- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.841
Elenetal 1 kutu bitio daha da var cnku elimde bnm 1 senedir kullanidigim vitaminim vardi onu bitirmemistim bitsin diye onu da iciorum aradaTeşekkür ederim
Bende öyle yapayım
Benim kan ve magnezyum erken mı başladı aceba ya da kan değerlerime göre ihtiyaç gördü belki de.
Tam ara bir haftada gittim.
9 da.
Allah bağışlasın
Benimki magnezyum kan ekledi. Elenatal bitince dedi işte. Folidoce de ben ısrar edince al dedi. Bebek usg de hareketli idi. Kahvaltı yapıp gitmiştim.
D d_g_g elenatal 1 kaç kutu içtin toplamda?p
Benim daha ilk kutu 3 gün sonra bitiyor.
Olur öyle yapayım.
Bende 12 ye kadar içip 12 de bırakayım en güzeli. Ya da iki günde bir alıyım. Bir kaç gün daha düşüneceğim. 4 gün var elenatal bitmesine.
Sana da çok geçmiş olsun canım benimÇok geçmiş olsun benim bebeğimin de kalbi durdu. Doktorum işleme gerek yok kendiliğinden düşer bir iki hafta için de dedi. İlaçları keselim dedi. Progestanla kan sulandırıcı kullanıyordum bırakınca üç gün sonra kendiliğinden düştü siz de neden kendisi düşmesi için beklemediler? Rabbim tekrar sağlıkla nasip etsin ilk haftalardaki kayıplar sağlıksız olduğu için oluyormuş canınızı sıkmayın. Daha yeni evliymişsiniz tekrar olur
Çok sağolSana da çok geçmiş olsun canım benim
Bence internetten bu tip şeyleri araştırmayın çünkü bunlar bilimsel makalelerde bir kere birinin görmesi ve tıp bilgisi olmadığı halde yorumlaması ile gelişen anlayışlar. Araştırma 2000 mcg ve üzeri folik asitin böyle bir etkisi olabileceğini söylüyor ama bunu sadece bir soru işareti olarak bırakıyor, böyle bir sonuca asla varmadığı gibi böyle bir şey iddia etmek bilimsel olarak son derece yanlıştır. Kesin olduğunu bildiğimiz tek şeyse koşamayan, yürüyemeyen, idrarını tutamayan binlerce çocuğun bu halde olma sebebinin folik asit eksikliği olduğu. Bundan başka bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir şey yok folik asitle ilgili. Evet internette bilgiye ulaşmak kolay ama yanlış bilgiye ulaşmak daha da kolay. Kimse doktorunun dediğinden çıkmamalı.Görseli kırpamadım ama internette ufak bir araştırmayla bile bunları bulabiliriz ayrıca şu attığımı bir okuyun
Evet doğru, gebelikten önce başlanıp gebelik boyunca doktor özellikle kesin demediği sürece kullanılmalı.Vücut fazlasını atıyor bende gebelik düşündüğüm için erken başlamıştım doktoruma sordum hocam merak etme ihtiyacıni alır gerisini atar vücut dedi
Hayır ben kesin bir şekilde söylemedim bana da doktorum fazlasının zararlı olduğunu söylemişti folat değerim 20 üstü olunca ilacı daha düşük doza çekip aralıklı kullan demişti ilk olarak bu bilgiden yola çıkarak fikir belirttim, öğrendiğimi söyledim. Bunlar da ek olarak atmak istedim. Yanlış olabilir tabii ki asla kendi dediğim kesin doğru demem, bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler. Yanlış bulduğunuzu söylediğiniz için de teşekkür ederim, böyle böyle hepimiz öğreneceğiz birbirimizden.Bence internetten bu tip şeyleri araştırmayın çünkü bunlar bilimsel makalelerde bir kere birinin görmesi ve tıp bilgisi olmadığı halde yorumlaması ile gelişen anlayışlar. Araştırma 2000 mg ve üzeri folik asitin böyle bir etkisi olabileceğini söylüyor ama bunu sadece bir soru işareti olarak bırakıyor, böyle bir sonuca asla varmadığı gibi böyle bir şey iddia etmek bilimsel olarak son derece yanlıştır. Kesin olduğunu bildiğimiz tek şeyse koşamayan, yürüyemeyen, idrarını tutamayan binlerce çocuğun bu halde olma sebebinin folik asit eksikliği olduğu. Bundan başka bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir şey yok folik asitle ilgili. Evet internette bilgiye ulaşmak kolay ama yanlış bilgiye ulaşmak daha da kolay. Kimse doktorunun dediğinden çıkmamalı.
Merhaba durumumuz benziyor 10 gunonce kese 4 mm olculdu 10.gun 9 mm olculdu yavas dediler umutsuz konustu doktorum son durumunuz nedir acabaNormalde 6+6 haftalik(tüp bebek)
Kese 9mm
10 gün once 5mm di kese
Bebekte suan 6 +0 haftalik cikti.
Ya şuan düşük riski var o yüzden hiç içmek istemiyorum. Bişe olmaz ama ben kendimi biliyorum takarım kafaya onu etkiler mi diye. Sabahları böyle kusuyorum sonra sürekli bişiler yiyom kusmuyorum en azından.İlaç kullanmıyor musun ya prilam yatmadan önce içiyorum ben bulantı olmuyor şükür sabahları , ama altıda yedide uyanıyorum hep sabit oldu nedense ni saat geri uyumaya çalışıyorum sonra
Sadece sabahsa o zaman zaten normal ilaçlık değilsin yavrum sıkıntı etme kendine düşük riskini de atlatacaksın yorma kendini üzme aklına birşey takma Allah büyükYa şuan düşük riski var o yüzden hiç içmek istemiyorum. Bişe olmaz ama ben kendimi biliyorum takarım kafaya onu etkiler mi diye. Sabahları böyle kusuyorum sonra sürekli bişiler yiyom kusmuyorum en azından.
10 haftalık içindeyim evet azalıyor ama ilaçsız bende hala duramıyorum hala kokular dokunuyor mide yanması azaldı sadece şükürler olsun rennie çiğneme tableti çok fayda etti ekşime ve yanmaya ağız tadımı da düzeltiyor aklınızda olsun kızlarMerhaba kızlar. Bulantı yoğunluğundan giremiyorum siteye çok fazla artık çok yoruldum kusma yok ama bulantı beni mahvediyor. Bugün kontrolüm vardı 9+2’yiz bebiş de baya hareketliydi :) bir daha 3 hafta sonra ikili test için çağırdı. Bulantılar dışında her şey yolunda ama mahvoldum artık doktor pik yaptığı dönemdesin yavaş yavaş azalıcak dedi. Bide prilam yanına bir tane daha ilaç ekledi. Prilamı gece yatarken al diğerini gündüz bir tane al dedi. Benden haberler böyle.
Koku hassasiyeti yok bende ama şiikinlik hazımsızlık çok oluyo rennie bende alayım. Ama yani gün içinde bulantısız rahat olduğum bir zaman dilimi yok10 haftalık içindeyim evet azalıyor ama ilaçsız bende hala duramıyorum hala kokular dokunuyor mide yanması azaldı sadece şükürler olsun rennie çiğneme tableti çok fayda etti ekşime ve yanmaya ağız tadımı da düzeltiyor aklınızda olsun kızlar
E bebeğe zararlı amaKızlaar kabızlığa çare buldum sigara şaka gibi
Bulantı ve tiksinme koku dokunması yüzünden zaten içemiyorum acayip de kabızlık çekiyorum ilaç aldım o derece yani .. neyse bu süreçte üç kere canım sigara istedi birer tane içtim ve şuna emin oldum ki sigara içince tuvalete çıkıyorum ikna oldumE bebeğe zararlı ama
Çoğu zarar çoğu ferah tut içini arada kaçamaklar zarar vermez Rabbim korurValla bende bulantı için arada 1 bardak kola içiyorumbiliyorum zararlı sağlıklı değil vs ama içimi ferahlatan bulsntımı biraz olsun hafifleten şey kola. İki- üç günde bir bir bardak içiyorum valla napim.
ilk çocuğumda nasıl titizdim anlatamam sana bulantılarım bunun iki katıydı ama bir kere bile ilaç içmedim. Yediğime içtiğime öyle dikkat ediyordum ki ama şunu anladım ilk bebekler proje oluyomuş:) şuan kızım 4 yaşında 16-17 kg valla arada kucağıma da alıyorum. İlk hamileliğim gibi ince eleyip sık dokuyanıyorum. Hatta daha kabullenebilmiş bile değilim ikinci kez anne olmayıÇoğu zarar çoğu ferah tut içini arada kaçamaklar zarar vermez Rabbim korur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?