- 25 Ağustos 2022
- 4.045
- 5.505
- 78
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.881
Kızın küçük geliyor şuan gözüne aslında onun etkisi var senin şuan yaşadıklarını ablamda yaşamıştı ondan biliyorum ikinciye hamile kaldığında dört yaşındaydı büyük kızı aynı endişeler aynı korkularla boğuştu.. ama öyle de Güzel büyüdüler ki bir arada abla olması anneye öyle destek ki sen bile şaşıracaksın erkek olsaydı belki bu kadar rahat konuşamazdım ama büyük olan çocuğun kız olması kolaylık inanki ikisine de çok rahat yeteceksin sevginde yetecek ilginde yetecek inan buna gönlün çok rahat olsun.. yetemeyecek olsan Allah ikinciyi nasip etmezdi tüp bebek bile olsa tutmasına müsade eder miydi ..Plansız olmadığı gibi planlının da en dibi ::) tüp bebek yani. İlk kızımda tüp bebekti. Donmuş embriyolarım vardı yaş geçiyo bir kardeşi olsun drdik kızım çok istiyodu eşimde öyle. Banada bi cazip geldi kardeş fikri. Ama şuan nasıl bakıcam nasıl yeticem modundayım. Birde ilk kızımdaki kadar heyecan yok açıkcası. Bilmiyorum inşallah hissetmeye başlayınca azalır bu duygularım.
Yeme canının istemediği hiç birşeyi yeme aslında o tiksinme can istememe durumu değil çok yiyip tiksinmek veya yiyip kusmaktan oluyor geneldeİnşallah öyle bişey olmaz valla kötü bir durum ya
Annem bana hamileyken kestane ve turşu çok yemis bayılarak yiyorum kardeşimin birinde baklava yemiş çok fazla o da baklavayi asıri sever en küçük kardeşimde de dondurma çok yerdi kardeşim yaz kış dondurma diye ortalıkta dolaşır. Kuzenlerimde de böyle çok örnek var anne neyi çok aserip yerse bebek doğduğunda o tada aşina doğuyor. Aminyom sivisina yediğimiz besinlerin tadı geçiyormuş bebeğin ilk tad bilgisi orada olusuyormus bana her sebzede her meyveden sevsen de sevmesen de tadımlık ye diyorlar ileride de ek gıda sürecinde rahat edersinEvet malesef hamileyken koku tat neyden tiksinme olursa sonra yine aynı şeyler hissediliyor çoğu geçiyor ama aşırı olanlar geçmiyor
Eğer normalde de uzun süreli aktif spor hayatınız var ise hamilelik sonrası spora devam eden yabancılar çok görüyorum halter falan kaldırıyorlarAçıkçası hem buradaki doktoruma hem de Türkiye’den 2 doktora sordum. Koşuyorum, haftada iki nabzını yükselten antrenman ve yoga yapıyorum birkaç senedir hepsi. Tenis oynuyorum bir de arada. Hepsi için durma devam et dediler üçü de üstüne basa basa. Bence bu konuda bir yanlış anlaşılma var, egzersizden sağlıklı gebeliğin etkilenme olasılığının olmadığını söyleyip devam etmem için çok yüreklendirdiler.
Benim doktorum hiç bundan bahsetmedi canım bu cümleyi kurduğuna göre kendisi anlatabilir sorarsan güzel olurFırsat olursa sorarım canım doktoruma hangi hastalık mesela diye.
bana "doğduğu gibi bazen bir iğne ile önüne geçebileceğimiz hastalıkları hakkında bilgi edinmiş oluyoruz" demesi benim için önemliydi.
Hoş ben gebelik öncesinden taramalar yerine dna yaptırma kararı vermiştim. çok doktora da fırsat vermedim fikri açısından.
Çok geçmiş olsun size de . Ben embriyoya genetik test yaptırmak istedim. Sebebini öğrenmek için o yüzden kendi isteğimle kürtaj yapıldıÇok geçmiş olsun benim bebeğimin de kalbi durdu. Doktorum işleme gerek yok kendiliğinden düşer bir iki hafta için de dedi. İlaçları keselim dedi. Progestanla kan sulandırıcı kullanıyordum bırakınca üç gün sonra kendiliğinden düştü siz de neden kendisi düşmesi için beklemediler? Rabbim tekrar sağlıkla nasip etsin ilk haftalardaki kayıplar sağlıksız olduğu için oluyormuş canınızı sıkmayın. Daha yeni evliymişsiniz tekrar olur
Canım kromozomal olanlara sendrom olan hastalıklara anomalilere dıştan müdahale edilemiyor diye biliyorum.Buradaki hastaliklarin hangisine mudahale edilebiliyor bilmiyorum fakat benim yaptirdigim tarama bunlari iceriyor. Belki fikir verir
Eki Görüntüle 3249296
Down olarak değilde dıştan müdahale edilebilir bir hastalık tespit ettiklerini düşünmüyorum sadece.Siz sadece down diye düşünüyorsunu dna testini gördüğüm kadarıyla.
bu testlere bir çok hastalık araştırmasını ekletip çıkartabiliyorsunuz da, fiyat bu yüzden değişkenlik gösteriyor.
Darısı başıma inşallahBenim iki gündür kesildi lekelenmem inşallah bir daha yaşamam
sanırım artık evlenirken gerekli sağlık belgeleri arasına da girdi bi arkadaşımın eşi sma testi vermişti eğer onda sorun çıksaydı koz arkadaşım da verecekmişti.Benim de kafam karıştı.
Sma artık aile hekimliğin de tespit edilebiliyor.
Hatta hamile kalmadan gelin test yapalım olma ihtimaline bakalım diyorlar.
Ama şunu söylim size test bebeğin Sma hastası olduğunu da söylese konu hep aynı.
Doktorlar bu duruma dışarıdan müdahale edemiyorlar.
Bende arkadaşın yazdığı şeyi merak ettim dışarıdan müdahale edilebilir neyi tespit ediyorlar
Folik asit fazlası bebekte hiperaktifliğe neden oluyormuş ondan bıraktırıyor olabilirler mi acaba , ben de Salı günü ikili test için gidicem 12.haftam oluyor. Bende de biraz kaldı sorayım bakalım devam ettirecek miya şu folik asit konusunda yarın 12+0 olacağım foliki bırak dedi, yeni bir takviyeye başlayacağız dedi.
ben de 60 adetli almıştım çok kaldı dedim doktora o zaman sabah folik akşam da yeni takviyeyi al ziyan olmasın folik dedi.
zararı yoktur heralde boş yere de niye içeyim isterse ziyan olsun da kararsız kaldım. yıllardır folik içiyorum hergün zaten
İşte arkadaşlar bazı hastalıklara müdahale edilebilir olduğunu söyledi oradan kafam karıştı araştırayım bakalım sende araştır canımTeşekkür ederim bilgilendirmen içinişte yanılma payı fazlaymış yaptırıp öyle bişey denirse ve yanılma payı olursa o kadar stres yapıp bebeğe zarar vermeye gerek var mı bilemiyorum. Ne olacağını, nasıl olacağını yalnızca Allah bilir tevekkül etmek en doğrusu bence
Ben de oyle biliyorum. Bunlarin hepsi genetik vs fetal dna da ztn mantiken dna hasarlarina bakiliyodur diye dusunuyorum. Mudahalesi var midir belki var olanlar vardir hicbi fikrim yokCanım kromozomal olanlara sendrom olan hastalıklara anomalilere dıştan müdahale edilemiyor diye biliyorum.
Dıştan müdahale edilebilir şeyler erken doğum riskinde ciğer geliştirici iğneler vb.
Diye biliyorum ondan kafam karıştı
Fetal dna da yanilma payi 0.01 binde 1 yani. %99.9 dogrulukla calisiyorTeşekkür ederim bilgilendirmen içinişte yanılma payı fazlaymış yaptırıp öyle bişey denirse ve yanılma payı olursa o kadar stres yapıp bebeğe zarar vermeye gerek var mı bilemiyorum. Ne olacağını, nasıl olacağını yalnızca Allah bilir tevekkül etmek en doğrusu bence
Kaç haftaliksiniz neden düşük riski var ki? Rabbim size bağışlasın insallahYa şuan düşük riski var o yüzden hiç içmek istemiyorum. Bişe olmaz ama ben kendimi biliyorum takarım kafaya onu etkiler mi diye. Sabahları böyle kusuyorum sonra sürekli bişiler yiyom kusmuyorum en azından.
Tatlım kan pıhtılaşması annenin bebek kaybından sonra yapılan araştırma da tespit edilir ( bildiğim kadarıyla)Zaten yaşamayacak çocuk için direkt söylüyorlar çıkan sonuçta. Ancak benim doktorum da istedi yaptırcam, testi isterken de kapsamlı her şeye bakıyorlar daha önce bir kurtaj olduğu için bu testi yaptirmani istiyorum ona göre önlem alalım dedi. Atıyorum anne karnında kan pıhtılaşması, ona göre iğne ve ya ilaç. Ya da bebekte başka bir problem atıyorum ocaktan dışarı nefes güçlüğü veya organ eksikliği. Bunu önden bilirlerse dodugu gün hem ona göre bir oda ona göre bir kuvez ve ona göre bı hizmet başlar. Ama geç fark edilirse tedavi aksar gibi. Kuzenimin bebeği 2 3 gün kuvozde kalması gerekirken eve gönderdiler. Çocuk şimdi 2 yaşına kadar nöroloji muaynesi altında. Ben bu şekilde yorumluyorum en azından. Rabbim hepimize sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallah
Down olarak değilde dıştan müdahale edilebilir bir hastalık tespit ettiklerini düşünmüyorum sadece.
Tanı koyma evet var ama tanı sonrası müdahale edilebilir bir yanı var mı o kısımda takılıyorum ben
İşte tedavisi mümkün olan durumları kapsıyor demiş bir doktor.Ben de oyle biliyorum. Bunlarin hepsi genetik vs fetal dna da ztn mantiken dna hasarlarina bakiliyodur diye dusunuyorum. Mudahalesi var midir belki var olanlar vardir hicbi fikrim yok
Darısı başıma inşallah
sanırım artık evlenirken gerekli sağlık belgeleri arasına da girdi bi arkadaşımın eşi sma testi vermişti eğer onda sorun çıksaydı koz arkadaşım da verecekmişti.
Folik asit fazlası bebekte hiperaktifliğe neden oluyormuş ondan bıraktırıyor olabilirler mi acaba , ben de Salı günü ikili test için gidicem 12.haftam oluyor. Bende de biraz kaldı sorayım bakalım devam ettirecek mi
O zaman yaptırmak bana mantıklı gelmiyorgebelik sırasında müdahale yokmuş canım, taramalar tanı için değil ama nipt-fetal tanı içinmiş.
aslında doğumda sürpriz yaşamak istemiyorsan fetal mantıklı gibi geldi bana, taramada risk bilmek beni rahatsız ederdi gerçekten sonra tanı için amniyosentez ya da fetale yönlendircek falan.
Annişleri zorluyorlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?