- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.341
Bence tamamen tesaduf ama ayni seyleri yasasam seninle ayni tepkiyi verirdim. Zaten onemli olan gebelikte saglikli beslenmek. Kesin bilmiyorum ama dengeli beslenince beyaz un sekerli gidalar dln yemeyince de cikar mi gebelik sekeri bir arastirmak laizm. Dikkat edince belki gerek kalmaz.Tamamen tesadüf de olabilir. İlk gebeliğimde çok araştırmadan rasgele doktora gittim. Özelde ama şeker yüklemesi geç yaptırdı zamanı filan geçmişti çocuk iki hafta önden gidiyordu sanki iyi bir şey gibi anlattı sanırım normal gitmesi sağlıklı olan vs. Yükleme sonrası erken doğum yaptım. Şeker çıkmadı ama
İkinci de de şeker yüklemesi sonrası yine çıkmadı ama doktor şeker tansiyon coraspin her türlü önlemi aldı. Yine erken doğum riski oluştu.
Doktor rahim kapasitesi ile alakalı yorumu yaptı ama bende olumsuz bir algı yarattı.
Hatta bir ara canan karatay ile doktorlar davalık mı olmuştu ne yaptırmayın diye ısrar ediyordu filan.
Her testi her şeyi yaptırdım ama bu sefer sadece şekeri istemiyorum. Diğerlerine doktoruma bırakacağım.
Ama dediğim gibi şeker var gibi diyet yapacağım zaten.
Bebek için faydalı diyorlar internetten de araştırabilirsiniz, çok çok değil de ara sıra kahvaltıda ara sıra tost yapıp yiyorum normalde en fazla beyaz peynir tüketiyorum midem anca onu kabul ediyor
ben de bunu diyecektim kasar peyniri bebek zayifsa son aylarda oneriliyor suan bir onemi yokAyy ben daha 2. Ayında başladım aboo azaltayim biraz o zaman
Kalp atışı bebeğin canlı olduğunun ilk göstergesi o yüzden önem veriliyor.Bu kalp atışı nedir yeni mi çıktı doktorlar ilkinde de suankinde de bana kalp atışı şu diyen olmadı bence o kadar ayrıntıya girmek gerekiyor mu bana cm ve haftasını gelişimi söyleyip geçiyor
Allah hayirlisini versin canim hepimiz icin O her seyin en dogrusunu bilirKızlar merhaba çarşamba günü 10+4 günlük olarak rutin kontrolümde dr bebeğin ense kalınlığını fazla gördü daha detaylı baktığında baş boyun ense sırt ve karın kısmında ödem olduğunu ve bu hastalığın adının kistik higroma olduğunu söyledi acil fetal dna ya da cvs yaptırmamı önerdi amniyosentezin 16 haftalıkken yapıldığını ve o kadar beklememem gerektiğini söyledi bu bebeklerin normalde düştüğünü ama düşmese bile kalbinin duracağını durmasa bile doğduktan kısa bir süre sonra öleceğini ölmese bile çok ağır hastalıklarla devam edeceğini söyledi akşamına devlet hastanesinde 3 ayrı dr daha baktı ve hemen yarın cvs yapalım dediler perşembe günü yaptırdım ön sonuç 15 gün sonra kesin sonuç ise 1 aya çıkacak dediler ve sonrasında sonuca göre tahliye yapacaklarmış. Cvs im çok zor geçti çok canım yandı şu an ne hissettiğimi bile bilemiyorum o kadar kötüyüm
Sağ tüpte dedi, açık kapalı ameliyat ne bilmiyorum o yüzden sormadım, nasıl oluyor dediğimde göbekten giriyoruz dedi, pazartesi tahliller için çağırdı o günde alabiliriz dediAylin19 sadece odağı mı alacaklar tüpü mü alacaklar?
Hangi tüpte olmuş.
Boyutu ne kadar.
Neden salıya salladı.
Tüp patlarsa iç kanama riskin var.
Açık ameliyat mı yapacak?
Laparoskopi mı?
Kalp atışı hızından bahsettiKalp atışı bebeğin canlı olduğunun ilk göstergesi o yüzden önem veriliyor.
Geçen hafta ne dedi sana bebek sağlıklı mı dedi neden bu perşembeye kadar oyaladı.Sağ tüpte dedi, açık kapalı ameliyat ne bilmiyorum o yüzden sormadım, nasıl oluyor dediğimde göbekten giriyoruz dedi, pazartesi tahliller için çağırdı o günde alabiliriz dedi
İğneden iki ay sonra hamile kalabiliyorsun ben tedbir amaçlı 6 ay bekledim. Ama senin beta çok yükselmiş. 24 lerde halbuki baktırmaya başlamıştın. Doktorun da ihmali var bence. Her doktor anlamıyor dış gebelik. Sürekli rastladıkları bir durum değil. Benim doktor bile tecrübeli idi. Çok dış gebelik hastam yok dedi.
Laparoskopi ne oluyor tam olarak, Hsg nedir cnm, yaparım mutlakaCanım benim senin en önemli belirtin açık renk yoğun kanama idi.
İnşallah seneye de senin tekrar sağlıklı gebelik haberini alırız.
Laparoskopi sonrası 4.ayda hamile kaldım ben.
Bizde ikinciye niyetlendik kısmet.
Sana tavsiyem dış gebelikten kurtulunca bebek düşüneceğin zaman mutlaka hsg çektir.
İstanbul'da çok uygun fiyata çok düzgün çeken bir yer var. Hsg sonrası gebelik hızlanıyor. Tüpler açılıyor.
Karnın 4 yerinden küçük kesiler atılıp kapalı ameliyat. Biri göbek deliğinin yanında oluyor. Sen şeyi öğren tüpü komple mi alacak sadece keseyi ve bebeği mi?Laparoskopi ne oluyor tam olarak, Hsg nedir cnm, yaparım mutlaka
Cnm benim beta ilk 23 çıkmıştı sonra 2 gün kanamam oldu, dış gebelik olur deyince siz ben gidip haftasonu acilden kan verdim beta düzenli artıyordu hep 2 günde bir 2 katı kadar, sonra beta 500 ken doktora gittim, doktor kese göremedi, haftaya gel dedi o arada betaya baktıdı 2 gün sonra yine 1400 lere geldi düzenli arttı tabi ben randevu günümü bekledim bikaç günde gidince keseyi göremedi şaşırdı, vajinal bakayım dedi, o anda bende hiç vajinal bakmadığı için ilk gebeliğimde, hazır değilim dedim, 2 gün sonra burda olcam dedi, gittim hemen sabahtan bugün netleştiGeçen hafta ne dedi sana bebek sağlıklı mı dedi neden bu perşembeye kadar oyaladı.
Birde böğürtlen çayı ekle sana zahmetKızlar folic asit içeren gıdaları arştırdım.
Aslında dengeli beslenirsek, meyve, sebze, protein, bakliyat bir çok üründe varmış.
Bugün öğünlerime yumurta, yoğurt, salata, bakliyat ekledim.
Hayırrr, bunu alma. Ben bunu kullandım bir işe yaramadı benide. Şakır şakır bir yandan emzirirken bir yandan sütün akacak kadar bolsa ancak öyle işe yarar. Bunun yerine kiwinin tekli elektrikli küçük portatif bir pompası var. Ayyy ne duacıyım onu üretene.. Sütümü bollaştırırım sağarım diye hamileyken almıştım erken doğum yaptım. Hastanedeki pompadan bir gram süt çıkmazken yanımda götürdüğüm kiwiyle yavrumu hiç sütsüz bırakmadım çok şükür. Parçalayana kadar kullandım onu ama hayatımı kurtardı. Onu tavsiye ederim fiyat olarak makuldü şuan nasıl bilmiyorumKızlar mochi'nin bu gogus pompası hakkinda iyi kötü bilgisi olan var mı çevresinde kullanan falan?
Manuel gibi ama Manuel de değil bir kere sıkıp birakiyormussun kendi kendine sagiyormus çok güzel yorumlar var ama bilemedim ilk bebegim küçük bir makine arıyordum elektrikliler çok kaba ve pahalı bunu alsam mı hemde anneler günü indiriminde 210 TL ne diyorsunuz?
Kanamaya ne dedi doktor?Cnm benim beta ilk 23 çıkmıştı sonra 2 gün kanamam oldu, dış gebelik olur deyince siz ben gidip haftasonu acilden kan verdim beta düzenli artıyordu hep 2 günde bir 2 katı kadar, sonra beta 500 ken doktora gittim, doktor kese göremedi, haftaya gel dedi o arada betaya baktıdı 2 gün sonra yine 1400 lere geldi düzenli arttı tabi ben randevu günümü bekledim bikaç günde gidince keseyi göremedi şaşırdı, vajinal bakayım dedi, o anda bende hiç vajinal bakmadığı için ilk gebeliğimde, hazır değilim dedim, 2 gün sonra burda olcam dedi, gittim hemen sabahtan bugün netleşti
Aynı durumdayım hasta gibiyim sürekli midem rahatsız bir de gaz birikiyor mideme sürekli. Tadın yuzum hiç yok.Bulantı durumunuz nasıl kızlar? Ne zaman başladı bitti? 8+3 üm hâlâ halsizlik, bulantı, baş ağrısı devam prilamla kusma yok ama bulantıyı hissediyorum
Küvöze giriyorlar mı?Birde böğürtlen çayı ekle sana zahmetBen rastgele almıştım bugün aklıma düştü bir bakayım zararlı mı yoksa dedim ama folik asit içeriği bakımından oldukça zengin ve faydalıymış hamilelikte tavsiye ederim. Ben de Ocak 2024 anneleri arasında ve burda mekik dokuyorum. Tahminimce 5 haftalık hamileyim henüz doktora gitmedim ama eğer hamileysem ocağa kalmaz aralıkta doğururum. Kızımı 38+2 de oğlumu 35+2 de doğurduğum için benimkiler pek sabırsız oluyo
Allah bağışlasın.Birde böğürtlen çayı ekle sana zahmetBen rastgele almıştım bugün aklıma düştü bir bakayım zararlı mı yoksa dedim ama folik asit içeriği bakımından oldukça zengin ve faydalıymış hamilelikte tavsiye ederim. Ben de Ocak 2024 anneleri arasında ve burda mekik dokuyorum. Tahminimce 5 haftalık hamileyim henüz doktora gitmedim ama eğer hamileysem ocağa kalmaz aralıkta doğururum. Kızımı 38+2 de oğlumu 35+2 de doğurduğum için benimkiler pek sabırsız oluyo
inşallah tahlilleriniz temiz çıkar bebeğiniz sağlıklı olurKızlar merhaba çarşamba günü 10+4 günlük olarak rutin kontrolümde dr bebeğin ense kalınlığını fazla gördü daha detaylı baktığında baş boyun ense sırt ve karın kısmında ödem olduğunu ve bu hastalığın adının kistik higroma olduğunu söyledi acil fetal dna ya da cvs yaptırmamı önerdi amniyosentezin 16 haftalıkken yapıldığını ve o kadar beklememem gerektiğini söyledi bu bebeklerin normalde düştüğünü ama düşmese bile kalbinin duracağını durmasa bile doğduktan kısa bir süre sonra öleceğini ölmese bile çok ağır hastalıklarla devam edeceğini söyledi akşamına devlet hastanesinde 3 ayrı dr daha baktı ve hemen yarın cvs yapalım dediler perşembe günü yaptırdım ön sonuç 15 gün sonra kesin sonuç ise 1 aya çıkacak dediler ve sonrasında sonuca göre tahliye yapacaklarmış. Cvs im çok zor geçti çok canım yandı şu an ne hissettiğimi bile bilemiyorum o kadar kötüyüm
canım bende bir ay önce dış gebelik yaşadım ben erken öğrendim dış gebelik olduğunu beta 300 lerdeydi en son tahlilde milim milim artıyordu doktor keseyi görmedi erken hafta olduğu için ama dış gebelik kesindi bana seçenek sundu ya önce kürtaj olup hamileliği sonlandırmak ikinci seçenek iğne olmak her iki seçenektede değerin düşmezse diğer seçeneğide yapmak zorundayız dedi sadece kürtaj olursan yakın zamanda hamile kalabilirsin dedi ama iğneyle altı ay korunöaz lazım hamile kalsan bile kürtaj yapmak zorunda kalırız dedi sonuç ben kürtajı seçtim elhamdulillah değerim hemen düşmeye başladı ve sürpriz bu ay yine hamile kaldım ve inşallah sağlıklı ilerlerKızlar benim hamilelik maceram burda sona erdi, dış gebelikten dolayı, tavsiyem hamile kaldığınızda biraz bekleyimde kalp atışı olsun öyle doktora gideyim demeyin, benim olay keseyi görememekle başladı çünkü, bekleyip kalp atışında gitseydim belki daha çok ilerlicekti, ama gerçekten buradaki arkadaşlar doktorlar kadar bilgilisudem34 arkadaşım bana hamileliğin başında 2 gün çok kanamam oldu deyince beni dış gebelik le uyardı gerçekten de öyle çıktı. Hepinize saglıklı gebelik ler diliyorum, benim 1 tane var, 2.ciyi düşününce bu olay geldi başıma, hep duyardım dış gebelik diye meğer böyleymiş, tüpte gelişiyor rahme düşmüyor, operasyonum inş güzel geçer
Gerek var mi?Kızlar doğumda tüpleri bağlatmayı düşünen var mı?
Henüz çok erken ama ben sürekli bunu düşünüyorum.
Bir diyorum olursa bırak gitsin cesur ol peşpeşe doğur gitsin.
Bir de diyorum yok yeter bağlat. Zaten tek tüpüm var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?