- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.641
Yaa kurban olurum vereneEtkilenmez canım bebeği en çok etkileyen şey anne sinirle bağırınca bebek karnının içinde kivriliyormus korkup ya da anneye dışarıdan müdahale gelirse anne kendini sıkarsa bebek kesenin en köşesine siginiyormus olumsuz duygudan
Canım inşallah mutlaka buraya yaz.Önce kendimi düşünmem gerekiyor. Hem bir yığın test istedim onlar bi çıksın arkadan yetişecem size
Nasil biliyorsunuz cnm minnakSenşnkide kız canım saglıkla gelsin
İnşallah mutlaka haber veririmCanım inşallah mutlaka buraya yaz.
Pozitif bir enerjin var.
Ben hissediyorum güzel haberini alacağız.
Aynı zamanda memelere ve kollara da sürmenizi tavsiye ederimBen lierac kullanmaya başladım dün. 10. Haftamdayım. Karından dize kadar yapıyorum.
canim yas kac risk cikar diye test istememis ya peki testte olumsuz cikarsa bu gercekten sagliksiz olacagi icin mi yoksa yaniltabilecegi icin mi boyle dedi doktorun ilk bebek mi ins . bir de folik asit degerin kac cikti dolik asit ilac kullaniyor musun yoksa sadece gidalardan miSelam kızlar
Doktordan geldim.
Tam 9 haftalık olmuşuz.
Bebek ortada dedi.
Sonra cinsiyet tahmini için sordum dedim hafif sağda dedi.
Kalp atımı 156 dedi.
Hareketli dedi
Kahvaltı yapıp gitmiştim.
Haftasıyla uyumlu dedi. Tam adet bitimi hamile kalmışsın dedi.
Kan ilacı ve magnezyum yazdı.
Folic asit ilaç dışında besinle de alsam fazla gelir mi dedim. Fazlası hiperaktivite yapar abartma dedi. Gıdalardan alıyorum dedim normal dedi.
İkili üçlü tarama yaptırmama kararı aldık.
Yaştan dolayı risk çıkar canın sıkılır dedi.
Sen bilirsin dedi. İstersen sadece DNA testi yaptır dedi.
Ayda bir rutin kontrole gel dedi.
Erken doğum risklerimi anlattım.
Önümüzde ki aydan itibaren rahim ağzı uzunluğu kısalığı onlara bakıp takip yapalım dedi.
Coraspin sordum.
5 aydan sonra progestan vs destek yaparız dedi.
Şu an ayrıntılı usg dışında test yaptırmayacak gibiyim.
Hepimiz her gün buraya hayırlı güzel haberlerle gelelim inşallah
Allah'tan gelene boynumuz kıldan ince.Üzülerek aranızdan ayrılıyorum arkadaşlar. 2 hafta önce kanamam olmuştu iğne progesteronla durdurulmuştu. 10 gün sonraki muayenede bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. Kürtajla alındı. Embriyoya genetik test, eşim ve bana genetik test için kan alındı. Kan pıhtılaşması mı oldu diye ordan da bir test için kan alındı. Başka yapılacak bir test var mı diye bilginize danışmak istedim. İlk bebeğimizdi 8 aylık evliyiz Allahın bizim için daha iyi planları olduğuna inanıyoruz. Bilginiz varsa bu konu hakkında paylaşırsanız çok memnun olurum.
Sonradan bacaklarda da oluyor diye duydumKızlar göbüş büyümeden çatlaklar için hindistan cevizi yağına yavaştan başlayım diyorum. Başlayan kullanan var mı? Karın ve basen dışında hangi bölgelere kullanmakta fayda var, bacaklar için de gerek olur mu orası da çatlıyor mu
Kalp atışını duymaya gittiğimiz de 8. Haftada doktoruma folic asit mide bulantısı yapıyor değiştirir misiniz demiştim o da o zaman daha kullanma sorun olmaz demişti. Zaten çoğu yediğimiz şeylerde folik asit olduğu için o ihtiyacı karşılıyorKızlar kafama takılan konu şu.
Doktora o kadar şey sordum ki bunu unuttum kal geldi. Çok heycanlandım. Tansiyonum bile 10-6 çıkar. 12 ye 6 çıktı.
Ben hamilelik öncesi hiç folic asit içmedim.
Hamilelikte sadece elenatal 1 içtim. 4 gün sonra kutu bitiyor.
Bebek 9+4 oluyor yani.
Doktor tekrar folic yazmadı.
12. Haftaya kadar içmek gerekir mi?
Herkes içiyor mu tam 12 ye kadar.
Siz şu an hangi ilaçları içiyorsunuz?
Enfeksiyon vardır canım bende enfeksiyon vardi dediğin gibiydi tahlil verdin miMerhaba herkese. Ben de şu an 8+2 hamileyim. 6+3’teyken kalp atışını duymuştuk çok şükür. Haftaya da tekrar randevum var. Ama bazen, günde bir iki defa çok fazla olmayan sarı akıntım oluyor. Genelde peçeteye vs gelince fark ediyorum. Aslında başka şikayetim pek yok ama merak ettim, tedirgin oldum, başka böyle akıntı yaşayan var mı?
Bir kaç gün unuttum almayı bende içim içimi yedi, ama evet mide bulantısı yapıyor ne güzel geçmişti dün aldım dünden beri canım bir şey istemiyor yineKalp atışını duymaya gittiğimiz de 8. Haftada doktoruma folic asit mide bulantısı yapıyor değiştirir misiniz demiştim o da o zaman daha kullanma sorun olmaz demişti. Zaten çoğu yediğimiz şeylerde folik asit olduğu için o ihtiyacı karşılıyor
Yok hayır tahlil vermedim doktorla da daha konuşmamıştım. Siz nerden tahlil vermiştiniz?Enfeksiyon vardır canım bende enfeksiyon vardi dediğin gibiydi tahlil verdin mi
Özellikle yeşil yapraklı şeyler tüketin onlarda daha fazla. Merak etmeyin zaten biz yediğimiz şeylerdende de folic asit aldığımız için bir şey olmaz şuan benim ki 10.haftada kullanmıyorumBir kaç gün unuttum almayı bende içim içimi yedi, ama evet mide bulantısı yapıyor ne güzel geçmişti dün aldım dünden beri canım bir şey istemiyor yine
Bende akut anemi hastalığı var yani birden bütün kan değerlerim sıfırlanıyor o yüzden doktorum bana içinde herşey olan kuvvetli bir hap önerdi onu kullandım 3 ay resmen tavan yaptıKaçıncı haftaya kadar içeceksin?
20 baya iyiymiş değerin
Üst sınır zaten 26 küsür.
Ben 2018 de de baktırmışım o zaman da 12 çıkmış. Sanırım benim değerim böyle.
Kendi doktorum istedi devlet hastanesinde siz bir söyleyin doktorunuza ister muhtemelen sağlık ocağında tahlil veriliyor ama idrar tahlilleri var mı bilmiyorumYok hayır tahlil vermedim doktorla da daha konuşmamıştım. Siz nerden tahlil vermiştiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?