- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.781
Hangi sporu yapiyosunuz bilmiyorum ama 12 hafta pilates dahil onerilmiyor ozellikle core antremanlari -karin antremanları yapmayin yoga veya yuruyuse yonlenin derim benSelam arkadaslar ocak basi ya da aralik sonu dogum yapmasi beklenen bir taze hamileyim fakat anlamadigim seyler var. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada 9-10 haftaya kadar doktor gormuyoruz, doktor gordugumuzde de kalp atisina bakiliyor sadece. baska bir goruntu vs alinmiyor. Ultrasonlar icin goruntu merkezlerine gidip isi bu olan doktorlar tarafindan inceleniyoruz. benim son adet tarihim 31 mart ve 1 mayista idrar testi ile pozitif sonuc aldim. 4 mayista guc bela yaptirdigim hcg testi sonucuna dun ulasabildim dusunun ve 970 gibi bir sey cikmis. 5. haftamin baslancinda gosuslerim buyudu ve agrimaya basla. Karnim yine o hafta regl olur gibi baya bir agridi, dusuk olacak diye bekledim hatta ama bir sey olmadi. Henuz lekelenmem de olmadi. Bu haftanin basindan beri memelerimdeki agri gitti ama hala buyuk, karnim da agrimaz oldu. Sadece pazartesi gunu bir ara kusacak gibi oldum ama bol su ictim ve gecti ama benim neden diger hamileler gibi belirtilerim yok arkadaslar normal mi bu? Spor hep yapiyordum, yapmaya devam ediyorum hicbir sey anlamadim ben bu isten. Sadece geceleri 9 gibi gozlerim kapanmaya basliyor benzer durumda olan var mi? Normal mi bunlar?
Yani ben 11deyim daha birakmadim sormadim ama niye birakayim buyuk ihtimal omega eklenicek diye dusunuyorum cnku 3 aydir omega almiyorum sadece baliktan aldigim kdr. Smdi 2. Trimesterda omega gerekicek diye biliyorum beyin gelisimi icin
Doktora yaptığım sporları söyledim, aynen devam et demişti devam ediyorum.Canım her gebelik farklı seyrediyor, benim de ilk haftalarda karnım çok şişmişti sonra yok oldu. Ben hala erkenden yatıyorum akşam 10u çok zor görüyorum . Normalde 1 gibi yatardım. Bı arada ağır spor yapmıyorsun umarım.. ilk 3 ay tehlikeli olabiliyor
Açıkçası hem buradaki doktoruma hem de Türkiye’den 2 doktora sordum. Koşuyorum, haftada iki nabzını yükselten antrenman ve yoga yapıyorum birkaç senedir hepsi. Tenis oynuyorum bir de arada. Hepsi için durma devam et dediler üçü de üstüne basa basa. Bence bu konuda bir yanlış anlaşılma var, egzersizden sağlıklı gebeliğin etkilenme olasılığının olmadığını söyleyip devam etmem için çok yüreklendirdiler.Hangi sporu yapiyosunuz bilmiyorum ama 12 hafta pilates dahil onerilmiyor ozellikle core antremanlari -karin antremanları yapmayin yoga veya yuruyuse yonlenin derim ben
Sislik 8.9. Hafta gibi inmeye basliyor bulantiya gelince benim ilk gunden beri olmadi. Olmayinca olmuyor hic bi terslik aramayin tam tersine sans bence
Saglikla gelsin
Buldum. Bsktigi hastaliklari foto olarak atiyorumtüm anomaliler derken tam olarak hangi hastalıkları tespit ediyor down sendromu dışında bunun cevabını bir türlü bulamadım. mesela allah korusun sma falan bu testte çıkıyor mu?
Kosmak asla onerilmiyorAçıkçası hem buradaki doktoruma hem de Türkiye’den 2 doktora sordum. Koşuyorum, haftada iki nabzını yükselten antrenman ve yoga yapıyorum birkaç senedir hepsi. Tenis oynuyorum bir de arada. Hepsi için durma devam et dediler üçü de üstüne basa basa. Bence bu konuda bir yanlış anlaşılma var, egzersizden sağlıklı gebeliğin etkilenme olasılığının olmadığını söyleyip devam etmem için çok yüreklendirdiler.
3 tane doktor bu listeye onay verdi. Bir tanesi Türkiye’de nispeten tanınmış bir doktor. Buradaki doktorum da hamilelikte kilo alımı konusunda literatürde kendi bulduğu bir yaklaşımla tanınan biri. Burada da koşu gruplarına üyeyim, hepimizin doktoru izin verdiği için hamile değilken de hamile arkadaşlarla koşuya devam ediyorduk. Pelvik tabanda rahatsızlık hissettikleri noktada ki genelde 3. trimester civarı bıraktılar ya da jogginge döndüler. Yabancı binlerce kaynak var konu ile ilgile ama Türkçe bunu bulabildim: Koşu... Hâlâ koşabilir miyim? tabi ki bu kaynağın lafı ile değil doktorun söylediğine göre hareket etmek gerekiyor.Kosmak asla onerilmiyor
Ben aktif spor yapiyorum senelerdir pilates jogging yuzme sadece yuzme kosu ve 12. Haftadan sonra pilates o da hamile pilatesi
Nabiz yukselten spor yapmamaniz gerekiyor nabzin 130 veya 140i gecmemesi lazim. kesinlikle eminim arastirin
Tenisi bilmiyorum yorum yapamam oyuzden
Spora devam ama hafif hafif olmasİ sartiyla
Mustafa hocamın paylaşımını da bırakayım, herkes faydalansın. Kendisinin yaklaşımı da bu şekilde:Kosmak asla onerilmiyor
Ben aktif spor yapiyorum senelerdir pilates jogging yuzme sadece yuzme kosu ve 12. Haftadan sonra pilates o da hamile pilatesi
Nabiz yukselten spor yapmamaniz gerekiyor nabzin 130 veya 140i gecmemesi lazim. kesinlikle eminim arastirin
Tenisi bilmiyorum yorum yapamam oyuzden
Spora devam ama hafif hafif olmasİ sartiyla
Benim iki gündür kesildi lekelenmem inşallah bir daha yaşamamBen geçtiğimiz yıl rahim ağzımdan operasyon geçirdim. 10 mm kadar aldılar kaç doktora da gözüktüysem serklaj olmam gerekeceğini söylemişti. Şuanki perinatologum da haftaya bakacağı kontrolde serklaj planlaması yapmamız gerekebilir dedi , kendimi ona hazırlıyorum hep. Bu arada gebelik öncesi rahim boyumu ölçtürmüştüm 20 küsürlerdeydi diye hatırlıyorum
Evet maalesef öyle, doktorum da sürekli çağırmıyor Bu sebeple istirahat ve bol sıvı vermişti
Benim gibi normalde patates olanlar icin oyle tavsiye ediliyor : D Ama duzenli spor yapanlar aliskin oldugu rutini devam ettiriyor genelde. Ama ben olsam yazdigim gibi karin egzersizlerini bir sure pas gecerim.Hangi sporu yapiyosunuz bilmiyorum ama 12 hafta pilates dahil onerilmiyor ozellikle core antremanlari -karin antremanları yapmayin yoga veya yuruyuse yonlenin derim ben
Sislik 8.9. Hafta gibi inmeye basliyor bulantiya gelince benim ilk gunden beri olmadi. Olmayinca olmuyor hic bi terslik aramayin tam tersine sans bence
Saglikla gelsin
Folidoce aç tok fark etmez diye biliyorumCanım ben şimdi 9+4 olunca elenatal 1 bitiyor.
Tardyferon (kan)
Magosit (magnezyum) yazmış.
Bir de benim ısrarımla folidoce 400 mikrogram yazdı.
Kan aç karnına.
Folidoce de aç sanırım.
Kafam çorba
Walla ben yillardir spor yapiyorum kesinlikle agir spor yasak dendi. İnterneti okuyunca da ayni sonuca variyorum. Ama kendi doktorumda sporu birak otur demedi hafif spor yapicaksin dedi. Pilates mesela normal pilatesden hamile pilatesine dondu asiri emin olmaidigim hicbisey icin iddalasmiyorum aslinda ..Benim gibi normalde patates olanlar icin oyle tavsiye ediliyor : D Ama duzenli spor yapanlar aliskin oldugu rutini devam ettiriyor genelde. Ama ben olsam yazdigim gibi karin egzersizlerini bir sure pas gecerim.
teşekkür ederim hepimiz inşallahMerhabalar rabbim sağ sağlım size bağışlasın inşallah yavrunuzu, ense kalınlığına bakılıyor mu bilginiz var mı
Kişisel bir karar tatlım ben yaptırmayı istemiyorum.Anladım bende kararsizim bilemedim ilk gebelik:)
Evet 12 ye kadar folik asit tatlım sonra değişecekKızlar kafama takılan konu şu.
Doktora o kadar şey sordum ki bunu unuttum kal geldi. Çok heycanlandım. Tansiyonum bile 10-6 çıkar. 12 ye 6 çıktı.
Ben hamilelik öncesi hiç folic asit içmedim.
Hamilelikte sadece elenatal 1 içtim. 4 gün sonra kutu bitiyor.
Bebek 9+4 oluyor yani.
Doktor tekrar folic yazmadı.
12. Haftaya kadar içmek gerekir mi?
Herkes içiyor mu tam 12 ye kadar.
Siz şu an hangi ilaçları içiyorsunuz?
Yaş büyük olunca sisteme girilen değer down sendrom riskini yüksek çıkarıyor.canim yas kac risk cikar diye test istememis ya peki testte olumsuz cikarsa bu gercekten sagliksiz olacagi icin mi yoksa yaniltabilecegi icin mi boyle dedi doktorun ilk bebek mi ins . bir de folik asit degerin kac cikti dolik asit ilac kullaniyor musun yoksa sadece gidalardan mi
Zorunluluk yok tatlım bebeğinin down sendromlu olup olmadığını söylüyor oda zaten yüzde yüzlük birsey vermiyor.Kızlar bu ikili test fetal dna falan yaptırmak zorunlu mu yani yaptırmasak bişey olur mu ben pek bilmiyorum bunları bilen yardımcı olabilir mi ne için yapışıyor nasıl yapılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?