- 3 Mayıs 2021
- 1.339
- 1.401
- 83
- 39
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #68.281
Anladım canım şüpheye düşüyorum ince mi giyiyor diyeCanım 25 derece olsa ben herhalde sadece zıbın giydiririm. Denize bile sokarım. Bizim 21 derece genelde ev. Zıbın üstü tulum giydiriyorum. Banyo yaptırınca bi de alt üst pijama giydiriyorum fazladan, bere takıyorum. Uyurken zaten kundak yapıyorum artık. Onu da müslin örtüyle yapıyorum. Diğer türlü uyandığında sırılsıklam oluyor. Kundak yapma sebebim hareket etmekten uyumaması.
Eşim kavga da etti neler neler hastanede doktor da söyledi kadın yine de sarma derdindeBizim evimiz 24-25 derece oluyor genelde dusuremiyoruz sicakligi
Gunduz uzun kollu citcitli body altina ayakli pantolon ya da sadece uzun kollu ayakli tulum giydiriyorum.Atlet giydirmiyorum.
Gece yatarken uzun kollu citcitli body uzerine uyku tulumunu kollari disarda olacak sekilde giydiriyorum.Uyku tulumuna yeni alistirdim onceden icine kisa kollu citcitli body ile uzuun kollu uyku tukumu giydirip yatiriyordum.Kundagi biraktigimiz icin uzerine de bisi ortmuyorum.
Benim annem babam deliriyor bu arada her geldiklerinde usuyor bu cocuk usuyor bu cocuk diye.Umursamiyorum.Elinden gelse ayakli tulumun icine corap ustune patik giydirecek
Bende havalandırıyorum çok güneş alıyor ev o yüzden düşmüyor sıcaklık eşim buhar makinesi almış belki o düşürürÇok geçmiş olsun . Sabah ilk olarak salonu havalandiriyorum sonra bebişi salona alıp diğer odalari özellikle yatak odasını havalandiriyorum ben . Evimin sıcaklığı 23 .5 derece civarında genellikle ve çok sıcak veya ısınan bir ev değil uzun kollu zıbın bir de ayaklı pijamalardan giydiriyorum . Sabah ilk uyandigimizda biraz daha soğuk oluyor peteği kapatıyorum yatak odasında 22 dereceye düşüyor o zamanda bunlarin üzerine ince bir tulum giydiriyorum.Eğer evin çok sıcak oluyorsa gün içinde bir kaç defa havalandırabilirsin hem temiz hava girmiş olur hem de sıcaklığı biraz olsun düşürebilirsin.
Bende doğduğundan beri söylüyorum dinleyen yok sonuç hastanede bitti eşim de sonunda hak verdiBenim evim bebek doğduğundan beri 22 derece, tek kat tulum giydiriyorum, banyodan sonra zıbın üstü tulum giydirdiğim oldu birkaç kere. Ayaklara ayaklı tulumda bişey yok ayaksız tulumda tek kat çorap bu kadar. Uzanıyorsa üstüne normal bi pike. Yaşadığım yerde hep söylenen bişey var soğuk hava en fazla hasta eder sıcak hava öldürür çocukları sıcaktan uzak tutun derler ben acayip dikkat ediyorum sıcaklamamasına. Benim annem de sarıyordu sağlam bi kavga ettim artık karışmıyor.
Yok bizde hiç ateş çıkmadı çok şükürİlk aşılarını oldu bugün o ağladı ben ağladım ooof of. Umarım ateşi çıkmaz, nursuz hemşire rektal ölçün ateşi en gerçek ölçüm odur dedi, biliyoruz da korkuyoruz neyse eğer huysuz vs olursa ölçerim durup dururken ölçmem herhalde. Her bebekte ateş çıkmıyor çünkü burda gördüğüm kadarıyla.
Bebeğin senden görüp yemek yemek mi istiyorKızım bana yemek yedirmiyor, o görmesin diye ana kucağını ters çeviriyorum kokudan bile anlıyor. Bir aylikken beri acıktiginda Anne der gibi ses çıkarır, herkes dönüp bakar, sorar aa anne dedi diye, o kadar güçlü ve belirgin anne der. Yemek yiyorum başlıyor anne anne anne. Ağlıyor. Artık bir iki şeyi yalattim kopmasına imkan olmayan fln muzu kendim düzleştirip, patates kizartmasinin içini kendim alıp kopmadan fln. İsler daha kötü gitti. Bu sefer de süt dışında dünyada yencek bir şeyler olduğunu öğrendiği için verene kadar ağlıyor katılır gibiönce onu doyuruyorum yine de değişmiyor. Bir kere meraktan bi parmak nutella yalattım, gözleri yuvasından çıkacaktı çocuğumun. Bi daha yanında hic çikolata yiyemedim. Aynı şey oyuncaklara karşı da oldu. Oyun halısinda bir saat oynuyordu heyecanlaniyordu sonrdan oral etki ile koparacak ağzına atmak için nerdeyse anne anne anne , toplucam artık. İstegi de o kadar aşırı çok kii. Sanki kıtlıktan çıkmış acil bi sey yemesi lazım. Bende blw yaptıracktim , iki sene şeker iceriklerini vermicektim paketli gida vermicektm , nerden nereye..
Canım 4. Aya 3 gunden seslenıyorum bi kaç gundur o huzursuzluk yok 7 10 arası olan yani artık daha cok gülüyolar emzik verıyorum agızlarına daha cabuk kabul edıyolar sadece canları sıkılınca beni cagrmak için aglıyolar3.5 aylık canım aynı bizimde öyleydi 2 ay kadar saatli gibi 7 10 arası kesintisiz ağlıyordu o krizler biraz düzeldi ama akşamları genelde huzursuz hala arada gaz sancılarımız oluyor ama ağlaması her zaman gazdan değil
Cok erken başladı biz her yemek yediğimizde atladı oda. Benim bir seyler vermem uc dort kere cok kısa bir süre,gercekten de istiyor mu ne yapacak bakalım diye. Agzina oyuncakları almaya çalışınca diş kaşıyıcılari da verdim. Bugun parmagimi verdim ne yapiyor diye damagiyla eziyor, yiyor gibi, yalamıyor sadece. Ağzında diş belirtisi görmedim ama iki gündür huysuz. Bide görseniz ağlamayan minyon sarı saçlı mavi gözlü minnacık kızım Chuckye dönüşüyor.Bebeğin senden görüp yemek yemek mi istiyor
Peki kendi mü istedi en başından beri siz birkere verdiniz yavaş yavaş mı alıştı istemeye
Hiç duymamıştım bu kadar erken isteyeceklerini
Bebeğim de yemeye çok düşkün ama sadece meme isteyebiliyor şuan
Osman gönülal vermeyin diyor hazır olup oturana kada vs zaten şurda bir buçuk iki ayımız kaldı enfazla
Biraz daha sabretse onun için daha iyi olurdu
Acaba dişleri kaşınıyor kaşıntı içinmi ağzına bişeyler almak istiyor
İkinci ayında bile diş çıkaran bebekler oluyor
Canım 3 gun kaldı 4. Aya daha da azaldı gaz 4. Ayda azalıyo 6. Ayda bitiyo demişlerdi doğru sanırım bi de doktorumuz gaz şurubu verdi o da iyi geldi sanırım. 4 gun once kabızdı ikiside şurubu kullanmama ragmen su an gunde 3 4 kez kakalarını yapıyolar şurup daha da yaramaya başladı demekki bagırsak duzene giriyor diye umut edıyorumSen kaçıncı aydasın canım? Ne zaman bitecek bu gaz
Aldım canım teşekkür ederim
Ben dieek aldım attığını sen bunu mu aldın
Evet sarı olanı aldımBen dieek aldım attığını sen bunu mu aldın
Ben bi de şey diyorum severken-oğlum bana bakcakBugun ben de onu dusundum, okumaya başladıgında neler hissederim diyeo zaman ben de onu dinlerim,şaka maka 3 aylık oldu, Allâhım 3 yasını, 30 yasını gostersın bıze
Kaynanalık mod onBen bi de şey diyorum severken-oğlum bana bakcak
Kulak içi al. Evet biraz pahalılar ama o da doğru sonuç veriyor. Osman hoca da mümkünse kulaktan olan ölçüm cihazlarını, değilse koltuk altını öneriyordu. Boşver rektal ölçmeyi. Annem bana der mesela ben senin kakanı hep öyle yaptırırdım diye… bir de ateş ölçeyim derken kakasını yapmaya çalışacak, yıkayacak ortalığı her seferinde. Bir de bağırsaklarına zarar verirsin edersin hiç gerek yok… bu zamanda da rektali öneren ilk defa duydumİlk aşılarını oldu bugün o ağladı ben ağladım ooof of. Umarım ateşi çıkmaz, nursuz hemşire rektal ölçün ateşi en gerçek ölçüm odur dedi, biliyoruz da korkuyoruz neyse eğer huysuz vs olursa ölçerim durup dururken ölçmem herhalde. Her bebekte ateş çıkmıyor çünkü burda gördüğüm kadarıyla.
Canım kundağı nasıl bıraktın bende bırakıp uyku tulumuna alıştırmak istiyorum ama zaten doğru dürüst uykusu yok sadece kucağımda uyku yapıyor gündüz bari diyorum o da uyandırmasınBizim evimiz 24-25 derece oluyor genelde dusuremiyoruz sicakligi
Gunduz uzun kollu citcitli body altina ayakli pantolon ya da sadece uzun kollu ayakli tulum giydiriyorum.Atlet giydirmiyorum.
Gece yatarken uzun kollu citcitli body uzerine uyku tulumunu kollari disarda olacak sekilde giydiriyorum.Uyku tulumuna yeni alistirdim onceden icine kisa kollu citcitli body ile uzuun kollu uyku tukumu giydirip yatiriyordum.Kundagi biraktigimiz icin uzerine de bisi ortmuyorum.
Benim annem babam deliriyor bu arada her geldiklerinde usuyor bu cocuk usuyor bu cocuk diye.Umursamiyorum.Elinden gelse ayakli tulumun icine corap ustune patik giydirecek
İki gündür bizde aynı böyleyiz öyle üzülüyorum ki ne uykusu kaldı çocuğumun ne huzuru zaten hep huzursuz bi bebekti temelli şimdi aynı ilk zamanları gibi ağlar oldu.Berbat durumdayım. Kızım bugün uyumadı dışarı çıkardım yine uyumadı. Banyo saati gelince bu defa birlikte banyo yapalım dedim yaptık sonra 1 saat susmadı katıla katıla ağladı. Perişan oldum kucağımda mama hazırladım 2 saat olmuştu içeli ama susturamadım diye. Biraz içti 30 cc kadar sızdı kaldı şimdi. Çok derin uyuyor. Korkuyorum bütün düzenini bozdum kızımın. Uykusunda vermeye çalıştım o kadar derin uyuyor ki içmedi. 3 saatten önce vermek yasaktı zaten ona rağmen susturmak için verdim çok tuhaf bir gün geçiriyoruz. Katıla katıla ağladığı günlere geri mi döndük, nasıl eski düzene dönerim her şeyi mahvetmiş olabilirim diye berbat haldeyim
Ay Allahım inşallah ya 4. Ay gerilemesine erken mi girdi naptıysa bende anlamıyorum bu ara yine çok fenaCanım 4. Aya 3 gunden seslenıyorum bi kaç gundur o huzursuzluk yok 7 10 arası olan yani artık daha cok gülüyolar emzik verıyorum agızlarına daha cabuk kabul edıyolar sadece canları sıkılınca beni cagrmak için aglıyolargaz daha da hafifledi bi de doktorumuz gaz şurubu vermişti belkide o işe yaradı bılmıyorum.. her gecen gun her şey daha da yoluna giriyor 4. Ayda bi kaç huzursuzluk oluyomuş ama anlamaya kavramaya başladıkca huzursuzlukta azalıyor gibi
Yaa oğlumu evlendirmemKaynanalık mod on
Neyle gideceksiniz?Ay kızlar herkes kaynanayla ve kocayla sınanıyor bu ara herhalde. Az önce kavga ettik biz de eşimle. Araba almaya yalova ya gidecdkmiş şimdi de. Ki ben yalovalıyım annemler falan yalovada. Neymiş abisiyle gitsinmiş, çocuk yollarda mahvolurmuş. 3 saatlik yol ya niye mahvolsun ? Zaten doğumdan beri bir yere kıpırdayamıyorum. Annemlere gidecek resmen ve bensiz gidecek. Gel de çıldırma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?