2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Geçmiş olsun canım nasıl bir rahatsızlık? Biz tummy time yapmak istemiyoruz diğerlerini farketmedim

COk sevindim iyi olmasina. O hocayi sıkı takip ediyorum iyi ilgilendi mi bizimde reflumuz var ben de surup veriyorum 1 ay olacak

Osman gonulal meshur bir doktor haftada bir istanbula da gidiyor. Ozel klinik.

Kızlar ben şimdi kıza bayramlık bakacağım ama bedeni kestiremiyorum muhtemelen 5-5.5 kilo gibi bir şey olur. Hangi beden alayım buna ben ? Boyu da geçen ay 54 tü. Minyonuz biz
Bizimkiyle aynı ben 3 aylık bakıyorum 3-6 ay arası bedenlere.
Çok geçmiş olsun ilk defa anne olunca ya da ilk defa başına gelince anlamayabiliyorsun. Suçlama kendini çaresi var

Benimkinde de bi kaç gündür var. Normalde gazı olunca memeyi bırakıp ayağını çeke çeke ağlıyor. Ama şimdi mıymıy bi kaç gün aynısını yapıyor, ayakta meme açık kucakta sallayıp sakinleştiriyorum, ayaktayken veriyorum memeyi, tutunca otuyorum bir de emme süresi azaldı benimkinin de az mı diye düşündüm ama bez sayısı iyi gibi. 3. Ay kontrolünde kilodan anlarız 5 dakka emince ne kadar süre sonra istiyor?

Canım gürültü açıp kucağımda sallıyorum sakinlesin tutsun diye. Dün gece o şekilde emip 4 saat uyudu. Gün içinde mama verdim, uykusuzluktan boğazı yırtılırcasına ağlıyordu. 90 verdiğim de oldu. 30 verdikten sonra 3 saat uyudu yine. O kadar hatırlıyorum.
Ama hep sonrasında koca insan gibi zort yaptı veya kaka yaptı. Gaz gibi ya da canı acıyor gibi tepiniyor. Hiç anlamıyorum ya

Ateş de başladı şimdi 37 lerde henüz ama

Bende kabin boy var bununla farkı ne tam bilmiyorum ama travel değil ben çok memnunum çok pratik bir araba

Çok geçmiş olsuun teşhis ne koydular
İlk defa böyle bişey duydum nerden bile biliriz ki bu belirtilerden bişeyi olduğunu belirtiler normal bebeklerin de yaptığı şeyler sanki

Bebeğim hala kafa sallamaya devam ediyor sanırım bizde bunun için götürebiliriz
Sürekli hareketli uykuda

Canım bende e bebegin en cok satan markası demislerdi o zaman Luxus Hamilton var. Tek elle açılıp kapanma özellikli gercekten benim için cok kolaylık sağlıyor. Cok hafif çok az yer kaplıyor, sürmesi basit bi bak istersen.

Bende bu hafta azaldı sanıp götürdüm 15 günlük kilosu yarım kilo almıştı

Ama nerden bilebilirsinki benimde kızım hep sola dönüp uyuyordu ikinci ay kontrolünde kafası kaymış sağa yatırın ara ara değişin dedi şimdide sola dönmüyor çok tummy time yapmak istemiyor istemeyebilir kendini suçlama bence

Kızlar maflor ve metsil kullanan var mı?
Çocuk doktoru kes demişti
Akşam acil deki doktor da kızdı neden maflor veriyorsun diye ben bir de iki aya yakın verdim belki kendimi çok suçluyorum ve çok aptal hissediyorum
Doktor önermedi bir arkadaş önerdi başladım ve faydasını görmememe rağmen devam ettim bir de salak gibi
Ne yapıcam şimdi
Hatta dpktpr çocugun metabolizmasını boşuna bozuyorsun filan dedi.
Bizde şükür hiç kabızlık olmadı çoğunluk anne sütü aldıgı için bende genelde süt arttırıcı yeyip içtiğim için hep sulu cıvık ve gürültülü kaka yapıyor üç aydır hiç değişmedi hatta maflora rağmen de hiç değişmedi öyle devam etti.

Bana biri akıl ve moral versin
Maflor en fazla kaç gün kullanılır?
Hastalık zamanı diye 1.aydan 3.aya kadar kontrole götürmedim sadece sağlık ocağı aşısına boy kilo takibine götürdüm
Kendimi ne kadar suçlasam az
Şimdi de öksürük var diye bir başladık üç hastane gezdim çarşambadan beri

Zararı neymiş bu damlaların
Metsil almıştık bizde ama osman hocadan dinlediğime göre gaz damlasına gerek yokmuş kolay kolay yazmazmış
Vermedim bidaha zaten damlaya ihtiyacı da yoktu pek

Çocuk doktoru da gaz gidericileri önermiyorıme pek dedi birde
Normalde başlarda bende hiç vermiyordum ama sabah 6 ya kadar gaz sancısı olunca düzenli kullanmaya başladım ve metsilin faydasını görmüştüm
Annelik ne zor aptal gibiyim halbuki ilk çocuk değil tecrübeliyim güya ama aptallıklara doymuyorum
Çocuk doktoru bir de uzatan sarılığı araştırıp tahlil yaptırdığım için gerek yokmuş dedi
Başka hastane araştıralım demişti

Çok geçmiş olsun
Geçmiş olsun canım nasıl bir rahatsızlık? Biz tummy time yapmak istemiyoruz diğerlerini farketmedim
Çok geçmiş olsuun teşhis ne koydular
İlk defa böyle bişey duydum nerden bile biliriz ki bu belirtilerden bişeyi olduğunu belirtiler normal bebeklerin de yaptığı şeyler sanki
Bizimkiyle aynı ben 3 aylık bakıyorum 3-6 ay arası bedenlere.

Çok geçmiş olsun ilk defa anne olunca ya da ilk defa başına gelince anlamayabiliyorsun. Suçlama kendini çaresi var

Cok tesekkurler.
Boyun kasi kisaymis bir tarafin.Dolayisiyla bir tarafa donemiyor tam.Donemedigi icin o taraftaki kolu da gucsuz tummy time da duramiyor.Hep ayni tarafa cevirdigi icin kafasini arka yan duzlesmis o da yuzunde asimetriye sebep olmus.Yuzun yarisi diger yarisindan one gidiyor.Durdurabildigimiz kadar durdurmaya calisacagiz fizik tedavi ile.Eger 6 ayda ayni sekilde devam ederse kask takilacak.

Galiba bebeğime 4. Ay uyku gerilemesi güncellemesi geldi
Kasım annelerinden dinlediğime göre benzer şeyler yaşamışlar onlarda
Ne garip bişeymiş bu ne uyuduğu belli ne uyumadığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…