2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kavramlar ne demek bilmiyorum ama anladım doktor bahsetmedi hiç. Biz de 3 aylık olacaz. Geçen hafta 4300 geldi.

tummy time yaptırırken bebeğiniz devrilmeden durabiliyor mu hep sağ tarafa devriliyor tortikolis şüphemizi doğruluyor mu bu durum acaba 8 gün sonra gidebileceğiz doktora eşim o zaman geliyor diye
Ben emxirme yastiginda yaptiriyorum sen nasil yaotiriyorsun direk duz yere mi koyuyorsun

Kızlar kızım çok güçlü bir iste duyuyor nesneleri agzina sokmak konusunda. Oyun halısnda yukardan sallananlar öyle bir cekiyor ki agzina sokabilmek için ağlıyo. Elini de aynı şekilde. Ben her yemek yemek istediğimde oda atliyor yemek istiyor. Tummy time yaptirirken agzindan salya akıyor normal mi?
Oyun halısına artık koyamıyorum, aglicak diye

Evet doktor bana 3 hafta once oral donem baslamis elini cekme dedi.simsi yumruk yapip emiyor salya da normal. Gogusluk takiyorum islandikce degisiyorum

Kızlar canım çok sıkkın sabah 5 ten beri kızım hiç emmedi almıyor hiç bi şekilde ne yapacağım bilmiyorum atak dönemlerinde meme reddi olurmuş yazıyor hep ama nasıl aşacaz

Canım nerden ölçüm yapıyorsun? Benim kız p kaç bilmiyorum

P3 te sağlıklıdır, p93 te. Önemli olan kendi persentilini korumasıdır her bebeğin. P50 den, p75 e geçse bu iyi bir gelişimdir mesela. Lakin p50 den , p25 e düşse yeterince gelişmemiş denir… doktorlar/hemşireler gelişimini yorumlarken bebeğin bunu kullanır

Kızlar canım çok sıkkın sabah 5 ten beri kızım hiç emmedi almıyor hiç bi şekilde ne yapacağım bilmiyorum atak dönemlerinde meme reddi olurmuş yazıyor hep ama nasıl aşacaz
Acaba emzirme kolyesi işe yarar mı? Ebebekte görüp araştırmıştım. Dikkatleri artık açıldığı için memede tutma amacıyla bu renkli kolyeyi takıyorsun, o oynarken emiyor. Bir dene istersen. Bugün günü kurtarmalık da renkli bir fuları kolye gibi boynuna tak hatta varsa şu jimnastik halısından sarkan oyuncakları da tak fulara el yapımı emzirme kolyesi işe yararsa alırsın diğer kolyeyi.

Eklentiler

• IMG_8115.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 36
Meme reddinin geri dönüşü cok zor canım, memede tutmaya çalış varsın açlıktan ağlasın zorla tuttsun

Bence önerildiği an Alma fiyatlar yükseliyor, kendi yorumlarına bak. Not: henüz emzik vermeyen anne yazdı ( var mı başka emzik vermeyen bana destekçi)
Vermeyen demeyelim de, veremeyen ben varım, emzık tutmuyor cocuk
Evet kızım çok sevdi bu emziği ilk kullandığımız emzikti. Farklı emzikler deneyim diye almadım bir daha
Bunu da deneyim, olmazsa pes edıcem artık

20 gun sonra canım.. İlk 20 gun emzık ve bıberon vermedım, beslenme de sırınga ıle oldu
Geç vermeden kaynaklı olabilir mi diye düşündüm de ben gün saymadım o kadar geç vermedim hastaneden çıkınca verdim başlarda tutamıyordu alıştı sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…