2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Süt konusunda da yardımcı oluyorlar mı? Nasıl ulaşabilirim ki hiç bilmiyorum devlette nasıl iletişim kuruluyor ebelerle?
Kadin doğum polikliniğine gidiyormuş gibi git, hastanede orayı bul yani 1.katta, orda ebelerin odasını sor, laktasyon için geldim bebeğim emmiyor de, sütüm yok de, olan şeyleri söyle onlar yardımcı oluyorlar.

Hiç mi ağzından içeri gitmiyor? Şimdi ben de değiştirdim üstünü. Bayağı ıslanmış ama yutuyor da bi taraftan. 11.30’dan beri meme+mama+şimdi tekrar meme. Keşke kayıp emzikleri bulsam.
Ben ağız mendili aşığı oldum, her biberon kullanırken çenesinin altina koyuyorum ona dökülüyor , çenesinin altına koyarken bir heyecan bir heyecan beslenecek diye hemen anlıyor

Kızlar dışarı çıkmaya başladınız mı? Her gün niyetliyorum olmuyor bugün çıkıcam artık kızımla. Her gün yürüyüş yapmak istiyorum dışarıya da alışsın

Ben ciktim 3-4 kere yarim saatlik yuruyusler hava cok kotu bu aralar guzel olsa daha cok cikarim cunku hemen uyuyor disarda
Bu arada veremi de toplu yapıyorlarmış hadi ben geldim verem aşısı olmuyormuş

Hem saglik ocagina hem ozele sordum ben Carsamba gunu toplu yapiyoruz dediler

Sevgili anneler kusmak doyma belirtisi midir ya?
Benim bebegim emiyor kusuyor sonra yine meme istiyor sonra yine kusuyor boyle bi dongu icerine girdik bi sabahtan beri

Kizlar göğüslerinizdeki dolgunluk devam ediyor mu yoksa azaldi mi buna göğüs terbiyesi deniliyormus sanirim ben sonuk sonuk hissediyorum birkac gundur
Yumuşamaya başladı eskisi gibi değil artık

Kızlar sizin bebisler de böyle ses çıkartıyor mu

Benimkinde de değişik sesler mevcut
Benim bebişte türlü türlü sesler korku filmi gibi boğulma sesleri kusma sesleri nefessiz kalma sesleri

Sevgili anneler kusmak doyma belirtisi midir ya?
Benim bebegim emiyor kusuyor sonra yine meme istiyor sonra yine kusuyor boyle bi dongu icerine girdik bi sabahtan beri
Doyma demeyelim de cok yeme,
Reflü,
Mideye basınç,
Üst gaz
Benim bildiğim bunlardan dolayı

Süt var de mı, sagım da yapıyor musun?

Canım benim hicbir fikrim yokta devlet hastanesine gidiyorum, özel aşıyı kendi kendime alıp saglik ocağında mi vurdurururm yoksa özel hastaneye mi gideceğim
Ebemiz birinci ay aşılarını olurken ikinci ayda istersen rotavirüs aşısı da yapabiliriz ama o özel devlet karşılamıyor eczaneye birkaç gün önceden söyleyin getirtsinler onların da ellerinde sürekli bulunan bir şey değil siz alın burda ben yaparım dedi. Zaten araştırdığıma göre iki marka var bu rotavirüste biri iki doz diğeri üç doz. Minik bir damla olmasına rağmen biraz pahalı maalesef ama riske atmaya değmez asla. Eczacımla konuşup markasına karar vercem ikinci aynımıza birkaç gün kala. Sağlık ocağında yaptırabilirsiniz siz de.

Kızlar size bir tavsiye vermek istiyorum. Ben bi yerde okumuştum , yazandan Allah razı olsun, siz deneyin hayatınız kurtulucak sizde bana dua edeceksiniz
Minikleri beslerken arada gazını çıkartın,
Gazı da omzunuzun kemigine koyun bebisi hemen hemen midesi denk geliyor oraya, kafası assagi düşecek endiselenmeyin, ya pıt pıt ya sıvazlama, popoya pıt pıt sıvazlama . Direk orada da cikartabilir, cikmazsa ordan kaydırarak geri kollarima alıyorum hafif iki kol arasına basınç hemen ağzından gaz cikartiyor. Ve bu gaz popoya inip sancı vermeden çıkmış oluyor. Hemde yemesine devam edebiliyor, kusmuyor. İki üç gündür denedim cok verim aldım

Kızlar kalça ultrasonu çektiren var mı? 28 günlükken çekildi sap kalçamız oturmamış tip2a dendi 2.ayda kontrol önerildi erken mi çekildi acaba
Sonuç ne oldu şimdi dün 50 günlük bebeğime de aynı teşhis kondu yardımcı olur musunuz

Ben ağız mendili aşığı oldum, her biberon kullanırken çenesinin altina koyuyorum ona dökülüyor , çenesinin altına koyarken bir heyecan bir heyecan beslenecek diye hemen anlıyor
Ağız mendili, polar tulumu, içindeki body hepsi ıslanmıştı. nefes almadan içiyor bi de tıkanıyor. Önünden alcaklar sanıyor herhalde

Sağlık ocağındaki ebe mi? Reçetesiz yapıyorlar mı yani?

Kızlar sizinde bebislerde arada uykusundan uyanirken nefes alamiyormus gibi uyanıyor mu
Öyle oluyor ya gece leri özellikle birde kötü haberler okuyorum buara çok korkutuyor bizi
Sütünün olup olmadığını düşünmemeye çalışsan elinden geldiğince dedikleri gibi çoğunluğumuzun sütü böyle bol bol olanlar nadir
Cevaplarınız için teşekkürler kızlar annelik tedirginlik haliymiş daha huzurlu bi anne olmayı isterdim
Birisi
Annelik ömür boyu vicdan azabı demişti kk nde anlayamamıştım okuyunca
Anne olunca anladım
Dün yaptığımı bugün beğenmiyorum
Her hareketim bana batıyor neden yetersiz bir anneyim diye
Çevremdekileridr beğenmiyorum
Saraylara götürüp altınlara bezeseler gene yetmez heralde

Çok yorulduğum için bir haftadır sağmıyorum. Zaten zırt pırt memede. Emdikten sonra sağınca bişey çıkmıyor. Var mı yok mu bilmiyorum şu an. Boş mu emiyor memeyi napıyorsa…
Emerken yutkunma yı farkedersiniz boynuna bakarsanız ordan kontrol edilebilir bazen emiyormuş gibi yapıp keyif yapıyorlar

Buraya yazdıktan sonra yaptı bundan sonra buraya yazacağım oda yapar heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…