ya da mama artık önemli değil…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?