- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.041
Kızlar benim mastit tekrarladı sanırım kafayı yiycem
Sol göğsümü fazla emmiyor emmek de istemiyor
Ordan gelen süt miktarı azaldı
İki gecedir üşüme son bir haftadır sol tarafımda ağrı var.
Daha 3 hafta önce mastit yüzünden iki tane antibiyotik kullandım
Mastit ile kime muayene olucaz kadın doğum mu kimin alanı?
Aile hekimine gittim kapalıydı zırt pırt antibiyotik de almak istemiyorum
Keşke normal insanlar gibi normal bir sürecim olsaydı
Sağayım sütü arttırayım dedim sağmak mı lazım ne yapmak lazım bilmiyorum
Birde 27 günlük olduk. Uzayan sarılık var iki haftadır 12 çıkıyor kilo alımı olduğu halde bile.
Bu hafta sanki daha az besleniyor tekrar sarılığımız yükselir mı? Hastane süreci vs gerekir mı kafam çorba
Kızlar ben sütüm yeterince geliyor mu anlamıyorum sıktığımda ucundan çıkıyor, kolostrum denen sarı renkli ben görmedim hiç anlam veremiyorum, sağmadığım için mi beyaz gibi geliyor bu süt bana. Bebeğime ne kadar süt yeter bilmiyorum, öyle akan bir sütüm yok benim. Sıkınca ucundan bir damla çıkıyor işte. Bebek ne kadar çekebiliyodur ki?
Canım hiç bilmiyorum ki neden oldu, önceden de kızarıklık vardı ama girerken yoktu böyle bir şey eve bir geldik yüzünün her yeri oldu
Evet canım benim iki gün sütüm gelmedi , ebeye gittim göğsümde bir yer sıktı acıyor ve geliyordu o zaman bende nereyi sıkıyor diye baktım o top gibi şeyleri sıkınca olduğunu anladım. Ben hâlâ her gün sıcak suda meme masaji yapiyorm ve goguslerimi sağıyorum artsın ve süt kanalları açılsın diye@kumsarı sen miydin göğsümde top top şeyler var demiştin duşta masaj yap demiştik
Nasıl geçti neler yapt
Evet emerken acıtıyor ama ben hiç sarı görmedim yaBen emzirne danismani ebelere gittim masajla ama epey acili bir masaj actilar..Antibiyotiklik olmadan kurtuldum.Surekli masaj yapin,sicak soguk kompres yapin.Sagim da faydali ama tikaniklik koyu renkli kisimda ise onu makine sagamiyor elle sagmak lazim.En iyisi bebegin emmesi..
Sarilik icin de 1.ayda 13 cikti bizim.Uzamis sarilikta artik kac oldugunun hic onemi yok..Bir daha fototerapi vs yapmiyorlar.endiselenmemeye calisin ben de ayni durumdayim cok zor biliyorum ama gercekten kac doktora gittik hic ciddiye almiyorlar tum tetkikler yapilmis ve anne sutu sariligi denilmisse
Bebek eger dogru kavriyorsa cekiyordu.Kavramasi duzgun mu emzirirken herhangi bir aci hissediyor musunuz?Bebek aktif emiyor mu?Sari sut 3-4 gun geliyor sonra sut beyazlasiyor.Akan sut bende daha yeni olmaya basladi bir ayin sonunda o da oyle selale degil
Kuzum aynı durum bende de var silikon uca alıştı meme verince çığlık atıyor.dün geceden beri silikon üç vermiyorum bağıra bağıra 10-15 dk uğraşıyoruz alıyor. Bugün de çok zor aldırdım defalarca yatağa yatırdım geri aldım pes etmedim. Kayınvalideme kalsa silikon uç ver diyor hemen pes ettirecek destek yok bebek emsin yeterki ona ama inat ettim vermedim 5 dk da olsa emzirip yatırdım şimdi .bağıracak çok zor oluyor biliyorum ama pes etme tutacak alışacak eninde sonunda.Brnım basıma da silikon uc bela oldu, o olamadna emmıyordu, bugun emzırme danısmanına gıttık, orda guzelce kavrattı memeyı, eve geldım kendım yapayım dedım yapamadım, cok agladı, yıbe silikonla verdımm, o zamanda tam bosaltamıyor memeyı, mecbur sagdım yenıden, gunlerdır perısan oldu sag sılıkon sterılıze et, srada mama ver, mahvoldum. Emzırme danısmanı farklı sey soyluyor, pedıatrı farklı sey, kafam o kadar karısık kı, ogleden berı aglıyorum, emzırmeyı beceremedım dıye xmama olmasa mahvolmustuk...
Bır de sag gogsum oyle bır kasınıyor kı ıcı kasınıyor, bu ıyı mı kotu mu bılmıyorum ıcıni acasım var resmen suan gogsumun
Genel cerrahiye gidiliyor galiba canım. Çok geçmiş olsun. Belli bir haftadan sonra sarılığı çok sallamıyorlar. İlk günlerde çok önemli galiba. Sonradan zamanla atıyorlar.Kızlar benim mastit tekrarladı sanırım kafayı yiycem
Sol göğsümü fazla emmiyor emmek de istemiyor
Ordan gelen süt miktarı azaldı
İki gecedir üşüme son bir haftadır sol tarafımda ağrı var.
Daha 3 hafta önce mastit yüzünden iki tane antibiyotik kullandım
Mastit ile kime muayene olucaz kadın doğum mu kimin alanı?
Aile hekimine gittim kapalıydı zırt pırt antibiyotik de almak istemiyorum
Keşke normal insanlar gibi normal bir sürecim olsaydı
Sağayım sütü arttırayım dedim sağmak mı lazım ne yapmak lazım bilmiyorum
Birde 27 günlük olduk. Uzayan sarılık var iki haftadır 12 çıkıyor kilo alımı olduğu halde bile.
Bu hafta sanki daha az besleniyor tekrar sarılığımız yükselir mı? Hastane süreci vs gerekir mı kafam çorba
Pedıatrıcı bırak onu dıyo, memeye alıstırıp mamayı da kesıcez sut artınca, emdikçe suutun artar dıyo.. Sılıkonla 15 20 ancak cekıuor, mecbur sagıyorum. Bı parca ya bolundum yaKuzum aynı durum bende de var silikon uca alıştı meme verince çığlık atıyor.dün geceden beri silikon üç vermiyorum bağıra bağıra 10-15 dk uğraşıyoruz alıyor. Bugün de çok zor aldırdım defalarca yatağa yatırdım geri aldım pes etmedim. Kayınvalideme kalsa silikon uç ver diyor hemen pes ettirecek destek yok bebek emsin yeterki ona ama inat ettim vermedim 5 dk da olsa emzirip yatırdım şimdi .bağıracak çok zor oluyor biliyorum ama pes etme tutacak alışacak eninde sonunda.
Mama ıyı hoş da kabız yapıyor be kuzu, ıkınmaktan helak oldu yavrumSohrab sheilata
Benim göğüs ucum çok büyük, çocuğun onun hepsini ağzına alması imkansız. Hastanede yara oldu, ucu kabuk bağladı şu an. Çığlıklar atarak emziriyordum. Gözümde kırmızı mavi ateşler çakıyordu emzirirken, beynime bişeyler oluyordu. Silikon ucun gözünü seveyim.mamanın da gözünü seveyim ya. Ben herhalde kızı 2,5 sene emzirdim diye hiç umursamıyorum süt varmış yokmuş.
Bizim de dünya kadar tahlil istendi neden uzamış sarılık diyeBen emzirne danismani ebelere gittim masajla ama epey acili bir masaj actilar..Antibiyotiklik olmadan kurtuldum.Surekli masaj yapin,sicak soguk kompres yapin.Sagim da faydali ama tikaniklik koyu renkli kisimda ise onu makine sagamiyor elle sagmak lazim.En iyisi bebegin emmesi..
Sarilik icin de 1.ayda 13 cikti bizim.Uzamis sarilikta artik kac oldugunun hic onemi yok..Bir daha fototerapi vs yapmiyorlar.endiselenmemeye calisin ben de ayni durumdayim cok zor biliyorum ama gercekten kac doktora gittik hic ciddiye almiyorlar tum tetkikler yapilmis ve anne sutu sariligi denilmisse
Bebek eger dogru kavriyorsa cekiyordu.Kavramasi duzgun mu emzirirken herhangi bir aci hissediyor musunuz?Bebek aktif emiyor mu?Sari sut 3-4 gun geliyor sonra sut beyazlasiyor.Akan sut bende daha yeni olmaya basladi bir ayin sonunda o da oyle selale degil
Kaç günlük oldunuz?Belki denk gelmistir fototerapi ile.Benim bebegimde de var pek cok bebekte oluyor diye biliyorum yenidogan aknesi.Kendi kendine geciyormus.Bazilari sutunuzu surun demis de ben surmedim zaten sutum bol degil her damla midesine gitsin
Genel cerrahiye gidiliyor galiba canım. Çok geçmiş olsun. Belli bir haftadan sonra sarılığı çok sallamıyorlar. İlk günlerde çok önemli galiba. Sonradan zamanla atıyorlar.
Sen çok zayıflamıştın. Şimdi ne durumdasın?
Canım benimde göğüs ucum büyük geliyor ağzına sanırım, silikon uç aldım eczaneden cok incelemeden ama onu beceremedik sen hangisinden aldn bi özelliği var miSohrab sheilata
Benim göğüs ucum çok büyük, çocuğun onun hepsini ağzına alması imkansız. Hastanede yara oldu, ucu kabuk bağladı şu an. Çığlıklar atarak emziriyordum. Gözümde kırmızı mavi ateşler çakıyordu emzirirken, beynime bişeyler oluyordu. Silikon ucun gözünü seveyim.mamanın da gözünü seveyim ya. Ben herhalde kızı 2,5 sene emzirdim diye hiç umursamıyorum süt varmış yokmuş.
Daha önce avent almıştım. Şimdi ebebekten mycey marka aldım. Hiç bi fark görmüyorum. İlk başta hoşlanmadı ama napim dayanamıyorum. Başka türlü vermeyince aldı mecburen. Yara geçince tekrar deniycem silikon uçsuz.Canım benimde göğüs ucum büyük geliyor ağzına sanırım, silikon uç aldım eczaneden cok incelemeden ama onu beceremedik sen hangisinden aldn bi özelliği var mi
Canım merhaba yazmışsin okurken denk geldim senin haftalardeyken bende başladı ama ne olduğunu bulamdim bacaklarımda başladi ve giderk artim geceleri berbat oldum doğumdan sonra bile gecemdi hamileliğin son haftasında safra kesesinden oldu dendi tam analmdim bı ilaç yazdırdım genel cerrahide onu tam kulanamdan doğum yaptım ve doğumdan sonra da devam eti en son cildiyede krem yazdırdım şu an 22 gundeyim ve tam geçti diyemem ama azaldı gerçekten berbat bı durum derhal doktora git bı çare bulmerhabalar
Ben 35+5 haftalık gebeyim ve yaklaşık 3 haftadır bu oupppp yüzünden mahvoldum. Her yerim yara bere içinde, yüzüm hariç her yerim berbat halde. Advantan ve allerset verdi doktorum ama faydasını görmedim. Sitede araştırırken sizin yazınızı gördüm. Ne durumdsınız? Geçti mi kaşıntılar? İz kaldı mı? Biraz bilgi verirseniz çok sevinirim çok kötüyüm çok
Canım merhaba yazmışsin okurken denk geldim senin haftalardeyken bende başladı ama ne olduğunu bulamdim bacaklarımda başladi ve giderk artim geceleri berbat oldum doğumdan sonra bile gecemdi hamileliğin son haftasında safra kesesinden oldu dendi tam analmdim bı ilaç yazdırdım genel cerrahide onu tam kulanamdan doğum yaptım ve doğumdan sonra da devam eti en son cildiyede krem yazdırdım şu an 22 gundeyim ve tam geçti diyemem ama azaldı gerçekten berbat bı durum derhal doktora git bı çare bul
Aynı sorunu yaşıyorum, hep göğsümde emerek uyumak istiyor bu gece ilk defa emzik verdim ve uyudu beni istemeden… Ebe de dedi, bazı bebeklerin emme isteği fazla oluyormuş, ver dedi… en azından az da olsa ben rahat ederim çünkü 24 saatte en az 10-15 kere memede uyuyakalıyor…Emzik kullaniyor musunuz? Kullaniyorsaniz ne kullaniyorsunuz?
Meme disinda bi yerde uyumuyor.Bunun cozumu emzik olur diye dusunuyorum ama meme reddi yapmasindan da cok korkuyorum
Şampuan kullandık canım lif falan bişey sürmedik vücuduna büyük bildiğinizle yıkayın çocuğu bi rahatlıyor kendine geliyor cocuklarŞampuan kullandınız mı canım lif kese falan
Dünden beri delirtti beni aynen benimki de bu şekilde memeyi veriyorum emiyor ağzından çıkarıyor basıyor çığlığı emmekten süt kalmadı göğüslerde kaç kere mama vermek zorunda kaldım normal mi ya bu durum bu saat oldu anca sızdı bizimki ama çok uzun uyuyacağını sanmıyorumAynı sorunu yaşıyorum, hep göğsümde emerek uyumak istiyor bu gece ilk defa emzik verdim ve uyudu beni istemeden… Ebe de dedi, bazı bebeklerin emme isteği fazla oluyormuş, ver dedi… en azından az da olsa ben rahat ederim çünkü 24 saatte en az 10-15 kere memede uyuyakalıyor…
Hem kusup hem hala emmek istemeleri?Dünden beri delirtti beni aynen benimki de bu şekilde memeyi veriyorum emiyor ağzından çıkarıyor basıyor çığlığı emmekten süt kalmadı göğüslerde kaç kere mama vermek zorunda kaldım normal mi ya bu durum bu saat oldu anca sızdı bizimki ama çok uzun uyuyacağını sanmıyorum
Normal mi yaHem kusup hem hala emmek istemeleri?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?