2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bugün ayakta çok kaldım çok yoruldum sanırım.
Karnım ağrıdı.
Hafif sancım oldu.
Ya kendi kendime nazar ettim.
Keyfim yerinde dedim.

Neyse şimdi ayağımı yükseğe uzattım uzanıyorum.
Dün bende de oldu önceki gün fazla yürümüştüm o yüzden. Sabah hemen ılık duş aldım, hafif egzersizler yaptım hemen kendime geldim deneyebilirsiniz

Canım sen ekolde sadık beye mi gidiyordun konuşmuştuk sanki eğer öyleyse orada mı yaptırdın yarın benim de randevum var da soracağım, bir de ne kadara yaptılar acaba
Yok ben liv e gidiyorum. Eurofins e yaptirdim 650euro en kapsamli olanin bi alti. En kapsamlisi 1200euro ama onda. Babadan da ornek aliniyor o cok anlamli degil akraba evliligi filan oldugunda bakiliyormus ona

Serklaj olacağınızı nerden biliyorsunuz ikinci gebeliğiniz mi degilse rahim ağzı kısalığı şimdiden belli olmaz ki
Ben geçtiğimiz yıl rahim ağzımdan operasyon geçirdim. 10 mm kadar aldılar kaç doktora da gözüktüysem serklaj olmam gerekeceğini söylemişti. Şuanki perinatologum da haftaya bakacağı kontrolde serklaj planlaması yapmamız gerekebilir dedi , kendimi ona hazırlıyorum hep. Bu arada gebelik öncesi rahim boyumu ölçtürmüştüm 20 küsürlerdeydi diye hatırlıyorum
Evet maalesef öyle, doktorum da sürekli çağırmıyor Bu sebeple istirahat ve bol sıvı vermişti

Çok teşekkür ederim açıkçası hiç hatırlamıyorum ağrıyıp ağrımadığını . Kanama olunca tek aklımdaki endişe kanamanın etkisi ve biran önce bitmesi . Ama sadece göğüslerini hep kontrol ettim açıyor mu diye ve hala açıyor

Bana fitil dedide yuttum bende başım dönerse dönsün
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Çok geçmiş olsun ben de kanama geçirdim kendini lekelenmeye bıraktı hala devam ediyor ama bebek gelişimi de devam ediyor . Normalde kendi doktoruma haftaya kontrolüm ve hem ikili test falan yapıcak . Ama 2. Kez kanama olunca ve 4 gündür lekelenme devam edince bi arkadaşımın doktoruna gittim doktor olmayacaksa olacak diyip umut veren biri değilmiş, öyle olunca Her şeye hazırlıklı gittim. kanamalar lekelenmeler çok normal çoğu gebelikte yaşanıyor endişelenme dedi neyse kontrol yaptık canım bebişim 5 gün ilerde gidiyormuş hatta burun kemiğine ense kalınlığına baktı süper dedi . Kanama alanı da bebiş büyüdükçe o kaybolacak dedi. İçin rahat olsun eğer istanbuldaysan doktorun adını vereyim

Bu arada ben de 2 hafta öksürdüm kanamam acaba öldürürken kendimi zorlamaktan mıdır diye düşündüm ama hiç biZlik şeyler değil kendini hiç bir şey için suçlama.

Bi arkadaş progestanın emilim gücü fitilde daha iyi olduğunu yazmış , benim doktorum da öyle demişti ağız yoluyla aldığında yan etkisi çok oluyor , rahimden alırsan emilimi iyi olur demişti ben de günde iki kere 200mg fitil olarak alıyorum.

Ne operasyonu geçirdiniz?
Rahim ağzında britler filan mı vardı?

Histeroskopi yapıldınız mı?

Erken doğum geçmişiniz var mı?

Ben nerden başlayacağımı, ne alacağımı hiç bilmiyorum
Nerden istersen ordan başla derim illa ki alacaksın alıyorsun da bende alıyorum gün geçtikçe fiyatlar aşırı artıyor indirim takip ediyorum hep. Sadece şuan kıyafetlerini almayacam

D d_g_g folic asiti kaçıncı hafta bırakacaksın?
Doktor'un ne dedi?

İnternete baktım şimdi.
10.hafta nöral tüp kapanıyor yazıyor.
O zaman 10 da bırakılıyor mu folic kafamda deli sorular.

İlacın bitmesine 4 gün var.
Araştırdıkça kafam karışıyor.

Ya ben fitili kullanırken kendimi pek rahat hissetmiyorum yani beni çok rahatsız ediyo. O yüzden gündüz fitil akşam yutuyorum. Ya çoğu kişide olmuş bide ben oksapar kullanıyorum o da biraz etkiliyormuş şimdi içim biraz daha rahat çok şükür sürekli yatıyorum. Midemde bulanıyo yani benimde bebek 2 gün gerideydi dün bir gün ilerde çıktı. Ama dün ağlamaktan mahvoldum

AA 2 gün gerideysen 1 gün ileri atması ne kadar güzel Biz eşimle hastaneye gittiğimizi hatırlamıyoruz hele eşim hıçkıra hıçkıra ağladı hemşire benden önce ona peçete getirdi. :)Birden o lekeyi görüp her şeyin en kötüsünü düşünmek nedir bilirim. Ama içinin rahat olmasına sevindim . Oksapar ne için kullanılıyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…