2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benım lekelenmeler baya uzun surunce ayırt edemedim ama ıkı haftadır kanama leke herhangi bısey yok, bundan sonraki kanamayı rahatca regl sayabilirim artık.
Ama cabucak duzene girmen cok ıyı, vucudun da rahatlar artık..

Kızlar bebekleriniz kaç saat uyuyor? Benim kızım ortalama 9 saat. Bu yüzden mi az kilo alıyor acaba?
Gündüzleri meme dışında uyumuyor çıkabilirsem dışarıda bebek arabasında yarım saat yada en fazla 1 saat uyuyo araba durduğu an uyanıyor akşam 9 da uyutuyorum 2 de uyanıyor emziriyorum yanıma alıyorum yanımda uyuyor sabah 6 ya kadar ilk uykudan sonra sık sık uyanıyor memede tekrar uyuyor ama o ilk 5 bazen 6 saat uyku çok iyi geliyor bana
Sivasdaki doktor özel mi hastanedemi aklımda bulunsun izine gidince giderim doktordan memnunsan. Kardeşimde almanyadan sivasa doktora götürdü belki aynı doktordur buradaki doktorlar bulamadi o doktor alerji testi yaptı o kadar çok alerjisi ciktiki kızın çünkü vücudu hep yara oluyodu kasintidan Yoğurt sürmüş gelin çocuk balon gibi şişti hastenelik oldu birde yerse Kim bilir nasıl olurdu

Kızlar ben şimdi kıza bayramlık bakacağım ama bedeni kestiremiyorum muhtemelen 5-5.5 kilo gibi bir şey olur. Hangi beden alayım buna ben ? Boyu da geçen ay 54 tü. Minyonuz biz

Kızlar benim oğlanın sesi kısıldı gitgide kısılıyor
Başta ağladığı için diye düşündüm
Kan alırken çok ağlamıştı
Şimdi daha da kısıldı
Larenjitten şüpheleniyorum
İnşallah değildir
Salak gibi bugün de götürmedim

Bebeğin sesi kısılan var mı başka?

Bir taneyi 2 ye böldüm
Birini dün gece birini bugün öğlen verdim
Bugün de akşam yeni açtım 3 te 1 ini verdim
24 saatte 1.3 oldu ancak

Sen maske ile mi veriyorsun?
İyi yapmışsın kuzum. Evet canım pediatrik maske aldım. Bir hastalık dönemi boyunca kullanıyorum. İyileşince çöpe atıyorum. Birkaç gün havaya ihtiyaç duydu zaten. Sonrasında hemen rahatlamıştı..

Senin bebiş nasıl oldu ? Biraz olsun rahatladı mı ?

Sudem çok geçmiş olsun

Bebeginiz eger hep tek tarafa donmek/uyumam istiyorsa kucaginizda hep ayni omuzda rahat ediyorsa tummy time yapmak istemiyor/yapamiyor/uzun kalamiyorsa,bir memeyi digerinden daha istekli ve kuvvetli emiyorsa bonus kafasinda düzleşme varsa bebeğinizi bir ortopediste goturun.Benim bebegimde fiziksel bir rahatsizlik cikti.Kendimi o kadar suclu ve kotu hissediyorum ki anlatamam bu kadar gec kaldigim icin..Bunlari teker teker farketmis olmama ragmen hizli aksiyon almadigim icin

Çok geçmiş olsun, ne dediler? Ben 2-3 haftalıkken osteopata götürmüştüm bu yüzden değerlendirme yapılsın diye. Kendini suçlama nerden anlayabilirsin ki zaten kafamız da tam yerinde değil.

İyiye mi gidiyor kötüye mi kestiremiyorum
Hırıltı, öksürük hapşırık arttı
Emerken zorlanıp bırakıyor
Sesi iyice kısıldı
Tek iyi olan balgamı kusarak atıyor makine sonrası
Sudem çok geçmiş olsun
Sağol canım büyük oğlumdan tecrübeli olsam da salak gibi hareket ediyorum
Benimki sol bacağını fazla tepiniyor sağ bacağını çoğu zaman pek oynatmıyor
Sol memeyi fazla emmediği için solun sütü iyice azaldı. Ama uçları aynı değil delik sayısı vs biraz da sağlak olduğum için belki de sağ kolayıma geldi böyle bir kısır döngü de olmuş olabilir

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu Bana Doktor göz muayenesine götür demişti Fakat henüz daha götürmedim

Çok geçmiş olsun

Benimki çok uykusu gelince yapıyor memede tepinip ağlamaya başlıyo o zaman ayağa kalkıp kucakta dolaştırınca uykuya geçiyor rahatlıyor

İyiye mi gidiyor kötüye mi kestiremiyorum
Hırıltı, öksürük hapşırık arttı
Emerken zorlanıp bırakıyor
Sesi iyice kısıldı
Tek iyi olan balgamı kusarak atıyor makine sonrası
Kuzum balgam yumusadığı için boğazında, kusup atana kadar hırıltı yapar. Kusunca hırıltısı kesilir. Hapşırması da çoksa olabildiğince odayı havalandır. 2-3 dk da olsa camları aç. Burna gelen mikrobu vucut içeri almamak için hapşırıp uzaklaştırır ya, ne kadar temiz hava olursa o kadar iyi onun için. Ara ara çocuğu farklı odaya koy. Biraz o odanın camını aç. Sonra öbür odanın aç falan evi sık sık havalandır. Bir de temaslı olduğu eşyaları sık değiştirip yıka. Battaniyesidir, altındaki çarsıdır falan. Yıkadıkça öksürüp etrafa attığı mikropları temizliyorsun. Oyle düşün…

Doktora götür çocuğu zaten ama öksürmesi hapsırması seni korkutmasın. Öksürür, boğazdaki mikrop ciğere inmesin dışarı çıksın diye. Hapşırır, burundaki mikrobu atar. Burnu akar gene mikrobu atar. Panikleme hiç. Doktorlar özellikle öksürük şuruplarını hiç önermezler. Öksürüp vucuttan atıyor, ciğere inmesini engelliyor diye. Sakin kal. Keşke hasta olmasalar. Ama böyle böyle atacaklar. Sıkma canını kuzum

Kızlar göz muayenesi yaptıran oldu mu Bana Doktor göz muayenesine götür demişti Fakat henüz daha götürmedim
Benim kızın geçen ay gözleri kayıyordu şaşı şaşı bakıyordu arada doktora dedim hocam göz doktoruna götürücem falan diye. Dedi hiç şimdi götürme. 3.ayda zaten biz bir göz muayenesi istiyoruz. 3.ayda gösterirsin. İlk 3 ay zaten normal dedi. Tamam dedim ben de. Pazartesi hem 3.ay kontrolune hem de göze götüreceğim

Kusmaları nasılsı kaç aylık şuan
Bende iyi bir doktora göstermek istiyorum bu kusmaları iki dakika da bir kusuyor nerdeyse gün içinde az uz da değil dolu dolu
Canım ben tokatta yaşıyorum çare bulamadım sivas a osman gönülal var ona götürdüm hem beni rahatlattı hemde bebeğime teşhis koyabildi şuan bebeğim 2 ay 26 günlük
Alerji yada reflü dendii bize tokatta o diyet vu diyet ama fayda yok tepem attı sivas a götürdün işte bebeğinizde alerji bulgusu hiçbirşey göremedim reflü bence dedi ilaç verdi ilaç 2 gündür baya rahatlattı kıyafet yetiştiremediğüm bebeğime dün geceden beri aynı kıyafetle kalabildik

Reflü dendi artık patolojik reflü
Teşhisten önce o alerji bu alerji beter olduk ama alerji değilmiş reflü ilaç kullanıyoruz rahatladı çok şükür

Sivas merkez de Osman Gönülal kendi kliniği var doktorun ınstagramdan da takip edebilirsin ben çok memnun kaldım 2 buçuk aydır nedir bilemediler Osman Bey tek seferde rahatlattı bizi

Ben 2. Ayda yaptırmıştım. Uyuyordu hiç uyandırmadan inceledi gözlerini bi alet tutarak. Hızlı ve kolay oldu
Uyurken de göz takibi yapılıyormuymus, bi tane cubukla goz takibi yaptırdı bitti bes saniye fln sürdü , soracagm soruları unuttum şaşkınlıktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…