2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızın küçük geliyor şuan gözüne aslında onun etkisi var senin şuan yaşadıklarını ablamda yaşamıştı ondan biliyorum ikinciye hamile kaldığında dört yaşındaydı büyük kızı aynı endişeler aynı korkularla boğuştu.. ama öyle de Güzel büyüdüler ki bir arada abla olması anneye öyle destek ki sen bile şaşıracaksın erkek olsaydı belki bu kadar rahat konuşamazdım ama büyük olan çocuğun kız olması kolaylık inanki ikisine de çok rahat yeteceksin sevginde yetecek ilginde yetecek inan buna gönlün çok rahat olsun.. yetemeyecek olsan Allah ikinciyi nasip etmezdi tüp bebek bile olsa tutmasına müsade eder miydi ..

Evet malesef hamileyken koku tat neyden tiksinme olursa sonra yine aynı şeyler hissediliyor çoğu geçiyor ama aşırı olanlar geçmiyor
Annem bana hamileyken kestane ve turşu çok yemis bayılarak yiyorum kardeşimin birinde baklava yemiş çok fazla o da baklavayi asıri sever en küçük kardeşimde de dondurma çok yerdi kardeşim yaz kış dondurma diye ortalıkta dolaşır. Kuzenlerimde de böyle çok örnek var anne neyi çok aserip yerse bebek doğduğunda o tada aşina doğuyor. Aminyom sivisina yediğimiz besinlerin tadı geçiyormuş bebeğin ilk tad bilgisi orada olusuyormus bana her sebzede her meyveden sevsen de sevmesen de tadımlık ye diyorlar ileride de ek gıda sürecinde rahat edersin

Eğer normalde de uzun süreli aktif spor hayatınız var ise hamilelik sonrası spora devam eden yabancılar çok görüyorum halter falan kaldırıyorlar

Midesi bulananlar, zencefil limon çayı denediniz mi? Benim az bulantım oldu ama hep iyi geldi.

Benim doktorum hiç bundan bahsetmedi canım bu cümleyi kurduğuna göre kendisi anlatabilir sorarsan güzel olur

Çok geçmiş olsun size de . Ben embriyoya genetik test yaptırmak istedim. Sebebini öğrenmek için o yüzden kendi isteğimle kürtaj yapıldı

Selam kızlar aranıza yeni katıldım. Aralık veya ocak annesi olacağım 38. yaşındayım. 2 kızım var. 3. süpriz bir şekilde pazar günü öğrendim çok ağladım. ama allah nasip ettiyse vardır bir bildiği. heman pazartesi dr a gittim kalp atışlarını duydum. Sat ı bilmiyorum :) 1-7 nisan arası birşey . Aynı zamanda çalışıyorum. Çok zor günler beni bekliyor.

Buradaki hastaliklarin hangisine mudahale edilebiliyor bilmiyorum fakat benim yaptirdigim tarama bunlari iceriyor. Belki fikir verir
Eki Görüntüle 3249296
Canım kromozomal olanlara sendrom olan hastalıklara anomalilere dıştan müdahale edilemiyor diye biliyorum.
Dıştan müdahale edilebilir şeyler erken doğum riskinde ciğer geliştirici iğneler vb.
Diye biliyorum ondan kafam karıştı

Siz sadece down diye düşünüyorsunu dna testini gördüğüm kadarıyla.
bu testlere bir çok hastalık araştırmasını ekletip çıkartabiliyorsunuz da, fiyat bu yüzden değişkenlik gösteriyor.
Down olarak değilde dıştan müdahale edilebilir bir hastalık tespit ettiklerini düşünmüyorum sadece.
Tanı koyma evet var ama tanı sonrası müdahale edilebilir bir yanı var mı o kısımda takılıyorum ben

Benim iki gündür kesildi lekelenmem inşallah bir daha yaşamam
Darısı başıma inşallah
sanırım artık evlenirken gerekli sağlık belgeleri arasına da girdi bi arkadaşımın eşi sma testi vermişti eğer onda sorun çıksaydı koz arkadaşım da verecekmişti.
Folik asit fazlası bebekte hiperaktifliğe neden oluyormuş ondan bıraktırıyor olabilirler mi acaba , ben de Salı günü ikili test için gidicem 12.haftam oluyor. Bende de biraz kaldı sorayım bakalım devam ettirecek mi

İşte arkadaşlar bazı hastalıklara müdahale edilebilir olduğunu söyledi oradan kafam karıştı araştırayım bakalım sende araştır canım

Ben de oyle biliyorum. Bunlarin hepsi genetik vs fetal dna da ztn mantiken dna hasarlarina bakiliyodur diye dusunuyorum. Mudahalesi var midir belki var olanlar vardir hicbi fikrim yok

Fetal dna da yanilma payi 0.01 binde 1 yani. %99.9 dogrulukla calisiyor
Ama ona ragmen bisey ters gittiginde amniyosentez veya cvs yapilio o %100 dogru calisiyor

Ya şuan düşük riski var o yüzden hiç içmek istemiyorum. Bişe olmaz ama ben kendimi biliyorum takarım kafaya onu etkiler mi diye. Sabahları böyle kusuyorum sonra sürekli bişiler yiyom kusmuyorum en azından.
Kaç haftaliksiniz neden düşük riski var ki? Rabbim size bağışlasın insallah

Tatlım kan pıhtılaşması annenin bebek kaybından sonra yapılan araştırma da tespit edilir ( bildiğim kadarıyla)
Nefes güçlüğünü tespit etmeleri malesef anne karnında mümkün değil. Bebek doğduğunda bunu çocuk doktoru iyi analiz edip küvez desteği verir.
Organlarla ilgili problemi 21. Haftada yapılan boyutlu ultrason tespit edebilir. Bu haftalarda verilen kan bu bilgileri taşımaz.
Anamoli,kromozom bozuklukları vb. Bilgisi taşır.
Bu durumlara doktorun dıştan müdahalesi pek mümkün gözükmüyor.
Ama arkadaşlardan biri doğumdan sonra yapılan iğneden bahsetmiş mesela.
Öyle bir imkan varsa çok iyi olabilir.
Kafam da soru işareti olarak kalan kısım bu

gebelik sırasında müdahale yokmuş canım, taramalar tanı için değil ama nipt-fetal tanı içinmiş.
aslında doğumda sürpriz yaşamak istemiyorsan fetal mantıklı gibi geldi bana, taramada risk bilmek beni rahatsız ederdi gerçekten sonra tanı için amniyosentez ya da fetale yönlendircek falan.
Annişleri zorluyorlar :)

Ben de oyle biliyorum. Bunlarin hepsi genetik vs fetal dna da ztn mantiken dna hasarlarina bakiliyodur diye dusunuyorum. Mudahalesi var midir belki var olanlar vardir hicbi fikrim yok
İşte tedavisi mümkün olan durumları kapsıyor demiş bir doktor.
Araştırmak lazım belki de

sor canım bakalım seninki ne diyecek, bende yarın hastane doktoruna gidince soracağım. tüp bebek doktoru elimde fazla kaldıgını söylediğimde ziyan olmasın sabah birini akşam yeni vitamini iç deyince aklıma zararı olup olmayacağı gelmemişti açıkçası.

O zaman yaptırmak bana mantıklı gelmiyor neylerse güzel eyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…