2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Beyaz gurultu bız hıc denemedık, onu da deneyelım
Beyaz gürültü bizde gerçekten uykuya geçişte çok işe yarıyor ama telefondan açıyoruz ve telefon hep yanında dursun istemiyorum bi bakınayım dedim beyaz gürültülü uyku arkadaşı falan var mı diye dedim çok pahalılar nedense

Hipp in Sampuanini aldim ama
Bu ara pişiği var sadece suyla yıkıyorum… yine mis gibi kokuyor
Pişik olunca sampuan surulmez mi canım
Hangi anlamda zorlanmak acaba ıkınmak mı huzursuzluk mu
Cok fazla geliyor sanki damla ıkınmaktan kusuyor, cok ıkınıyor artık vermiyorum ihtiyacımiz yok gibi, doktora gidince sorucam ihtiyac olunca damla sayısını azaltip verebilir miyim diye

Kızımla 20. Günümüz annem dün gitti.Yalnız ilk akşamımızda oğlum anne anneannem keşke gitmese benimle ne zaman oynayacaksın dedi sabah onu okula hazırlarken bebek çok ağlayınca yemeğini babanla ye ben emzirip geliyorum dedim biraz sonra yanıma geldi ve yine anne anneannem neden gitti dedi annem bebeği oyalayıp bana boşluklar oluşturuyordu oğlumla zaman geçiriyordum bazen diyorum ki bu günler geçecek mi ve biz rutinlerimize geri dönebilecekmiyiz oğlumla eskisi gibi çok ilgilenebilmek istiyorum.

Ben cok zorlanıyorum kızlar yetemıyorum hıssı cok agır basıyo, kafayı yıcek gıbı oluyorum bazen..

Ben cok zorlanıyorum kızlar yetemıyorum hıssı cok agır basıyo, kafayı yıcek gıbı oluyorum bazen..
Bebeğe yetemediğini sanmıyorum. Kendine ve eve yetemezsin ve yetişemezsin. Evi boşver. Kendin için de geçicek diyebilirim.
Bebeğe neden yetemeyesin? Elinden geleni yapıyorsun. Yemek uyku ve hijyen dışında bir ihtiyacı yok. Ama kendini hoş tutman lazım. Senin psikolojin önemli.

Hayıırrr 9 ml varsa 9 ml çekecek sonra beyne uyarı gidecek süt bitiyor bebek içiyor
Biraz dhaa fazla üret sonra tekrar tekrar
Emzirmeyi bırakma yediğinle içtiğinle biryere kadar oluyor
Kızlar emziğe alıştırabılsınız mı? Benım bazen kavul edıyo ama cok nadir genelde ittirip atıyo diliyle
Benimkide öyleydi canı isterse alıyordu istemezse almıyordu
Benimki de her zaman almıyor. Ben de 3 farklı emzik var. Sadece tomme tippe nin emziğini alıyor, sürekli emzik ağzımızda değil ağladığında( alt değiştirirken. ) ya da uyuyamadığında veriyorum
Alt değiştirirken neden krize giriyorlar anlamıyorum
Bende emzirmeyi çok seviyorum
Ama emzik yapınca insan hiç bir iş yapamıyor wc ye bile gidemiyordum bir

Bebeği 2aylık olacak anneler ne gibi aktiviteler yapıyorsunuz artık uyanıklık süresi uzadı
Biz karın üstü egzersizi yapıyoruz
Kitap okuyoruz
Kendi kitapları var onları tanıtıyorum
Eline çorap tutturuyorum kasları gelişir belki diye
Gözlerinin içine bakmak önemliymiş mimiklerimiz önemliymiş beyin gelişimi dil gelişimi başlamış
Başka neler yapabiliriz gerçekten
Çocuk gelişimci varsa aramızda yada hemşire ebe bizi bilgilendirse çok iyi olur

Sohrab sen henüz lohusasın daha çok yeni oldu bebeğin bir süre sonra alışacaksın 40 günden sonra sana bakıcak sana gülecek sen ona yaklaşınca heyecanlanacak nefrs alışı değişecek ozaman herşeyi unutacaksın
Sakin ol düşündüğün aklından geçenler çok normal

Evet gülüyor canım sesime tepki veriyor 27kasımda doğdu 5.haftadan sonra 1atak var ondan sonra başlıyorlar gülmeye
Bizimki bugun ilk defa komsuya guldu sanki refleks degilse cunku mama yiyip uyuyor uyaniyor surec boyle devam ediyor iste bugun huzursuzdu bi turlu besiginde uzun uyumadi hep kucagimda konsuya goturdum o ara guldu seninki de genelde uyuyor mu gunduz uyanik suresi ne kadar canim

Ben günlük iki uc defa spor yaptırıyorum,
Kendi kitabimin okumadığım sayfasına onun siyah beyaz kartını koyuyorum, kendi kitabimi sesli okuyorum,
yan yatırıp duvara o kartlardan koyuyorum
Ve her gün onunla her şeyi konuşuyorum.
Günaydın güzel kızımla başlayıp,Bugün günlerden Çarşamba, annanne kahvaltida tost hazırlıyor, tost şu demek ben cok severim vb

Bunlara ek Ben slinge koyup dans ediyorum onunla,sonunda uyuyakaliyor guzel oluyor

Evet gülüyor canım sesime tepki veriyor 27kasımda doğdu 5.haftadan sonra 1atak var ondan sonra başlıyorlar gülmeye
Benim bebeğimde 46 günlük oldu sanırım ama hala gülmüyor
Konuşmak hiç aklıma gelmemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…