2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Uyumayanlar yoklaması daha doğrusu uyuyamıyanlar
Beeeennn beeenn
Bebişi emzireyim diye kalktım. Altını değiş, emzir, uyut derken saat geçti. Eşim ben yerine yatırayım diye geldi kucağına aldı ve öptü bebiş gözlerini fal taşı gibi açtı. Bi de sanırım kakasını yaptı bu dedi. Altını tekrar aç, tekrar giydir derken hıçkırıkta tuttu hooooppp yeni baştan yaptım her şeyi. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz MÜKEMMEL BİR GECE

Ondan var canım bende de çiftli ama acıyor uçları ya

bu her ay için böyle mi acaba yeni doğan ilk ay için öyle biliyorum ama diğer aylar içinde öyle mi???
Kahverengi bölüm komple makinenin içine giriyor mu?

Günde maksimum kaç dakika sağım yapıyorsun?
Gümüş kapak kullan acıdıkça.
Bende de çiftli var bazen tek bazen çift kullanıyorum

Ben 34 günlükken gidince öyle dedi. Diğer ayları bilmiyorum.
Sağlık ocağındaki hemşire de haftada 150 gram demişti aynı kapıya çıkıyor.
20 ve üstü yeterli demekki

Günde 20 gr alması gerekiyo bizim kizda haftada 140 gr aliyo 3hafta doğum kilosuna gelmesi sürdü çok yavaş alıyor ama normal dedi doktor kesinlikle mama verme diyo turkiyede doktorlar hemen mama takviyesi yapıyor hangisi doğru bilemedim

1 kaka 4 cis
Cisli bez epey dolu dolu oluyor ama agir oluyor..Mesela siz hafif cisli bezleri de sayiyor musunuz
Ben onları yarım sayıyorum, pişik olmasın diye değiştiriyorum
kahverengi bölüm tamamen içine giriyor ama o üç tarafı fena sıkılıyor. 6. Ayarda sağım yapıyorum. 2 dk normal sonra yavaşlayınca 6. Ayara çıkartıyorum öyle demişlerdi. Acaba o mu fazla geliyor. Sen kaçta kullanıyorsun canım?
Günde 1 defa bir göğüsü 10-11 dk sağım yapıyorum. Sabah bir göğüsü sağıyorum gece diğerini. Gün içinde sürekli emziriyorum. Bilmiyorum neden oluyor. Sol göğsümün ucunda çatlak oluşmuş. Gümüş kapak var ama bi kaç gündür kullanmıyordum dün gece tekrar taktım. Geçer inşallah yakında. Ne zor beeee
benim mama vermeden doğum kilosuna ulaşmadı 1 ay boyunca. O yüzden mama verdik canım mecburen. Ama şimdi mamayı kesti doktor. Zaten en fazla 7-8 gün mama vermişimdir. Şimdi süt veriyorum sadece. 1 ay sonra kontrole gideceğiz inşallah o zaman da yeterli kilo almış olur.

Canım benim daha hastanede göğüs ucum yara oldu lansinoh ve gümüş kapağa rağmen. Hastaneden çıkmadan doktorum madecassol ve Garmastan Pomad DIB verdi. Madecassolu sabah emzirdikten sonra ve akşam son emzirmenden sonra sürüyorsun günde 2 defa. Ama sürdükten sonra emzirmeden önce karbonatlı suyla silip sonra temiz suyla silip öyle emziriyorum. Diğer kremi de her emzirmenden sonra sürüyorsun, emzirmeden önce silmeye gerek yokmuş (ben nolur noolmaz diye ıslak mendille siliyordum). 1 haftada toparladı kanayan göğüslerim. Kremleri sürüyordum, üzerine ufak peçete kapatıp gümüş kapakları koyuyordum çünkü göğüs ucuma kıyafet değse çığlık atacak hale geliyordum.

Ayyy geçmiş gitmiş olsun canım. Benim görünürde yara yok ama acıyor emerken, bide sol göğüsde internetten araştırarak bulduğum çatlak var. Sağarken uç sıkıştığı için daha çok acıyor. bende gümüş kapakları ihmal etmiştim şimdi koydum geri. Geçmezse giderim doktora

Ben direk açıp sağıyorum hiç ayar düğmesi ile oynamıyorum.
Emzirme kaynaklı belki de ağrı.
Yeni bir yöntem duydum 20 dk sağım 10 dk mola 10 dak sağım 10 dakıka mola 10 dakika sağım
Bunu günde iki kez yapılırsa süt artıyor deniyor.

Canım cok tesekkurler yorum ıcın, bakacagım ben de

6 . Ayarda nasıl sağıyorsun?
Her açmada makineyi onu mu ayarlıyorsun?

Biz bu bebeleri geceleri 2 saatte bir uyandırmayı ne zaman bırakıyoruz acaba süt azalır gece emzirmesi önemli korkusundan ben hala uyandırıyorum 27 günlük oldu

Biz bu bebeleri geceleri 2 saatte bir uyandırmayı ne zaman bırakıyoruz acaba süt azalır gece emzirmesi önemli korkusundan ben hala uyandırıyorum 27 günlük oldu
Ben artık 3-4 saat arası ızın verıyorum uyumasına, uyursa tabı..
Ama genelde alarm kurulmus gıbı 3,5 saatte uyanıyo.. Once emzırıp arkasına mama verıyorum.. İlk zamanlara gore uyku surem uzadı benım de cok sukur.. Buarada 34 gunluk benım bebek

Ben gündüzleri 2-3 saatte bir emziriyorum gece 4 saati buluyor. Arkadaşım 40ı çıkınca gece uyandırmana gerek kalmaz dedi ama doktora sorucam. Aşağıya Tracy Hogg’un kitabından ilgili kısmı bırakıyorum. Kilosuna göre saat aralıkları mevcut.

Eklentiler

• IMG_7168.webp
    91,1 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_7169.webp
    92,2 KB · Görüntüleme: 69
20 dk sağım yapabilir miyim bilmiyorum ya 10 dk sonunda ucu bayağı uzamış ve acıyor oluyor. Göğüslerimi çokta zorlamak istemiyorum. Ama dediğin gibi ayarı belki çok yükseltiyorum ya da emzirme pozisyonunu iyi ayarlayamıyorum. Belki bi sağlık ocağına ya da hastahaneye gidip emzirme danışmanlığı alabilirim. Yanlış mı tutuyorum bebek mi yanlış alıyor.
6 . Ayarda nasıl sağıyorsun?
Her açmada makineyi onu mu ayarlıyorsun?
Hani makina ilk 2 dk alıştırma çekimi yapıyor sonra çekim yavaşlıyor ya 2 dk dolunca 2 kademe artırıyorum. Yoksa hep 4 te çekiyor o da kuvvetli çekim olmuyormuş. Arkadaşım verdi bana makinayı o gösterdi bana ben de onun dediği gibi yükseltiyorum ayarı öyle yapıyorum.

Makinenin ucu size buyuk/kucuk geliyor olabilir.Lansinoh kullaniyor iseniz sitesinde her boy baslik mevcut..Sagim isleminin acisiz olmasi gerekiyor.Dogru baslik bi de ucunu tam ortalarsaniz aci olmaz diye dusunuyorum.Ben nerdeyse butun gun sagiyorum acimiyor

Eklentiler

• IMG_7300.webp
    29,7 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…