2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benim ilk hamileligimde özel hastaneye gitmiştim doktor her şey normal dedi 3 gün sonra çok az kahverengi akıntı geldi ilçede çalışıyorum merkeze 2 3 saat Erzurumdayim kar kış merkeze gidemedik ilçe doktoruna gittik bana kesede ödem var yolk sac istediğimden büyük dedi sağlıklı veya sağlıksız diyemem 3 gün sonra gel dedi. O kadar korkup üzüldüm ki bayilmaya başladım 2 gün geçince üniversitede doçente gittik hiçbir şeyi yok ne ödemi ne yolk saci sorunlu dedi 1 hafta sonra gel dedi gittik kalp atışını falan duyduk yine hiçbir sorun yok ödem yok dedi. İkili test yaptırmak için gittim tekrar bana bebeğin bütün vücudu ödem toplamış kalbi bugün yarın durur dedi 11 haftalık olması gerekirken 10+1 de kalmıştı. Ağlamaya başladım dünyam yıkıldı bir umut yanilmistir diye başka doktora gittik o da bebek komple ödem toplamış dedi ve artık kalbi de atmıyordu orada sorabildigim tek soru bu tekrarlar mı oldu hayır dedi bu kromozal anomali dedi. Kürtaj oldum ödem sorunu bebeğin kesesi oluştuğu anda sinyalini yolluyor İnşallah seninki sağlıklı olur ama kendini her şeye hazırla

Peki bu ne kadar süre önceydi canım kürtajdan sonra ne kadar beklediniz ve kürtaj zor mu oldu bana ilaçla bebeği düşüreceklerini kalanlar için kürtaj yapacaklarını söylediler. Ben daha sormadan 2 dr da aynısını tekrarlamayacağını söyledi

30 Kasım'da gittik kalbi o gün durdu. 1 Aralık'ta vajinal ve ağızdan hap verdiler 3 4 saat sonra kanamam başladı bir tane daha verdiler sonra düştü sonra vakumlu kürtaj yaptılar. O gün Allah'ım ben Aralık ayı olunca gozyasimi nasıl durduracağım Aralık ayı dilinde gitse diye agladigimi bilirim ama Allah çok büyük diğer bebeğimi 1 Aralık'ta kaybettim bu bebeğim de 5 Aralık'ta doğacak erken gelirse belki 1 Aralık'ta. 10 güne kanama geçer dediler ama ben çok üzüldüm ve durumu kaldıramadım kanamam o yüzden durmadı 10 15 doktora gittik hiçbir sorun yok dedi hepsi kimse anlamadı neden durmadigini artık 58 gün olmuştu kürtaj yapan Doktora gittim muayyene etti ve bana kendini o kadar üzmüssun ki vücut hala tepki veriyor dedi kabullen artık dedi. O günden sonra 2 gün durdu ve normal adet oldum bitti. Şubat'ta tekrar hamilelik oldu o da kimyasal gebelikti psikolojik olarak çökmüştüm doktorum önemseme dedi denemeye devam edin çok şükür kimyasal gebelikten hemen sonra yine hamileyim ve sağlıklı ilerliyoruz çok şükür. Sana tavsiyem kendini sıkarak üzülme ve kalp atışı durmadan kürtaj olma canim

Canım benim seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı şeyi yaşayan biri olarak canlıyken nasıl kıyarım nasıl yaparım kalbi dursa nasıl dayanırım diye düşünüyorum ama Rabbim böyle uygun görmüş elimden bişey gelmiyo dua etmekten başka. Allahım sana sabırlar versin inşallah bebeğini de sağlıkla kucağına almak nasip olsun çok teşekkür ederim cevabın için

Rabbim sana da yardımcı olsun. Kürtaj vb fiziksel acı 10 dakika sürüyor. Ama ruhunda kalan acı geçmiyor aklıma geldikçe gözümden yaş akıyor. Oğlumuz olursa ismini Salih Emre koyacağız diyorduk hep kaybettikten sonra bana isim koyun öbür dünyada hakkı kalmasin dediler ben de kız ya da erkek belli değil diye
Deniz olsun dedim.Hastanedee kurtajdan sonra uyuduğum da 5 6 yaşlarında bir erkek çocuğunu gördüm üstünü giydirdim yapışkanlı botları vardı onları yapıştırdım anne ben gidiyorum ama bana neden kendi ismimi vermedin dedi. Rüyamdan nasıl uyandigimi bilmiyorum. O rüyadan sonra hem ismini koydum. Hem de rüyada gördüğüm çocuk botlarindan alıp bebeğim için dağıttım. Sizin de düşündüğünüz bir isim varsa bebeğiniz için lütfen onu koyun onlar hissediyor biliyor

İ
Nasıl emin oldu neye göre?
Beta baktırdın mı?
Beta 5000 altındaysa iğne tedavisi oluyor.
Neden salıyı bekliyorsun.
İğne 5 dk lık iş
İğne olursan 1 sene hamile kalamazsın dedi operasyondan sonra hemen hamile kalınabilir dedi, bide beta 9000 olmuş onuda sonradan batırıp söyledim doktora, pazarteside yapabiliriz dedi

Kızlar benim hamilelik maceram burda sona erdi, dış gebelikten dolayı, tavsiyem hamile kaldığınızda biraz bekleyimde kalp atışı olsun öyle doktora gideyim demeyin, benim olay keseyi görememekle başladı çünkü, bekleyip kalp atışında gitseydim belki daha çok ilerlicekti, ama gerçekten buradaki arkadaşlar doktorlar kadar bilgili sudem34 arkadaşım bana hamileliğin başında 2 gün çok kanamam oldu deyince beni dış gebelik le uyardı gerçekten de öyle çıktı. Hepinize saglıklı gebelik ler diliyorum, benim 1 tane var, 2.ciyi düşününce bu olay geldi başıma, hep duyardım dış gebelik diye meğer böyleymiş, tüpte gelişiyor rahme düşmüyor, operasyonum inş güzel geçer

Canım geçmiş olsun.
Ben ilk gündem beri dış gebelik diye düşündüm seni ama moral bozmamak için çok üstüne de gitmedim. Aslında çok erken belirti gösterdin.. Betaya çok erken baktırdın. Hızlı yükselmişti senin.

Neden iğne seçeneğini eledi doktorun?

İlçede oturan sen miydin?
Hafta sonu acile git kan ver 2 günde bir diye tavsiyede sana mı bulunmuştuk.

Bende geçen seneye kadar dış gebelik nedir ne duydum ne biliyordum. Arada KK da adını gördüm ama hiç bilgim yoktu.

Canım benim senin en önemli belirtin açık renk yoğun kanama idi.
İnşallah seneye de senin tekrar sağlıklı gebelik haberini alırız.
Laparoskopi sonrası 4.ayda hamile kaldım ben.
Bizde ikinciye niyetlendik kısmet.

Sana tavsiyem dış gebelikten kurtulunca bebek düşüneceğin zaman mutlaka hsg çektir.

İstanbul'da çok uygun fiyata çok düzgün çeken bir yer var. Hsg sonrası gebelik hızlanıyor. Tüpler açılıyor.

İ

İğne olursan 1 sene hamile kalamazsın dedi operasyondan sonra hemen hamile kalınabilir dedi, bide beta 9000 olmuş onuda sonradan batırıp söyledim doktora, pazarteside yapabiliriz dedi
İğneden iki ay sonra hamile kalabiliyorsun ben tedbir amaçlı 6 ay bekledim. Ama senin beta çok yükselmiş. 24 lerde halbuki baktırmaya başlamıştın. Doktorun da ihmali var bence. Her doktor anlamıyor dış gebelik. Sürekli rastladıkları bir durum değil. Benim doktor bile tecrübeli idi. Çok dış gebelik hastam yok dedi.

Aylin19 sadece odağı mı alacaklar tüpü mü alacaklar?

Hangi tüpte olmuş.
Boyutu ne kadar.

Neden salıya salladı.
Tüp patlarsa iç kanama riskin var.

Açık ameliyat mı yapacak?
Laparoskopi mı?

Şaka gibi gelecek ama oğlumda 71 ile hamile kaldım. 75 ile şeker yüklemesine gittim sonra doktor diyete başlattı. Kilo verdim. Doğumdan bir kaç gün sonra 68 filandım.

Aç gözlülük sanırım nasıl olsa şeker yüklemesi zamanından sonra yemem diye düşünüyorum sanırım. Psikolojik de olabilir.

Bu arada şeker yüklemesi yaptırmayağım.
Diyet yapacağım o aydan sonra.

Seker yuklemesi niye yaptirmicaksin? Ben onu daha arastirmadim ama gordugum yapirin diyolar. Annede seker tansiyon cikarsa bebegi kotu etkiliyomus?

Seker yuklemesi niye yaptirmicaksin? Ben onu daha arastirmadim ama gordugum yapirin diyolar. Annede seker tansiyon cikarsa bebegi kotu etkiliyomus?
Tamamen tesadüf de olabilir. İlk gebeliğimde çok araştırmadan rasgele doktora gittim. Özelde ama şeker yüklemesi geç yaptırdı zamanı filan geçmişti çocuk iki hafta önden gidiyordu sanki iyi bir şey gibi anlattı sanırım normal gitmesi sağlıklı olan vs. Yükleme sonrası erken doğum yaptım. Şeker çıkmadı ama
İkinci de de şeker yüklemesi sonrası yine çıkmadı ama doktor şeker tansiyon coraspin her türlü önlemi aldı. Yine erken doğum riski oluştu.
Doktor rahim kapasitesi ile alakalı yorumu yaptı ama bende olumsuz bir algı yarattı.
Hatta bir ara canan karatay ile doktorlar davalık mı olmuştu ne yaptırmayın diye ısrar ediyordu filan.
Her testi her şeyi yaptırdım ama bu sefer sadece şekeri istemiyorum. Diğerlerine doktoruma bırakacağım.
Ama dediğim gibi şeker var gibi diyet yapacağım zaten.

Çocuğun 2 haftaya kadar ileriden gitmesi normal kabul edilebilir ama 2 haftayı geçtiği an bebekte şeker hastalığı vb şüphe edilmesi gerekiyor demişti doktor. Şeker yüklemesi için de ikiye ayrılmış gibi doktorlar Instagram'daki uzmanlar bile farklı düşüncedeler

Kimseyi burda yanlış yönlendirmek iştemiyorım kesinlikle. Benim kendi şahsi kanaatim ve korkum. Herkes doktoruna güvensin. Güvenmiyor ise başka doktora gitsin. Ben o zaman o doktoru değişmediğim için çok pişmanım. Başka doktora gitmediğim için. Tatlı diline sahte samimiyetine inanmıştım.
Doktor da tecrübe ve sizi sakinleştirmesi her şeyden önemli. Panik olur olmaz her riski anlatan doktor da iyi değil. Gözden kaçıran detayları farketmeyen de iyi değil.

Şeker var gibi herkes sağlıklı diyet beslense zaten şeker olmaz.

Ama diyet beslenmek zor tabi.
Hem miktar hem çeşit açısından.

İnsan zararlı gıda daha tatlı ve canı istiyor.

Şeker var gibi herkes sağlıklı diyet beslense zaten şeker olmaz.

Ama diyet beslenmek zor tabi.
Hem miktar hem çeşit açısından.

İnsan zararlı gıda daha tatlı ve canı istiyor.
Beslenmek önemli. Şeker önemli ve tansiyon yüksekliği özellikle çok önemli daha çok erken ama ben evde sık sık tansiyonumu ölcuyorum 13 bile tehlikeli olabiliyormus

sucuk neden yenmiyor bana da hersey kokuyo geliyor
Sucuk salam sosis mayonez gibi şeyler önerilmiyor. Neden olduğunu pek bilmiyorum
İşlenmiş et,az pişmiş et gebelikte önerilmediğini, Parazit olabildiği için Toksoplazma hastalığına zemin hazırladığını, bu da düşük riskini arttırır veya gebelikte anneden çocuğa hastalık geçebileceğini biliyorum. Mayonezde de çiğ yumurta olduğu için önerilmiyor.

Allah yardimcin olsun arkadasim. Ne yazsak acini hafifletemeyiz. Keske butun doktorlar yanilmis olsa… rabbim yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…