- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #7.901
Öyle deyınce google dan bi baktım şöyle yazıyor: Gebeliğin 11. ve 13. haftaları: Bu zamanlarda yapılan detaylı ultrason ile bebeğin ense kalınlığı ve sıvısı ölçülebilir.12 ikili test18 24 arasi sanırım detaylı ultrason
ay ben de öyle bi giriyorum sayfalarca yazı tek tek okuyorum. telefonla girince de toplu alıntılayamıyorum :) ben de yavaş yavaş tanımaya başladım böyle yapa yapa :)Yaa önemli bilgiler oluyor bana göre.
Yavaş yavaş kim kimdi tanımaya da başladım.
Kaçırmak istemiyorum bazı şeyleri.
endişelenme canım benim de ilk kan boşalması olunca doktorum hemen çağırmıştı. 2 gün öyle kan boşaldı bir kaç gün lekelenmeler oldu temizlendim derken hop gene kanama, bu sefer doktor çağırmadı beni , ama o kanamadan sonra lekelenmem uzun sürdü çamur gibi fazla fazla, daha bugün lekelenmem azaldı. Yani ben de 5 mayıs dahil, 5inden beri sürekli lekelenmeli ilerledim. Bebiş gayet iyiymiş benim. sen de endişelenmeYa kırmızı kanama geldi birden adet ağrısı oldu. Doktor tekrar muayene etmedi dün muayene oldum diye proluton vurdurdu. Şuan azaldı kahverengi geliyo yine. Ayyy ben hep böyle geçircem galiba hamileliğimi yaa nasip artık. Her seferinde panik olmasam neyse de
ben 11+2 de gittiğimde doktor kız dedi bi kaç gün sonra başka doktora gittim erkek dedi ama ikisi de kesin değil dedi. Oyüzden testte çıkmadıysa 16ya kadar beklemek gerekir bencekızlar ben 10.haftadayım ama aramızda daha yüksek haftalar vardır , nıp vs testler hariç en erken cinsiyet ultrasonda kacta gözüktü, ya da benzettm diyor mu 12de belli oluyor mu
1 adet tüp ile kandan down sendromuna bakıyorlar trimester 18 3 e bakıyorlar. oranı fetal dna testine göre düşük müş. Yanlış anlamadıysam doktordan ,dünyadaki tüm senin yaşındaki hamileler için alınan değerler ile senin sonuçta çıkan değerini karşılaştıran bir testmiş.Ben yanlış anladım o zaman canım. İkili tarama ne oluyor?
teşekkür ederimmGöğüs ucu yarası oluyor ya emzirmeden kaynaklı o yaralar oluşmadan önlüyor
Benim doktorum da 12 de cagirdi detayli ultrason icin canim. Organlara bakariz Cinsiyet bakariz rahim agzi olcusune bakariz dedi. Kahvalti et de gel bebekler uyansin dedi. Ikili test degil cunku ikili test yapmayacagiz nipt yapacagiz.Bende bılmıyorum ki erken mi degıl mi ne dedıyse doktorum onu yazdımhatta hazıranın ya 7 si ya 8 i dedi gec ya da erken olamazmış. 12. Haftada ne yapılıyor normalde?
Aynı şekilde benim de 10. Haftaya girince mide bulantılarım azaldıCanım benım 10. Haftada baya azaldı mide bulantım 7 8 9 da felakettım bi kaç haftaya geciyor
Net bir bilgim olmamakla beraber sanırım bebişte herhangi bir hastalık vs var mı diye yapılıyor birde ense kalınlığı falan ölçülüyorBen yanlış anladım o zaman canım. İkili tarama ne oluyor?
Kaçıncı haftadasın?
ben 9+4 hiç kanama lekelenme yok şuan
Aaaa aynısını dedi banada karnın tok olsun hatta hafif idrara sıkışmış ol detaylı ultrason yapıcam dedi cinsiyetınıde öğreniriz dedi hatta. Ayyy rahım agzından cok korkuyorum ona da mı bakacaklar.. rahım agzını alttan muayene ile mi goruyorlar?Benim doktorum da 12 de cagirdi detayli ultrason icin canim. Organlara bakariz Cinsiyet bakariz rahim agzi olcusune bakariz dedi. Kahvalti et de gel bebekler uyansin dedi. Ikili test degil cunku ikili test yapmayacagiz nipt yapacagiz.
Ne dertler başladı canım? Mide bulantısı gecınce ben cok rahatladımAynı şekilde benim de 10. Haftaya girince mide bulantılarım azaldıbaşka dertler başladı gerçi ama neyse
Ense kalınlığı down sendromu galıba allah korusunNet bir bilgim olmamakla beraber sanırım bebişte herhangi bir hastalık vs var mı diye yapılıyor birde ense kalınlığı falan ölçülüyor
Evet öyle oluyor herhalde bende bilmiyordum araştırdım biraz ama bişey anlamadım burda yazmışlardı tatlış anneler sağolsunlar ama cümleler tam olarak aklımda değil o yüzden yanlış yöblendirme yapmamak adına kesin şu şu yapılıyor yazmadımEnse kalınlığı down sendromu galıba allah korusun
Benim doktorum alttan bakmak istedi. Ama karindan da bakiyormus doktorlarAaaa aynısını dedi banada karnın tok olsun hatta hafif idrara sıkışmış ol detaylı ultrason yapıcam dedi cinsiyetınıde öğreniriz dedi hatta. Ayyy rahım agzından cok korkuyorum ona da mı bakacaklar.. rahım agzını alttan muayene ile mi goruyorlar?
İnşallah inşallahh bende geçer diye ümit ediyorum ama 28 ,30 larda geçmeyenleri görünce göz yaşım pıtCanım benım 10. Haftada baya azaldı mide bulantım 7 8 9 da felakettım bi kaç haftaya geciyor
En azından fayda etmiş sizdeİkimci paketimi bitirmek üzereyim. Maalesef ondan başka ilaç beni tutmadı.
Ya ne bilim midem bulanıyor hala diyorum heralde yerinde birden adet gibi kanama görünce şok oldum yaa çok şükür şuan yine kahverengi lekeye döndüDinlenerek geçirmek gerekiyor sanırım ama gitmişken muayrne etseymiş keşke eline mi yapışacak sanki için rahatlardı. Neyse artık sen yat dinlen. Bana doktor ağır iş yapmadan normal hayatına devam et sorun yok demişti.
Ay inşallah yaa 11+1 şuanKaçıncı haftadasın canım? Benımde kanamam cok oldu doktor saglıklıysa bebiş zaten düşmez merak etme demişti ama saglıksızsa ne yaparsak yapalım düşer dedi. Yani kanamaya takılma iğne hemen kesiyor onu bol yat dinlen ayaga kalkma pek gecicek
Yok yaa kendiliğinden oldu sanırım hep böyle geçirecem gebeliğiCok gecmis olsun canım seninki de tüp bebek miydi yoksa normal mi
Anında rengim gitti korkudan yaaİnsak
İnşallah hayırlısi ile geçer ve ne kadar herkes normal dese de insani psikolojik olarak yoran bir süreç rabbim yardımcın olsun canım
Ay içim rahatladı yaa sağolasın canımay ben de öyle bi giriyorum sayfalarca yazı tek tek okuyorum. telefonla girince de toplu alıntılayamıyorum :) ben de yavaş yavaş tanımaya başladım böyle yapa yapa :)
endişelenme canım benim de ilk kan boşalması olunca doktorum hemen çağırmıştı. 2 gün öyle kan boşaldı bir kaç gün lekelenmeler oldu temizlendim derken hop gene kanama, bu sefer doktor çağırmadı beni , ama o kanamadan sonra lekelenmem uzun sürdü çamur gibi fazla fazla, daha bugün lekelenmem azaldı. Yani ben de 5 mayıs dahil, 5inden beri sürekli lekelenmeli ilerledim. Bebiş gayet iyiymiş benim. sen de endişelenme
ben 11+2 de gittiğimde doktor kız dedi bi kaç gün sonra başka doktora gittim erkek dedi ama ikisi de kesin değil dedi. Oyüzden testte çıkmadıysa 16ya kadar beklemek gerekir bence
1 adet tüp ile kandan down sendromuna bakıyorlar trimester 18 3 e bakıyorlar. oranı fetal dna testine göre düşük müş. Yanlış anlamadıysam doktordan ,dünyadaki tüm senin yaşındaki hamileler için alınan değerler ile senin sonuçta çıkan değerini karşılaştıran bir testmiş.
teşekkür ederimm
Bağırsaklarımda ağrı oluyor sanki, böyle soğuk taşa oturmuşum kilo kilo acı yemişim gibiNe dertler başladı canım? Mide bulantısı gecınce ben cok rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?