2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
12. Haftaya kadar öneriyor doktorlar

Ya bu benim ilk gebeliğim değil ama ilk bebeği gördüğüm gebeliğim. O yüzden doktor elinden geldiğince temkinli davranıyor. Pıhtılaşma yok normalde

12den sonra yeni takviyelere başlıyoruz
Canım ben şimdi 9+4 olunca elenatal 1 bitiyor.

Tardyferon (kan)
Magosit (magnezyum) yazmış.

Bir de benim ısrarımla folidoce 400 mikrogram yazdı.

Kan aç karnına.
Folidoce de aç sanırım.

Kafam çorba

DNA testi yaptıran arkadaşlar nasıl yapılıyor bilgi verebilir misiniz?
kan alınarak yapıyor, 8. gün çıktı benimki 625 euro idi başka çeşitleri de var (içinde az yada çok test barındıran) cinsiyeti her dr söylemiyomuş kötü niyetli kullanılır diye( kürtaj gibi) benim arkadaşımın kocası test gelir gelmez attı sağolsun. Yaşım ileri olduğu için yaptırın dedi yaptırdık 9 sene önce oğlumda hiçbişey yaptırmamıştım.

Canım ben şimdi 9+4 olunca elenatal 1 bitiyor.

Tardyferon (kan)
Magosit (magnezyum) yazmış.

Bir de benim ısrarımla folidoce 400 mikrogram yazdı.

Kan aç karnına.
Folidoce de aç sanırım.

Kafam çorba
Ben folidoce kullanıyorum ama tok karnına yazdı eczacı genelde kahvaltıdan sonra alıyorum

Merhabalar rabbim sağ sağlım size bağışlasın inşallah yavrunuzu, ense kalınlığına bakılıyor mu bilginiz var mı

Selam arkadaslar ocak basi ya da aralik sonu dogum yapmasi beklenen bir taze hamileyim fakat anlamadigim seyler var. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada 9-10 haftaya kadar doktor gormuyoruz, doktor gordugumuzde de kalp atisina bakiliyor sadece. baska bir goruntu vs alinmiyor. Ultrasonlar icin goruntu merkezlerine gidip isi bu olan doktorlar tarafindan inceleniyoruz. benim son adet tarihim 31 mart ve 1 mayista idrar testi ile pozitif sonuc aldim. 4 mayista guc bela yaptirdigim hcg testi sonucuna dun ulasabildim dusunun ve 970 gibi bir sey cikmis. 5. haftamin baslancinda gosuslerim buyudu ve agrimaya basla. Karnim yine o hafta regl olur gibi baya bir agridi, dusuk olacak diye bekledim hatta ama bir sey olmadi. Henuz lekelenmem de olmadi. Bu haftanin basindan beri memelerimdeki agri gitti ama hala buyuk, karnim da agrimaz oldu. Sadece pazartesi gunu bir ara kusacak gibi oldum ama bol su ictim ve gecti ama benim neden diger hamileler gibi belirtilerim yok arkadaslar normal mi bu? Spor hep yapiyordum, yapmaya devam ediyorum hicbir sey anlamadim ben bu isten. Sadece geceleri 9 gibi gozlerim kapanmaya basliyor benzer durumda olan var mi? Normal mi bunlar?

Arada gelen aclik krizi ve yemek sonrasi sislik disinda benim de hic belirtim yok merak etme. Genelde ben de 9 gibi 2 saat tv karsisinda uyuyorum :) herkesin midesi bulanacak diye bir sey yok, sansliyiz şükür. Ne guzel spor da yapiyormussun. Ama 3 ay belki karin egzersizlerini biraz hafifletebilirsin, bildigim oyle tavsiye ediliyor.

Cok tesekkur ederim yanitiniz icin, sagolun

Bazen olmaması daha iyi en azından rahat geçiyor, bu mide bulantıları şahsen kalp atışında başladı yani 6-7ci haftada daha değişebilir yani, ama inan çok kötü bir durum çünkü karnın aç olmasına rağmen canın bir şey istemiyor. Bende yurt dışında yaşıyordum normalde iki senedir Türkiye deyim, ve aileme böyle böyle dediğimde ultrasona erken girmişsin vs dediler gerçekten bu ultrason konusunda Türkiye çok iyi yurt dışında bildiğim kadarıyla sadece 3 kere giriliyor

Evet ama erken ultrason erken bağlanmaya sebep oluyor, o yüzden kalp atışına kadar görüntüleme falan olmaması biraz da. Bir de doktorum ilk üç ay bir şey olacağı varsa amuda kalksan da, hastanede yatsan da olur diye yaklaştıklarını söyledi.

alt karın calistiracak hareketler yapmayin benimde bulantilarim hafifti baslarda simdi artmaya basladi belirtiler degisken oluyor orda folat degerine bakilmiyor mu burda tahlil yapiliyor ona gore ilac yaziliyor

alt karın calistiracak hareketler yapmayin benimde bulantilarim hafifti baslarda simdi artmaya basladi belirtiler degisken oluyor orda folat degerine bakilmiyor mu burda tahlil yapiliyor ona gore ilac yaziliyor
Doktor zaten 600 mg folat içeren bir multivitamin kullanmamı söylemişti. Onu kullanıyorum halihazırda. Bulantı oluyor ama hızlı bastırıyorum sadece pazartesi günü işte biri konuşurken bi dayanamayacak gibi oldum. Onun haricinde çok yok.

Ya bu benim ilk gebeliğim değil ama ilk bebeği gördüğüm gebeliğim. O yüzden doktor elinden geldiğince temkinli davranıyor. Pıhtılaşma yok normalde
Kan sulandırıcı diye anladım , benim doktorum da ilki kalp durması olunca aynı şekilde coraspirin vermişti ama kanama geldikten sonra kestik. 10.haftada

Canım her gebelik farklı seyrediyor, benim de ilk haftalarda karnım çok şişmişti sonra yok oldu. Ben hala erkenden yatıyorum akşam 10u çok zor görüyorum . Normalde 1 gibi yatardım. Bı arada ağır spor yapmıyorsun umarım.. ilk 3 ay tehlikeli olabiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…