2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Zararı neymiş bu damlaların
Metsil almıştık bizde ama osman hocadan dinlediğime göre gaz damlasına gerek yokmuş kolay kolay yazmazmış
Vermedim bidaha zaten damlaya ihtiyacı da yoktu pek
Aile hekimi vs metsil kullan diyor metsilin faydası oluyor bence.
Maflor uzun süreli kullanılmıyormuş ben uzun kullandım salak gibi

Osman gönülal bio Gaia vs onlara da karşı mı?

Ben gaz damlası yazmam kolay kolay diyordu yayınında ya bende gitmek istiyorum bu doktora ama yakın değilşz

Canım çok bilinçlisin farketmen de bence mucize
Ben aptal gibiyim bu annelik sürecinde
İnşallah hemen düzelir geçmiş olsun

İnşallah daha fazla tedaviye gerek kalmadan düzelir minnoşun
Duymuştum bu kas kısalığını hiç aklıma gelmemişti yazdıklarından
Bu genetikmi sonradan oluşan bir süreç mi acaba

Burda bir kadın yazmıştı yıllar önce
Annelik ömür boyu vicdan azabıdır diye
Gerçekten öyle sürekli suçlanıyoruz hem kendi kendimizi hem çevreden içten içe kilomu almadı aç mı kaldı
inşallah bir sıkıntı olmaz yinede bir doktora daha götür istersen
Ama biz sarılık meselesi yüzüne nerdeyse özel hastane tarafından dolandırılıyorduk
Bebeğimi defalarca iğnelerle deldilr
Hastaneye alabilmel için sırf
Bebeğim panik atak gibi olmuştu daha 7 günlükken iğne acısından
Doktora götürmeyi de bu yüzden çok sevmiyorum

Canım aldım dün casual marka olanı uyguna geldi onu sadece çarşıda kullanmak için aldım yürüyüşlerde fln önceki güzel ne kadara aldın dersen 3 bucuga bıraktı adam tek kalmış elinde rengide fuşya pembe ve siyah

İnşallah daha fazla tedaviye gerek kalmadan düzelir minnoşun
Duymuştum bu kas kısalığını hiç aklıma gelmemişti yazdıklarından
Bu genetikmi sonradan oluşan bir süreç mi acaba

Zor dogum kaynakli dogum travmasi ya da pozisyonel hata kaynakli olabiliyormus bizdeki tip.Ben hic sag sol cevirmedik nasil olsa kafa bosluklu yarakta yatiyor diye hafif bir hassasiyeti vardi muhtemelen ben de cevirmedikce cocuk iyice o tarafa donmeyi birakti herhalde..Calismayan kas zaten daha da kisaliyor

Çok geçmiş olsun canım Benimki de Bir tarafa çok egiyor kafasını ama ben yatarken bir sağıma bir soluma yatırıyorum kafasıni donderebiliyor sadece daha tam uzun zaman dik tutamadigi için bı tarafa egiyor hicki dondermiyor du diğer tarafa kafasını benim anlattigim gibimiydi

Benimkinin de bi tarafi basiklasmisti saga sola cevirdim duzlesme gitti gibi ama 3 ay 15 gunluk boynunu tam tutamiyor mu ondan mi dik degil saga yatik duruyor

Canım cok gecmıs olsun, masallah cok dikkatli bır annesin, bebegın de cabucak normale donecek emınım,benım hıc aklıma gelmiyor boyle seyler.. 3.ay da kontrole goturecegım, inan doktora ne soracagim onu bile bilmiyorum, bana hersey normal gıbı gorunuyor..

Relamax kullaniyoruz yeni basladik gaz sancimiz fazlaydi. Biogaia da her gun sabah 5 damla kullaniyorum cok mecbur kalirsam sam simpleks bunlari kendi doktorum onerdi.

Canım cok gecmıs olsun, kendını suclama, bı doktorun onerdıgını baskası onermiyor, hep fikir ayrılığı var..
Öksürük de senin sucun değil. Bebek bu, savunmasız, hasta olmaya cok yatkınlar.. Hepımızın basına gelebılır..

Tesekkur ederim
Dondurebiliyor ama mesela trtikolis olan tarafta tam cevirmedigi gibi- 70 derecelik aci gibi dusunebilirsin tam donmuyor- cevirdigi pozisyonda cok kalmak istemiyor hemen geri pozisyonuna aliyor kafasini.Kafalarini tam tutamiyorlar evet ama hep ayni tarafa mi egiyor onu kontrol edebilirsin..
Benimkinin de bi tarafi basiklasmisti saga sola cevirdim duzlesme gitti gibi ama 3 ay 15 gunluk boynunu tam tutamiyor mu ondan mi dik degil saga yatik duruyor
Obur tarafa yatirabiliyor mu ya da kafasini tam ortaya hizladiginizda yatarken ne kadar durabiliyor tekrar egik pozisyona ayni sekilde aliyor mu? kafasini iki yone de tam cevirebiliyor mu bunlari gozlemleyebilirsiniz.Gariplik gorurseniz mutlaka doktora

Ben maflor 2 gün kestim çocuk çok ıkınıyor kesince ne kullanmak gerekiyormuş onu bırakınca peki

Bı tarafı bütün çocuklar seviyor bende mesela soluma yatmayı çok severim doktor o tarafa yatmayi seviyor demekki dedi inşallah sıkıntı yoktur ya taktım şimdi kafaya bak

Çok geçmiş olsun, ne dediler? Ben 2-3 haftalıkken osteopata götürmüştüm bu yüzden değerlendirme yapılsın diye. Kendini suçlama nerden anlayabilirsin ki zaten kafamız da tam yerinde değil.
Bende 3 haftalikken götürdüm osteopata dil bagi varmi diye ve iyi ememiyordu ve sol mememi hep emmek istiyodu boynunun bi kası gergide de açılmamış dedi sebebi de doğduğunda çığlık çığlığa aglamdi gerçekten hiç ağlamadı meğerse o ağlamak tüm kasları açıyormuş
Osman gonulal meshur bir doktor haftada bir istanbula da gidiyor. Ozel klinik.
Ben yurtdisindayim ama her sene yazın sivas ve istanbuldayiz bu sene gidermiyim bilmiyorum arabayla 2 gün yolculuk
Bize doktor hiç vermiyor mecbur kalırsan kimyonfitili kullan diyor zarardan başka faydasi yokmuş damlalarin kirazcekirdegi masaj yap at arabaya taşlı yollarda gezdir diyor hep çok istiyorsan git kendin al eczaneden para tuzağı diyor samsimplex alkol da var üstelik
İlk çocuğumda ne var ne yok kullandim 9 ay geçmedi gazı
Evt Türkiye de hastanede delik deşik ediyorlar ateş düşürücü antibiyotik hep damar yolu veriyorlar kardeşim istanbulda özel doktor bin euro kaptırdı verdiği 2tane kara sabun bebegin egzama için hiç test felan yapmadan kan almadan 2 sabun verdi oysa herkeze aynısı yapiyormus sabun ve ozon yagi. Sivasda götürdü 5bin TL ye kan test i yaptı ne var ne yok çıktı

Bı tarafı bütün çocuklar seviyor bende mesela soluma yatmayı çok severim doktor o tarafa yatmayi seviyor demekki dedi inşallah sıkıntı yoktur ya taktım şimdi kafaya bak

Anneler goruyor ya bence..
Senin daha once dikkatini cekmediyse cok bisi yoktur.Benim cok dikkatimi cekiyordu buraya falan da yazmistim iste ayni tarafa yatiyor junodan dolayi mi boyle oldu tummy timeda duramiyor vs vs diye..Boyle parca parca dikkatini cekiyor yani.Dikkatini ceken bisi yoksa yoktur kafana takma

Evet canım iki hafta önce seninle tortikolisi konuşmuştuk, farketmiştin belirtileri. Zaten farkettigini yazalı hemen götürmüşsün hastaneye. Daha çok küçükler inşallah kolaylıkla düzelir hemen.
Tummy time yaptiramiyorum demiştin ya dün de aklıma sen geldin. Bizim salon camının önünde bitişik koltuklar var. Koltugun tepesine dogru koyup tummy time yaptiriyorm biraz açılı, altına minder koyup düz tutabilirsin, yoldan geçen arabalara bakıyor hatta ayrılmak istemiyor önünden. Gözünde canlandı mi fotoğraf atabilirim özelden, bir de kendi karnının üstünde yaptırmanı konusmustuk, yüz yuze oluyorsunuz, sevgi sözcükleri söylüyorum güle güle duruyor. Uyuturken kolunda uyutuyorsan da hep değiştir, ayağımda sallarken bile kundak yapıp istediğim tarafına cevirip yan yatırıyorum, tortikolisi öğrendiğim günden beri çok dikkat ediyorum, minik değişimlerle cabucak atlatır umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…