- Konu Sahibi sunshine__
-
- #61.841
Maskeyle emzir, çok geçmiş olsunselam kızlar 28 aralıkta doğum yaptım ben de aralık annesi oldum bebeğim sağlıklı iyi çok şüküryalnız büyük oğlum ve ben çok hastayız bebeği kenara bıraktık büyükle uğraşıyoruz resmen , ateşi var düşmüyor benim boğazım kötü öksürünce dikişlerim acıyor ayrıca bebeğe bulaşmasın diye tetikteyiz şu zor günleri hayırlısıyla bi atlatsaydık emzirdiğim halde bebeğe bulaşma ihtimali var mı 5 günlük şuan bilen var mı?
Bizim 40 gunlukken tam net belli olacak ama muhtemelen süt alerjisi var ve her emme sonrasi kaka yapiyor 1lira buyuklugunde yada az daha fazla cok nadir kakasiz bez aliyorum.Kızlar kaka yapma ne durumda? Bugün bir kez çiş bir kez kaka yaptı
Cok cok geçmiş olsun guzel gunleriniz olsun inşallah evladinla. Ayrlar sonra memeye donen bebekler var, yasadigin seyin ne oldugunu bilmiyorum ama inşallah gecici bir durumdur, aylar sonra memeye dönen bebekler var umarim sende ilaclarin azalinca ayni sureci yasayabilirsin. Sagim yapiyorsan zaten kesilmez sütunKızlar ne çok özendim süt artırmak için çabalarınıza. Keşke böyle dertlerim olsaydı benim de. 12 aralıkta doğum yaptım derin ven trombozu geçirdim 25 aralıkta anjiyo oldum şuan güçlü ağrı kesicilerle ayaktayım bebeğime doğru düzgün süt içiremedim memeyi istediğinde ağladığında içini boşaltıp veriyorum Allahım içinde kalmamıştır inşallah diyerek. Sağlık çok önemliymiş biliyordum ama yaşamak çok farklı. Allah herkese bebeğiyle sağlıklı güzel uzun ömürler versin. Dualarınıza talibim.
Benim de 5. Gün başlamıştı… merak etme düzeliyorlar sadece mama düzenli vermelisin bi de gün ışığında uyusun can kenarında..Ebe bugün sarılık başlangıcı var dedi canım çok sıkıldı, sütüm yeterli gelmiyor sanırımmama da az verdiriyor doktor yarın kontrol var yarına kadar nasıl beklicem bilmiyorum. Emzirme olayını çözemedik bi
Bej de bu civarda veriyorumMama mı? Ben emzirme hariç sütümü sağıp vermem ve mamanin toplamı 450ml 9 günlük
Verdiğim mamayı da kustu biraz önce, bugün emmiyorda doğru düzgün 5 dk da memede uyuyor çok baygınBenim de 5. Gün başlamıştı… merak etme düzeliyorlar sadece mama düzenli vermelisin bi de gün ışığında uyusun can kenarında..
Uzmanlar 4-18 aylık dönemde tavsiye ediyor. Büyük oğlum 2 aylık oldu ama idrar yolu enfeksiyonu vardı doktor bu sünnet değil farz demişti normalde çok küçük tavsiye etmiyorum demiştiBizde durumlar nasil özet geçeyim size,
35 günlük oldu bugun uyanik kalma süresi artti artik daha bilincli bakiyor sanki agzi sekilden sekle giriyor galiba ses cikarmaya calisiyor ama basaramiyor henuz, isitme testinde tek kulak gecemedi o yuzden mi acaba diye düşünüyorum. Bazen 4-5 kere bazen 2_3 kere 60 ml mama alıyor süt arttırıcı maddelerle mucadelem devam ediyor diger cocuklarimda da bol degildi ama bu emmek icin cok hevesli iştahla emiyor bende elimden geleni yapıyorum, ama uyku cok az uyuyabiliyorum.
Dil bağı kesilmesi gereken durumda olan varmi cocuklarinizdan, bizimki biraz onde kaliyor 6 ay icinde yaptirin dedi doktor.
Bide son sorum erkek anneleri sünnet hakkında ne düşünüyorsunuz ben önümüzdeki hafta icin istiyorum dönmeye baslamadan bilmezken aradan ciksin diye
Sağolasın sütten geçmiyormuş evet şükür nefesimden geçmesin diye maskeyle emziriyorum odaları ayırdık baba ve büyük oğlum salonda ablam bebeğe bakıyor oturma odası ben yatak odasında yaşıyorum resmen bebeğe bulaşmadan atlatsak Allah’ın izniyleMaskeyle emzir, çok geçmiş olsunMerak etme Anne sütünden hastalık geçmiyor …
Doymuyor olabilir bilmiyorum kıstas ne gerçekten, yarın doktora sorucam. 6 saat arayla 15 cc lik mama veriyorumBizim 40 gunlukken tam net belli olacak ama muhtemelen süt alerjisi var ve her emme sonrasi kaka yapiyor 1lira buyuklugunde yada az daha fazla cok nadir kakasiz bez aliyorum.
Yanlis anlamaz isen, Kaka normal hergun yapmamasj bile ama gunluk 1defa cisli bez az sanki, mama ile de destekliyormusun doymuyor olabilir mi? 3. Cocugum bu az cok tecrubelendim.
Cok cok geçmiş olsun guzel gunleriniz olsun inşallah evladinla. Ayrlar sonra memeye donen bebekler var, yasadigin seyin ne oldugunu bilmiyorum ama inşallah gecici bir durumdur, aylar sonra memeye dönen bebekler var umarim sende ilaclarin azalinca ayni sureci yasayabilirsin. Sagim yapiyorsan zaten kesilmez sütun
Ben sürekli terliyorumNormale geçtim ben de. Daha çok lavabodayken kanama geliyor ne zamana kadar sürer acaba bazen ağrısı da oluyor regli ağrısı. Kendinize dikkat edin kızlar bu dönem üşütmemek lazımmış lohusa ekstra üşürmüş gerçekten gece kalkınca hemen üşüyorum ve anında karnım ağrıyor çorapsız gezmemek lazım
Canım her bezde kaka aldığın icin mi süt alerjisi dedin?Bizim 40 gunlukken tam net belli olacak ama muhtemelen süt alerjisi var ve her emme sonrasi kaka yapiyor 1lira buyuklugunde yada az daha fazla cok nadir kakasiz bez aliyorum.
Yanlis anlamaz isen, Kaka normal hergun yapmamasj bile ama gunluk 1defa cisli bez az sanki, mama ile de destekliyormusun doymuyor olabilir mi? 3. Cocugum bu az cok tecrubelendim.
Cok cok geçmiş olsun guzel gunleriniz olsun inşallah evladinla. Ayrlar sonra memeye donen bebekler var, yasadigin seyin ne oldugunu bilmiyorum ama inşallah gecici bir durumdur, aylar sonra memeye dönen bebekler var umarim sende ilaclarin azalinca ayni sureci yasayabilirsin. Sagim yapiyorsan zaten kesilmez sütun
Cpk az kuzu ya, bız 2 gunlukken 3 saat ara ıle 30 cc mama basladık, 7.gunde 3.saat ara ıle 60 cc ye gecıs yaptıkDoymuyor olabilir bilmiyorum kıstas ne gerçekten, yarın doktora sorucam. 6 saat arayla 15 cc lik mama veriyorum
Yaa evet ben de merak ettım, nerdeyse ben de her bezde kaka goruyorumCanım her bezde kaka aldığın icin mi süt alerjisi dedin?
Bizim doktor vermiyor anlamıyorum yarın ne dicek bakalım.Cpk az kuzu ya, bız 2 gunlukken 3 saat ara ıle 30 cc mama basladık, 7.gunde 3.saat ara ıle 60 cc ye gecıs yaptık
Canım sarılık sınıra gelmiş olabilir benimde o dönem baygın gibiydi sabah hastaneye götür olmazsa fototerapi alırsınız rahatlar yavrucakKızlar bebeğiniz her gün güzel emiyor mu? Benim bebeğim bugün doğru düzgün emmedi, 5 dk demeden uyuyor memede. Anlamadım niye böyle oldu. Her gün farklı bir şey oluyor bir rutinimiz yok
Baska doktora da mı gıtsen acaba yaBizim doktor vermiyor anlamıyorum yarın ne dicek bakalım.
Biz ikisine de yaptık ama hangisi tıkalı ise onu iste getirip ona sıkıyorsun canımAlkol var mı caiz mi?
Sabah kalkınca oldu.
Yan yatırıp serum sıkma işi nasıl?
Üstteki buruna mı alttaki buruna mı sıkıcaz?
Doktor bana daha hastanede iken kullanma dedi ben 3.gün bıraktım paket duruyor yarıya yakın
Pamuklu çamaşır ve ped kullan sezeryan sın zaten
Benim de bebeğim baygın gibiydi sarılığı daha yüksekken, gücü yoktu.. zaten sütüm de çok yok o da yoruluyo… mamayla destekle, sarılıkta en önemlisi kaka ve cis yapması…Verdiğim mamayı da kustu biraz önce, bugün emmiyorda doğru düzgün 5 dk da memede uyuyor çok baygın
Çok az canım.. vücut ağırlığının 8de 1 ini içmesi lazım 24 saatte…Doymuyor olabilir bilmiyorum kıstas ne gerçekten, yarın doktora sorucam. 6 saat arayla 15 cc lik mama veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?