2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Yaa en azından bi sorunu yokmuş gaz sancısı falandir diyor babannemiz 3 ay 16 günlük
Daha da çok erken bildiğim kadarıyla maşallah,bebekler yeni bir sey öğrendiğinde heyecandan uyuyamaz diye okumuştum dogru mu yalan mi bilmiyorum ama bu beni motive ediyor

Kızlar benim kız sürekli tükürük üretiyor özellikle arabada poşete koyunca ya da elini emerken falan salyası akıyor o da boynunun altını ıslatıp pişik yapıyor ve her gün ıslanan üstünü değiştirmek istemiyorum bi arkadaş yakalık gibi bir şey demişti sanki nasıl bir şey o ya da böyle olan anneler siz neler yapıyorsunuz?

Doktor bir şey yapmıyor bir jel verdi bir de atel al gece tak dedi ama ne mümkün bebekle atel olayı. Takmıyorım açıkçası

Daha da çok erken bildiğim kadarıyla maşallah,bebekler yeni bir sey öğrendiğinde heyecandan uyuyamaz diye okumuştum dogru mu yalan mi bilmiyorum ama bu beni motive ediyor
Doğru olma ihtimali var ne kendisi uyudu ne de beni uyuttu sağolsun

Ağladım ağlamaz mıyım kıza 6 tane kitap okudum uyumadı mememe alayım belki uyur dedim tuttu memeyi ona da ağlıyorum emzik niyetine de olsa açtım mabel eşliğinde uyuyor bana da iyi geliyor ağlaya ağlaya dinliyorum işte

Canım şimdi gruba yazacaktım bende bebişim hasta oldu hastanede yattık bronşit başlangıcı dedi doktor sesimizde kısıklık vardı burun akıntısı öksürük hırıldama hepsi vardı

Normalde çok fazla salya yok benim oğlumda ama tummy time yaparken biraz fazla akıyor o zaman takıyorum ben trendyoldan muslin olanlardan almıştım hatta bı iki yenidoğan takımının içinde de vardı bu yakalardan

Eklentiler

• IMG_20240321_142543.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar bronşit başlangıcı dedi doktor hastanede yattık doktor odayı çok sıcak tuttuğumuzu söyledi bizi uyardı 22-23 derece olacak dedi bizim ev en düşük 25 derece oluyor doğal gazı falan kapadım. 25 derecede nasıl giydirmeliyim bebeği? Bide kayınvalide terörü var evde çocuğumu sardıkça sarıyor Allahım çıldıracağım eşim el attı duruma bu sefer de o yokken sarıyor

Bi gün hepimiz delireceğiz güne Cimilli İbonun armudu budakladım anasının yanına kızını kucakladım şarkısını dinleyerek başladım.

Canım 25 derece olsa ben herhalde sadece zıbın giydiririm. Denize bile sokarım. Bizim 21 derece genelde ev. Zıbın üstü tulum giydiriyorum. Banyo yaptırınca bi de alt üst pijama giydiriyorum fazladan, bere takıyorum. Uyurken zaten kundak yapıyorum artık. Onu da müslin örtüyle yapıyorum. Diğer türlü uyandığında sırılsıklam oluyor. Kundak yapma sebebim hareket etmekten uyumaması.

Bizim evimiz 24-25 derece oluyor genelde dusuremiyoruz sicakligi

Gunduz uzun kollu citcitli body altina ayakli pantolon ya da sadece uzun kollu ayakli tulum giydiriyorum.Atlet giydirmiyorum.

Gece yatarken uzun kollu citcitli body uzerine uyku tulumunu kollari disarda olacak sekilde giydiriyorum.Uyku tulumuna yeni alistirdim onceden icine kisa kollu citcitli body ile uzuun kollu uyku tukumu giydirip yatiriyordum.Kundagi biraktigimiz icin uzerine de bisi ortmuyorum.

Benim annem babam deliriyor bu arada her geldiklerinde usuyor bu cocuk usuyor bu cocuk diye.Umursamiyorum.Elinden gelse ayakli tulumun icine corap ustune patik giydirecek

Kayinvalideler kapatilsin ya..
Gercekten ben onceden çok notr idim kendisine karşı dogumdan sonra baya eksilerdeyim bir daha duzelir miyim bilmem.Gerçekten saglikli bi iliski icin dogum sonrası 1 sene kv ile görüşmemek gerekiyor bence

Biz de gecen dogum sonrasi ilk defa arabada muzik actik -genelde sssstttt pssssst sesleriyle yolculuk yapiyoruz-,Mabel caldi..”Yaa ben ne zamandir Mabel dinlemedim” diye agladim.Cok severim kendisini surekli dinlerdim onceden
Dogumdan sonra baska biri olmusum gibi geliyor bana sevdigim seylerden onkadar uzaklastim ki.Cok buyuk sorumluluk beslenmesi ilgilenmesi sagligi.Lohusayken hersey cok kranlikti simdi yavas yavas donustugum kisiye de alismaya basliyorum ben.Arada kendimizi rahatlatmamiz lazim..
Sana da iyi gelen ne ise onu tapmaya calis yarim saat bile olsa sicak bi dus guzel bi kahve
ufak bi yuruyus bebek alisverisi disinda alisveris yapmak vs..

Ben de oyle. O zamsn ben de seninkilerle gorusmem meselesi olustu.

Çok geçmiş olsun . Sabah ilk olarak salonu havalandiriyorum sonra bebişi salona alıp diğer odalari özellikle yatak odasını havalandiriyorum ben . Evimin sıcaklığı 23 .5 derece civarında genellikle ve çok sıcak veya ısınan bir ev değil uzun kollu zıbın bir de ayaklı pijamalardan giydiriyorum . Sabah ilk uyandigimizda biraz daha soğuk oluyor peteği kapatıyorum yatak odasında 22 dereceye düşüyor o zamanda bunlarin üzerine ince bir tulum giydiriyorum.Eğer evin çok sıcak oluyorsa gün içinde bir kaç defa havalandırabilirsin hem temiz hava girmiş olur hem de sıcaklığı biraz olsun düşürebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…