- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #67.661
Geçmiş olsun canım nasıl bir rahatsızlık? Biz tummy time yapmak istemiyoruz diğerlerini farketmedimBebeginiz eger hep tek tarafa donmek/uyumam istiyorsa kucaginizda hep ayni omuzda rahat ediyorsa tummy time yapmak istemiyor/yapamiyor/uzun kalamiyorsa,bir memeyi digerinden daha istekli ve kuvvetli emiyorsa bonus kafasinda düzleşme varsa bebeğinizi bir ortopediste goturun.Benim bebegimde fiziksel bir rahatsizlik cikti.Kendimi o kadar suclu ve kotu hissediyorum ki anlatamam bu kadar gec kaldigim icin..Bunlari teker teker farketmis olmama ragmen hizli aksiyon almadigim icin
Adını hatırlamıyorum ama işte bayramdan sonra gidicez asi takvimini öyle ayarladik4.ay asisinin adi ne
COk sevindim iyi olmasina. O hocayi sıkı takip ediyorum iyi ilgilendi mi bizimde reflumuz var ben de surup veriyorum 1 ay olacakHastane de sağlık ocağında üniversite hastanesinde 3 yerde de tartıldı aynı tokatta yaşıyorum sivasta osman gönülal var ona götürdüm reflü dedi şurup verdi 2 gündür iyiyiz şükür kusmalar azaldı ciiddenn
Osman gonulal meshur bir doktor haftada bir istanbula da gidiyor. Ozel klinik.Gündüzleri meme dışında uyumuyor çıkabilirsem dışarıda bebek arabasında yarım saat yada en fazla 1 saat uyuyo araba durduğu an uyanıyor akşam 9 da uyutuyorum 2 de uyanıyor emziriyorum yanıma alıyorum yanımda uyuyor sabah 6 ya kadar ilk uykudan sonra sık sık uyanıyor memede tekrar uyuyor ama o ilk 5 bazen 6 saat uyku çok iyi geliyor bana
Sivasdaki doktor özel mi hastanedemi aklımda bulunsun izine gidince giderim doktordan memnunsan. Kardeşimde almanyadan sivasa doktora götürdü belki aynı doktordur buradaki doktorlar bulamadi o doktor alerji testi yaptı o kadar çok alerjisi ciktiki kızın çünkü vücudu hep yara oluyodu kasintidan Yoğurt sürmüş gelin çocuk balon gibi şişti hastenelik oldu birde yerse Kim bilir nasıl olurdu
Bizimkiyle aynıKızlar ben şimdi kıza bayramlık bakacağım ama bedeni kestiremiyorummuhtemelen 5-5.5 kilo gibi bir şey olur. Hangi beden alayım buna ben ? Boyu da geçen ay 54 tü. Minyonuz biz
Çok geçmiş olsun ilk defa anne olunca ya da ilk defa başına gelince anlamayabiliyorsun. Suçlama kendini çaresi varBebeginiz eger hep tek tarafa donmek/uyumam istiyorsa kucaginizda hep ayni omuzda rahat ediyorsa tummy time yapmak istemiyor/yapamiyor/uzun kalamiyorsa,bir memeyi digerinden daha istekli ve kuvvetli emiyorsa bonus kafasinda düzleşme varsa bebeğinizi bir ortopediste goturun.Benim bebegimde fiziksel bir rahatsizlik cikti.Kendimi o kadar suclu ve kotu hissediyorum ki anlatamam bu kadar gec kaldigim icin..Bunlari teker teker farketmis olmama ragmen hizli aksiyon almadigim icin
Adını hatırlamıyorum ama işte bayramdan sonra gidicez asi takvimini öyle ayarladik
Benimkinde de bi kaç gündür var. Normalde gazı olunca memeyi bırakıp ayağını çeke çeke ağlıyor. Ama şimdi mıymıy bi kaç gün aynısını yapıyor, ayakta meme açık kucakta sallayıp sakinleştiriyorum, ayaktayken veriyorum memeyi, tutunca otuyorumBebeğin memede tepinmesi meme reddi mi oluyor?
Gece zorla 15 dk emip sonra 4 saat uyudu. Aç olsa uyumazdı diye düşünüyorum. 5 dkda memeyi boşaltıyor olabilir mi? 2,5 aylık. Gündüz tepinince mama yaptım yine, 30 ml anca içti.
Kızın izlem kitapçığındaki aşı takvimi bu.4.ay asisinin adi ne
Canım gürültü açıp kucağımda sallıyorum sakinlesin tutsun diye. Dün gece o şekilde emip 4 saat uyudu. Gün içinde mama verdim, uykusuzluktan boğazı yırtılırcasına ağlıyordu. 90 verdiğim de oldu. 30 verdikten sonra 3 saat uyudu yine. O kadar hatırlıyorum.Benimkinde de bi kaç gündür var. Normalde gazı olunca memeyi bırakıp ayağını çeke çeke ağlıyor. Ama şimdi mıymıy bi kaç gün aynısını yapıyor, ayakta meme açık kucakta sallayıp sakinleştiriyorum, ayaktayken veriyorum memeyi, tutunca otuyorumbir de emme süresi azaldı benimkinin de az mı diye düşündüm ama bez sayısı iyi gibi. 3. Ay kontrolünde kilodan anlarız 5 dakka emince ne kadar süre sonra istiyor?
Ateş de başladı şimdi 37 lerde henüz amaKuzum balgam yumusadığı için boğazında, kusup atana kadar hırıltı yapar. Kusunca hırıltısı kesilir. Hapşırması da çoksa olabildiğince odayı havalandır. 2-3 dk da olsa camları aç. Burna gelen mikrobu vucut içeri almamak için hapşırıp uzaklaştırır ya, ne kadar temiz hava olursa o kadar iyi onun için. Ara ara çocuğu farklı odaya koy. Biraz o odanın camını aç. Sonra öbür odanın aç falan evi sık sık havalandır. Bir de temaslı olduğu eşyaları sık değiştirip yıka. Battaniyesidir, altındaki çarsıdır falan. Yıkadıkça öksürüp etrafa attığı mikropları temizliyorsun. Oyle düşün…
Doktora götür çocuğu zaten ama öksürmesi hapsırması seni korkutmasın. Öksürür, boğazdaki mikrop ciğere inmesin dışarı çıksın diye. Hapşırır, burundaki mikrobu atar. Burnu akar gene mikrobu atar. Panikleme hiç. Doktorlar özellikle öksürük şuruplarını hiç önermezler. Öksürüp vucuttan atıyor, ciğere inmesini engelliyor diye. Sakin kal. Keşke hasta olmasalar. Ama böyle böyle atacaklar. Sıkma canını kuzum
Bende kabin boy var bununla farkı ne tam bilmiyorum ama travel değil ben çok memnunum çok pratik bir arabaKızlar ben ilk resimdeki arabadan kullanıyorum memnunum fakat travel olduğu için dolmuşta fln rahat olmuyordu gittim eski model casual Q7 aldım baya hoşuma gitti casual kullanan varmı bu eski model ama sıfır eskiler daha dayanıklı olur diye birde tek kalmış elinde uyguna aldım
Çok geçmiş olsuun teşhis ne koydularBebeginiz eger hep tek tarafa donmek/uyumam istiyorsa kucaginizda hep ayni omuzda rahat ediyorsa tummy time yapmak istemiyor/yapamiyor/uzun kalamiyorsa,bir memeyi digerinden daha istekli ve kuvvetli emiyorsa bonus kafasinda düzleşme varsa bebeğinizi bir ortopediste goturun.Benim bebegimde fiziksel bir rahatsizlik cikti.Kendimi o kadar suclu ve kotu hissediyorum ki anlatamam bu kadar gec kaldigim icin..Bunlari teker teker farketmis olmama ragmen hizli aksiyon almadigim icin
Canım bende e bebegin en cok satan markası demislerdi o zaman Luxus Hamilton var. Tek elle açılıp kapanma özellikli gercekten benim için cok kolaylık sağlıyor. Cok hafif çok az yer kaplıyor, sürmesi basit bi bak istersen.Kızlar ben ilk resimdeki arabadan kullanıyorum memnunum fakat travel olduğu için dolmuşta fln rahat olmuyordu gittim eski model casual Q7 aldım baya hoşuma gitti casual kullanan varmı bu eski model ama sıfır eskiler daha dayanıklı olur diye birde tek kalmış elinde uyguna aldım
Benimkinde de bi kaç gündür var. Normalde gazı olunca memeyi bırakıp ayağını çeke çeke ağlıyor. Ama şimdi mıymıy bi kaç gün aynısını yapıyor, ayakta meme açık kucakta sallayıp sakinleştiriyorum, ayaktayken veriyorum memeyi, tutunca otuyorumbir de emme süresi azaldı benimkinin de az mı diye düşündüm ama bez sayısı iyi gibi. 3. Ay kontrolünde kilodan anlarız 5 dakka emince ne kadar süre sonra istiyor?
Ama nerden bilebilirsinki benimde kızım hep sola dönüp uyuyordu ikinci ay kontrolünde kafası kaymış sağa yatırın ara ara değişin dedi şimdide sola dönmüyor çok tummy time yapmak istemiyor istemeyebilir kendini suçlama benceBebeginiz eger hep tek tarafa donmek/uyumam istiyorsa kucaginizda hep ayni omuzda rahat ediyorsa tummy time yapmak istemiyor/yapamiyor/uzun kalamiyorsa,bir memeyi digerinden daha istekli ve kuvvetli emiyorsa bonus kafasinda düzleşme varsa bebeğinizi bir ortopediste goturun.Benim bebegimde fiziksel bir rahatsizlik cikti.Kendimi o kadar suclu ve kotu hissediyorum ki anlatamam bu kadar gec kaldigim icin..Bunlari teker teker farketmis olmama ragmen hizli aksiyon almadigim icin
Zararı neymiş bu damlalarınKızlar maflor ve metsil kullanan var mı?
Çocuk doktoru kes demişti
Akşam acil deki doktor da kızdı neden maflor veriyorsun diye ben bir de iki aya yakın verdim belki kendimi çok suçluyorum ve çok aptal hissediyorum
Doktor önermedi bir arkadaş önerdi başladım ve faydasını görmememe rağmen devam ettim bir de salak gibi
Ne yapıcam şimdi
Hatta dpktpr çocugun metabolizmasını boşuna bozuyorsun filan dedi.
Bizde şükür hiç kabızlık olmadı çoğunluk anne sütü aldıgı için bende genelde süt arttırıcı yeyip içtiğim için hep sulu cıvık ve gürültülü kaka yapıyor üç aydır hiç değişmedi hatta maflora rağmen de hiç değişmedi öyle devam etti.
Bana biri akıl ve moral versin
Maflor en fazla kaç gün kullanılır?
Hastalık zamanı diye 1.aydan 3.aya kadar kontrole götürmedim sadece sağlık ocağı aşısına boy kilo takibine götürdüm
Kendimi ne kadar suçlasam az
Şimdi de öksürük var diye bir başladık üç hastane gezdim çarşambadan beri
Çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun canım nasıl bir rahatsızlık? Biz tummy time yapmak istemiyoruz diğerlerini farketmedim
Ama nerden bilebilirsinki benimde kızım hep sola dönüp uyuyordu ikinci ay kontrolünde kafası kaymış sağa yatırın ara ara değişin dedi şimdide sola dönmüyor çok tummy time yapmak istemiyor istemeyebilir kendini suçlama bence
Çok geçmiş olsuun teşhis ne koydular
İlk defa böyle bişey duydum nerden bile biliriz ki bu belirtilerden bişeyi olduğunu belirtiler normal bebeklerin de yaptığı şeyler sanki
Bizimkiyle aynıben 3 aylık bakıyorum 3-6 ay arası bedenlere.
Çok geçmiş olsun ilk defa anne olunca ya da ilk defa başına gelince anlamayabiliyorsun. Suçlama kendini çaresi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?