- 25 Kasım 2021
- 2.593
- 3.079
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.661
Zorunlu değil orda bebekte olan hastalık var mı örneğin down sendromu bunların tespiti için ikili test doğruluk payı %85Kızlar bu ikili test fetal dna falan yaptırmak zorunlu mu yani yaptırmasak bişey olur mu ben pek bilmiyorum bunları bilen yardımcı olabilir mi ne için yapışıyor nasıl yapılıyor
Ben 11ci haftaya girdim bugün çoğu şeyleri yemeye çalışıyorum dediğin gibi, bir sorun olacağını da sanmıyorum bakalımÖzellikle yeşil yapraklı şeyler tüketin onlarda daha fazla. Merak etmeyin zaten biz yediğimiz şeylerdende de folic asit aldığımız için bir şey olmaz şuan benim ki 10.haftada kullanmıyorum
Bende öyleyim midem bulansa da kendim için değil bebişim için yiyorum bazen yediğimi yarım saat olmadan çıkarıyorum bazen öyle gidiyor. Domates salatalık yiyorum meyve yemeye çalışıyorumBen 11ci haftaya girdim bugün çoğu şeyleri yemeye çalışıyorum dediğin gibi, bir sorun olacağını da sanmıyorum bakalım
Ben çok şükür çıkarmadım hiç ama bulantıdan günlerde bir şey yiyemedim. Midemi ben ayranla rahatlattım bir de salatalık tuzlayıpBende öyleyim midem bulansa da kendim için değil bebişim için yiyorum bazen yediğimi yarım saat olmadan çıkarıyorum bazen öyle gidiyor. Domates salatalık yiyorum meyve yemeye çalışıyorum
Herşey o kadar kötü kokuyordu ki geçen haftalarda. Önümde yemek elimde poşet vardı yemek yiyince kusarim diyeBen çok şükür çıkarmadım hiç ama bulantıdan günlerde bir şey yiyemedim. Midemi ben ayranla rahatlattım bir de salatalık tuzlayıp
folat degeri arkadasimin 5 cikmisti ki buyuk bir risk be ek icin acil takviyeye baslamisti bu cevabinizi okuyanlar folat degerinden emin olup uygulamalilarKalp atışını duymaya gittiğimiz de 8. Haftada doktoruma folic asit mide bulantısı yapıyor değiştirir misiniz demiştim o da o zaman daha kullanma sorun olmaz demişti. Zaten çoğu yediğimiz şeylerde folik asit olduğu için o ihtiyacı karşılıyor
Ben zaten değerleri normal olanlar için demiştim yoksa herkes kendi bildiğini yapsınfolat degeri arkadasimin 5 cikmisti ki buyuk bir risk be ek icin acil takviyeye baslamisti bu cevabinizi okuyanlar folat degerinden emin olup uygulamalilar
genetik test ozel olarak yaptiriliyor 5-10 bin arasi bir maliyeti var. 12Kızlar bu ikili test fetal dna falan yaptırmak zorunlu mu yani yaptırmasak bişey olur mu ben pek bilmiyorum bunları bilen yardımcı olabilir mi ne için yapışıyor nasıl yapılıyor
bunu belirtmediginiz icin acikladim normal degeri de doktor belirliyorBen zaten değerleri normal olanlar için demiştim yoksa herkes kendi bildiğini yapsın
Kızlar 6 gün sonra randevum var 11+6 olacağız inşallah. İkili tarama için henüz karar veremedim doktorumla konuşacağım. Sizce cinsiyet belli olur mu? Fetal dna yapmayı düşünmüyorum
Bilmiyorum yani Salı günü 11+6 olacağız ama çok kararsızım fetal dna için düşünmüyorum bir yandan 5-10bin çok bir para bence onun yerine en azından bebek arabası alırım diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı özelde bir ihtimal çıkıyordur erkenden cinsiyetmerhaba,
bizim senle aynıydı 12 sinde cuma gittim 11+0 çıktı ultrasonda. cinsiyet şuan sadece genetikte belli olur dedi. Tüp bebek doktoru bu. Fetal de yaptırdım taramaların yerine.
şimdi 19 unda cuma hastane doktoruna gidicem 11+6 olmuş olması lazım belki hastne doktoru görür.
İkisi de zorunlu degilKızlar bu ikili test fetal dna falan yaptırmak zorunlu mu yani yaptırmasak bişey olur mu ben pek bilmiyorum bunları bilen yardımcı olabilir mi ne için yapışıyor nasıl yapılıyor
Bilmiyorum yani Salı günü 11+6 olacağız ama çok kararsızım fetal dna için düşünmüyorum bir yandan 5-10bin çok bir para bence onun yerine en azından bebek arabası alırım diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı özelde bir ihtimal çıkıyordur erkenden cinsiyet
Hastaligi oldugunu ogrenip gebelihi sonlandirmayacaksaniz hicbir teste gerek yok zatenBilmiyorum yani Salı günü 11+6 olacağız ama çok kararsızım fetal dna için düşünmüyorum bir yandan 5-10bin çok bir para bence onun yerine en azından bebek arabası alırım diye düşünüyorum. Bakalım hayırlısı özelde bir ihtimal çıkıyordur erkenden cinsiyet
İkisi de zorunlu degil
İkili test %85 dogruluk payi ile calisio ve devlet karsiliyo
Fetal dna %99.9 dogruluk ile calisiyor ozelde yaptiriliyor yurtdisina gonderiliyor ornekler (tr de yapan da var)
Down sendromunu ikili test diger tum anomaliler fetal dnada cikiyor
Hastaligi oldugunu ogrenip gebelihi sonlandirmayacaksaniz hicbir teste gerek yok zaten
Yok düşünmüyorum o yüzden kararsız kaldım hani doktoruma sorucam eğer yapalım derse yaparım yok gerek yok derse yaptırmam zatenHastaligi oldugunu ogrenip gebelihi sonlandirmayacaksaniz hicbir teste gerek yok zaten
fetal ucreti ne kadar tuttumerhaba,
bizim senle aynıydı 12 sinde cuma gittim 11+0 çıktı ultrasonda. cinsiyet şuan sadece genetikte belli olur dedi. Tüp bebek doktoru bu. Fetal de yaptırdım taramaların yerine.
şimdi 19 unda cuma hastane doktoruna gidicem 11+6 olmuş olması lazım belki hastne doktoru görür.
6200fetal ucreti ne kadar tuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?