- 3 Temmuz 2022
- 569
- 466
- 53
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.821
Merhaba ben ebe ve doktordan fazlası zararlı diye duydum bence bırakın kenarda kalsın bebeğe bir zararı olmasın. Benim de marka değiştirdi doktorum önceki folik asiti yeni almıştım gidip asm de ebeye verdim yeni gebe olan olur, alamayan olur bir faydası olmuş olsun diye sizde öyle yapabilirsiniz. Ayrıca folik asit yıllarca içilecek biley değil neden içiyorsunuz bir nedeni mi var
Doktorunuz biliyor mu iki yıldır aldığınızı?gebe kalmadan önce başlanıyor ya , 2021 mart ayından beri uğraştığımız için hergün alıyorum
Uyumaktan
Vücut folati depolamiyor fazla aldığınız zaman vücut ihtiyacı kadarını alıp gerisini idrar ile atıyor günlükDoktorunuz biliyor mu iki yıldır aldığınızı?
Folat değeriniz 26 nin üstü ise çok fazla olur.
Vücut folati depolamiyor fazla aldığınız zaman vücut ihtiyacı kadarını alıp gerisini idrar ile atıyor günlük
Ben 8 Haziran da kan vericem bu test için. Yani aynı mıdır bilmiyorum Nipt dedi doktor adına testin. Baya da iyi parateşekkür ederim hepimiz inşallahdown sendromunu soruyosanız kromozomla ilgili olduğu için onu da veriyor bu test. Rapor ingilizce tıbbi terim ve çok uzun ben çok anlayamadım neresinde yazıyor. Ama drum hersey temiz dedi. He tabii bu sadece dna bakıyor yine de organlar için perinatologa gidiliyor.
Anladım o zaman dna testleri daha mantıklı geldi bana onu yaptırırıztarama testlerinin doğruluk orasnı %60, dna testlerinin ise %99 dedi benim doktorlar
Anladım bende kullandım ama gebe kalmadan 3 ay önce başlanmalı bildiğim kadarıyla ki ben 2 aylık bir kullanımda folat değerim 20 olmuştu doktorum hemen daha düşğk bir folik asit verip aralıklı kullanmamı söyledi bence bu konuyu bir uzmana danışıngebe kalmadan önce başlanıyor ya , 2021 mart ayından beri uğraştığımız için hergün alıyorum
Benim 2 aylık kullanımda 20 üzeri oldu folat değerim bence atılımı o kadar da fazla değildirVücut folati depolamiyor fazla aldığınız zaman vücut ihtiyacı kadarını alıp gerisini idrar ile atıyor günlük
Görseli kırpamadım ama internette ufak bir araştırmayla bile bunları bulabiliriz ayrıca şu attığımı bir okuyungebe kalmadan önce başlanıyor ya , 2021 mart ayından beri uğraştığımız için hergün alıyorum
Zaten yaşamayacak çocuk için direkt söylüyorlar çıkan sonuçta. Ancak benim doktorum da istedi yaptırcam, testi isterken de kapsamlı her şeye bakıyorlar daha önce bir kurtaj olduğu için bu testi yaptirmani istiyorum ona göre önlem alalım dedi. Atıyorum anne karnında kan pıhtılaşması, ona göre iğne ve ya ilaç. Ya da bebekte başka bir problem atıyorum ocaktan dışarı nefes güçlüğü veya organ eksikliği. Bunu önden bilirlerse dodugu gün hem ona göre bir oda ona göre bir kuvez ve ona göre bı hizmet başlar. Ama geç fark edilirse tedavi aksar gibi. Kuzenimin bebeği 2 3 gün kuvozde kalması gerekirken eve gönderdiler. Çocuk şimdi 2 yaşına kadar nöroloji muaynesi altında. Ben bu şekilde yorumluyorum en azından. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallahÖnüne geçecek neyi görüyorlar mesela ben bu konuyu hiç bilmiyorum test sonucunda neye müdahale edebiliyorlar.
Cidden bilgilendirirseniz sevinirim.
Benim bilgim bir şeye müdahaleye edemedikleri yönünde.
Uyumaktansabahım 11-13 arası kalkıp kahvaltı ediyorum üç saat sonra yine koltukta TV izlerken uykum geliyor uyuyorum şimdi kahvaltı ettim uzandım yine gözlerim kapanıyor bu yüzden canım hiç birşey istemiyor telefona bile zor bakıyorum bazen
İlaç kullanmıyor musun ya prilam yatmadan önce içiyorum ben bulantı olmuyor şükür sabahları , ama altıda yedide uyanıyorum hep sabit oldu nedense ni saat geri uyumaya çalışıyorum sonrabende sabahın 5inde kusmaya uyanıyorum uyku düzeni iptal
Vücut fazlasını atıyor bende gebelik düşündüğüm için erken başlamıştım doktoruma sordum hocam merak etme ihtiyacıni alır gerisini atar vücut dediBenim 2 aylık kullanımda 20 üzeri oldu folat değerim bence atılımı o kadar da fazla değildir
Vücut fazlasını atıyor bende gebelik düşündüğüm için erken başlamıştım doktoruma sordum hocam merak etme ihtiyacıni alır gerisini atar vücut dedi
Aa hayırlı olsun neymişKızlar cinsiyetimiz öğrendik
Çok geçmiş olsun benim bebeğimin de kalbi durdu. Doktorum işleme gerek yok kendiliğinden düşer bir iki hafta için de dedi. İlaçları keselim dedi. Progestanla kan sulandırıcı kullanıyordum bırakınca üç gün sonra kendiliğinden düştü siz de neden kendisi düşmesi için beklemediler? Rabbim tekrar sağlıkla nasip etsin ilk haftalardaki kayıplar sağlıksız olduğu için oluyormuş canınızı sıkmayın. Daha yeni evliymişsiniz tekrar olurÜzülerek aranızdan ayrılıyorum arkadaşlar. 2 hafta önce kanamam olmuştu iğne progesteronla durdurulmuştu. 10 gün sonraki muayenede bebeğin kalbinin durduğunu öğrendik. Kürtajla alındı. Embriyoya genetik test, eşim ve bana genetik test için kan alındı. Kan pıhtılaşması mı oldu diye ordan da bir test için kan alındı. Başka yapılacak bir test var mı diye bilginize danışmak istedim. İlk bebeğimizdi 8 aylık evliyiz Allahın bizim için daha iyi planları olduğuna inanıyoruz. Bilginiz varsa bu konu hakkında paylaşırsanız çok memnun olurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?