- 12 Nisan 2019
- 24.226
- 38.440
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.721
Bu arada bitikliğime level atlatmaya karar verdim. Aldık bebişi İstabul trafiğinde karşıya kaynanamlara gidiyoruzhadi bakalım kim güçlü Kumsari süper güç verildi dedi acayip gaza geldim. Yaşadın lohusa kardeşliğiiiiii, yaşasın sütü gelmesi için yemedik şey bırakmayan kadınlar, yaşasın bebesinin kakasını 4 gözle bekleyen premsesler
Öyle valla biz de aynı tüp bebek tutana kadar neler yedik, neler içtik. Ne filmler ultrasonlar çektirdik çok şükür halimize bin kere. Kavuştuk bebişlere Rabbim ayırmasın, kötü günlerini göstermesin. Olmayan isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin.Kumsari hepımızın idolu oldu, masallahh ona
Dun esıme dedım, bebek sahıbı olmak ıcın cabalayan bırsuru ınsan var, bız en basta yıklarca cabaladık, ah vah demeye hakkımız yok, bu bebege layıgıyla bakıcaz dedım.. Sütüm yetmiyor mama verıyorum, artık kabullendım bu durumu, 2 gundur daha ıyıyım
Valla medelayı kardeşim verdi, yeğenim kullanmış. Dün denedim içiremedin kusuyordu nerdeyse emzik kısmının uzunluğundan. Tommie tippe nin görsellerini ekliyorum bendekininTomme tippe görsel atar mısın aynısı mı?30 günü bir dolduralım diyorum sonra geçiş yapayım biberona. Tomme tippe var bende işte medela alsam mı bilemedim herkes medela diyor meme reddi olsun da istemiyorum riske atmak istemiyorum
Canım ben kekik konulmuş sıcak suda oturma banyosu yapıyordum. Yanına su şişesi al mutlaka su içmeden geçmiyor. Bide tuvaletini yaptıktan sonra hafif sirkeli su ile taharetlen (bu bana hep iyi geliyor)İdrar yolu iltihabı olmuşum gibi karnımın alt kısmında hafif ağrı var, tuvalete gidince de pek çiş yapamıyorum. Ben çok su içerim normalde. Emzirip kucakta uyutunca hiç aklıma gelmiyor kalkıp su içmek. Kendim her fırsatta uyuyorum zaten. Yemek bile yemeye zor vakit bulunuyor. Napcam ben şimdi ya? Dut kurusu çayı yapsam geçirir mi? Önlem amaçlı içiyorduk hamileyken.
Kuru kekikle olur mu ki? Taze kekik yok. Dut kurusunu bişeyler kemirmiş, çöpe attım. Sirkeli su iyi fikir, onu tamamen unutmuşum. Saat başı kalkıp su içiyorum. Çiş yapmamda sorun yok şimdi ama hafif ağrı var yine karnımda.Canım ben kekik konulmuş sıcak suda oturma banyosu yapıyordum. Yanına su şişesi al mutlaka su içmeden geçmiyor. Bide tuvaletini yaptıktan sonra hafif sirkeli su ile taharetlen (bu bana hep iyi geliyor)
Benimde 15 günlük özellikle el ve ayak derileri soyuluyor normal benceKızlar bi kaç sorum olacak;
1. 11 günlük kızımın derisi soyuluyor normal mi?
2. Bir memede kaç dakika emiyor yenidoğan? Bıraksam sabaha kadar takılacak memede emzik yaptı.
3. Rezene, anason kimyon çayını günde kaç defa içiyoruz?
Teşekkürler
Öyle canım benim kızda ara ara yapmıyor sonra gidiyoruz kilo almış oluyor. Ama biz de yeni anayız yaaa hemen telaş yapmamız normal. Şimdi sana böyle yazdım bizim ki yapmayınca ben de telaşa kapılıyorum bile bilehatta buraya yazmayı düşünüyorum sonra diyorum 2 gün önce sen bu soruya cevap verdin
Benimki de 5 yaşında ‘ilgi istiyorum’ diyor. Ay eşim 12’ye kadar yattı. Halası akşamüstü 2 saat uyudu. Anlamadım bu işi, lohusa olan ben miyim onlar mı? Bi de bebek uyutup gidip barbie oynatıyorum. Çocukların bu serzenişleri ister istemez olacak. Sürekli onun bebek olduğunu, hep emmek istediğini anlatıyorum. Onun bebekliğini anlatıyorum, resimlerini gösteriyorum. Onu çok sevdiğimi söylüyorum. Biz de alışcaz, onlar da.bugün korktuğum başıma geldi.oğlum bana anne bana olan sevginiz azaldı mı dedi kalakaldım.Daha 6 yaşında.iki çocuklu olmanın bu kadar yorucu olacağını hiç tahmin etmemiştim.Herkes bebekle ilgili sıkıntılarını yazıyor ya benimde en büyük sıkıntım büyüğüme yetememek hissi geçen okuldan gelecek ve ben bebek uyumadı üstüne geçirdi falan derken yemeği yetiştiremedim oturdum ağladım oğluma eksiklik etmeye başladım başaramıyorum iki çocuklu hayatı diye.
Ayakları, bilekleri soyulmuş. Bugün banyo yaptırdım, baktım yüzü soyulmuş. Normal herhalde.Kızlar bi kaç sorum olacak;
2. Bir memede kaç dakika emiyor yenidoğan? Bıraksam sabaha kadar takılacak memede emzik yaptı.
Teşekkürler
Benimki de maalesef dün akşam beni mahvetti diyebilirim. Sürekli ağladı uyutup yatırınca hemen yine ağladı benimki bide çok şımarık 5 -10 dakika emip bırakıyor sonra yine istiyor sabaha kadar bu şekilde devam etti ara ara biraz uyudu yoksa yorgunluktan bitik olacaktım ben de. Bugün sürekli uyudu uykusuzluktanKızlar şu an neredeyse bitik bir vaziyette yazıyorum. Dün kontrole gittik kilo almış çok şükür. Mamayı bıraktık tamamen ama on gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. Bu süreçte süt artırmaya devam. Dün birinci ayımızda oldu ve hepatit aşısı yapıldı. Doktor belki huzursuz olur diye calpol verdi. Bebek sürekli aç gibi dün gece sürekli emmek istedi. Yutkunduğu seslerini de duyuyorum ve emerek uyuyor yatırınca maksimum 1 dakika kalıyor tekrar uyanıyor yeniden emme. Bu şekilde sabah dokuza kadar devam ettik. Ben hiç uyumadım. Hatta gece 65 milim sağıp verdim çenesi yorulmuştur diye onu içti sonra yine emmek istedi.arada gaz çıkartırken kustu. Tüm gece sanki şöyle geçti emdi emdi 1 dakika uyudu yine emdi kustu işedi emdi emdi o aşı huzursuz etti sanırım böyle olan var mı? Yoksa benim kızın cazgırlığı mı
Canım düşünüyorum da iki çocuklu anneler ne kadar harika ne kadar muhteşemler, benim bi sorumluluğum yok bi odada sadece bebisime bakıyorum sizin bir de büyük çocuklarınız var, boş olabilecek zamaninizi da ona veriyorsunuz ama mukafakati da bir o kadar tatlı olacak eminim ki birlikte oynadıkları günler gelecek, kardeşiyle gezecekler, gözlerinden kalpler çıkacak, bu gecici bir süreç yaşanması gerekiyordu yaşanıyor, oğluşunun sana bu soruyu sorması gerekiyordu ki senden doğru cevabi alabilsinbugün korktuğum başıma geldi.oğlum bana anne bana olan sevginiz azaldı mı dedi kalakaldım.Daha 6 yaşında.iki çocuklu olmanın bu kadar yorucu olacağını hiç tahmin etmemiştim.Herkes bebekle ilgili sıkıntılarını yazıyor ya benimde en büyük sıkıntım büyüğüme yetememek hissi geçen okuldan gelecek ve ben bebek uyumadı üstüne geçirdi falan derken yemeği yetiştiremedim oturdum ağladım oğluma eksiklik etmeye başladım başaramıyorum iki çocuklu hayatı diye.
Canım mamayı tamamen nasıl bıraktın? Biz 17 günlüğüz ama memeden sonra mama yemeden doymuyoKızlar şu an neredeyse bitik bir vaziyette yazıyorum. Dün kontrole gittik kilo almış çok şükür. Mamayı bıraktık tamamen ama on gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. Bu süreçte süt artırmaya devam. Dün birinci ayımızda oldu ve hepatit aşısı yapıldı. Doktor belki huzursuz olur diye calpol verdi. Bebek sürekli aç gibi dün gece sürekli emmek istedi. Yutkunduğu seslerini de duyuyorum ve emerek uyuyor yatırınca maksimum 1 dakika kalıyor tekrar uyanıyor yeniden emme. Bu şekilde sabah dokuza kadar devam ettik. Ben hiç uyumadım. Hatta gece 65 milim sağıp verdim çenesi yorulmuştur diye onu içti sonra yine emmek istedi.arada gaz çıkartırken kustu. Tüm gece sanki şöyle geçti emdi emdi 1 dakika uyudu yine emdi kustu işedi emdi emdi o aşı huzursuz etti sanırım böyle olan var mı? Yoksa benim kızın cazgırlığı mı
Kızlar bi kaç sorum olacak;
Teşekkürler
Kizlar benim kızımın cildi de cok hassas , beyaz tenli ama kızarıyor,soyuluyor minik sivilceler çıkıyor, ayva tüyleri var.Ayakları, bilekleri soyulmuş. Bugün banyo yaptırdım, baktım yüzü soyulmuş. Normal herhalde.
Ben 20-25 dk her bir memeyi veriyorum ama bıraktığında zaten meme boşalmış oluyor, genelde uyuyor. Uyumazsa emzik verip kucakta yüzüstü yatırınca uyuyor. Yine de uyumazsa emziği iterse 30 ml mama veriyorum. Kızımı 2,5 sene sürekli ama sürekli emzirdim. Yemek de yemiyordu. Onun için yeter bana bu kadar
Ben de aynı durumdayım:) meme+60 cc ile anca doyuyor. sağdığımda şimdiye kadar en fazla 50yi gördüm ama genelde 30 anca çıkıyoIkı memeden son damlasına kadar sagım yaptım 30 cc ancak cıktı, emdiğinde bunun ancak 15 ccnı ıcıyordur, bence uyumasının sebebı yorgunluk, cocuk 15ı cekene kadsr bitap dusuyor, 60 cc mama verdım süt içtikten 20 dk sonra, derin uykuya daldı suan
Aksama kadar cesıt cesıt caylar yıyecekler tuketıyorum, olan bu
Doktor o sivilceler geçicek dedi. Bebek hemşiresi losyon sürebilirsiniz demişti. İki kere banyo yaptırdım şimdiye kadar, banyodan sonra sürdüm losyon.Kizlar benim kızımın cildi de cok hassas , beyaz tenli ama kızarıyor,soyuluyor minik sivilceler çıkıyor, ayva tüyleri var.
Bu konularda herhangi bir sey yapmak lazım mi zamanla duzelecek diye mi beklicez
Sizin bebıs kac gunluk, nıye artmıyor bılmıyorum mama yuzunden mı kıBen de aynı durumdayım:) meme+60 cc ile anca doyuyor. sağdığımda şimdiye kadar en fazla 50yi gördüm ama genelde 30 anca çıkıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?