2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Hangi sporu yapiyosunuz bilmiyorum ama 12 hafta pilates dahil onerilmiyor ozellikle core antremanlari -karin antremanları yapmayin yoga veya yuruyuse yonlenin derim ben
Sislik 8.9. Hafta gibi inmeye basliyor bulantiya gelince benim ilk gunden beri olmadi. Olmayinca olmuyor hic bi terslik aramayin tam tersine sans bence
Saglikla gelsin

Yani ben 11deyim daha birakmadim sormadim ama niye birakayim buyuk ihtimal omega eklenicek diye dusunuyorum cnku 3 aydir omega almiyorum sadece baliktan aldigim kdr. Smdi 2. Trimesterda omega gerekicek diye biliyorum beyin gelisimi icin
Suan ben elenatal kullaniliorum ama yurtdisindan aldigim bi hamile vitamini vardi o cok az kalmisti bi gun onu bigun onu iciorum bitene kdr
Bir de d vitamini aliyorum 3 damla gunde
Ama galiba 2. Trimesterda elenatal 2 ye gecilio (emin degilim)

Doktora yaptığım sporları söyledim, aynen devam et demişti devam ediyorum.

Açıkçası hem buradaki doktoruma hem de Türkiye’den 2 doktora sordum. Koşuyorum, haftada iki nabzını yükselten antrenman ve yoga yapıyorum birkaç senedir hepsi. Tenis oynuyorum bir de arada. Hepsi için durma devam et dediler üçü de üstüne basa basa. Bence bu konuda bir yanlış anlaşılma var, egzersizden sağlıklı gebeliğin etkilenme olasılığının olmadığını söyleyip devam etmem için çok yüreklendirdiler.

Kosmak asla onerilmiyor
Ben aktif spor yapiyorum senelerdir pilates jogging yuzme sadece yuzme kosu ve 12. Haftadan sonra pilates o da hamile pilatesi
Nabiz yukselten spor yapmamaniz gerekiyor nabzin 130 veya 140i gecmemesi lazim. kesinlikle eminim arastirin
Tenisi bilmiyorum yorum yapamam oyuzden
Spora devam ama hafif hafif olmasİ sartiyla

3 tane doktor bu listeye onay verdi. Bir tanesi Türkiye’de nispeten tanınmış bir doktor. Buradaki doktorum da hamilelikte kilo alımı konusunda literatürde kendi bulduğu bir yaklaşımla tanınan biri. Burada da koşu gruplarına üyeyim, hepimizin doktoru izin verdiği için hamile değilken de hamile arkadaşlarla koşuya devam ediyorduk. Pelvik tabanda rahatsızlık hissettikleri noktada ki genelde 3. trimester civarı bıraktılar ya da jogginge döndüler. Yabancı binlerce kaynak var konu ile ilgile ama Türkçe bunu bulabildim: Koşu... Hâlâ koşabilir miyim? tabi ki bu kaynağın lafı ile değil doktorun söylediğine göre hareket etmek gerekiyor.

Mustafa hocamın paylaşımını da bırakayım, herkes faydalansın. Kendisinin yaklaşımı da bu şekilde:

Benim iki gündür kesildi lekelenmem inşallah bir daha yaşamam

Benim gibi normalde patates olanlar icin oyle tavsiye ediliyor : D Ama duzenli spor yapanlar aliskin oldugu rutini devam ettiriyor genelde. Ama ben olsam yazdigim gibi karin egzersizlerini bir sure pas gecerim.

Kizlar benim hafif hep mide bulantim vardi koku hassasiyeti vs hic yoktu dun aksamdan beri kusma kokuya tahammul edememe basladi 11. haftadayim ins betadan mi acaba

Benim gibi normalde patates olanlar icin oyle tavsiye ediliyor : D Ama duzenli spor yapanlar aliskin oldugu rutini devam ettiriyor genelde. Ama ben olsam yazdigim gibi karin egzersizlerini bir sure pas gecerim.
Walla ben yillardir spor yapiyorum kesinlikle agir spor yasak dendi. İnterneti okuyunca da ayni sonuca variyorum. Ama kendi doktorumda sporu birak otur demedi hafif spor yapicaksin dedi. Pilates mesela normal pilatesden hamile pilatesine dondu asiri emin olmaidigim hicbisey icin iddalasmiyorum aslinda ..
D ddia ben sizin icin soyluyorum olmaz olmaz bir kanama olur siz uzulursunuz. Bu grup cok degisik birbirinin gazina gelip doktorun verdigi ilaci kullanmayip kanamasi olanlar fln oluyo; biri sizi dinler kilo almiym der yanlis bi hareket yapar bebek zarar gorur..
spor zaten yapilmali. Yuruyus hamile yogasi hamile pilatesi yuzme gibi

Merhabalar rabbim sağ sağlım size bağışlasın inşallah yavrunuzu, ense kalınlığına bakılıyor mu bilginiz var mı
teşekkür ederim hepimiz inşallah down sendromunu soruyosanız kromozomla ilgili olduğu için onu da veriyor bu test. Rapor ingilizce tıbbi terim ve çok uzun ben çok anlayamadım neresinde yazıyor. Ama drum hersey temiz dedi. He tabii bu sadece dna bakıyor yine de organlar için perinatologa gidiliyor.

Evet 12 ye kadar folik asit tatlım sonra değişecek

Yaş büyük olunca sisteme girilen değer down sendrom riskini yüksek çıkarıyor.

Kızlar bu ikili test fetal dna falan yaptırmak zorunlu mu yani yaptırmasak bişey olur mu ben pek bilmiyorum bunları bilen yardımcı olabilir mi ne için yapışıyor nasıl yapılıyor
Zorunluluk yok tatlım bebeğinin down sendromlu olup olmadığını söylüyor oda zaten yüzde yüzlük birsey vermiyor.
Ben böyle bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorum düşüncesinde olan insanlar hamileliğe son verebiliyor.
Yada hamilelik devam edip bu sürece kendini hazırlıyor.
Ama tıp dünyasının yanılma payı çok yüksek.
Kişisel bir karar yani.
Down denilen çoğu çocuk sağlıklı doğabiliyor.

Herkesin hersey netleşmiş ne güzel darısı benim başıma inşallah pazartesi çağırmıştı doktorum son 3 gün geçen persembe kesem 2 hafta geride çıkmıştı 7+3 te Pazartesi 9+0 olacak inşallah bebek ve kalp atışı görülür boş gebelik değildir

Kızlar nasılsınız, dün 11 haftalık olduk mide bulantım geçmişti bir kaç gündür dün sabah bir başladı saat 3 e kadar uyuyamadım bulantıdan sürekli sıçradım durdum benim gibi olan var mı aranızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…