2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Gerçekten sizin gibi düşünüyorum çok şükür doktorum da hiç gereksiz bir şey söylemez. Ben de ikili test istemedim doktorum yaşın küçük risk çıkacağını sanmıyorum yaparız dedi. Eşimde doktor yaparız diyorsa yaptırırız dedi açıkçası doktorumu seviyorum ama ikilimde kaldım

Siz kendiniz bilirsiniz ama zaten doğruluk payı %100 değil. Ben yaptırmayı düşünüyorum bir şey beklediğimden değil sadece doktorlar yapıyorlar diye

Siz kendiniz bilirsiniz ama zaten doğruluk payı %100 değil. Ben yaptırmayı düşünüyorum bir şey beklediğimden değil sadece doktorlar yapıyorlar diye
Benim de doktorum da yapariz dedi. Özel hastaneye gidiyoruz kan testleri vb için para ödemeyelim diye testlerin adını yazar aile hekimine yaptirin bana atın der. Bu özelliğinden dolayı para için yaparız demediğine eminim. Rabbim sağlıklı hayırlı evlat versin ama tersi de olsa eşimde ben de dokunmayız o yüzden gerekli mi diye düşünüyorum ama doktorumun bilgisinden de emin olunca yapacağız gibi ayda birdi kontrolim ama ikili test yapacağı için 12. Haftaya randevu yazdı

İlla kötü bir şey düşünürek gitmeyin çok güzel şeyler de söyleyebilir içiniz rahatlar. Sağlık ocağında ikili test yapıyorlar mı ki

Hepimiz icin en ideali akdeniz tipi beslenme cnku vucudun ihtiyaci olan o. Sucuk salam sosis vb sakuteri urunleri hamilelikten once normal hayatta da tuketilmemesi gerekiyor. 1 icerikleri temiz degil 2 toksoplasma riski var ki gebelikte bu daha buyuk sorun

Kaşar peyniri hepsi değil diye biliyorum bebeğin kilo alımı için bana eski kaşar peyniri önermişti doktorum
Ayy bayılırım. Zaten çerez gibi çayın yanına gece acıkınca ekmek arası tost tereyağ ekmek ile her türlü yerim.
Çok sevindim faydalı olmasına.

Ayy bayılırım. Zaten çerez gibi çayın yanına gece acıkınca ekmek arası tost tereyağ ekmek ile her türlü yerim.
Çok sevindim faydalı olmasına.
Faydali degil kilo aldirir gereksiz. Duz beyaz peynir yeterliii

Bugün bebek için neler yedim?
Taze ceviz kırıp yedim.
Tereyağında lorlu omlet yaptım. Tadına bayılmadım ama yemeye uğraştım.
Mevsim meyvesi yedim.
Şu bir ay inşallah daha da dikkat edeceğim.
Pazara gidince de kuşkonmaz vs bakarım.

İlla kötü bir şey düşünürek gitmeyin çok güzel şeyler de söyleyebilir içiniz rahatlar. Sağlık ocağında ikili test yapıyorlar mı ki
İkili testi orada yapacak erken çıkıyor sonuçları
. Bu gebelik testleri varya 50 taneye yakın değere bakılıyor onların hiçbirini hastanede yapmadı kağıda yazıp istedi

Yağ konusinda diyetisyenim et tavuk koyduğun yemeğe yağ koyma dedi. Sebze yemeği yiyeceksen salataya yağ koyma dedi. Sebze yemeği yoksa salataya çok az zeytinyağı koy zeytinyağli salata sebze yemeği yerine geçer. Günde 1 tatlı kaşığından fazla tereyağı tüketme dedi

Tereyag yemesen cok daha iyi. Kendin icin de
Ceviz kac tane yedin mesela meyve

Tereyag yemesen cok daha iyi. Kendin icin de
Ceviz kac tane yedin mesela meyve
Ceviz 3-4 yeterli normalde.
Ama ben saymadım kaç tane yedim. 5-6 bile olabilir. Kahvenin yanına koydum yeğenimle keyif yaptık. Meyve kabızlık da var zaten. Kayısı, erik yedim de yedim. İştahım çok açıldı.
Çok büyük konuşmuşum dikkat edicem derken içimde sanki canavar var.

Bugun tam 8 haftalik olduk benim çok fena kasik agrim var ya bu derece ilk defa oldu

Bol sütünüz varsa kolaylık sağlıyor ben bir göğsümü sağarken diğerine takıyordum baya topluyordu ama sütün olması lazım süt azsa pek bir işe yaramıyor

Yani evet cok kilo alirsin olacagi o. Sonra sen ugrasicaksin vermek icin. İlk 24 hafta (20diyelim) anne kendine aliyomus kiloyu verilemeyenler onlarmis. Sonra bebek kilo almaya basliyomus ve vucut buyuyomus fln fln
Mesela cok sikisirsak sabah ac karnina 1erik 1 kayisi okdr
Gerci hormonlarda mahfediyo acaip istahli oluo insan ama benim 10. Haftanin basinda istahim sakinlesti

Kızlar merhaba çarşamba günü 10+4 günlük olarak rutin kontrolümde dr bebeğin ense kalınlığını fazla gördü daha detaylı baktığında baş boyun ense sırt ve karın kısmında ödem olduğunu ve bu hastalığın adının kistik higroma olduğunu söyledi acil fetal dna ya da cvs yaptırmamı önerdi amniyosentezin 16 haftalıkken yapıldığını ve o kadar beklememem gerektiğini söyledi bu bebeklerin normalde düştüğünü ama düşmese bile kalbinin duracağını durmasa bile doğduktan kısa bir süre sonra öleceğini ölmese bile çok ağır hastalıklarla devam edeceğini söyledi akşamına devlet hastanesinde 3 ayrı dr daha baktı ve hemen yarın cvs yapalım dediler perşembe günü yaptırdım ön sonuç 15 gün sonra kesin sonuç ise 1 aya çıkacak dediler ve sonrasında sonuca göre tahliye yapacaklarmış. Cvs im çok zor geçti çok canım yandı şu an ne hissettiğimi bile bilemiyorum o kadar kötüyüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…