- 3 Temmuz 2022
- 569
- 466
- 53
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.861
Bence internetten bu tip şeyleri araştırmayın çünkü bunlar bilimsel makalelerde bir kere birinin görmesi ve tıp bilgisi olmadığı halde yorumlaması ile gelişen anlayışlar. Araştırma 2000 mcg ve üzeri folik asitin böyle bir etkisi olabileceğini söylüyor ama bunu sadece bir soru işareti olarak bırakıyor, böyle bir sonuca asla varmadığı gibi böyle bir şey iddia etmek bilimsel olarak son derece yanlıştır. Kesin olduğunu bildiğimiz tek şeyse koşamayan, yürüyemeyen, idrarını tutamayan binlerce çocuğun bu halde olma sebebinin folik asit eksikliği olduğu. Bundan başka bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir şey yok folik asitle ilgili. Evet internette bilgiye ulaşmak kolay ama yanlış bilgiye ulaşmak daha da kolay. Kimse doktorunun dediğinden çıkmamalı.
Aman dikkat edinBulantı ve tiksinme koku dokunması yüzünden zaten içemiyorum acayip de kabızlık çekiyorum ilaç aldım o derece yani .. neyse bu süreçte üç kere canım sigara istedi birer tane içtim ve şuna emin oldum ki sigara içince tuvalete çıkıyorum ikna oldum
Kola geçiriyor mu bulantıyı ya öyleyse hemen alayımValla bende bulantı için arada 1 bardak kola içiyorumbiliyorum zararlı sağlıklı değil vs ama içimi ferahlatan bulsntımı biraz olsun hafifleten şey kola. İki- üç günde bir bir bardak içiyorum valla napim.
Sanırım burada bana ufak bir laf dokundurmuşsunuz. Ben örnek olarak bir iki şey attım sadece googleye güvenmeden önce mesleğime, aldığım tıbbi bilgilere güveniyorum. Hemşireyim ve beraber çalıştığım kadın doğum uzmanları da oldu hepsi de fazla folik asitin zararlı olduğu görüşünde. Sadwce kendi bildiğinizi doğru saymanın yanlış olduğunu bilmenizi, eğer bilmiyorsanız googleden araştırmanızı öneririmaynen öyle. kolay bilgiye ulaşmak kadar sentezlemek daha önemli.
zaten gebeliğini 2 doktor ile takip eden benim için google bi seçenek değil.
umarım kimse içinde olmaz
Kayısı yedim fayda ediyordu en son kusunca tiksindim yiyemedim bi dahaAman dikkat edinkabızlığı ben gece yatmadan 1 bardak ılık su, sabah kalkınca da kayısı çayı içerek geçirdim
Plansız bir gebelik mi şuankiilk çocuğumda nasıl titizdim anlatamam sana bulantılarım bunun iki katıydı ama bir kere bile ilaç içmedim. Yediğime içtiğime öyle dikkat ediyordum ki ama şunu anladım ilk bebekler proje oluyomuş:) şuan kızım 4 yaşında 16-17 kg valla arada kucağıma da alıyorum. İlk hamileliğim gibi ince eleyip sık dokuyanıyorum. Hatta daha kabullenebilmiş bile değilim ikinci kez anne olmayı
Sanırım burada bana ufak bir laf dokundurmuşsunuz. Ben örnek olarak bir iki şey attım sadece googleye güvenmeden önce mesleğime, aldığım tıbbi bilgilere güveniyorum. Hemşireyim ve beraber çalıştığım kadın doğum uzmanları da oldu hepsi de fazla folik asitin zararlı olduğu görüşünde. Sadwce kendi bildiğinizi doğru saymanın yanlış olduğunu bilmenizi, eğer bilmiyorsanız googleden araştırmanızı öneririmcevap vermezseniz de sevinirim çünkü ne derseniz diyin ben cevap vermeyeceğim artık mevzu benim tartışma sınırımı geçti. İyi forumlar
Ya o tiksinme o kadar kötü ki bayılarak yediğim şeyleri yiyemiyorumKayısı yedim fayda ediyordu en son kusunca tiksindim yiyemedim bi daha
10+1 oldu sen ne kadarlık olduydun? Kim ne kadar dı hep unuttumSadece sabahsa o zaman zaten normal ilaçlık değilsin yavrum sıkıntı etme kendine düşük riskini de atlatacaksın yorma kendini üzme aklına birşey takma Allah büyükkaş hftalık oldun sen
Hanımefendi Google linkini ben atmıştım nasıl hatırlamıyorsunuz? Hadi hatırlamadınız diyelim neden direkt Google mevsuzuna giriyorsunuz? Neyse uzamasına gerek yok.Aslında benim bir fikir beyanım yoktu folik ile ilgili, kendi bildiğimi doğru sayacak yorumda da bulunmadım aşağıda görüleceği gibi. Bilmiyorsam da google yerine doktor tercih ediyorum.
Teşekkür ederim google araştırma önerin için. Siz gereksiz üstünüze alınmışsınız size laf dokunduracak yorumunuzu hatırlamamıştım yazarken. Ama şimdi kendi yorumumu hatırlatma gereği duydum.
""Anne Grupları 2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı
ya şu folik asit konusunda yarın 12+0 olacağım foliki bırak dedi, yeni bir takviyeye başlayacağız dedi. ben de 60 adetli almıştım çok kaldı dedim doktora o zaman sabah folik akşam da yeni takviyeyi al ziyan olmasın folik dedi. zararı yoktur heralde boş yere de niye içeyim isterse ziyan olsun... """
Sigara diil onu ben de buldum daKızlaar kabızlığa çare buldum sigara şaka gibi
Prilam midem çok ağrıyordu kusuyordum geçirdi çok şükürKızlar ben sürekli bişeyler yiyorum peşine hemen mide bulantısı ve kusma var mı çözüm bulabilensürekli acıkma sorunum var durmadan yiyorum ki normal hayatımda günü tek öğünle geçirebilen biriyim ki 52 kiloyla hamile kaldım
Bana iyi geldi vallahi ne yalan söylim :)Kola geçiriyor mu bulantıyı ya öyleyse hemen alayım
Plansız olmadığı gibi planlının da en dibi ::) tüp bebek yani. İlk kızımda tüp bebekti. Donmuş embriyolarım vardı yaş geçiyo bir kardeşi olsun drdik kızım çok istiyodu eşimde öyle. Banada bi cazip geldi kardeş fikri. Ama şuan nasıl bakıcam nasıl yeticem modundayım. Birde ilk kızımdaki kadar heyecan yok açıkcası. Bilmiyorum inşallah hissetmeye başlayınca azalır bu duygularım.Plansız bir gebelik mi şuankiplansız olunca kımıldamayı hissedene kadar kabullenemiyor insan ilk gebeliğimden biliyorum herşeyi yedm içtim ilk gebeliğimde de şimdide öyleyim elbette fetusa geçecek kimyasal ve zararlardan koruyorum kendimi ama yiyecek içecek konusunda aman aman titiz değilim çünkü zaten herşeyi mide kabul etmiyor mesela sucuk kokusundan bile kaçıyorum bir yediğimi ikinci kere yiyemiyorum falan bebek kendini koruyor anlayacağın
Evet malesef hamileyken koku tat neyden tiksinme olursa sonra yine aynı şeyler hissediliyor çoğu geçiyor ama aşırı olanlar geçmiyorYa o tiksinme o kadar kötü ki bayılarak yediğim şeyleri yiyemiyorumömür boyu devam etme olasılığı da varmış annem mesela bana hamileyken yeşil mercimekten tiksinmiş biz hiç yeşil mercimek yemeyiz
Doktoruma sormayı unuttum bidahaki kontrolde inşallah bunu soracağımPrilam midem çok ağrıyordu kusuyordum geçirdi çok şükür
İnşallah öyle bişey olmaz valla kötü bir durum yaEvet malesef hamileyken koku tat neyden tiksinme olursa sonra yine aynı şeyler hissediliyor çoğu geçiyor ama aşırı olanlar geçmiyor
O zaman bende günde 1 bardak olarak içeyim inşallah iyi gelirBana iyi geldi vallahi ne yalan söylim :)
10+2 bende10+1 oldu sen ne kadarlık olduydun? Kim ne kadar dı hep unuttum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?