- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.401
Ben gittim psikoloğa. İyi bir şey ama çok uzun süre devam etmek gerekiyor. Ocağımıza incir ağacı.Psıkologa benım de o kadar ıhtıyacım var kı, faydası olur mu acaba dıye dusnmuyor deılım, ama 40ı vıkınca rahatlıcaksın dıyolar, ne bıkeyım umutla bekliyorum 18.gun de bıtmek uzere..
3 4 ay sonra daha baska seyler konusacagız bılıyorum ama ıste surec bızı yıpratıyor suan
Amin inşallah sağolun hepinizde rabbim kimseyi evladından ayrı koymasınTekrardan cok gecmıs olsun, cabucak gecsın kurtulun ınsallah
Uyusak, vucudumuz dınlense toparlarız gercekten.. Yenı bı duzene alısmaya calısıyor vucutBen gittim psikoloğa. İyi bir şey ama çok uzun süre devam etmek gerekiyor. Ocağımıza incir ağacı.
Bence 40’ı geçince falan diye bir şey yok. Uyumuyordu iki sene canımdan bezdim. Ne zaman uyudu o zaman kendime geldim.
Acıyor canım, hatta benım gogus ucum makıneye sıkısıyor zor cıkarıyordum agladıgımı bılıyorum deflarca, ıcındekı sılıkonu cıkardım rahatladımSüt sağan anneler memeleriniz çok acıyormu bu aldığım makina güzel süt cikarttiyor ama aciyorda
Bende deneyim bı öyle yarına kadar çok biriktirmem gerek şimdi içeceği kadar verdim inşallah yeterAcıyor canım, hatta benım gogus ucum makıneye sıkısıyor zor cıkarıyordum agladıgımı bılıyorum deflarca, ıcındekı sılıkonu cıkardım rahatladım
Lansınoh sür emzırmeden sonra, faydasınoluyor, bennım de acımaya basladı, tytutor ama yanlıs tutuyor sanırım bılmıyorımm, yutkunuyo, mıdesıne gıdıyo bısekılde ama işteSohrab akşam silikonsuz emzirdim, az acıdı, iyileşmiş artık ama saat başı emerse yine yara olcak gibi. Bugün mama vermedim hiç. Bütün gece ve gündüz zırt pırt uyandı. Ya da 10 günlük oldu diye uyuması bitti.
Bol bol sütün olsun annesı, ben fototerapıye yatırdıgımda kıyafetını kokla demıslerdı sagarken, ben kokladıkca agladım o ayrı mesele ama, kırlı kıyafetını koklaBende deneyim bı öyle yarına kadar çok biriktirmem gerek şimdi içeceği kadar verdim inşallah yeter
Bende aynıyım canım çok sıkkın ağladım da ama ağlamak istemiyorum iyileşecek onun sağlığı için mecburum diyip avuncam artık hiç biseyden haberleri yok küçücük yavrularınBol bol sütün olsun annesı, ben fototerapıye yatırdıgımda kıyafetını kokla demıslerdı sagarken, ben kokladıkca agladım o ayrı mesele ama, kırlı kıyafetını kokla
Biz güclü olmalıyız, bırbırımızi motıve edelım hep boyleBende aynıyım canım çok sıkkın ağladım da ama ağlamak istemiyorum iyileşecek onun sağlığı için mecburum diyip avuncam artık hiç biseyden haberleri yok küçücük yavruların
Biz de 27 günlüğüz hala yüzü gözlerinin beyaz kısmı sarı. Cuma günü için randevu aldım baktıracağım genelde annesütüne bağlı çıkıyormuş ama ya başka sebep varsa diye rahat olamıyor insan.Biz 24 günlük olduk bugün geçen hafta kan tahlili idrar, kültür ne varsa baktırdık kan uyuşmazlığına dahi bakıldı sonuç temiz çıktı. Doktor uzamış sarılık anne sütü sarılığı dedi. Bizim değerlerimiz de hep 10-11 arası tedavi de almadı oğlum. Beslenmeye yüklendik sadece. 3-4 aya toparlarmış. Sağlık ocağındaki ebemiz de onayladı. Uzamış sarılıkta kimse önemsemiyor sanırım. Herkes çok rahattı. Bekliyoruz artık tamamen kurtulmayı. Sizin sonuçlar da temiz gelir inşallah
bende oldum olası sağıyorum bir ara azaldı dediğin gibi üzülüyorum ediyorum derken bir de baktım pompanın valfi eskimiş değişince tekrar eski miktarına döndü. seninde acaba makineyle ilgili birşey miBen emzırme kısmına 3 4 gundur alısmaya basladım, hep sagdım 15 gun boyunca son damlasına kadar 60 cc olunca bır ogun tamam dıye sevınıyordım, 75 gordum en fazla, görüş o görüş, sonra aglama krızlerım, uykusuzluk tavan yaptı, suan ıkı meme 30 zar zor cıkıyor sagımda, cok kafaya takıyorım suan bunu, anne cayı dıye bı cay almıs esım aktarsan dun onu ıcıyorum ınsallah gerı artar, emzıremezken süt gelıyordu, emzırebılıyorken süt azaldı, bu olayı da cozersem aslında cok huzurlu bır bebek, umuyorum yormayacak hıc benı
Canım sohrab, çok tebrik ediyorumİyi akşamlar arkadaslar, herkesı merakta bıraktım farkındayım
Dogumum gecen hafta cuma oldu, persembe aksamından tıkac geldı, doktoruma yazdım hemen dogum baslayabılır dedı kasılma veya agrın oldugunda hemen hastaneye gec dedı, cuma sabah 8.30a planlanmıstı dogum, ama kızım o saatı begenmedı,, kendısı sectı saatını, gece 3 bucukta sancı basladı, 4bucukta hastaneye gectım, butun sancılar 100 u gosterıyordu, ve duzenlıydı, 7.32 de yanaklarından öpüyordum yavrumu, dıkısım oldugu ıcın sezeryan oldum, sezeryan sırasında hıc acı hıssetmedım, cok egelencelıydı, doktorumla da sohbet etttık, dıkıs kısmı bıraz uzun surdu..
Odaya gectıgımde kızım aglıyordu, hemen emzırmek ıcın gogsume dayadılar yenidogan hemsırelerı, mucıze gıbı gelıyor baana nasıl tuttu emmeye basladı, yasadıgım en guzel andı diyebilirim..
Hıc musaıt olamadım o surecte,gelen aramalara bıle bakamadım, 2 gece yattık agrı kesıcıler ıyı geluyordu, eve gecınce bıraz daba zorlandım, uykusuzluk yorgunluk, emzırme sırasında gozlerım gıdıyordu, telefonu elıme almaya fırsatım olmadı tek dusundugum doyuyor mu, gazı cıkıyor mu, cısıbı kakasını yaptı mı, hangı renk.. Bır de ustune sarıkık degerımız yukselmeye basladı, rh uyumsuzlugu yuzunden oldu bızım sarılık, dun gece fototerapı aldı, aksma yatırdık, sabah aldık, cok agladım cok uzuldum ama cocugumun rengı duzeldı, cok duygusalım bu ara herseye aglıyorum, lohusalıgı dıbıne kadar yasadım, su 1 haftada..
Sonuc olarak annelık cok guzel bır duygu, rabbıme şükürler olsun kavusturdu bızı, mıs kokusunu ıcıme cekıyorum doymuyorun bırturlu.. Ben cok uzun ugras verdım evlat sahıbı olabılmek ıcın, yıllsrdır bu gunlerı bekledım, acısıyla tatlısıyla butun kotu gunlerı unutmak ıstıyorum, cunku şuan cok guzel
İnsallah herkes ıyıdır, bırısı bana ozet gecebılır mı, kımler dogurdu, kımler beklıyor
Sadece ağızdan gelme durumu normal diye biliyorum fışkırır sekildemi canım kusması yoksa ağzından hickirirken fln mi geliyorKızlar kızıma 20 cc üzerinde mama vermeye başladım kusuyor her beslenmeden sonra. Fazla geliyor sanırım. Sizde bu kusma durumları ne?
Kızlar merhabalar, 18 aralıkta kızım doğdu. 3.haftamızı bitirdik. 37+0da 3080gr olarak hayata geldi. İştahlı, sürekli emiyor ama kilo çok zor alıyor. Mama takviyesi vermeyi denedik ama mamayı sevmedi. Yavaş yavaş kilo alıyor ama yavaş ilerliyor. Ne yapmayı önerirsiniz? Ek olarak burun temizliği için burun aspiratörü kullanmayın dediler. Burundaki kılcal damarlar zayıf olduğu için. iz nasıl temizliyorsunuz?
Benim kızda 11 Aralık da doğdu bizde çok yavaş alıyoruz 3425 gr dogdu geçen hafta persembe 3600 gr bu persembe tekrar tartilacak her hafta gidiyoruz ebemizin yanına bizde mama vermedik devamlı memede zatenKızlar merhabalar, 18 aralıkta kızım doğdu. 3.haftamızı bitirdik. 37+0da 3080gr olarak hayata geldi. İştahlı, sürekli emiyor ama kilo çok zor alıyor. Mama takviyesi vermeyi denedik ama mamayı sevmedi. Yavaş yavaş kilo alıyor ama yavaş ilerliyor. Ne yapmayı önerirsiniz? Ek olarak burun temizliği için burun aspiratörü kullanmayın dediler. Burundaki kılcal damarlar zayıf olduğu için. Siz nasıl temizliyorsunuz?
Merhaba, aynı sorunu ben de yasıyorum. Cocuk cıldırıyor ucu takmayınca sureklı agzından cıkıyor ve aglıyor bugun kontrole gıttıgımde doktora soyledım her gün bir milim silikon ucun ucundan kes dedı. Bakalım deneyecegım.Brnım basıma da silikon uc bela oldu, o olamadna emmıyordu, bugun emzırme danısmanına gıttık, orda guzelce kavrattı memeyı, eve geldım kendım yapayım dedım yapamadım, cok agladı, yıbe silikonla verdımm, o zamanda tam bosaltamıyor memeyı, mecbur sagdım yenıden, gunlerdır perısan oldu sag sılıkon sterılıze et, srada mama ver, mahvoldum. Emzırme danısmanı farklı sey soyluyor, pedıatrı farklı sey, kafam o kadar karısık kı, ogleden berı aglıyorum, emzırmeyı beceremedım dıye xmama olmasa mahvolmustuk...
Bır de sag gogsum oyle bır kasınıyor kı ıcı kasınıyor, bu ıyı mı kotu mu bılmıyorum ıcıni acasım var resmen suan gogsumun
Bende de varBizimde gaz problemi cok zorluyor, kıvranıyor çocuk gazı varken, sıcak suya sokuyorum fön tutuyorum rahatlayana kadar çok kötü oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?