- Konu Sahibi sunshine__
-
- #6.901
Hayırlı olsun neymiş :) kaçıncı haftada öğrendinizKızlar cinsiyetimiz öğrendik
Evet bizlerde çocuktan önce gidip sma taraması yapabiliyoruz aslında.Darısı başıma inşallah
sanırım artık evlenirken gerekli sağlık belgeleri arasına da girdi bi arkadaşımın eşi sma testi vermişti eğer onda sorun çıksaydı koz arkadaşım da verecekmişti.
Folik asit fazlası bebekte hiperaktifliğe neden oluyormuş ondan bıraktırıyor olabilirler mi acaba , ben de Salı günü ikili test için gidicem 12.haftam oluyor. Bende de biraz kaldı sorayım bakalım devam ettirecek mi
O zaman yaptırmak bana mantıklı gelmiyorneylerse güzel eyler.
Evet bizlerde çocuktan önce gidip sma taraması yapabiliyoruz aslında.Darısı başıma inşallah
sanırım artık evlenirken gerekli sağlık belgeleri arasına da girdi bi arkadaşımın eşi sma testi vermişti eğer onda sorun çıksaydı koz arkadaşım da verecekmişti.
Folik asit fazlası bebekte hiperaktifliğe neden oluyormuş ondan bıraktırıyor olabilirler mi acaba , ben de Salı günü ikili test için gidicem 12.haftam oluyor. Bende de biraz kaldı sorayım bakalım devam ettirecek mi
Nedir nedirHayırlı olsun neymiş :) kaçıncı haftada öğrendiniz
Arkadaslar folat mevzu okdr uzadi ki gittim kan verdim. 1senedir en az folat kullaniyorum suan. Folat olan yiyecekleri tuketiyorum vs zaten beslenmeye takigim bilen bilir. Konuyu cozucez rahat olun kavga edip kalp kirmayalim
Ya yapana saygım sonsuz bana çözümsüz olan şeyler mantıklı gelmiyor sadece.aynen öyle. abimlerde yaptırmadı ne tarama ne fetal. 10 hafta var aramızda. bugün detaylıdalar bakalım.
ben tüp bebek sırasında eşimle ayrı ayrı genetikte yaptırmıştım. önemsiyoruz biz biraz da çokta abartmamak lazım
Ya yapana saygım sonsuz bana çözümsüz olan şeyler mantıklı gelmiyor sadece.
Yaptırmıycam ben
Size de çok geçmiş olsun benim de 8. Haftada kalbi durmuştu, doktorum kürtaj olman lazım gebelik zehirlenmesine yol açabilir demişti. Kürtaj olduktan sonra bi peritanalog görmüştüm instada 10. Haftaya kadar düşüklerde rahim atar kürtaja gerek yok demişti erken görsem yaptırmazdım ben deÇok geçmiş olsun benim bebeğimin de kalbi durdu. Doktorum işleme gerek yok kendiliğinden düşer bir iki hafta için de dedi. İlaçları keselim dedi. Progestanla kan sulandırıcı kullanıyordum bırakınca üç gün sonra kendiliğinden düştü siz de neden kendisi düşmesi için beklemediler? Rabbim tekrar sağlıkla nasip etsin ilk haftalardaki kayıplar sağlıksız olduğu için oluyormuş canınızı sıkmayın. Daha yeni evliymişsiniz tekrar olur
Merhaba kızlar. Bulantı yoğunluğundan giremiyorum siteye çok fazla artık çok yoruldum kusma yok ama bulantı beni mahvediyor. Bugün kontrolüm vardı 9+2’yiz bebiş de baya hareketliydi :) bir daha 3 hafta sonra ikili test için çağırdı. Bulantılar dışında her şey yolunda ama mahvoldum artık doktor pik yaptığı dönemdesin yavaş yavaş azalıcak dedi. Bide prilam yanına bir tane daha ilaç ekledi. Prilamı gece yatarken al diğerini gündüz bir tane al dedi. Benden haberler böyle.
Tuzlu çubuk kraker işe yarar mı acaba size benim bi arkadaşım öyle yapıyor gece yatmadan bir iki tane yiyor sabah rahat uyanıyormuş. Benim hiç bir şeyden değil de dişimi fırçalarında midem bulanıyorYa şuan düşük riski var o yüzden hiç içmek istemiyorum. Bişe olmaz ama ben kendimi biliyorum takarım kafaya onu etkiler mi diye. Sabahları böyle kusuyorum sonra sürekli bişiler yiyom kusmuyorum en azından.
Tatlım kan pıhtılaşması annenin bebek kaybından sonra yapılan araştırma da tespit edilir ( bildiğim kadarıyla)
Nefes güçlüğünü tespit etmeleri malesef anne karnında mümkün değil. Bebek doğduğunda bunu çocuk doktoru iyi analiz edip küvez desteği verir.
Organlarla ilgili problemi 21. Haftada yapılan boyutlu ultrason tespit edebilir. Bu haftalarda verilen kan bu bilgileri taşımaz.
Anamoli,kromozom bozuklukları vb. Bilgisi taşır.
Bu durumlara doktorun dıştan müdahalesi pek mümkün gözükmüyor.
Ama arkadaşlardan biri doğumdan sonra yapılan iğneden bahsetmiş mesela.
Öyle bir imkan varsa çok iyi olabilir.
Kafam da soru işareti olarak kalan kısım bu
Ben de kabız oluyordum ilk zamanlar , ama sonra sabah uyandığım gibi yataktan kalkmadan 1 bardak su içip sırt üstü yatıyorum. Tuvaletim geliyor :) bunu keşfettikten sonra hiç olmadım :)))Kızlaar kabızlığa çare buldum sigara şaka gibi
İnsallah canım çok güzel günlerde hepimiz sağ salim kucağımıza alalımYok ben mantık olarak örnekler verdim sadece olup olmayacagini bilemiyorum tabi. Doktorun söylediğinden yola çıkarak yorum yaptım. Bir önceki kaybımızın sebebini bilmiyoruz, onlemimizi alalım tarzında konuştu. Umarım bebislerimizin hepsi sağlıklı olurlar rabbim bize bağışlasın onlariama mantıken anne karnında müdahale sanmıyorum edilsin, doğum sonrası hemen tedavi olarak iyi yanı olabilir gibi geliyor bana
Aa öyle mi bende kendimi zorluyorum vitamini, faydasını alayım diye iyi oldu söylediğin teşekkür ederimYeme canının istemediği hiç birşeyi yeme aslında o tiksinme can istememe durumu değil çok yiyip tiksinmek veya yiyip kusmaktan oluyor genelde
Öyle yapacağım bende araştırayım bulduklarını benimle de paylaşırsan sevinirim canımİşte arkadaşlar bazı hastalıklara müdahale edilebilir olduğunu söyledi oradan kafam karıştı araştırayım bakalım sende araştır canım
Yanılma payı bayağı düşük yaptırılabilir bence bu mantıklı yani. Bişey elden gelmese bile bilmekte fayda vardırFetal dna da yanilma payi 0.01 binde 1 yani. %99.9 dogrulukla calisiyor
Ama ona ragmen bisey ters gittiginde amniyosentez veya cvs yapilio o %100 dogru calisiyor
Ben de 6 haftalikken ilacla kendim dusurmustum. Tup bebek doktorum oyle onermisti. Rapor almak icin gittigim 2 doktor bana rapor vermedi, kurtaj olman lazim cok kanaman olur, boyle gonderemem dediler. Ben kendi doktorumu dinledim. Basit bir takviye yazdi bana multivitamin. Sonra ileri derece kan kaybindan Huzursuz bacak sendromu cikti vs... 1 sene toplayamadim. serumla demir almak zorunda kaldim.Size de çok geçmiş olsun benim de 8. Haftada kalbi durmuştu, doktorum kürtaj olman lazım gebelik zehirlenmesine yol açabilir demişti. Kürtaj olduktan sonra bi peritanalog görmüştüm instada 10. Haftaya kadar düşüklerde rahim atar kürtaja gerek yok demişti erken görsem yaptırmazdım ben de
Bebek büyüdükçe kese büyümeye devam ediyor ama istenilen boyutta degil malesef hala. Takibini yapan doktorum cok umutsuz, soyleyipte sizin de canınızı sıkmak istemem ama tuo bebek doktorum fetal dna istedi. Duzelebilir de dedi. Ama fetal dna dan cok korkuyorumMerhaba durumumuz benziyor 10 gunonce kese 4 mm olculdu 10.gun 9 mm olculdu yavas dediler umutsuz konustu doktorum son durumunuz nedir acaba
Gerçekten yaşadığın bir örnekle açıklaman o kadar iyi geldi ki.. inşallah dediğin gibi olur zamanla alışır ve doğumdan sonrada kolaylık yaşarım bu anlamdaKızın küçük geliyor şuan gözüne aslında onun etkisi var senin şuan yaşadıklarını ablamda yaşamıştı ondan biliyorum ikinciye hamile kaldığında dört yaşındaydı büyük kızı aynı endişeler aynı korkularla boğuştu.. ama öyle de Güzel büyüdüler ki bir arada abla olması anneye öyle destek ki sen bile şaşıracaksın erkek olsaydı belki bu kadar rahat konuşamazdım ama büyük olan çocuğun kız olması kolaylık inanki ikisine de çok rahat yeteceksin sevginde yetecek ilginde yetecek inan buna gönlün çok rahat olsun.. yetemeyecek olsan Allah ikinciyi nasip etmezdi tüp bebek bile olsa tutmasına müsade eder miydi ..
Çubuk krakeri başlarda yemiştim şimdi görmek bile midem bulandırıyorTuzlu çubuk kraker işe yarar mı acaba size benim bi arkadaşım öyle yapıyor gece yatmadan bir iki tane yiyor sabah rahat uyanıyormuş. Benim hiç bir şeyden değil de dişimi fırçalarında midem bulanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?