- 22 Mart 2023
- 219
- 71
- 28
- 26
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #8.141
Ama bu günlerde canım çikolata istiyor artıkBen çay hariç şekerli ürün hiç yemedim zararlı olir diye karbonhidrat da tuketmiyorum pek
En güzelini yapıyorsunuz ben çikolatalı hiç bir tatlıya direnemiyorumAma bu günlerde canım çikolata istiyor artık
İyiyim kuzum ya biraktigin gibiyim valla yok bi degisiklikİki gün önce evde değildim öğlene kadar uyuduktan sonra dışarı çıktım işlerim vardı öyle iyi geldi ki o gün eve girmek istemedim eve geldikten sonra isyan ettim eşimi çağırdım parka gittik gece yarısına kadar keyif yaptıkşükürler olsun düzeltiyorum ben bugün ilk defa ilaç içmedim ve bulantım yok dünde çok uykusuzdum önceki gün sabaha kadar uyuyamadım o yüzden gündüz hep uyudum bugünde iyiyim kokular azaldı kabızlığım azaldı bulantı yok daha ne isteyeyim üzerimde kalan tek şey halsizlik iş yapmama isteği ve evime karşı olan tiksinti hissi oda giderse Allah diyeceğim sen nasılsııın
İlk 12 hafta gerekli ama serayin ne kdri kaldi ki?
Ben bi arastirirken c vitamini hamilelikte kullaniliyor diye okudum. Hatta bitek onu surun fln diye. Benim cildim c yi kabul etmedigi icin kullanamadim oyuzden de detayli arastiemadim ama c serumu oluyo galiba sormak lazimmİnşallah hemencecik toparlanın fıstık gibi hamile anneler olarak geri dönmeniz lazımbu arada bişey sorucam c vitamini serumu kullanıyorum da zararı olur mu onun sürmedim uzun zamandır kutuya baktım içerik yazmıyor üstünde biliyor musun ya da bilen var mıı
Benim arkadaşım 53 kilo 162 boy ile hamile kaldı doğuma gittiğinde 82 kiloydu bebeği 3.200ydu doğumdan sonra sadece 5 kilo gitmişti. Ama ona hamileyken doktoru sürekli böyle kilo alma zararlı diyordu o da bebeğim iyi olsun büyüsün diyordu günde yarım litre süt içiyordu. Bebeği de 2 hafta önde gidiyordu arkadaşım da iyi bir şey gibi algiliyordu doktoru en son dedi ki önde gitmesi 2 haftayı geçerse ve sen boyle kilo almaya devam edersen bebekte şeker hastalığından şüphelenmek zorunda kalacağız. Ama arkadaşım o zaman devam etti pek dikkate almadı doktor sürekli uyardı şeker olmasa ile aşırı fruktoz alıyorsun bebeğin için iyi değil bebeği doğdu kemikleri olması gerekenden yumasak dedi vitamin değerleri bebeğinin baya düşük çıktı kansızlık sorunu oldu doktor o zaman aşırı süt tüketiminden demişti. 10 12 tane farklı damla vitamin falan yazdı doktoru bunları kullanacaksın şekerli şeyler az tüketeceksin dedi sütten bebek alacak bunları öyle kullandı ama tatlıyı meyvi de bırakmadı sütüm bol olsun diye aşırı tüketti oğlu bir döktü Doktora götürdüler şeker alerjisi başlangıcı gibi bir şey dedi falan baya bir sorun yaşadı 10 11 kilo alınması ideal bütün hamilelikte ama sonrası zarar veriyorBir arkadaşım sadece 6 kilo aldı kısmetse salı günü doğumu olacak, endişe etmeyin bence. Bebeğe yarayan şeyler genelde çok kilo yapmıyor benim iştahım fazla açık olduğu için ve her akşam tatlı yediğim için kilo alıyorum
allah razı olsunİnşallah canım Şifan budur artık zorlanmadan geçirirsin
Araştır istersen canım bitter çikolata plesantaya çok iyi geliyormuş ben tatlıdan uzak durdugum halde özellikle günde 3 4 kare bitter çikolata yemeye çalışıyorumAma bu günlerde canım çikolata istiyor artık
Allah sabir versin. Okurken icim cekildi… rabbimin bi bildigi vardir elbet bunu yasadiysan… insallah allahim simdi kucagina almayi nasip eder…Ben birde bu hamileliğimde çok fazla endişeliyim ilk bebeğimi ben depremde kaybettim üstüme halı falan düştü sağlıklı sanırken doktor kontrolde pat diye düşük yapacaksın kanaman başlar dedi baya travma kaldı bende buraya da yazmıştım hatta karnımın şişliği geçti bilen var mı falan diye
Ay walla domestos da yani olmadan nasil olucak. Hicbi is yapmam yapmayi da sevmem ama banyo ve mutfak domestoslamak kirmizi cizgim yani.Koku olayi çok çok zor oluyorbana doktorum Domestosun kokusunu sakın alma kullanılan yere 2 3 saat geçmeden gitme demişti Domestos bağışıklık sistemini çok zayıflatiyormus böyle olunca da koku ve mide iyice her sye duyarlı oluyormuş dışardan gelen her şeyi daha fazla tehdit olarak algılıyormus 7 haftadır falan hep eşim tuvaleti vb yıkıyor camları açıyor 1 2 saat markete bahçeye gidiyoruz buna da dikkat et istersen canım
İnce sigara da hiç içememO yazan sigara incecik onu biliyorumiçine nikotin sığmaz zaten
Bana boy kilo oranıma göre 12-16 arası alman normal demişti onuda ben sorduğumda. Bakalım inşallah sağlıklı devam ederiz ama şu an akşamları canım tatlıyı çok çekiyorBenim arkadaşım 53 kilo 162 boy ile hamile kaldı doğuma gittiğinde 82 kiloydu bebeği 3.200ydu doğumdan sonra sadece 5 kilo gitmişti. Ama ona hamileyken doktoru sürekli böyle kilo alma zararlı diyordu o da bebeğim iyi olsun büyüsün diyordu günde yarım litre süt içiyordu. Bebeği de 2 hafta önde gidiyordu arkadaşım da iyi bir şey gibi algiliyordu doktoru en son dedi ki önde gitmesi 2 haftayı geçerse ve sen boyle kilo almaya devam edersen bebekte şeker hastalığından şüphelenmek zorunda kalacağız. Ama arkadaşım o zaman devam etti pek dikkate almadı doktor sürekli uyardı şeker olmasa ile aşırı fruktoz alıyorsun bebeğin için iyi değil bebeği doğdu kemikleri olması gerekenden yumasak dedi vitamin değerleri bebeğinin baya düşük çıktı kansızlık sorunu oldu doktor o zaman aşırı süt tüketiminden demişti. 10 12 tane farklı damla vitamin falan yazdı doktoru bunları kullanacaksın şekerli şeyler az tüketeceksin dedi sütten bebek alacak bunları öyle kullandı ama tatlıyı meyvi de bırakmadı sütüm bol olsun diye aşırı tüketti oğlu bir döktü Doktora götürdüler şeker alerjisi başlangıcı gibi bir şey dedi falan baya bir sorun yaşadı 10 11 kilo alınması ideal bütün hamilelikte ama sonrası zarar veriyor
Evet bende yeni öğrendim bayadır tatlı yemiyorum vücut alarm verdi resmenn tesekkur ederimAraştır istersen canım bitter çikolata plesantaya çok iyi geliyormuş ben tatlıdan uzak durdugum halde özellikle günde 3 4 kare bitter çikolata yemeye çalışıyorum
12 haftanın içindeyim 11+3 olmuşum yavrum ilk yarı bitmek üzere benim şükürler olsun herşeyim güzel gidiyor pazartesi de ultrason için gideceğim doktora bakalım o neler diyecekİyiyim kuzum ya biraktigin gibiyim valla yok bi degisiklik
İlk 12 hafta gerekli ama serayin ne kdri kaldi ki?
Ben bi arastirirken c vitamini hamilelikte kullaniliyor diye okudum. Hatta bitek onu surun fln diye. Benim cildim c yi kabul etmedigi icin kullanamadim oyuzden de detayli arastiemadim ama c serumu oluyo galiba sormak lazimm
Ben de öyleydim ama doktordan sonra kesinlikle durmaya özen gösteriyorum okulu çamaşır suyu ile silmisleerse öğretmenler odasıni falan esim mesaj atıyor öğretmenler odasına gelme bahçeye in falan diye. eşim banyoyu tuvaletti sağ olsun yıkıyor mutfakta da bitkisel spreyler oluyor haftada bir kez eşim sarı güçle falan iyice temizliyoe ama o zaman bile kokusunu alma diye kapıları kapatıyor camları açıyorAllah sabir versin. Okurken icim cekildi… rabbimin bi bildigi vardir elbet bunu yasadiysan… insallah allahim simdi kucagina almayi nasip eder…
Ay walla domestos da yani olmadan nasil olucak. Hicbi is yapmam yapmayi da sevmem ama banyo ve mutfak domestoslamak kirmizi cizgim yani.
Senin boyun da iyi ama 30 kilo almıştı arkadaşım neredeyse süt içinde günde 1 bardak içsen yeterli demişti diyetisyenim çünkü yoğurt peynir hepsinde kalsiyum varBana boy kilo oranıma göre 12-16 arası alman normal demişti onuda ben sorduğumda. Bakalım inşallah sağlıklı devam ederiz ama şu an akşamları canım tatlıyı çok çekiyorsütü de içiyorum pazartesi onu da sorayım bari.
Benım şu an sadece 1 gogsum 1 kilo olduBir arkadaşım sadece 6 kilo aldı kısmetse salı günü doğumu olacak, endişe etmeyin bence. Bebeğe yarayan şeyler genelde çok kilo yapmıyor benim iştahım fazla açık olduğu için ve her akşam tatlı yediğim için kilo alıyorum
Ben normalde gluten tuketmıyorum ne zaman gebe kaldım gluten yemezsem duramıyorumBen çay hariç şekerli ürün hiç yemedim zararlı olir diye karbonhidrat da tuketmiyorum pek
11 haftaya kadar benim ağzım hiç durmuyordu son bir haftadır normalleştim biraz. İşteyken öğle arası yemek yiyip 17.30 gibi hiç yememişcesine acıkıyordum.Senin boyun da iyi ama 30 kilo almıştı arkadaşım neredeyse süt içinde günde 1 bardak içsen yeterli demişti diyetisyenim çünkü yoğurt peynir hepsinde kalsiyum var
Ben normalde gluten tuketmıyorum ne zaman gebe kaldım gluten yemezsem duramıyorumiçim resmen istıyo midemi
Bende zorlaniyorum ama artık yiyeceğim sanirim 12 haftalık oldum ama nefs ağır basıyor suan makarna ozledimBen normalde gluten tuketmıyorum ne zaman gebe kaldım gluten yemezsem duramıyorumiçim resmen istıyo midemi bastırıyo
Maşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ikisinideBenım şu an sadece 1 gogsum 1 kilo olduküçücüklerdi şaşırıyorum. Ama kilo degıl bu zaten damarlar buyuyor süt oluşumu için vucut hazırlık yapıyor. Ben 34 bedendım göbegım şu an 36 ya bıle sıgar mı bılmıyorum 3 kilo aldım doktorum kilom için iyi dedi ikiz gebeyım, ikiz gebelikte onemliymiş kilo alımı gebelik şekeri ve tansiyon için dedi bana
Bende 11+6 pazartesi günü ikili tarama testi için gidecm bakalım bana da ne diyecek12 haftanın içindeyim 11+3 olmuşum yavrum ilk yarı bitmek üzere benim şükürler olsun herşeyim güzel gidiyor pazartesi de ultrason için gideceğim doktora bakalım o neler diyecek
Sut icmenize gerek yok aslinda. Sut dogru bilinen yanlislardan. İnsan vucudunda yas ilerledikce laktaz enzimi azaliyor ve sutun proteini olan laktoz parcalanamadigi icin sislik gaz fln yapiyorBana boy kilo oranıma göre 12-16 arası alman normal demişti onuda ben sorduğumda. Bakalım inşallah sağlıklı devam ederiz ama şu an akşamları canım tatlıyı çok çekiyorsütü de içiyorum pazartesi onu da sorayım bari.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?