2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335

Ben bir kez aksamlari yapiyorum powerpump’i.Azcik artis oldu diyebilirim evet ama instagramdaki sutlere erisemedimHayalim boyle 80ler-100ler ama nerdeeee

Ondan var canım bende de çiftli ama acıyor uçları ya

bu her ay için böyle mi acaba yeni doğan ilk ay için öyle biliyorum ama diğer aylar içinde öyle mi???
Büyüdük ce daha az
Bizde çok yavaş alıyoruz diye her hafta gidiyorum doktora kilo kontrolü için.
Peki sen kendin tartiyormusun bir ay çok uzun bir süre

Yaa 44 gündür ben hep makinenin kendi ayarında yapıyorum hiç dokunmadım bile.
Makine bebek ağız emme çekimini taklit ettiği için yükseltmek hiç aklıma gelmedi.

Emzirme danışmanlığı alırsan bana da etiket yap neler diyecek meral ediyorum.

Bende çok bocalıyorum.
Ya bazı doktorlarda uyandırmayın demiş ben bizim doktora sormamıştım burda okudum. Hangisini yapacağız. Dün gece uyandırmadım bu gece uyandırayım bari. Değişik değişik yapayım
Senin de uyuyup dinlenmeye ihtiyacın var bir tek gece uykusunda göğüsler adam gibi dolup süt oluyor.

Sabah 5 de sağım yapınca ve fıstıklı helva yiyince süt artıyormuş deneyenler öyle diyor.
Bende denemeye başladım ama bu sefer de uykusuz yorgun oluyorum
Ben bir kez aksamlari yapiyorum powerpump’i.Azcik artis oldu diyebilirim evet ama instagramdaki sutlere erisemedimHayalim boyle 80ler-100ler ama nerdeeee
Yaa ne zaman kaç saat aralıkta kaç dakika sağdığına bağlı.

Büyüdük ce daha az

Bizde çok yavaş alıyoruz diye her hafta gidiyorum doktora kilo kontrolü için.
Peki sen kendin tartiyormusun bir ay çok uzun bir süre
Haftalık kilo alımı ne kadar oluyor?
Bende tartırmıyorum iki haftadır merak ediyorum aslında kucağıma alıp evde tartsam iyi olacak ama onu da fırsat bulup unutmadan yapamıyorum.

Kızlar juno yatak alanlar kullanıyor musunuz?
Sohrab başka kimlerde var bilmiyorum
Memnun musunuz?
Bebekler seviyor mu?
Bel kemeri sanki gaz sancısına rahat gaz çıkarmasına iyi geliyor gibi ama baş kısmı benim bebeğin biraz havada boynu boşta kalıyor altına müslin örtüden destek yaptım.

Sabah 5 cok zor
Helva yiye yiye 80 kilo oldum ben

Bende bi gece uyuya kaldım annem gittikten sonra 3.5 saatte uyandı eyvah aç bıraktım diye bi panik oldum eşim sakin ol o açıksa bırak iki saati yarım saatte bile uyanıyor demekki acıkmamış dedi aslında haklı ne bileyim ben biraz panik bi insanım

Ben gündüzleri hiç saate bakmadan emziriyorum çünkü zaten 2 saati hiç bulmuyor diyebilirim ama gece uyandırıyorum belki daha uzun surede uyanır korkusuyla

DOktor neden mamaya karsi . Turkiyede doktorlar bebek yeterli beslenemediginde oneriyor biz de oyle oldu sutum yetmedi Allah korusun kuveze mi girsin mamayi bu kadar öcü yapiyorlar da kendileri bebeklere kat kat fazla igne ilac yaziyorlar

Bekledim kimse yok bende kaderime teslim oldum dediğin gibi emip uyumadiklarinda araya birşey sıkısınca artık uyumaları iki üç saati buluyor bizde de durum ayniydı

Ya bazı doktorlarda uyandırmayın demiş ben bizim doktora sormamıştım burda okudum. Hangisini yapacağız. Dün gece uyandırmadım bu gece uyandırayım bari. Değişik değişik yapayım
Bir gün uyuyakaldim kızımda uyumuş saat 1 de mama vermiştim saat 6. Ya geliyordu uyandım memeler taş Mama yediği için acikmamis sagdim biberonla zorla vermiştim akşam 10 dan sonra mama vermiyorum artık günde 2 kez 90 cc veriyorum zaten

Haftalık kilo alımı ne kadar oluyor?
Bende tartırmıyorum iki haftadır merak ediyorum aslında kucağıma alıp evde tartsam iyi olacak ama onu da fırsat bulup unutmadan yapamıyorum.
Geçen hafta 150gr bu hafta 140g aldı en az haftada 140 alması lagzim ben ebeyede gidiyorum her hafta her bebek ayni değil dedi bizimki çok hareketli çok uyumuyo o yüzden fazla enerji harciyo gündüzleri devamlı memede uyku yok pek ama gece iyi sayılır gece gündüz çok uyuyan bebekler daha çok kilo alıyor muş
3425 gr dogdu bugün 4010 gr geldi 11 aralıkta doğdu diğer çocuklarımdan bile bu çok farklı demekki her bebek ayni değil

Bende var juno ama genelde kucakta yatıyor. Uyuduğu an da nerdeysek oraya koyuyoruz, juno nerdeydi hangi odadaydı aramıyoruz.

DOktor neden mamaya karsi . Turkiyede doktorlar bebek yeterli beslenemediginde oneriyor biz de oyle oldu sutum yetmedi Allah korusun kuveze mi girsin mamayi bu kadar öcü yapiyorlar da kendileri bebeklere kat kat fazla igne ilac yaziyorlar
Mamaya karşı değil aslında eğer 140 gr almassa haftada o zaman ama daha yeni doğan bi bebeğe bile mama veriyorlar oysa yeni doğan bi bebeyin migdesi kiraz çekirdeği kadar Türkiye deki emzirmedanismanlarida karşı mamaya ne kadar takviye yaparsan o kadar sütun gidiyor normalde bi annen sütü ikiz bebeklere bile yeterli geliyormuş gözümle de gördüm bizim gelinde bu ara ilk çocuğumu bende tek manayla büyüttüm bilemedim tutturmayi çok zordu mamaya alisdi hiç tutmadi sagincada gelmedi sütüm birde doğar doğmaz iki dişi vardı ama diğerlerini hep emzirdim hiç mama vermedim bu kızımda 140gr almassa mecbur verecem mama

Ahh keşke ben de mama vermesem
Sütun nasıl bilmiyorum ama mesela gün gün azalta bilirsin mamayi daha çok memede beklet boş meme bile olsa emdikce çoğalır pompaya az geliyor diye sutum az sanma benimde pompaya 30 ml anca geliyor turkiyede çok güzel emzirmedanismanlari var bazılarını takip ediyorum

Biz bu bebeleri geceleri 2 saatte bir uyandırmayı ne zaman bırakıyoruz acaba süt azalır gece emzirmesi önemli korkusundan ben hala uyandırıyorum 27 günlük oldu
Ben gece hiç emzirmiyorkm süt yok diye. Gündüz deniyorum vermeyi. Mama ağırlıklı besleniyoruz zaten. Doktora sormadım açıkçası ama gece 3 saate kuruyorum tlfnu kendisi alarmdan 30-45 dakika önce uyanıyor. Dün gece uyumuyor diye aramıza aldım baya uyumuş yalnız ben de uyanamamışım 4.5-5 saat olmuş

Benim kızım kucağı daha çok seviyor. Nedeni de gaz çıkarmasına yardımcı oluyor sanırım yatak sürekli ıkınıyor kıvranıyor yatağın üstünde. Sürekli kullanıyorum ben memnunum ama kafam rahat oluyor kemeri de var diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…