2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
İyiyim kuzum ya biraktigin gibiyim valla yok bi degisiklik
Canım seninde alt sınırın bir tık üstü.
4-26 arası oluyor
Burda D d_g_g nin 17 çıktı
20 olan arkadaş da var
Benim de 12 ama aman aman sağlıklı beslenmiyorum bence
İlk 12 hafta gerekli ama serayin ne kdri kaldi ki?

Ben bi arastirirken c vitamini hamilelikte kullaniliyor diye okudum. Hatta bitek onu surun fln diye. Benim cildim c yi kabul etmedigi icin kullanamadim oyuzden de detayli arastiemadim ama c serumu oluyo galiba sormak lazimm

Benim arkadaşım 53 kilo 162 boy ile hamile kaldı doğuma gittiğinde 82 kiloydu bebeği 3.200ydu doğumdan sonra sadece 5 kilo gitmişti. Ama ona hamileyken doktoru sürekli böyle kilo alma zararlı diyordu o da bebeğim iyi olsun büyüsün diyordu günde yarım litre süt içiyordu. Bebeği de 2 hafta önde gidiyordu arkadaşım da iyi bir şey gibi algiliyordu doktoru en son dedi ki önde gitmesi 2 haftayı geçerse ve sen boyle kilo almaya devam edersen bebekte şeker hastalığından şüphelenmek zorunda kalacağız. Ama arkadaşım o zaman devam etti pek dikkate almadı doktor sürekli uyardı şeker olmasa ile aşırı fruktoz alıyorsun bebeğin için iyi değil bebeği doğdu kemikleri olması gerekenden yumasak dedi vitamin değerleri bebeğinin baya düşük çıktı kansızlık sorunu oldu doktor o zaman aşırı süt tüketiminden demişti. 10 12 tane farklı damla vitamin falan yazdı doktoru bunları kullanacaksın şekerli şeyler az tüketeceksin dedi sütten bebek alacak bunları öyle kullandı ama tatlıyı meyvi de bırakmadı sütüm bol olsun diye aşırı tüketti oğlu bir döktü Doktora götürdüler şeker alerjisi başlangıcı gibi bir şey dedi falan baya bir sorun yaşadı 10 11 kilo alınması ideal bütün hamilelikte ama sonrası zarar veriyor

Ama bu günlerde canım çikolata istiyor artık
Araştır istersen canım bitter çikolata plesantaya çok iyi geliyormuş ben tatlıdan uzak durdugum halde özellikle günde 3 4 kare bitter çikolata yemeye çalışıyorum

Allah sabir versin. Okurken icim cekildi… rabbimin bi bildigi vardir elbet bunu yasadiysan… insallah allahim simdi kucagina almayi nasip eder…

Ay walla domestos da yani olmadan nasil olucak. Hicbi is yapmam yapmayi da sevmem ama banyo ve mutfak domestoslamak kirmizi cizgim yani.

Bana boy kilo oranıma göre 12-16 arası alman normal demişti onuda ben sorduğumda. Bakalım inşallah sağlıklı devam ederiz ama şu an akşamları canım tatlıyı çok çekiyor sütü de içiyorum pazartesi onu da sorayım bari.

12 haftanın içindeyim 11+3 olmuşum yavrum ilk yarı bitmek üzere benim şükürler olsun herşeyim güzel gidiyor pazartesi de ultrason için gideceğim doktora bakalım o neler diyecek

Ben de öyleydim ama doktordan sonra kesinlikle durmaya özen gösteriyorum okulu çamaşır suyu ile silmisleerse öğretmenler odasıni falan esim mesaj atıyor öğretmenler odasına gelme bahçeye in falan diye. eşim banyoyu tuvaletti sağ olsun yıkıyor mutfakta da bitkisel spreyler oluyor haftada bir kez eşim sarı güçle falan iyice temizliyoe ama o zaman bile kokusunu alma diye kapıları kapatıyor camları açıyor

Senin boyun da iyi ama 30 kilo almıştı arkadaşım neredeyse süt içinde günde 1 bardak içsen yeterli demişti diyetisyenim çünkü yoğurt peynir hepsinde kalsiyum var

Benım şu an sadece 1 gogsum 1 kilo oldu küçücüklerdi şaşırıyorum. Ama kilo degıl bu zaten damarlar buyuyor süt oluşumu için vucut hazırlık yapıyor. Ben 34 bedendım göbegım şu an 36 ya bıle sıgar mı bılmıyorum 3 kilo aldım doktorum kilom için iyi dedi ikiz gebeyım, ikiz gebelikte onemliymiş kilo alımı gebelik şekeri ve tansiyon için dedi bana

Senin boyun da iyi ama 30 kilo almıştı arkadaşım neredeyse süt içinde günde 1 bardak içsen yeterli demişti diyetisyenim çünkü yoğurt peynir hepsinde kalsiyum var
11 haftaya kadar benim ağzım hiç durmuyordu son bir haftadır normalleştim biraz. İşteyken öğle arası yemek yiyip 17.30 gibi hiç yememişcesine acıkıyordum. yoğurt peynir ayran süt hepsi benim bebeklerim normalleşiyorum sanırım yavaş yavaş umarım öyledir yani bir kötü alışkanlığım tatlı o da sağlımızı etkilerse mecbur bırakcaz

Ben normalde gluten tuketmıyorum ne zaman gebe kaldım gluten yemezsem duramıyorum içim resmen istıyo midemi
Ben normalde gluten tuketmıyorum ne zaman gebe kaldım gluten yemezsem duramıyorum içim resmen istıyo midemi bastırıyo
Bende zorlaniyorum ama artık yiyeceğim sanirim 12 haftalık oldum ama nefs ağır basıyor suan makarna ozledim zaten kilo sorunum da yok en iyisi yemek

Maşallah rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ikisinide benimde göğüsler çok büyüdü karnımı gören çok net hamile olduğumu anlıyor herkes senin hiç iç karnın yokmuş diyor baya tombiş bi karnım oldu havalar ısınsada efil efil elbise giysem diye bekliyorum pantolonlarım çok daraltıyor beni ben de 36 giyiyordum ama 38 bile darlanıyorum şu an.

Sut icmenize gerek yok aslinda. Sut dogru bilinen yanlislardan. İnsan vucudunda yas ilerledikce laktaz enzimi azaliyor ve sutun proteini olan laktoz parcalanamadigi icin sislik gaz fln yapiyor
Kemikler icin peynir ve yogurt daha iyi bir alternatif
İcecekseniz de laktozsuz icmenizde fayda var
Peynir yogurt iceren bir beslenme daha efektif olucaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…