- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.801
Önüne geçecek neyi görüyorlar mesela ben bu konuyu hiç bilmiyorum test sonucunda neye müdahale edebiliyorlar.sadece sonlandırmak olarak düşünmemek lazım bence, doktorlar önüne geçilebilecek bi çok durumu görebildiklerini, doğumda neyle karşılacaklarını bilmeleri açısından da ne kadar önemli olduğunu da söylüyorlar.
Benim de kafam karıştı.tüm anomaliler derken tam olarak hangi hastalıkları tespit ediyor down sendromu dışında bunun cevabını bir türlü bulamadım. mesela allah korusun sma falan bu testte çıkıyor mu?
Önüne geçecek neyi görüyorlar mesela ben bu konuyu hiç bilmiyorum test sonucunda neye müdahale edebiliyorlar.
Cidden bilgilendirirseniz sevinirim.
Benim bilgim bir şeye müdahaleye edemedikleri yönünde.
Benim de kafam karıştı.
Sma artık aile hekimliğin de tespit edilebiliyor.
Hatta hamile kalmadan gelin test yapalım olma ihtimaline bakalım diyorlar.
Ama şunu söylim size test bebeğin Sma hastası olduğunu da söylese konu hep aynı.
Doktorlar bu duruma dışarıdan müdahale edemiyorlar.
Bende arkadaşın yazdığı şeyi merak ettim dışarıdan müdahale edilebilir neyi tespit ediyorlar
Buradaki hastaliklarin hangisine mudahale edilebiliyor bilmiyorum fakat benim yaptirdigim tarama bunlari iceriyor. Belki fikir verirBenim de kafam karıştı.
Sma artık aile hekimliğin de tespit edilebiliyor.
Hatta hamile kalmadan gelin test yapalım olma ihtimaline bakalım diyorlar.
Ama şunu söylim size test bebeğin Sma hastası olduğunu da söylese konu hep aynı.
Doktorlar bu duruma dışarıdan müdahale edemiyorlar.
Bende arkadaşın yazdığı şeyi merak ettim dışarıdan müdahale edilebilir neyi tespit ediyorlar
Aynen bi ecoprin alıyordum bide oksapar. Ecoprini iptal etti şimdilik. Kanama hemen durmayabilir dedi. Şuan zaten açık kahverengi az az geliyo adetin son günü gibi. İnşallah geçerKan sulandırıcı diye anladım , benim doktorum da ilki kalp durması olunca aynı şekilde coraspirin vermişti ama kanama geldikten sonra kestik. 10.haftada
Teşekkür ederimkan alınarak yapıyor, 8. gün çıktı benimki 625 euro idi başka çeşitleri de var (içinde az yada çok test barındıran) cinsiyeti her dr söylemiyomuş kötü niyetli kullanılır diye( kürtaj gibi) benim arkadaşımın kocası test gelir gelmez attı sağolsun. Yaşım ileri olduğu için yaptırın dedi yaptırdık 9 sene önce oğlumda hiçbişey yaptırmamıştım.
Bende öyle yapayımBen folidoce kullanıyorum ama tok karnına yazdı eczacı genelde kahvaltıdan sonra alıyorum
Benim kan ve magnezyum erken mı başladı aceba ya da kan değerlerime göre ihtiyaç gördü belki de.11
11. haftadayim canim ama ben hamileligimi ogrendigim gun doktor folat degerimi ölçturdu ve cikan sonuca gore ocean mummy 'yi yazdi 12. hafta kontrolde bakalim kullan kullanma ne diyecek
Allah bağışlasınÇok teşekkür ederim , evet hayırlısıyla ilk bebişimiz olucak
Benimki magnezyum kan ekledi. Elenatal bitince dedi işte. Folidoce de ben ısrar edince al dedi. Bebek usg de hareketli idi. Kahvaltı yapıp gitmiştim.Yani ben 11deyim daha birakmadim sormadim ama niye birakayim buyuk ihtimal omega eklenicek diye dusunuyorum cnku 3 aydir omega almiyorum sadece baliktan aldigim kdr. Smdi 2. Trimesterda omega gerekicek diye biliyorum beyin gelisimi icin
Suan ben elenatal kullaniliorum ama yurtdisindan aldigim bi hamile vitamini vardi o cok az kalmisti bi gun onu bigun onu iciorum bitene kdr
Bir de d vitamini aliyorum 3 damla gunde
Ama galiba 2. Trimesterda elenatal 2 ye gecilio (emin degilim)
Olur öyle yapayım.Folidoce aç tok fark etmez diye biliyorum
Bende 12 ye kadar içip 12 de bırakayım en güzeli. Ya da iki günde bir alıyım. Bir kaç gün daha düşüneceğim. 4 gün var elenatal bitmesine.Evet 12 ye kadar folik asit tatlım sonra değişecek
Teşekkür ederim
Bende öyle yapayım
Benim kan ve magnezyum erken mı başladı aceba ya da kan değerlerime göre ihtiyaç gördü belki de.
Tam ara bir haftada gittim.
9 da.
Allah bağışlasın
Benimki magnezyum kan ekledi. Elenatal bitince dedi işte. Folidoce de ben ısrar edince al dedi. Bebek usg de hareketli idi. Kahvaltı yapıp gitmiştim.
D d_g_g elenatal 1 kaç kutu içtin toplamda?
Benim daha ilk kutu 3 gün sonra bitiyor.
Olur öyle yapayım.
Bende 12 ye kadar içip 12 de bırakayım en güzeli. Ya da iki günde bir alıyım. Bir kaç gün daha düşüneceğim. 4 gün var elenatal bitmesine.
Sizin folat değeriniz kaç?ya şu folik asit konusunda yarın 12+0 olacağım foliki bırak dedi, yeni bir takviyeye başlayacağız dedi.
ben de 60 adetli almıştım çok kaldı dedim doktora o zaman sabah folik akşam da yeni takviyeyi al ziyan olmasın folik dedi.
zararı yoktur heralde boş yere de niye içeyim isterse ziyan olsun da kararsız kaldım. yıllardır folik içiyorum hergün zaten
Teşekkür ederim bilgilendirmen içinZorunluluk yok tatlım bebeğinin down sendromlu olup olmadığını söylüyor oda zaten yüzde yüzlük birsey vermiyor.
Ben böyle bir çocuk dünyaya getirmek istemiyorum düşüncesinde olan insanlar hamileliğe son verebiliyor.
Yada hamilelik devam edip bu sürece kendini hazırlıyor.
Ama tıp dünyasının yanılma payı çok yüksek.
Kişisel bir karar yani.
Down denilen çoğu çocuk sağlıklı doğabiliyor.
Peki bu bahsettiğiniz hastalıkların %100 ünde doğru sonucu veriyor mu bu testler yani kesinlikle şu hastalık diyip tutturuyorlar mıSiz sadece down diye düşünüyorsunu dna testini gördüğüm kadarıyla.
bu testlere bir çok hastalık araştırmasını ekletip çıkartabiliyorsunuz da, fiyat bu yüzden değişkenlik gösteriyor.
O konuda haklısınız o yüzden herkes doktoru be diyorsa onu yapsın zaten. Ben de fark ettim evet herkes doktorun dediklerini de sorguluyor mesela garibime gitmişti bir de burda teyit ettiriyor bunu kullansam mı kullanmasam mı diye en ufak şey için bile. Benim aklımın ucundan geçmez açıkçası doktorun dediğinin yanlış olma ihtimali. Doktor kıtlığında yaşadığımdandır belki.Walla ben yillardir spor yapiyorum kesinlikle agir spor yasak dendi. İnterneti okuyunca da ayni sonuca variyorum. Ama kendi doktorumda sporu birak otur demedi hafif spor yapicaksin dedi. Pilates mesela normal pilatesden hamile pilatesine dondu asiri emin olmaidigim hicbisey icin iddalasmiyorum aslinda ..
D ddia ben sizin icin soyluyorum olmaz olmaz bir kanama olur siz uzulursunuz. Bu grup cok degisik birbirinin gazina gelip doktorun verdigi ilaci kullanmayip kanamasi olanlar fln oluyo; biri sizi dinler kilo almiym der yanlis bi hareket yapar bebek zarar gorur..
spor zaten yapilmali. Yuruyus hamile yogasi hamile pilatesi yuzme gibi
Merhaba ben ebe ve doktordan fazlası zararlı diye duydum bence bırakın kenarda kalsın bebeğe bir zararı olmasın. Benim de marka değiştirdi doktorum önceki folik asiti yeni almıştım gidip asm de ebeye verdim yeni gebe olan olur, alamayan olur bir faydası olmuş olsun diye sizde öyle yapabilirsiniz. Ayrıca folik asit yıllarca içilecek biley değil neden içiyorsunuz bir nedeni mi varya şu folik asit konusunda yarın 12+0 olacağım foliki bırak dedi, yeni bir takviyeye başlayacağız dedi.
ben de 60 adetli almıştım çok kaldı dedim doktora o zaman sabah folik akşam da yeni takviyeyi al ziyan olmasın folik dedi.
zararı yoktur heralde boş yere de niye içeyim isterse ziyan olsun da kararsız kaldım. yıllardır folik içiyorum hergün zaten
Tekil gebelikte %99 dogruluk payi, ikiz gebelikte ise %93 imisPeki bu bahsettiğiniz hastalıkların %100 ünde doğru sonucu veriyor mu bu testler yani kesinlikle şu hastalık diyip tutturuyorlar mı
Anladım teşekkür ederim ben bunları hiç araştırmamıştım öğrendiğim iyi oldu sağolunTekil gebelikte %99 dogruluk payi, ikiz gebelikte ise %93 imis
Folik asitin 12. Haftadan sonra hiperaktivite yapıp yapmadığı tartışılıyor o yüzden kullandirmiyor çoğu doktor benim de Allah nasip ederse 5 günüm kaldı. 3 gün önce Folik asitim bitmişti ama yenisini aldım kalanda kalsın dedimya şu folik asit konusunda yarın 12+0 olacağım foliki bırak dedi, yeni bir takviyeye başlayacağız dedi.
Sizin folat değeriniz kaç?
Yıllardır nasıl içiyorsunuz?
Gebelik istediğiniz için mi?
Peki bu bahsettiğiniz hastalıkların %100 ünde doğru sonucu veriyor mu bu testler yani kesinlikle şu hastalık diyip tutturuyorlar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?