2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Uyumasını nasıl engellediniz?

Benim bebede uyurken bopuluyor gibi garip sesler çıkarıyor korkudan ölüyoruz eşimle
Avent bizde meme de emmeyi azalttı meme istiyor ama emmiyor

Kızlar kızım memeyi almıyor. Doktor biberona başlayabilirsiniz artık dedi. Ben hala korkuyorum biberona alışır hiç almazsa diye. Biberonla başlayıp bebeği memeyi sonradan alan var mı aranızda?
Sheilata neden memeyi almıyor
Biberona başlarsan memeden pek umudun olmasın
Memeye öncelik verirsen çok daha iyi olur

25 gunluk oldu, 30 - 40gun arası 4 saat dıye bılıyorum.. Bazen 4 saste kayıyor mama ama, o arsda emzırmıs oluyorum süt gıdıyor mıdeye dıye takmıyırum onu cok
Tabı orası oyle, 3 saatlık dongu ıcınde yasamaya alsıtık ondan endıse ettım
Yok canım 2.30 ve 7 arası hiç beslenmedi. Ama eşim 150 ml mama içti dedi. Bütün akşam da emmişti oysa ki. Benim çocuklarım benim gibi boğazlı.
150yı tek seferde mı ıcmıs, sen uyurken esın verdı o zaman

Uyumasını nasıl engellediniz?
Emzik ve biberonu bırakıp kaşık biberona geçtik bu biraz daha aktifleştirdi bebeği emerken
memedeykende uyuduğu zaman uyandırmak çok zor
Altını açıyorum sürekli uyansın diye
Ters emzirme
Koltuk altı emzirme de daha çok süt geliyor ağzına
Birde memede C tutuşunda baş parmak ile Çizgi şeklinde masaj yapıyorum çok etkili oluyor buda

Size yetmedigini dusunduren ve danismana yettigini dusunduren nedir?

Size yetmedigini dusunduren ve danismana yettigini dusunduren nedir?
Çiş sayısını fazla buldu
ilk ay kilo alımıda fazla dedi
oyüzden sütün gayet güzel dedi

Bana göre de bebeğin huzursuzluğunu mama ile çözüyorum mama verince sakinliyor
Vermezsem memeden ayrılmak istemiyor hep bir huzursuz oluyor
Danışmanda doyduğunu bilmiyor o diyor
Bende ne bileyim annelik işte
Kilo almazsa diye korkuyorum

150yı tek seferde mı ıcmıs, sen uyurken esın verdı o zaman
Önce 60 içmiş uyumuş. Sonra huysuzlanmış uyanmış. Çok zaman geçmemişti diyor, mama bitsin diye 90 yapmış. Hepsini içmiş. Çok değil mi 17 günlük çocuk. Ben uyudum ya pilim bitmişti 5’ten sonra çok emzirmiştim 12’ye kadar.

Ben de huzursuzlanınca mama veriyorum yoksa hiç uyumıycak, ona da yazık, bana da yazık.

Canım uykuya daha çok ihtiyacı varmış acıksa uyanırdı merak etme. Onun için iyi bile olmuştur hatta

Huzursuzlugu baska nedenle olabilir.Gogusleriniz dolu saginca sut geliyor bebek emerken yutkunma duyuyorsaniz ve kilo alimida iyiyse sorun yoktur bence de

Benim sorunum sütüm az yavaş yavaş memeyi de almaya başladı ama süt yok

Başladım ama bizimki biberonda da zorlanıyor yarısı dışarı gidiyor mamanın
Kaşık biberonla veya yumuşak kaşıkla verebilirsin mamayı ama biberon kullanmanı önermem red etmese bile bebeğin emmesini körleştiriyor resmen
Sütün bebek çektikçe çoğalacak az olması çok normal korkma bol bol sağım yap sütüm çoğalacak de psikolojini iyi tutmaya çalış

Psikolojinizi nasil iyi tutuyorsunuz ya ben bunu beceremedim bi turlu..Sutum cogalacak olumlamasi da yapamiyorumbi gun yapsam bes gun yapamiyorum daha dogrusu

Ben de huzursuzlanınca mama veriyorum yoksa hiç uyumıycak, ona da yazık, bana da yazık.
Bencede öyle hiç vermesem bile yatarken veriyorum en azından uyanmazsa aç uyudu diye vicdan azabı çekmem
Psikolojinizi nasil iyi tutuyorsunuz ya ben bunu beceremedim bi turlu..Sutum cogalacak olumlamasi da yapamiyorumbi gun yapsam bes gun yapamiyorum daha dogrusu
Çok zor oluyor helede kaynananızda kalıp günde 60-70 kişi misafir geliyorsa hepside kendini doktor sanıp sütün yok diyorsa gerçekten çok zor
Kendi evime gelip eşimle başbaşa kalınca sakinleşince ortam sütü hiç düşünmedim sadece bolca emzirip sağdım nerdeyse 30 cc çıkan sütüm 100 cc ye kadar yükseldi

Muthis bu ne kadar surede ve ne zaman oldu peki? 40 gunu gectim ben artik cok mu gec diye dusunuyorum..
Bi de suru dusunmemeyi nasil becerdiniz benim aklimdan cikmiyor

Kızlar süt artırma bende işe yarayan yöntemi söyleyim emdikten sonra 120 ml tam bosaltmadan sagdim bugün sagsam 150 rahat çıkar incir ,hurma ,laktozsuz süt,rezene çayı ballı ,laktamil ,ceviz,boza,kefir bugün gerçekten farketti sütüm bunların hepsini deneyin zehirlenmezsek iyi ama bana faydası oldu çocuk emmedigi halde 90 ml zor çıkıyordu süt memeler yara oluyordu düşünün ha birde en önemlisi uyku

Muthis bu ne kadar surede ve ne zaman oldu peki? 40 gunu gectim ben artik cok mu gec diye dusunuyorum..
Bi de suru dusunmemeyi nasil becerdiniz benim aklimdan cikmiyor
Bizde 45 günlük olduk
Hemen olmuyor birkaç hafta göğüste süt bırakmamak talebi artırmak gerekiyor
Bide sütü düşünmemek lazım
Ben bir ara kafayı yiyecektim sütüm yok bebeğim nasıl beslenecek ölecekmi diye abuk sabuk düşüncelerdeydim
Ki benim sütüm üzüntüden gitmişti başlarda vardı
Şuan hala sütümün tam yettiğini düşünmüyorum akşam saatlerinde özellikle
İnşallah zamanla daha da artacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…