2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Merhaba kızlar. Bugün resmen regli gibi kanamayla uyandım. Kahverengi lekelenme flaan değildi regli gibi akıntılı kırmızı yoğun kanama. 10+0’ım. Zaten tüp bebek olduğu için progestan dex iğne artı lutinus fitil kullanıyordum. Normalde bugün son gündü bırakıcaktım. Doktora gittk bebek iyi gayet güzel gelişmiş 10+2 çıktı. Kalp atışları düzenli dedi. Plasenta arkasında çok küçük kanama alanı varmış. Hiç önemli bir şey yok endişe edilecek bir durum yok dedi. Bu haftalarda progestan eksikliğinden kanama olmaz genelde bu haftalardaki kanamalar plasentaya bağlı olur ve onun için yoğun ve kırmızı kanama olur dedi. Plasentanın yerleşim yerine göre büyüyüp geri çekilme yapabiliyor ve kanama oluşabiliyor dedi. Progestan takviyesine devam edelim ama korkulcak bi durum yok dedi. 2 hafta sonra ikili test için gideceğim. Kanamada durdu şimdilik.
Ben bu haftalarda oluşan kırmızı kanamadan çok 6-7. Haftalarda olan kahverengi bile olsa lekelenmeden daha çok korkarım dedi.
Öyle bi ekşın yaşadım yani sabah sabah

Bende 10+4 üm 12. Hafta ideal mantıklı benım ikiz oldugu için göbiş belirmeye başladı senınde var mı göbiş?
Ben gogus karın ve kalcama sürcem hatta kalcamda zaten mevcut catlaklarım var daha da artar mı bılemem zaten goguslerım kocaman oldu bile
Bende uzakdoğudan almıştım ama benım aldıgımda hindistancevizi hiç kokmuyo sahte mi aldım acaba dedım gratısten aldıgım mis gibi hindistancevizi kokuyo acaba esans mı koymuşlar senın uzakdoğudan aldıgın nasıl kokuyor?

Bende 2 hafta once baya bacaklarımdan akan bi kanama yaşadım ama cok şükür bebekler saglıklı ve 2 gunde 1 kahve kanamam mutlaka oluyor hele hareket edersem mutlaka ertesi gun kanama oluyor doktorum cok normal dedi şu an 10+4 üm tüp bebekte progestanı kendi üretemediği için vucut bunlar oluyo 12. Haftay kadar progestan takvıyesi şartmış zaten 12 haftdan sonra plesenta progestanı deniz gibi salgılıcak hiç korkma dedi bana. 2 hafta sonra ikili testim var benımde

Çok geçmiş olsun sanada evet inşallah 2 hafta sonra bitecek bu sıkıntılar. 2. Trimester gebeliğin balayı:) bide senin ikizmiş aman bol bol dinlen.

Çok geçmiş olsun canım o an insanın psikolojisi çok kötü oluyor çok şükür iyimis

Ya benim de gobegim belirdi ama o kadar gaz var ki sanki 5 aylik gaz olmasa da belli olacak mi emin degilim bebisler :)
ben daha onceki gebeligimde palmers cocoa butter masaj losyonu almistim. Kullanmak nasip olamamisti Sislik aksamlari arttigi icin 2 3 aksamdir sürmeye basladim simdi gobegime.

Ben biraz minyoum kızlar 158 boy , 45 kilo :)
doktor kilo al dedi 2 haftada 1,5 kilo vermişim.Bulantılar ve kusmalar çok ciddi seviyede bende malesef
Bende bebek için korkmaya başlamıştım. Benimde doktorum aynı şekilde panik yapma vücüt depolarından gerekli vitamin ve mineralleri karşılıyordur dedi

Bizzat başıma geldi tatlım 12. Hafta da erkek dedi sonra kız olduğunu öğrenmiştik

Parachute kullanirim ben ara ara. Ama ole guzel kokmaz yok yani mavi siseli. Belki aynisidir. Agir kokuyor hatta

Gözün aydın rahim ağzı ölçtu mu
Ya bu rahim ağzı ölçümü diye birsey mi var ben hiç hatırlamıyorum.
Doğuma yakın pelvik kemik genişliğine bakılıyor diye biliyorum bunu ilk defa duydum.
Bu haftalarda vajinal muayene olmamıştım çünkü.

Erken doğum ihtimaline karşı rahim ölçülüyor eğer kısa ise dikis atıyorlar

kızlar bu NIPT testini düşünüyor musunuz?
Bunu yaptırdığımızda 2 li ve 3lü teste ihtiyaç olmuyor diye duydum bilgisi olan yada yaptırmayı düşünenler fikir verebilir mi?

kızlar bu NIPT testini düşünüyor musunuz?
Bunu yaptırdığımızda 2 li ve 3lü teste ihtiyaç olmuyor diye duydum bilgisi olan yada yaptırmayı düşünenler fikir verebilir mi?
Evet canim, ben yaptiracagim. 2li 3lu testlerin yerine geciyor, hatta daha kapsamli ve daha kesin sonuc veriyor.
Ikili testin orani %80 lerde iken dna testi %99 dogruluk payi veriyor.
Test icerigi merkezden merkeze degisiyor, ya da sectigin kapsama gore maliyet degisiyor. Maliyet 300 dolardan 659 euroya kadar cesitli rakamlar duyduk bu forumda.
Genelde yurt disina gidiyor kan ornegi Ama yeni yeni tr de de yapilmaya baslamis. Fiyat biraz daha uygun oluyor.
10-12. Hafta arasinda yapiliyor
Temel mantik bebegin dna lari anne kanina geciyormus ( ben duyunca cok duygulanmistim :) ) onlari ayristirip kromozom anomalilerine bakiyorlar. Ayrica cinsiyet de belli oluyor
Bendeki bilgiler bu kadar :)

Kızlar selaaamm unutmuşum buraya yazmayı yaa nasıl geçiyo n’aptınız öenmli bişi oldu mu kaçırdığım

Amin amin her evre zor bulantısı ayrı kabızlığı ayrı dert .. ah çok iyi anlıyorum seni ben ömrü haytımda böyle acı çekmemiştim kayısı için bide şey diyorlardı ben öyle yapıyordum sabah aç karnına iki tane yiyip üstüne ılık su içiyordum öğlende kefir le iki tane yiyordum.. sonra hoşafını çok öneriyorlar bugün annem yaptı onu denicem bide bende... Hmm sonra hiç biri fayda etmezse dulcosoft diye bir ilaç var altı aylık bebekten büyükler ve hamileler kullanabiliyor bağırsak yumuşatmak için son çare onu denersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…