- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #62.741
Sizin bebıs kac gunluk, nıye artmıyor bılmıyorum mama yuzunden mı kı
Benım annemle ablam ırsı oldugunu soyluyor, ablam gunduz mama verıp gece emzırmeye calısırdım dıyo, max 3 4 ay sütü olmus, ınyuzden kendını hırpalama dıye telkın edıyorlar.. İyiki mama var, eskıden annem o da yoktu dıyo, ınek sütüne cıcıbebe karstırıp yedırmıs hep banaBen bazi öğünlerde 90 bile veriyorum birkac gundur. Doymuyor cunku,agliyor ve huzursuz..
Artmamasinin fizyolojik psikolojik bir suru sebebi olabilir diye dusunuyorum.Ben de ayni durumdayim..Bebegim meme +90’la doyuyor ben anca 30 sagiyorum aradaki fark cok fazla yani
Bizdede durum aynı lohusa olan eşim sanırım sabaha fosur fosur uyuyor diğer odada biz annemle bakıyoruz ama yine uykulu yorgun gözleri olan o.Benimki de 5 yaşında ‘ilgi istiyorum’ diyor. Ay eşim 12’ye kadar yattı. Halası akşamüstü 2 saat uyudu. Anlamadım bu işi, lohusa olan ben miyim onlar mı? Bi de bebek uyutup gidip barbie oynatıyorum. Çocukların bu serzenişleri ister istemez olacak. Sürekli onun bebek olduğunu, hep emmek istediğini anlatıyorum. Onun bebekliğini anlatıyorum, resimlerini gösteriyorum. Onu çok sevdiğimi söylüyorum. Biz de alışcaz, onlar da.
Bugün 17 günlük olduSizin bebıs kac gunluk, nıye artmıyor bılmıyorum mama yuzunden mı kı
Biz de aldık o kitabıBizdede durum aynı lohusa olan eşim sanırım sabaha fosur fosur uyuyor diğer odada biz annemle bakıyoruz ama yine uykulu yorgun gözleri olan o.
Birde aynen dediğin gibi bende oğlumla oyun oynamaya hemen gidiyorum bebek uyuyunca çünkü asıl bana ihtiyacı var okulun psikolojik danışmanıyla görüştüm bana yol çizdi arada onunla bebekcilik oynayin dedi Mehmet teber in bazen olur öyle serisinden biraz kıskandım sanki kitabını önerdi aldık okuduk
Sanki ihtiyac duymus emmeye ve sütüne… Benim oğlumda genelde böyle daha tam 1 aylık değil, hep emmek istiyo mama da versem… o kadar az uyuyor kiKızlar şu an neredeyse bitik bir vaziyette yazıyorum. Dün kontrole gittik kilo almış çok şükür. Mamayı bıraktık tamamen ama on gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. Bu süreçte süt artırmaya devam. Dün birinci ayımızda oldu ve hepatit aşısı yapıldı. Doktor belki huzursuz olur diye calpol verdi. Bebek sürekli aç gibi dün gece sürekli emmek istedi. Yutkunduğu seslerini de duyuyorum ve emerek uyuyor yatırınca maksimum 1 dakika kalıyor tekrar uyanıyor yeniden emme. Bu şekilde sabah dokuza kadar devam ettik. Ben hiç uyumadım. Hatta gece 65 milim sağıp verdim çenesi yorulmuştur diye onu içti sonra yine emmek istedi.arada gaz çıkartırken kustu. Tüm gece sanki şöyle geçti emdi emdi 1 dakika uyudu yine emdi kustu işedi emdi emdi o aşı huzursuz etti sanırım böyle olan var mı? Yoksa benim kızın cazgırlığı mı
Cranberry tablet al canımİdrar yolu iltihabı olmuşum gibi karnımın alt kısmında hafif ağrı var, tuvalete gidince de pek çiş yapamıyorum. Ben çok su içerim normalde. Emzirip kucakta uyutunca hiç aklıma gelmiyor kalkıp su içmek. Kendim her fırsatta uyuyorum zaten. Yemek bile yemeye zor vakit bulunuyor. Napcam ben şimdi ya? Dut kurusu çayı yapsam geçirir mi? Önlem amaçlı içiyorduk hamileyken.
anneliğin her evresi zor olduğu kadar güzeldeCanım düşünüyorum da iki çocuklu anneler ne kadar harika ne kadar muhteşemler, benim bi sorumluluğum yok bi odada sadece bebisime bakıyorum sizin bir de büyük çocuklarınız var, boş olabilecek zamaninizi da ona veriyorsunuz ama mukafakati da bir o kadar tatlı olacak eminim ki birlikte oynadıkları günler gelecek, kardeşiyle gezecekler, gözlerinden kalpler çıkacak, bu gecici bir süreç yaşanması gerekiyordu yaşanıyor, oğluşunun sana bu soruyu sorması gerekiyordu ki senden doğru cevabi alabilsin
Ay biz her gün her saniye böyleyiz şu an bile memede uyumak için benimle kavga ediyor. Çekince uyanıyor hemen. 29 günlüğüz.Kızlar şu an neredeyse bitik bir vaziyette yazıyorum. Dün kontrole gittik kilo almış çok şükür. Mamayı bıraktık tamamen ama on gün sonra tekrar kontrole gideceğiz. Bu süreçte süt artırmaya devam. Dün birinci ayımızda oldu ve hepatit aşısı yapıldı. Doktor belki huzursuz olur diye calpol verdi. Bebek sürekli aç gibi dün gece sürekli emmek istedi. Yutkunduğu seslerini de duyuyorum ve emerek uyuyor yatırınca maksimum 1 dakika kalıyor tekrar uyanıyor yeniden emme. Bu şekilde sabah dokuza kadar devam ettik. Ben hiç uyumadım. Hatta gece 65 milim sağıp verdim çenesi yorulmuştur diye onu içti sonra yine emmek istedi.arada gaz çıkartırken kustu. Tüm gece sanki şöyle geçti emdi emdi 1 dakika uyudu yine emdi kustu işedi emdi emdi o aşı huzursuz etti sanırım böyle olan var mı? Yoksa benim kızın cazgırlığı mı
Olur olur ben de kuru kekik kullanıyordum. Saraçoğlu söylemişti.Kuru kekikle olur mu ki? Taze kekik yok. Dut kurusunu bişeyler kemirmiş, çöpe attım. Sirkeli su iyi fikir, onu tamamen unutmuşum. Saat başı kalkıp su içiyorum. Çiş yapmamda sorun yok şimdi ama hafif ağrı var yine karnımda.
3. Şıktaki çayı anlatır mısın bana canım? Ne için ve nasıl kullanılıyor?Kızlar bi kaç sorum olacak;
1. 11 günlük kızımın derisi soyuluyor normal mi?
2. Bir memede kaç dakika emiyor yenidoğan? Bıraksam sabaha kadar takılacak memede emzik yaptı.
3. Rezene, anason kimyon çayını günde kaç defa içiyoruz?
Teşekkürler
İnşallah sıkıntı olmazİlk 20 gunde vardi bizde..Nedeni bilinmeyenlere anne sutu sariligi deniyor.Testlerle diger secenekleri kontrol ediyorlar hic birine uymuyorsa anne sutu sariligi deniyor geciyor
Geçmiş olsunsudem34 hastanede çıkarken tahlil yapıp biraz yükselmeye meyilli, yarın tekrar gel dediler. Öyle gittik geldik nerdeyse her gün. Pzt 15’e yakındı, perşembe 11’e düşmüştü. Doktoru artık gelmenize gerek yok dedi. Ekstra bi sararma görürseniz gelin dedi. Bugün çok uyudu hemen evham yapıyorum ben de. Ths hariç ekstra bişeye bakmak istemedi. Ama şunu bunu yaptıralım dese yaptırırdım.
İki poşet ile 3 ml filan zar zor biriktiBiz o poşet olayını asla beceremedik oğlum bacak hareketleriyle sürekli birikeni döktü bezine sonra da bezden sızdırmaya sebep olmuştu hatta. En sonunda pes edip bezini sık sık açıp baktım bir idrarını direkt kaba yakalamıştım. Yetersiz numune olacaktık yoksa bizde.
Canım mama vermemiz bizim ki kilo almıyor diyeydi. Doktor kilo alımına baktı kademeli mama başlatmıştı yani her gittiğimiz kontrolde bakıp mama miktarını ayarlıuordu. Ama hep bana sütümü soruyordu sonra sorunun benim beslenmemde olduğunu öğrendik. Ben beslenmeyi düzene koydum. Sütüm arttı, doktor da mama verme 10 gün bakalım dedi. Ben sürekli emziriyorum. Ağladığında mızıldandığında yeniden emziriyorum. Ama sütüm arttı (maşallah) o yüzden doymuyor gibi düşünmüyorum. Düşündükçe çişli bezlerinin sayısını rahatlıyorum. Çişli bez varsa süt yetiyordur. Kesmeden önce sütü artır canım. O zaman daha rahat olursun, bebekte doyar, huzursuzlanmaz.Canım mamayı tamamen nasıl bıraktın? Biz 17 günlüğüz ama memeden sonra mama yemeden doymuyoağlıyo
Benim bazen sanki günlerdir emmemiş gibi saldırıp 5 dk emiyor güzel güzel, bazen o saldırmaya 1 dk ancak emiyor. Bazen sakince 15 dk- 20 dk emiyor. Hep kafasına göre bu yeni nesil.aynen bu arada benim kız bi kaç dakika emiyor hop uyuyor sonra bi on beş dakika yatıyor tekrar hopp tekrar emiyor hep kısa süreli emmeler sizinki nasıl peki
Canım 30 cc az değil buna da şükret, iki ayrı takviye kullanıyorum ben de 2 gündür 5 cc bile çıkmıyor. 30 çıksa bir öğünü tamamlamış olurım benIkı memeden son damlasına kadar sagım yaptım 30 cc ancak cıktı, emdiğinde bunun ancak 15 ccnı ıcıyordur, bence uyumasının sebebı yorgunluk, cocuk 15ı cekene kadsr bitap dusuyor, 60 cc mama verdım süt içtikten 20 dk sonra, derin uykuya daldı suan
Aksama kadar cesıt cesıt caylar yıyecekler tuketıyorum, olan bu
Cok sukur tabı canım ama 75 gordum bır ara, süt artacağına azalıyor ben de, o moralımı bozuyor, gecen 18 cıktı, 2 cc de gozundekı capağı sılmek ıcın kullandım, 16 ıctı.. Bızım bır ogun 60, o doyurmuyor, anne sutu daha cabuk sındırılıyor, hemenn acıkıyor, ustune 60 da mama verdım rahatladıCanım 30 cc az değil buna da şükret, iki ayrı takviye kullanıyorum ben de 2 gündür 5 cc bile çıkmıyor. 30 çıksa bir öğünü tamamlamış olurım ben
O ne oluyor, ne yapıyorBebisi büyüme atağı geçiren var mı kızlar 2 gündür perişanım onerebilrceginiz birşey var mı
Belirli haftalarda bebişin gelişimi daha hızlı oluyor yeni şeyler keşfediyor bu haftalsrda 2-4 gün süren ataklar oluyormuş.iştahta azalma uyumama sürekli kucakta olma isteği vs ve bu saydıklarımın hepsi şuan bizde mevcut ve ben artık kilimi kipirdatamiyorumO ne oluyor, ne yapıyor
Canım rezene kimyon ve anasonu eşit miktarda karıştırıyorsun, 1,5 tatlı kaşığını demliyorum ben içiyorum. Süt arttırıyor, gazı önlüyor. Aktarda hazır karışımı da vardır. Ama günde kaç defa max onu bilmiyorum. Sabah akşam içmeye başladım3. Şıktaki çayı anlatır mısın bana canım? Ne için ve nasıl kullanılıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?